Makeup ner(e)d

Potrošeni proizvodi #3

/
25 Comments

Prošlo je dosta vremena od posljednjeg posta u rubrici ''Potrošeni proizvodi''.
Činjenica da živim na dvije adrese je poprilično otežavala skupljanje praznih ambalaža, a iskreno, vremenom mi je sva ta kentra s praznim bocama šampona dosadila pa sam jedan period bezdušno bacala u smeće sve što potrošim. :D

Obzirom da sam prije nekoliko tjedana PONOVNO prošla divan proces selidbe (i uz to, nezaobilaznu inventuru toaletnog ormarića i nesesera), shvatila sam da bih mogla iskoristiti gužvu i napisati koju riječ o praznim proizvodima koje sam nesvjesno skupila.
Znate ono kad vam šampon dođe kraju, odete u dm, kupite novi i onda ona, skoro-pa-prazna bočica stoji tužna u kupaonici još pola godine dok se ne sjetite iscijediti zadnje kapi iz nje, da može putovati u smeće? Eto tako se kod mene nagomilala većina proizvoda za ovaj post.


Na slici iznad su dvije tuširalice iz Dove Purly Pampering linije-jedna s karite maslacem i vanilijom, druga s uljem kokosa i jasminom. Kupke iz ove linije stvarno obožavam i mislim da sam ih i do sad često spominjala na blogu. Miris im je baš-baš prekrasan i ispuni cijelu kuću kad se tuširate, a jako su njegujuće i isušuju kožu najmanje od svih drogerijskih kupki. Cijena im je oko 4 KM.

Iduća na slici je Yves Rocher Jardins du Monde – krema za tuširanje od makadamije. Jako volim Jardins du Monde liniju i mislim da su mi te kreme za tuširanje najdraže od svega što sam isprobala iz YR asortimana. Puno su kvalitetnije od većine drogerijskih tuširalica a cijenom su tu negdje. Tekstura je kremasta (u pravom smislu riječi) i jako ugodna, a cijena od nekih 3,5 KM skroz pristupačna. Imaju veliki izbor mirisa, osobito onih netipičnih za tuširalice, a ova od makadamije je prekrasna za zimski period. Šteta što Yves Rocher nemamo u Hercegovini (samo u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci, ako se ne varam), a ja ga najčešće kupujem u Splitu.

Posljednja je Le Petit Marseillais miris breskve i nektarine. Znate da ja padam na sve što miriše na breskve, a nažalost to je i jedino što mi se kod ovog gela za tuširanje sviđa. Baš mi jako isušuje kožu, a obzirom da nije baš najjeftiniji (oko 4-5 KM) ne mogu mu to zanemariti. Ima puno boljih tuširalica za te pare, tako da ovu kupovinu sigurno neću ponoviti.



Garnier micelarnu otopinu sam iznova kupila sigurno 5-6 puta. Za cijenu od oko 9 KM dobijem 400 ml otopine koja me ne peče za oči i ne izaziva iritacije, a odlično uklanja šminku. Meni dosta.

Vichy termalna voda
mi služi za osvježavanje i vlaženje kože lica i umirivanju eventualnih iritacija. Nanesem je nakon umivanja prije ulja ili hidratantne kreme i rezultat bude elastična i hidratizirana koža. Nisam primijetila neku bitnu razliku između Avene i Vichy termalne vode iako po sastavu minerala nisu iste. Obje su mi odlične, tako da nekad kupim jednu, a nekad drugu. Cijena je oko 13 KM.

Avene Rich Hydrating Cream je vjerojatno moj najstariji saveznik u njezi kože. Njom sam baš skroz zadovoljna i ni sama ne znam koliko sam tubica do sad potrošila. Detaljnije o ovoj kremi možete pročitati u mom prvom postu o njezi kože lica.

Octenisept je antiseptik kojim dezinficiram ranice na koži nakon maltretiranja mitesera i sl. Odlična i praktična zamjena za rakiju, koju sam dosad, k'o svaki pravi Hercegovac koristila (i) u te svrhe. :D


Nivea Pearl&Beauty dezodorans kupujem uvijek kad nemam inspiracije ni volje za isprobavanjem nekog novog. Znam da je antiperspirant i da nije baš najzdravije rješenje, ali jednostavno sam postala prelijena misliti na to. Ovaj mi super miriše i ne izaziva iritacije ni svrbež pa ga volim. Ako imate prijedlog za zdraviju a učinkovitu alternativu, slušam! :)

Parfem Avon Fleur sam potrošila rekordnom brzinom i to još prošlo proljeće ali sam nekako uspjela sačuvati bočicu, pa rek'o da vam i njega pokažem. Jedan slatkast, proljetni parfemčić koji je jednostavan i dopadljiv, a ako vas zanima detaljnije klik na ovaj post.


Alverde šampon breza i kadulja mi je najdraži šampon ikad. Jedini koji mi apsolutno nikad nije izazvao nikakvu reakciju vlasišta. Jako je blag a opet odlično obavlja svoju funkciju. Košta nekih 3 KM, i njega ću vjerojatno nastavit kupovati dok ga budu proizvodili.

Osjećam se ponosnom što sam potrošila masku za kosu, jer ih uvijek imam par u kupaonici i troše mi se jaaako sporo. Ova L'Oreal Elseve Total Repair Extreme mi je jedna od boljih drogerijskih maski, i ujedno najdraža iz Elseve linije. Nanosim je nakon svakog pranja šamponom, dok regeneratore gotovo nikako i ne koristim. Odlično mi omekša i zagladi kosu, i baš se osjeti razlika u sjaju i mekoći kose nakon nekoliko korištenja. Cijena je oko 8-9 KM.


O Balea losionu s bademovim uljem sam pisala detaljno u Balea favoritima. Ukratko, jedan od losiona koje uvijek iznova kupujem i kojim sam i više nego zadovoljna.

Lush Ro's Argan regenerator za kožu sam maksimalno štedjela i nikako ga nisam htjela potrošiti jer je, em skup k'o vrag, em predivan, pa nisam htjela ostati bez njega. Pisala sam nekad davno i detaljnu recenziju. To je jedan pravi mali luksuz za kožu i sva čula, odlična zamjena za parfem, ali je baš, baš preskup! No ipak, toliko mi je predivan da ga možda nekad ponovno i kupim.


Nakon potrošene preparative, našla sam i nekoliko komada dekorativne kozmetike koji putuju u smeće.

Prvi na redu je Catrice Prime&Fine matirajući puder kojeg nisam stigla potrošiti jer mi je nedavno ispao i razbio se. Iako ga nisam dovoljno istestirala, mogu napisati da mi je bio ok. Obični matirajući puder u kamenu, koji mi nije izazivao nered na licu. Košta oko 10-ak KM.

Iduća dva potrošena proizvoda na slici su Mac Blot puderi u kamenu koje sam uglavnom koristila prilikom šminkanja klijentica s masnom kožom. Blot pruža vrhunski efekt matiranja kože koji je stvarno dugotrajan. Na mojoj suhoj koži nije nužan ovakav tip matiranja, no na masnokošcima je zakon! Košta cca. 20-ak eura, a jedini nedostatak je to što Mac nije dostupan u BiH (najbliže Mac radnje su u Zagrebu i Beogradu).

Još jedan od proizvoda koje koristim na masnokošcima je Collistar matirajuća baza za puder. Mislim da je ovo već treća koju sam potrošila, a to dovoljno govori koliko mi je dobra. Detalje o njoj možete pročitati u ovom postu, gdje sam je usporedila s jednom Revlon bazom za lice.

Mac Blacktrack tuš u gelu mi je genijalna stvar-jako jednostavno se nanosi, ostavlja intenzivnu crnu liniju, suši se odmah po nanošenju na kapak i traje satima. Odlično se drži čak i na unutrašnjoj vodenoj liniji oka. Košta cca. 20 eura. U međuvremenu sam otkrila njegovu odličnu drogerijsku zamjenu-Maybelline Lasting Drama Gel Eyeliner u nijansi #01 Black (dobro pripazite kad kupujete da uzmete točnu tu nijansu, jer sam se ja prvi put zeznula i kupila nijansu Black Chrome koja u sebi ima glitter i grozna je, za razliku od nijanse Black koja je savršeno intenzivno crna i postojana).

Avon baza za kapke mi je skroz solidna baza za svakodnevno korištenje koja fino izjednači boju kože i intenzivira boju sjenila. Problem je taj što se poprilično brzo osuši, tako da je nisam stigla potrošiti do kraja a moram je baciti jer se tekstura promijenila. Cijena je oko 5-6 KM.

Mac sjenilo u nijansi #Orb je univerzalno mat sjenilo puderaste nijanse, koje sam koristila gotovo pri svakom šminkanju. Zaista me oduševilo teksturom, pigmentacijom i trajnosti, tako da ću sigurno ponoviti kupovinu. Cijena pojedinačnih Mac sjenila je poprilično visoka (13-14 eura) ali je opravdana kvalitetom.

Maybelline The Eraser je moj obožavani korektor za područje ispod očiju i mrzim Maybelline zato što su ga prestali uvoziti u BiH. Srećom, postoje online shopovi pa ga još uvijek uspijevam nabavljati, a dosad sam potrošila sigurno 10ak komada. Detaljnu recenziju ovog mog HG korektora možete pročitati u ovom postu.

Posljednja na slici je Max Factor False Lash Effect vodootporna maskara o kojoj sam pisala u ovoj usporednoj recenziji. To je vjerojatno najvodootpornija i najcrnja FLE maskara, ali mislim da je neću ponovno kupovati jer ju je stvarno nemoguće skinuti s trepavica. Ipak su mi draže neke druge Max Factor maskare. Njena cijena je oko 25 KM.



Posljednja potrošena stavka je Kryolan fiksator u spreju. Pokazao mi se genijalnim u fiksiranju šminke i produživanju njene postojanosti, tako da mu opraštam kritičnu starinsku ambalažu i užasno intenzivan miris. Cijena mu je također jako paprena, 400 ml košta oko 70 KM, no, vrhunskim obavljanjem svog posla osigurao je svoje stalno mjesto u mom koferu.

Eto, napokon je došao kraj ovom (pre)dugom postu, a ja se iskreno nadam da će vam biti koristan.

                                                             Do idućeg čitanja Onion Head Emoticons 135


You may also like

Broj komentara: 25:

  1. Yves Rocher kremice za tusiranje obozavam!!!! bezbroj samih potrosila do sada... hahahahah!!! Takodjer koristim Avene kremicu i prezadovoljna sam, uskoro idem po novu... Alverde sampon korisim i s njim sam prezadovoljna! Mic-mic vodica od Garniera mi je takodjer super... :DDD

    Dosta si stvari potrosila! :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Odakle naručuješ Maybelline the eraser korektor? Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam pitanje u vezi te micelarne od garniera (ako se ne varam, to je jedina micelarna koja se može kupiti u hercegovini, jer na drugu nigdje nisam naišla) Koliki joj je "rok trajanja" nakon otvaranja? Jer šminkam se jako rijetko, i mrzim skidanje šminke; maramice mi za tako rijetko šminkanje ishlape, mljeka za skidanje šminke mi se ne daju kupovati, a za tu micelarnu sam čula dosta pozitivnih stvari, ali cijena mi je malo poveća s obzirom da meni to često ne treba. AKo može stajati otvorena 2-3 mjeseca, imalo bi smisla kupiti ju.. Nego, znaš li koliko može biti otvorena?? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije jedina koja se može kupiti kod nas :) Brendovi kao što su Bioderma, Avene, Vichy, Bourjois, L'Oreal (i vjerojatno ješ neki) također imaju micelarne otopine, te su dostupni i kod nas. Može stajati otvorena bar pola godine, ne znam zašto ne bi mogla :)

      Izbriši
  4. i ja volim Dove gelove za tusiranje, predivno mirisu, bas kao sto kazes miris ispuni cijelu kucu :D garnier micelarna je stvarno odlicna,.

    OdgovoriIzbriši
  5. Da li si probala Bioderma micelarnu? :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Koristim Dove Purly Pampering losion za tijelo, oduševljena sam mirisom :). Namjeravam sada i kupku probati :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja isla jucer i kupila brezu jer sam kod tebe vidjela,nestalo mi vichya pa hajd da probam. Jesi mozda probala onaj alverde med sampon,slican mu sastav,ali nema alkohola?

    OdgovoriIzbriši
  8. Dove tusiralice i meni i dalje omiljene, i elseve maska mi je odmah poslije macadamie :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala macadamia masku, ali evo stigla mi neki dan orofluido, pa ćemo vidjeti jel vrijedi duplo više para :D

      Izbriši
  9. Dove kupke su odlicne, obozavam njihovu teksturu i miris. Nivea antiperspirant trenutno koristim i ja prvi put i zadovoljna sam, ne izaziva mi crvenilo i blagog je mirisa. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se za kupke, odlične su baš! Drago mi je da nema reakcija na dezodorans :D

      Izbriši
  10. Mislila sam da je ovaj MAC tuš u teglici nemoguće potrošiti! Jednu teglicu sam koristila maltene svakodnevno skoro dve godine, i nisam uspela. Na kraju sam morala da kupim novu, jer se proizvod osušio. Ali predobra je stvar! Interesuje me da li bi preporučila ovu Collistar bazu ako je u pitanju jača, scenska (pozorišna) šminka, ili je više za svakodnevnu varijantu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odličan je tuš, zbilja! Collistar baza je po meni za posebne prigode i onda kad šminka treba izdržati neke ekstremnije uvjete. Osobno je ne bih koristila na dnevnoj bazi. :)

      Izbriši
  11. Hvala na odgovoru! S nestrpljenjem čekam nove postove. ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Meni je Avon Fleur slučajno pao na pločice u kupatilu i od bočice je dijelu sekunde ostalo samo tisuću dijelova stakla, a nisam ga potrošila ni pola :'( Barem mi je kupaonica narednih nekoliko dana predivno mirisala ;)

    OdgovoriIzbriši
  13. Znas li gdje u Banjaluci ima Yves Rocher?
    Hvala

    OdgovoriIzbriši