Makeup ner(e)d

Usporedna recenzija: Tekući tuševi za oči drogerijskog ranga

/
63 Comments



Fina liinija izvučena crnim eyeliner-om je nekako 'točka na i' svakog makeup-a na očima. Dobro stoji i daje dubinu apsolutno svakoj boji ali i obliku očiju. Linija može biti tanka, srednja, debela, izvučena preko pola kapka, s repićem ili bez njega, uglavnom može biti bilo kakva i izgledati dobro, a ono što je bitno je da svatko ima svoj način stavljanja tuša i zna kakav mu oblik/debljina linije dobro stoji i najljepše izgleda. Sukladno tomu biramo tuševe s tankim kistićem, debelim, vodootporne ili ne i sl. Bitno je da pronađete one kojim vam je se najjednostavnije i najdraže služiti.


Ja najviše volim raditi s tuševima koji imaju jako tanak i fleksibilan kistić jer mi isti daje najveću slobodu i kontrolu nad oblikom i debljinom linije. Iako se uglavnom cure jeze od ovih tankih kistića-ja ću uvijek tvrditi da je s njima apsolutno najlakše baratati, izvlačiti tanke i precizne linije, nadograđivati ih, izvlačiti flick i ostalo, no opet-svatko ima svoje. :)


Na slici iznad vidite mojih 5 drogerijskih crnih tuševa za oči koje ću vam u ovom postu usporediti, a to su s lijeva na desno:

-Avon Extra Lasting Eyeliner, (cijena 14,50 KM). Ovaj tuš je vodootporan i izuzetno dobro pigmentiran. Aplikator nije skroz tanak, nego nešto deblji i spužvast te se na vrhu jako sužava i sam vrh je fleksibilan. Ostavlja ujednačenu pigmentiranu liniju boje, brzo se suši ali nakon sušenja nije mat crn nego i dalje izgleda sjajno (vlažno), no s njim je jako teško (gotovo nemoguće) izvući  tanku liniju i precizan flick. Idealan je za brzinsko nanošenje i izvlačenje srednje debele linije koja ne zahtjeva veliku preciznost. Njegov najveći plus je izuzetna postojanost i vodootpornost, jer čak i ako se nesvjesno protrljate po očima ili zasuzite nemate brige, on ne mrda! S druge strane, ne skida se tako teško kao tuševi u gelu, te će ga micelarna otopina bez problema ukloniti. Moja ocjena za ovaj tuš je 4/5 zbog spužvastog aplikatora i nešto više cijene.

-Essence Liquid Ink Eyeliner, (cijena 5,50 KM). Ovaj tuš je najnoviji kod mene, tj. s njim sam se najkraće družila ali sam ga najbrže zavoljela. Njegov aplikator je izuzetno tanak i fleksibilan i zbog toga ga obožavam. S njim možete raditi linije kakve vam srce zaželi. Vodootporan je, izuzetno crn, brzo se suši (u mat crnu) i kad se osuši ne mrda! Ocjena za njega je 5/5 zbog toga što je po mom mišljenu savršen, od cijene do karakteristika. Moj apsolutni favorit!

-Rimmel Glam Eyes Eyeliner, (cijena cca. 6 KM) Za razliku od prethodno spomenutog, ovaj tuš poznajem najduže od svih. Dugo vremena je bio moj ultimativni favorti i ni sama ne znam koliko sam ga puta iznova kupila. Po svim karakteristikama je najsličniji ovom gore iznad Essence tušu, ali uz jednu bitnu razliku-ovaj tuš nije vodootporan. To znači da ćete ga na večer bez problema skinuti običnom vodom, ali isto tako ako se slučajno protrljate po oku tokom dana, ili zasuzite, u njega se ne možete pouzdati. Upravo radi toga mu ide ocjena 4/5, te i dalje mislim da je ovo odličan i kvalitetan tuš s razumnim omjerom cijene i kvalitete, ali bi bilo puno bolje da ima i svoju vodootpornu verziju.

-Golden Rose Dip Liner, (cijena 3 KM, ovisi o prodajnom mjestu). Kod ovog tuša ne volim ni aplikator, a niti samu formulu. Aplikator je tvrd i nefleksibilan, a formula je nedovoljno pigmentirana, tj. ostavlja providnjikavu crnu liniju koju je potrebno nekoliko puta ponoviti da bi bila ujednačena i intenzivna. Nije vodootporan i ne ispunjava skoro pa ni jedan uvjet koji ja tražim od tuša da bi ga koristila. Ovo je jedan od rijetkih Golden Rose proizvoda koji su me razočarali, ocjena 2/5 isključivo radi jako niske cijene.

-Golden Rose Eyeliner, (cijena 3 KM, ovisi o prodajnom mjestu). E ovo je već druga priča. :). Ima najtanji aplikator od svih mojih tuševa, a i formula je puno bolja te ostavlja crnju liniju. Ono što je i kod njega loše je činjenica da nije vodootporan, no omjer cijene i dobivenog je opet jako dobar. Ocjena 3,5/5.


Na slici ispod možete vidjeti pigmentiranost tuševa, kao i najlošiju pigmetiranost GR Dip Liner tuša (posljednji s lijeva na desno).



Test s blaznicom natopljnom običnom vodom-prvi prijelaz...


 ...i drugi prijelaz. Avon Extra Lasting i Essence Liquid Ink su postojani, a ostala tri skoro u potpunosti obrisana.

Razlika u nanošenju i preciznosti sa spužvastim debljim aplikatorom (Avon EL na gornjoj slici) i jako tankim preciznim aplikatorom (Essence LI na donjoj slici).


Koji je vaš omiljeni tekući tuš za oči i kakve aplikatore preferirate?


Do idućeg čitanja vam šaljem veliku :**




You may also like

63 komentara:

  1. Prije par dana sam kupila taj Essence tuš i mada nemam neka iskustva s tuševima,s ovim sam zadovoljna :D

    OdgovoriIzbriši
  2. ja imam essence i rimmel, sa essence sminkam mlade za vjencanja,jer je najpostojaniji tus koji sam ja probala, a za svoju svakodnevnicu vise volim rimmel-ov jer mi se ne mice,a opet na kraju dana ga mogu skinuti bez problema..mrzim kad me oko mora zaboliti od skidanja sminke :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Trenutno imam evelinov,no sad imam želju zbog silnih dobrih recenzija kupiti essence baš zbog tog razmazivanja.
    Prije sam bila u uvjerenju da nikad neću koristiti taj kistić savitljivi jer prvi tuš koji sam kupila bio je od she i imao je nešto tvrđi kist i s njim mi je super išlo,kad sam uzela evelinov mislila sam da niš od njega no ispraksala sam se i stvarno je lakše tako da mi je sad sasvim svejedno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost nisam probala evelinov, ali hoću prvom prilikom. Ma ja uvijek kažem da je lakše s tankim, ali svatko ima svoje :)

      Izbriši
  4. Probala sam jednom neki iz Avona, i tu je bio kraj tuševima i meni..bio je jako vodenast, mrljao se, i uopće mi nije napravio što je trebao. Nekako od svih ovih linija koje si prezentirala, Avonova mi je najružnija.

    OdgovoriIzbriši
  5. Od ovih sam koristila Essence, Rimmel i Avon i ovaj treći je definitivnoi moj all time favourite tuš. Pisala sam nedavno recenziju, pa neću duljiti; ali prosto ga obožavam jer sam ljubitelj tvrđih i debljih aplikatora.
    Essence bi mi bio favorit definitivno da volim tanje kistove :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da si oduševljena Avonovim, i formula je stvarno odlična ali ne nudi preciznost koju ja volim. :)

      Izbriši
  6. I ja najvise volim te tanke fleksibilne aplikatore a to nikome nije jasno :D Oni su uporni da je tesko sa takvim raditi a ja tvrdim suprotno :D Sa takvim kistovima najlakse i najpreciznije radim. I od mene glas za Rimmel i Essence tus (i obicni i vodootporni). Ako se nekad sjetim, probat cu taj GR sa tankim kisticem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se u potpunosti! Jednostavno nema šanse da s debelim možeš biti toliko precizan i s lakoćom izvlačiti razne linije. :)

      Izbriši
  7. od ovih sam isprobala sam essence, ali ja imam problem, od svakog klasicnog "tecnog" tusa meni suze oci, jer su preosjetljive :( jedini koji mi nije smetao je bio neki loreal, ali i kod njega je taj spuzvasti aplikator, koji se meni i ne svidja bas, ali nanosila sam ga cetkicom i bila sam zadovljna i pigmentiranoscu i trajnoscu :D no ja ipak preferiram one u gel obliku, i zbog toga nisam nikad imala reakciju ni na jedan, zbog brzine nanosenja, i svega uopsteno :D ali naravno tu lijepu crnu liniju intenzivnu, ne moze nijedan gel tus napraviti, barem po mom misljenju :D pa kada hocu tako nesto, najbolji mi se pokazao nyx onaj kao marker, intezivan je i precizan a ne suze mi oci :D ne znam tacne nazive navednih, ne pamtim bas :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joj baš mi je žao. Ali hvala Bogu danas postoje alternative za sve. Ja isto jako volim tuševe u gelu (o njima u jednom od idućih postova), ali tekući mi je nezamjenjiv. S tim flomasterima nemam dobra iskustva jer mi se svaki osuši u rekordnom roku, ali drago mi je da si pronašla što ti odgovara. Nisam isprobala Nyx-ove.

      Izbriši
    2. e pa o tome ti pricam, ono sto tekuci moze uraditi na kompletan look ne moze ni jedan drugi :D cinjenica jeste da se ti kao flomasteri brze suse i trose, ali opet kad imas ovakav problem dobro dodju :D i ja sam prvi put uzela nyx, i za sad sam zadovljna :D

      Izbriši
  8. idem po essence vec sutra :D
    slazem se za GR dip liner, ni meni nije valjao zbog istih razloga, pa sam mislila da je moj tus neki los primjerak jer ga toliko cura hvali...onaj sa zlatnim cepom i obicnom cetkicom je puno bolji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. SIgurna sam da će se i tebi svidjeti essence. :) Ma grozan je meni dip liner, ne znam kako nekog onakav tuš može zadovoljiti. Da nisam nikad probala nikakav bolji-bio bi mi dobar, ali ovako.... Ne znam.

      Izbriši
  9. Ja vec duze koristim Rimmel-ov tus za oci i prezadovoljna sam :) Napravi bas ono sto ja hocu i ono sto je najbitnije, nije skup :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja sam izrod :) Ne koristim tuš i imala sam samo jedan, a to je bilo nekad u ledenom dobu. Ali planiram udomiti jedan od onih u olovci/flomaster koji su meni puno lakši za upotrebu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, a meni su ti flomasteri (bar oni koje sam probala) grozni, osuše se dok kažeš keks. :D Ali istina da je s njima najlakše rukovati.

      Izbriši
  11. Ja koristim eyeliner godinama i nikad nisam bolji koristila od ovog Glam eyes... I sa njim se moze iscrtavati linija kakva god zelis, deblja ili tanja, samo treba prakse.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, on mi je dugo vremena bio najbolji, ali eto šteta što nije vodootporan. :)

      Izbriši
  12. Alajner svaki dan koristim, i ubedljivo od svih koje sam probala je ovaj vodootporni Essence. :) Deborah je takodje dobar i ima jako tanku cetkicu, ali ipak mi je bolji Essence. Ne znam ni sama koja mi je bocica po redu, ali je dvocifren broj. :))

    OdgovoriIzbriši
  13. Super recenzija, stvarno si nam lijepo to prezentirala. Od svih tuševa što si nabrojala jedino sam imala Essence i s njim sam jako zadovoljna, tako da ne eksperimentiram puno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, drago mi je da si i ti zadovoljna s njim :)

      Izbriši
    2. Draga, nešto za tebe je na stranici http://fantazija-ja.blogspot.com/2013/11/liebster-award.html
      :D

      Izbriši
  14. Probala sam neke od tih-oba GR i Rimmel. Rimmelov sam jako dugo koristila i odlican mi je. Avon nisam probala, a taj Essence tus samo ona verzija koja nije vodootporna mi je jedan od najlosiih ikada. Trusi se sa ociju, nije postojan, razmazuje, uzas. A zanimljivo takva mu je nova verzija, a stari je bio dobar. Pretpostavljam da je vodootporni super, ali ne praktikujem vodootporne proizvode sem za neke svadbe, slavlja i sl. jer me smara skidanje i vremenom ostecuje trepavice.
    Imam GR tus u crno zlatnom pakovanju ali moj je dobar, jasna crna linija bez potrebe za ponavljanjem.
    Al ne cudi me, kod GR se cesto znaju desiti te oscilacije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S Rimmelovim su izgleda svi bili zadovoljni što mi je jako drago :)) Nisam probala tu verziju Essence tuša, ali ova vodootporna je jako jako dobra! Razumijem tu averziju prema vodootpornim proizvodima i skidanju, ali ovo ide s micelarnom bez ikakvog problema.
      Baš mi je čudno to za GR dip liner, meni je grozan ali može biti da ima razlike od jednog komada do drugog. :/

      Izbriši
  15. Ja ti draga moja uopće ne koristim tuševe jer imam neke šugave male oči. Ali zato se divim kada ih vidim na ovako lijepim očima koje traže tuš <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma šta pričaš, Bože sačuvaj?? Kakve šugave male oči, nemoj me zezati, vidjela sam ja na slikama tvoje oči i nemaš pravo glasa! :*

      Izbriši
  16. Ako imas priliku probati Catrice ruz ja ga od srca preporucam. Ima i normalni i vodootporni. Tanka i precizna cetkica. Ja sa prezadovoljna. :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Ja sam poslednjih godina sa ovih tuševa prešla na gel varijantu, jer je bila manja vjerovatnoća da ću zabrljati nešto, imajući u vidu moju ne tako dobru preciznost. Kupila sam dosta kistova , sa dvije strane, tanjim i debljim varijantama i zadovoljna sam. Onda sam slučajno naletjela na tuševe u olovci i sada se trenutno oduševljavam njima. I sama sam planirala da napravim uporednu recenziju sve tri vrste. Generalno i ja mislim da je tuš na očima tačka na I :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim ja i gel varijante, ali su tekući ipak my cup of tea :)) Veselim se tvojoj recenziji! :*

      Izbriši
  18. Stvarno odličan post! Od ovih sam koristila samo Rimmel i GR i slažem se sa ocenom, štaviše kod GR ne razumem baš zašto ga žene toliko vole.

    OdgovoriIzbriši
  19. Taman je vrijeme da uzmem taj Essence, a možda i Catrice verziju, čini mi se da ima više ml. Super je post, molim te da pišeš češće ove usporedbe, jako volim čitati takve postove i smatra, da su najkorisniji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E baš si me razveselila komentarom, skroz mi je drago čuti da je nekom post od korsiti i pomoći :) :*

      Izbriši
  20. Konačno netko tko kaže da je lakše raditi sa fleksibilnim kistićima :) I meni je!
    Trenutno trošim ovaj tvoj posljednji, obični GR i jako sam zadovoljna. Vodootpornost ne tražim za svakodnevne prilike, tako da mu ništa ne nedostaje :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Nisam koristila nijedan od ovih, ali imam cjenovno sličan Eveline Celebrities, i odličan mi je, samo što za razliku od tebe ja lakše radim sa debljim kistićima. Imam taj problem da sam totalni debil za stavljanje tuša na lijevo oko, uvijek mi se slijepe trepavice, pa trepnem, pa to završi na kapku/obrazu/nosu i onda sve iz početka. Sad mislim probati s gel linerima u posudici, možda se više usrećim! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, vježba je sve! Ispobaj s gel varijantama, nadam se da će lakše ići :)

      Izbriši
  22. Obožavam tuševe...a trenutni moji favoriti su Eveline Celebrities i Bourjois Liner Clubbing koji mi je naj naj tuš a ovaj Essence bih mogla probati uskoro :) btw odličan post i super usporedba

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Nisam isprobala Bourjois-ov, je li vodootporan? :D (to mi je u zadnje vrijeme jedna od bitnijih stvari)

      Izbriši
  23. Trenutno koristim Eveline Celebrities, ali bi mi trebao neki vodootporni ipak pa bi mogla uzeti Essencov. Davno prije sam koristila Lorealov (onaj zlatni) i bio mi je dobar, no ne pašu mi više debele četkice, tanka je zakon :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Morat ću negdje pronaći taj Evelinov-svi njega spominju i hvale :)

      Izbriši
  24. Odlična usporedba. Baš se nešto nećkam koji sljedeći da uzmem, dopada mi se Rimmel :D

    OdgovoriIzbriši
  25. odlicno poredjenje! ja za divno cudo nemam nijedan od ovih tuseva :D ranije sam koristila iskljucivo essence gel liner u teglici i mislila sam da nikad ni sa cim drugim ne bih umela da izvucem liniju dok mi drugarica nije otkrila eveline celebrities tus koji je nesto najbolje sto postoji! aplikator je toliko tanak i savrseno izvlaci tanku liniju. ako se pogresi pri nanosenju lako se skida i popravlja ali se nakon toga ne razmazuje niti nestaje. meni je ovaj tus zaista otkrovenje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao što sam i gore već napisala-stvarno moram pronaći onda i ja taj Evelinov da ga isprobam :)))

      Izbriši
  26. Fantastična recenzija! Evelinov tuš svi hvale no meni je bio koma :( . Nakon njega sam u potpunosti odustala od tuševa i uopce ih više ne koristim. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) Čuj koma? Baš neobično, stvarno je jako hvaljen..

      Izbriši
    2. Imam ja i evelineov :) istina, tanka i precizna cetkica, ja ne vidjeh tanje nikad, ali je nepostojan, lako se brise, a zbog tanke cetkice ne pokupi dosta proizvoda pa moras ponavljati liniju, nestane je, odnosno postane bljedunjava na pola kapka, ali nije bio skup,pa ok mi je...glam eyes mi je do sad bio najbolji tekuci tus, a kupila sam i essence po tvojoj preporuci, ali nisam ga jos otvorila, jer i ja kao i ti imam u upotrebi 5-6 tekucih, crnih,pa dok barem jedan potrosim.... :)

      Izbriši
  27. uvijek sam koristila tus sa debelim kisticem, i jednom kupim Rimmel Glam Eyes Eyeliner sa tankim, i sad ga volim previse, i sve sto si napisala o njemu je tacno =D uglavnom nisam ga jos potrosila, ali ga kupujem opet definitivno, =D ne volim vodootporne =D
    odlican post =)
    <3

    OdgovoriIzbriši
  28. Odlicna recenzija. Ja trenutno koristim essence gel eyeliner koji nije u pakovanju kao ovaj kojeg si ti recenzirala. Pakovanje je u kutijici, slicna onoj za podlogu za sjenu. Tus mi je odlican, dobro je pigmentiran i dugo stoji na ocima i nimalo se ne razmazuje (prakticno dok ga ne skinem odstranjivacem sminke ). Sa strane kvaliteta nemam zamjerku, jedni nedostak je nanosenje, mora se imati posebna cetkica. Ja koristim onu ugaonu, takodjer essencovu, ukupnim rezultatom sam veoma zadovoljna.
    Merima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i taj Essence u obliku gela, o njima ću jednom drugom prilikom pisati.. Slažem se da je jako dobar i postojan, drago mi je da i tebi odgovara :))

      Izbriši
  29. Imam GR koji je dobio nisku ocenu i u potpunosti se slažem. Dopala mi se ideja da imam crni tuš sa šljokicama, ali baš je jako loš. Essence sam kupila samo zbog tvoje recenzije i oduševljena sam. Inače ne kupujem često šminku ovog ranga, ali ovaj Essence vodootporni ću sigurno ponovo kupiti.

    Inače, blog ti je divan, fotografije odlične, a ti si zaista prelepa. Žao mi je što nemaš vremena da češće pišeš.

    OdgovoriIzbriši