Makeup ner(e)d

Recenzija: Ben Nye Banana Luxury Powder

/
45 Comments

Čitala sam jako puno pozitivnih recenzija o ovom puderu u prahu, slušala rejvanja stranih jutubera/ica (čak ga je i Goss nahvalio), čitala kako ga koristi vizažist Kim Kardashian da posvijetli ono njeno poznato iskonturirano lice i fiksira korektor na području ispod očiju, no ja nikako nisam dolazila u napast da ga naručim. Sve dok jednog dana nisam pročitala recenziju o njemu na blogu Mell's corner i skužila da mi ovaj žućo zapravo baš 'treba'. Par klikova mišem i on je već bio na putu iz Amerike prema Hercegovini.
Naručila sam ga na stranici www.makeupmania.com, izabrala veličinu od 85 grama (3.0 oz), platila 25 dolara s poštarinom (cca.37 KM) i čekala nekih 15-ak dana da stigne.




Ambalaža pudera je skroz nepraktična. Iako je načinjena od čvrste i kvalitetne plastike, otvor na vrhu je skroz glupo izveden a ove rupice na njemu su prevelike. Ako pokušate puder pokupiti kistom direktno iz orginalnog pakovanja, vjerujte mi bit će ga posvuda. Puno bolja opcija je premjestiti dio pudera u neku praktičniju posudicu i koristiti ga iz nje. To sam i sama uradila, pa je zato jedna trećina ove orginalne bočice već prazna.


Sastav pudera možete vidjeti na slici iznad. Primjećujete da je talk na prvom mjestu u sastavu i ukoliko imate jako osjetljivo lice to bi moglo biti problematično zbog toga što taj sastojak potencijalno izaziva akne, no opet velika većina pudera u prahu i kamenu sadrži talk, pa ako niste imali reakcije na ostale proizvode ovog tipa vjerojatno nećete ni na njega. Meni osobno nije izazivao probleme, no opet smatram da je to bitno spomenuti. Svi ostali sastojci su u redu, a to možete provjeriti na ovom linku.

Tekstura pudera je izuzetno fina, najsitnije i najljepše mljevena svilenkasta tekstura koju sam ja probala. Stapa se s kožom savršeno.

Odlično matira, traje satima, ne ostavlja brašnat niti zabetoniran izgled lica, ima odličan omjer uloženog i dobivenog, te time i sve karakteristike jednog savršenog završnog pudera u prahu.
No nažalost, fora s ovim puderom je u samoj nijansi koja je baš baš žuta-k'o prava banana. I znala sam ja to kad sam ga naručivala, ali sam se nadala da je stvarno transparentan kad se nanese na kožu. Tu dolazi kvaka-on je SKORO u potpunosti transparentan, no na mom blijedom licu i neutralnom podtonu je ipak vidljiv žućkast ton kojeg ostavi i ja to ne mogu ignorirati. Nije jako upadno, vjerujem da velika većina ljudi ne bi ni primjetila to žutilo kad ga lagano izblendam na licu s mekanim kistom, no meni ipak nije to to.

U ovom zimskom (čitaj bijeloputom) periodu ga mogu nanositi samo ispod očiju gdje se potpuno neutralizira s plavom bojom podočnjaka i za tu namjenu mi služi savršeno. S njim fiksiram korekor koji mi je onda postojan cijeli dan i ne uvlači se u borice, a cijelo to područje mi još dodatno posvijetli i osvježi.




Na kolažu ispod možete vidjeti kako funkcionira na mom trokutu oko očiju (klik na sliku za veći prikaz):


Kad sve zbrojim i oduzmem puder je stvarno vrhunski, ali nažalost nijansa mi u ovom zimskom periodu ne odgovara za cijelo lice. Zaslužio je mjesto u mom kitu tako da ću ga sigurno iskoristiti za šminkanja, a sebi ću naručiti još jednu nijansu za koju se nadam da će odgovarati za fiksiranje pudera na cijelom licu (mislim se oko nijanse Cameo, pišite mi kakav je on ako ste ga isprobali naravno:)).



Do idućeg čitanja :) :*


You may also like

Broj komentara: 45:

  1. Očito sam ja jedina koja je dobila akne od ovog pudera :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao, napomenula sam u postu da je talk potencijalno problematičan u ovom puderu iako meni nije napravio nered.

      Izbriši
  2. Drago mi je da sam te potaknula na kupnju bananice :D :*
    Žao mi je pak da ti taj žuti ton smeta. Ja sam neutralna i naginjem ka žutome pa mi ovaj puder odgovara, mada nisam primijetila da mi dodaje tog žutila licu, dapače, a također sam jaaako svijetle puti. :D No, dobro, ne može nam svima biti isto :D Kako si i sama napisala na kraju, možeš probati s Cameo nijansom ili potpuno transparentnim, ja vjerujem da je to sve ista formula, barem se nadam. D:
    Što se tiče talka, super da si spomenula to. Ja imam jako osjetljivu kožu i srećom nisam dobila akne od njega *kucaoddrvo* :D. Što se tiče matiranja i postojanosti, sve potpisujem. Ne mogu riječima opisati koliko obožavam oaj puder, koristim ga zaista svaki dan i u kombinaciji s Revlonovom tekućom podlogom ja sam mirna sedam sati i više, što se prije nije događalo. Oduševljena!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se nadam da ću ubosti s nijansom drugi put, iako nije on meni neiskoristiv (daleko od toga) ali eto, nije to 100% to :)

      Super je stvarno, sve ostale karakteristike su vrhunske :)

      Izbriši
  3. Ja vec mjesecima slusam o ovom puderu i naravno da sam ga htjela naruciti. Srecom na osnovu par recenzija sam skontala da je zut i prvo sam srecom nabavila od poznanice nekoliko grama za probu. I naravno prezut mi je, i presvijetao uz to. Na mom tenu bi zaista bio samo za podocnjake sa kojima ni nemam problema, tako da je sreca da ga nisam narucila. Ali mi se svidja teksturom i sad se dvoumim oko nijanse buff i beige suede. Pitala sam na jednom sajtu za pomoc oko odabira pa cekam odgovor. Jeste da si ti svijetla, ali meni se cini da bi ti Cameo bila presvijetla, a zadnjih dana sam se nacitala recenzija i recenzija. Uz to, on ide na roza i najsvijetliji je od tih luxury. Mozda Buff?
    Baci ovdje pogled,mozda ti bude od pomoci.
    http://www.shinyhappypretty.com/2013/01/ben-nye-luxury-powders-cameo-buff.html

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja imam baš žuti ten, doduše tamniji, što mislite bi li me ovaj puder posvijetlio da ga koristim na cijelom licu? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da bi ti mogao biti dobar, ali opet dobro pregledaj videe po jutubu da budeš sigurna :)

      Izbriši
  5. I meni je prežut iako sam neutralna prema toplom i isto ga samo mogu koristiti za podočnjake. Ali mi se jako sviđa tekstura i efekat na koži pa ako pronađeš idealnu svijetliju nijansu javljaj asap :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto vidiš, baš mi je žao što i tebi ne odgovara u potpunosti! Naravno, pošaljem ti malo da probaš kad mi stigne :)

      Izbriši
  6. Cameo će ti onda biti pravi pogodak. Mene je prilikom naručivanja Banane mučilo upravo to dali će mi biti vidljivo žuta pošto sam isto bljedolika, pa sam odmah uz Bananu naručila i Cameo ali manje pakiranje. Kako sam i mislila Banana mi je bila prežuta, i iako bi mi vjerojatno bila dobra za ljeto isto sam ga proslijedila dalje, a Cameo se pokazao kao pun pogodak, svakodnevno ga koristim i za podočnjake i za cijelu t-zonu, matira vrhunski, nevidljiv je i općenito izgleda jako prirodno na mom licu i bez masnog sjaja, nešto što dosad nisam dobila s nijednim finish puderom

    OdgovoriIzbriši
  7. Ne privlači me upravo zbog žute boje ma koliko svi pričali da se ona ne vidi. Na moj skoro pa bijeli ten kad stavim bilo što i mrvicu žuto, izgleda jaaako žuto pa ne želim riskirati :) ...inače vjerujem da je super puder kome odgovara nijansa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, možda mi je pametniji izbor bila ona skroz bijela nijansa o kojoj je Goss pričao, ali ništa sad, bar znam za drugi put :D

      Izbriši
  8. Jako zelim ovaj puder i to bas ovu bananicu ;)
    Meni se i dopada sto je tako bas zut, jer imam zuckasti podton i verujem da bi mi bio apsolutno savrsen za fiksiranje korektora i posvetljivanje predela ispod ociju.
    Svaki put kada vidim savrseno iskonturisano lice Kim K. padnem u depresiju... Moracu nekako da ga se docepam ;) Znam da bih ga jako volela ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja sam neutralna i idem na žuto, ali me strašno strah da mi ovaj puder neće odgovarati. Iz tog razloga mislim da bi trebala potražiti neku drugu nijansu. No poznavajući sebe, neću mu odoliti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se sad nekako čini ona skroz transparentna bijela nijansa najsigurnija, samo se nadam da je tekstura ista kao kod ovog :)

      Izbriši
  10. Meni Josipa Girly dala banana nijansu i koristim je samo na podočnjacima jer sam i ja svijetle puti, ali baš ovih dana naručujem s jednom curom cameo nijansu! :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Po svemu sudeći ja bih ga trebala naručiti, s obzirom na mat stranu i taj finiš koji pruža. Ipak i ja sam malo bledunjava, i ne bih voljela biti žućkasta :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Jednom ću ga se dočepati makar i mene muči to žutilo... žuta sam već i ovako pa ne bih htjela bit još žuća.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma neće te on učiniti 'žućom' ako si već žuta hehe, s takvom kožom bi se trebao stopiti i biti potpuno neprimjetan :)

      Izbriši
  13. Izgleda da će i on na wish listu :D Neko vrijeme se opirem iskušenju, ali sada je definitivno - jednom ga moram kupiti :)) Mislim da bi meni banana baš odgovarala, žutog sam podtona, iako sad zimi više naginjem neutralnom, no mislim da kod mene ne bi bio žut :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolje je da ti netko pošalje malo da ga isprobaš, ako imaš nekog u blizini od blogerica :D Divan je puder, mislim da bi ti se svidio jer super sjeda na normalnu i suhu kožu, kao i na masnu:) baš je univerzalan i lagan, a opet matira i traje :)

      Izbriši
  14. Joj stalno se dvoumim da ga naručim ili ne, bojim se da ne bi odgovarao na mojoj blijedoj puti, tako da se dvoumim izmedu Banane i Camea hehe.

    OdgovoriIzbriši
  15. Stalno slušam pohvale za taj puder i nikako da se odlučim i naručim ga :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Hello i like your blog..i'd like to invite you to my blog where u can find lots of delicious recipes, raw and vegan lifestyle, diary, photos, food n special and english articles (!) etc. If u like my blog feel free and let me know. Have a nice day :) xxx

    www.andie-chambers.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  17. Sviđa mi se, mogla bih ga probati!

    http://exquisiteelixir.com/

    OdgovoriIzbriši
  18. I ja ga obožavam… potrošila pola bočice od 80 g :-) znači u stalnoj je upotrebi :-) na meni nije žut, lijepo mi se stopi s licem….

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da ga i ti voliš Jasmina, drago mi je da ti odgovara :)

      Melisa, šta si nestrpljiva? :D

      Izbriši
  19. ja sam isto neutralna i svijetla i ne znam kakav bi bio na meni, ali čini mi se da sam ipak malo žuća od tebe :D neću žuriti s narudžbom dok ne vidim recenzije ostalih nijansi po domaćim blogovima ( vjerujem našim blogericama najviše) a žwlim ga jako ako je tako dobar :D ako nabaviš cameo, piši što prije :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi žuća malo, i ja sam takvog dojma :) Ajde pošalji mi adresu na mail da ti pošaljem malo da ga isprobaš :) :*

      Izbriši
  20. Ja sam ga htjela isprobati za matiranje cijelog lica, pa sam ga u tu svrhu i kupila, ali nisam nešto oduševljena matiranjem. A na podočnjake ne stavljam korektor, tako da eto potrajat će mi zauvijek, a sumnjam da ću ga opet kupiti. Makar ako i budem ne budem bananu nego cameo vjerojatno. Ali omjer cijene i kvalitete i kvantitete je stvarno vrhunski.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moju kožu matira super ali realno nije ni masna pa nisam zahtjevna po tom pitanju, ali znam da su i žene s jako masnom kožom zadovoljne s efektom matiranja pa mi je baš žao da tebi ne funkcionira..
      Količina je stvarno izdašna :D

      Izbriši