Makeup ner(e)d

Kosa: njega i stiliziranje

/
85 Comments

Već odavno na blogu dobivam upite kako njegujem i održavam kosu pa sam napokon skupila slike i odlučila napraviti jedan post koji će obuhvatiti i njegu i stiliziranje i svašta nešto.


Moja griva je, kao i koža, dosta nezahtjevna i zahvalna za održavanje, suha i ne masti se, te je perem najčešće svako 5-6 dana. Dlaka nije jako debela i čvrsta, ali je ima dosta tako da mi je kosa relativno gusta, ali nije bogzna što voluminozna, tako da ako je feniram ili kovrdžam dosta brzo 'padne' i ispravi se. Prirodno je potpuno ravna i nemam potrebu za čestim peglanjem, no uz to je i mekana pa lako poprima oblik tako da se najčešće budim neuredne i zgužvane glave. :D No, nije to meni neki problem, čak mi najčešće puta ta moja jutarnja frizura bude baš slatka.

Zadnjih 5-6 godina sam održavala kosu jako dugačkom (do pola leđa) a u nekim razdobljima i dužom, upravo zato što nije sklona mašćenju pa sam mogla bez problema i velike brige uživati u dugoj kosi a da mi to sve skupa nije naporno. No prije možda pola godine sam se zasitila duge kose i razmišljala sam o promjeni na koju sam se napokon i odlučila početkom ljeta. Na slici ispod možete vidjeti kosu slikanu početkom srpnja i danas. Moja prirodna boja kose je srednje tamna smeđa s nekim zlatnim odsjajem, no ombre pramenovi su poprimili hladni odsjaj bez mrvice žutila (kojeg sam se bojala) pa sam promjenom i više nego zadovoljna! Nakon šišanja sam se osjećala bar 5 kg lakše i skroz puno sam sebi nekako ljepša i svježija s kratkom kosom. Mislim da se zadugo još neću poželjeti duge. :)


Što se tiče proizvoda za njegu i održavanje kose svi su usmjereni uglavnom na volumen i zaštitu. Ono što je osnovica u njezi moje kose već nekih pola godine je hladno prešano kokosovo ulje. Masku od kokosovog ulja radim prije svakog pranja (bez iznimke) tako što na čitavu kosu bogato nanesem ulje i ostavim minimalno pola sata (a najčešće i duže) da se upija i nahrani vlasište i dlaku. Ta navika je unijela najveću pozitivnu promjenu što se tiče kose ali detaljnije o učincima kokosovog ulja ću pisati u nekom od narednih (davno obećanih) postova.



Na slici iznad je moja trenutna postova iz kupaone, a proizvodi i moji utisci o istima su sljedeći:

Alverde breza i kadulja šampon za osjetljivo vlasiše-jako dobar i blag šampon solidnog sastava, bez silikona i bez mirisa. Dobro obavlja svoj posao iako meni kosa nakon njega bude nekako slamasta upravo zbog toga što u sebi ne sadrži neka njegujuća ulja a niti silikone koji zaglađuju vlasi. Mislim da je odličan izbor za cure s masnom kosom i osjetljivim vlasištem, a ja ga često koristim kad se zasitim drugih šampona i poželim kosu malo odmoriti od silne kemije, SLS-a, parabena i ostalih gadarija. Prije nego što sam izblajhala vrhove kose bio mi je puno bolji, no obzirom da mi je sad kosa još suša nego prije treba joj nešto bogatiji šampon.

L'Oreal Elseve Volume Collagen šampon i regenerator iz iste linije su mi skroz zadovoljavajući. Ne mogu reći da čine neka čuda po pitanju volumena no razlika je primjetna. Hvala silikonima u njima, kosa nakon ove dvojice mi je svilenkasta i mekana, a nije dodatno otežana niti masnjikava. Sve u svemu jako sam zadovoljna.

L'Oreal Elseve Total Repair Extreme maska je maska koja me oduševila! Koristim je nakon svakog drugog pranja umjesto regeneratora, a rezultat je PREEEDIVNO mekana i svilena kosa, koju nakon pranja nemam potrebu uopće peglati jer vlasi budu potpuno zaglađene i fino padajuće. Isprobala sam hrpu ovakvih maski od puno brendova i ova mi je dosad daleko najbolja.

Lisap Milano Ultimate Straight Fluid Keratin Conditioning Spray je sprej za zaštitu od topline koji sam naručila kod svoje frizerke i koristim ga prije sušenja, peglanja ili kovrdžanja s figarom. Stvarno ne znam koliko to djeluje jer ne znam kako bih uopće znala, ali eto, nadam se da radi svoj posao. :D

Revlon Uniq One je leave in tretman za kosu koji joj osigurava svašta nešto pozitivno, a ja sam ga morala kupiti nakon OVE RECENZIJE. Tek sam ga nedavno počela intenzivno koristiti pa još uvijek nemam neke konkretne dojmove, osim da miriše predobro a kosa je nakon njega finija i zaglađenija.




Na slici iznad je aparatura za stiliziranje kose:

Remington Pro Spiral Curls je figaro koji sam dobila od svojih još za prošli Božić a tek nedavno sam ga počela intenzivnije koristiti. Skroz mi je dobar, a jedina zamjerka je ova neka štipalica na njemu koja mi ničemu ne služi i samo smeta. Da sad kupujem figaro definitivno bih tražila neki bez tog čuda na sebi.

Remington Girls WIth Attitude peglu za kosu sam naručila na nekom od britanskih sajtova za kozmetiku, ne sjećam se točno kojem, i bila je snižena na 19 funti što je solidan ulov. Za tu cijenu sam zadovoljna s njom, no da sam je kupovala kod nas i platila 80 KM (toliko košta u Cm-u) bilo bi mi žao jer se na njoj ne može namještati temperatura.

Donut bun spužvu obožavam i koristim jako često, a pundžu radim na način koji je Martina super pokazala u OVOM videu. To mi je spas frizura kad mi je kosa u koma stanju a trebam se malo srediti.

Gumica sa zlatnom kopčom je još jedna SOS stvarčica jer s njom rep izgleda skroz elegantno i puno ljepše nego s običnom gumicom. :)

Macadamia No Tangle četka za kosu je još jedna od stvari kojima nisam mogla odoljeti zbog pustih hvalospjeva o njoj, a ja čak ni nemam nešto zapetljanu i teško raščešljivu kosu. Toliko o utjecaju blogova na zdrav razum. No bilo kako bilo, zadovoljna sam s njom. Nije uzalud toliko hvaljena, stvarno ne čupa ni najmanje, kosa puno manje opada a raščešljava odlično!

Taft Instant Volume Powder je moje otkriće za volumen. Ova stvar je meni savršena, a već sam i prije u nekom od postova pisala zašto. Ukratko, savršeno zadržava volumen moje 'padljive' kose, a to osobito dođe do izražaja kad je kovrdžam s figarom. Od njega su mi kovrdže elastične i prirodne, a volumen postojan. Zakon!

Velika četka za feniranje je ono čime se služim kada bojkotiram peglu i figaro, i kad želim ležernu a opet urednu frizuru. Skroz mi je dobra i eto služi svrsi.

Za kraj posta vam ostavljam par slika moje friško isfenirane kose. :)




Ukoliko imate problematično vlasište i kosu sklonu ispadanju preporučam OVAJ odlični post drage Snow na tu temu.

Nadam se da vam se svidio post o mojoj kosi, i ako imate kakve prijedloge ili neke svoje HG proizvode za njegu slobodno pišite :)

Još jedna stvar, danas je 24.9.2013. a to znači da sam prije točno godinu dana napisala svoj prvi post na ovom blogu i da je danas zapravo blogorođendan Makeup Ner(e)da, pa vam se želim od sveg srca zahvaliti što ste tu već godinu dana, što me čitate, komentirate i podržavate. To mi znači neopisivo mnogo!
Kroz narednih par tjedana možete očekivati i nekakva iznenađenja, darivanja a do tad mi poželite sreću na ispitima. :)

Dragi ste mi do neba! Onion22


You may also like

Broj komentara: 85:

  1. Svidja mi se nova frizura:) I da, bas ovo kokosovo sam koristila i imala kosu nikad duzu i lepsu:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Kokosovo ulje je pravo malo čudo za kosu. :)

      Izbriši
  2. Sreećan blogorođendaaan :******Ti si kriva što pišem svoj blog :D. Imala sam istu situaciju s kosom i učinila iste korake. S duge do polu duge uz nijansiranje i istu identičnu frizuru sam imala, a onda sam posle mora odlučila da skratim sebi muke, i sada imam kosu jedva do ramena i osjećam se odlično!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga :)
      Ma ja sam se baš nauživala duge i zasitila tako da mi je sad ovo super :)

      Izbriši
  3. Ja u životu nisam vidjela da nekome ombre ljepše stoji :O
    Nikako ne mogu da nađem dobar heat protect jer su ovi na našem tržištu užasni. Mislim da Uniq1 radi i to, a njega svakako planiram kupiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joj hvala ti ženo draga! Ja sam se nagledala baš gadnih pokušaja ombre pramenova i skroz me je bilo strah napraviti ih, ali hvala Bogu na mojoj dragoj frizerki koja je pravi majstor svog zanata, ispalo mi je super. Baš sam prezadovoljna :)

      Kako uopće znaš djeluje li heat protect? :D Meni to sve isto.. :D

      Izbriši
    2. Pa ne zna niko haha :D Valjda ti ne bude spaljena kosa, pojma nemam. Ovi ne valjaju jer im je loša prskalica i smrde, a ne jer ne obavljaju posao. Jer niko ne zna da li obavlja :P

      Izbriši
    3. Ovaj moj ima super špricaljku a miriše predivno, tako da je onda dobar :D Haha

      Izbriši
  4. Boja kose ti je SAAAVRSENA :O
    i prije i sa ombreom..

    OdgovoriIzbriši
  5. Eeee pa skoro da sve isto koristimo, i isto njegujemo kosu :) samo sto moja nije pretjerano gusta ali je ima, nije ni da je malo, onako normalno :) Stvarno moram da napisem sta i ja koristim :) Imamo kokosovo ulje isto, i ja koristim elseve regenerator, macadamia cetka, trakica za kosu, i pundzicu, Uniq one... (i meni je to sve isto za zastitu kose od toplote, jedino da uradim analize kose poslije svakog feniranja) :D Eh jedino od svega ovoga sto zelim jeste ova cetka velika, kod mene je metalna, a to je big no-no. U potrazi sam za nekom lijepom, vidjela sam u dm-u neku ebelin pa mozda nju uzmem ako ne nadjem nista bolje.

    Moj blogorodjendan je 26.9. :D Skroz blizu smo pocele da pisemo <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heheeee, vidiš ti tog utjecaja recenzija, na kraju sve isto koristimo :) Ma stvarno bi neki brendovi blogericama trebali davati plaće za promidžbu :)
      Meni je četka ova skroz dobra, a ima ih kod nas u So Cap-u kakvih hoćeš i boja i veličina i materijala.

      Vidiš ti to, blogoblizanci :D

      Izbriši
    2. Ja ti nemam So Cap :D mah, potrazit cu neku. U cm-u su preostre, a u dm-u skupe :D Ali kad sam izvalila za macadamiu, mogu i 14KM za ebelin. :)

      Bas, ovi koji se najvise koriste, nigdje ih da nagrade i olaksaju zivot nama vjecno nezasitima kremicama, sminkom, samponima i sl. :))

      Izbriši
  6. Zaaastoooo si se osisalaaaaaa?Izgledala si kao boginjaaaaaa!

    OdgovoriIzbriši
  7. Kosa ti je divna stvarno. I prije, a i sada. Veliki sam ljubitelj ombre frizurica, sutra idem da obnovim svoj haha :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Meni se isto sviđa ombre ali često sam znala primjetiti skroz loše urađen gdje se iz aviona vidi ona prijelazna crta pa mi je to baš ružno. Ali kad se lijepo uradi super je!

      Izbriši
    2. Slažem se. A ovaj je neobičan, nećeš ga vidjeti na svakome. Stvarno super. I ja ovih dana pišem o svojoj novoj frizurici. Lp :))

      Izbriši
  8. Divna kosa, tu duzinu i ja trenutno imam jer mi je laksa za odrzavanje i voluminoznija.
    Samo ja da imam tako divnu kosu, ja bih je pustila dugu, super ti je bila duga, smrc
    Al ne obracaj ti na mene paznju, to je samo moj fetis na dugu kosu, jer volim :-)
    Ja sam prvo patila za nekom cetkom od prirodnih cekinja, e sad je isto za TT ili Makadamiju. Al odluka je ipak pala na Makadamiju zbog drske.
    Sretan blogorodjendan i jos mnogooo uspjesnih postova :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Ma vjeruj mi da sam se nauživala duge i ni malo mi ne fali :D Ali razumijem taj fetiš!

      I hvala, nadam se da će ih biti :*

      Izbriši
  9. Joj kakva ti je kosa O.o, blago tebi! Bas mi se dopada nova frizura i odlicno ti stoji! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Sretnica sam što se tiče kose i kože (uvijek kažem hvala Bogu i dobrim genima ;))

      Izbriši
  10. Sretan blogorođenda ;D ... krasna frizurica ;)!

    OdgovoriIzbriši
  11. Srecan blogorodjendan!:) Super ti je frizura, i ja sam danas skratila kosu koja mi je bila do pola ledja- koje olaksanje!:) Macadamia cetki se jos uvijek opirem:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      Baš to-olakšanje! Pa ako ti nije neophodna nemoj je ni uzimati ;)

      Izbriši
  12. Odlicnaaaa ti je nova frizura! Nemoj da brigas za dugu kosu, kosa raste :P A svaka promjena dobro dodje. Takodjer sam se nedavno osisala, tako nekako kao i ti i bas sam zadovoljna. S tim sto ja nemam te ombre pramenove. Ali tebi odlicno stoje.
    Nego, gdje nabavljas ovu veliku spuzvu za pundju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E upravo tako, raste mi svakako kao luda pa mi opet za pola godine može biti duga ako se poželim. ;)

      Spužvu sam kupila u So Cap-u, ali viđala sam ih i u Accessorize-u i H&M-u čini mi se. :)

      Izbriši
  13. Ostala sam bez riječi. Ne pamtim kad sam vidjela tako lijepu kosu, iako moram priznati da mi je prethodna frizura nešto ljepša :). Volim dugu kosu i gotovo :D

    Gdje nabavljaš kokosovo ulje i koja mu je cijena?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme draga hvala ti puno :)

      Kokosovo ulje kupim u Mercatoru, oko 8 km.

      Izbriši
  14. meni je ljepsa duga i placem jer si je osisala :'( ;D
    ali ti si uvijek lijepa i sviđa mi se manikura :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, ajde ajde raste to u mene ko ludo svakako. :D

      I hvala, manikura je za nedjelju (MM dan) napravljena. :)

      Izbriši
  15. I meni je zao sto si skratila kosu :( Mada, moram da priznam da ti je super i ovako ;)
    Macadamia cetku imam i obozavam, i ne znam sta sam u zivotu pre nje koristila za rascesljavanje :D Takodje, Uniq (crveni) obozavam, ali ovaj od kokosa bas zelim i jedva cekam da potrosim ovaj ;)
    Kokosovo ulje i sama koristim pre svakog pranja, od skoro, tako da cekam rezultate jos uvek ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, svašta nešto isto koristimo, a čini mi se po tvojim slikama da imamo i nekako sličnu kosu samo što je kod tebe tamnija. Drago mi je da i ti koristiš kokosovo ulje, ono ne daje neke 'instant' rezultate ali trajno pridonosi kvaliteti i zdravlju kose.

      Izbriši
  16. Pošto mi se čini da imamo vrlo sličnu kosu, molim te mi objasni kako koristiš ovaj Taft volume powder...imam ga kod kuće međutim samo stoji, pošto sam ga dva-tri puta probala i samo mi je umastio kosu, pa mi je pretpostavka da ga ne nanosim pravilno...zato molim za pomoć :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uglavnom ga koristim kad kovrdžam kosu s figarom, već sam u nekom od prijašnjih postova objašnjavala u komentarima. Uglavnom navijem cijelu kosu figarom, okrenem kosu prema dolje (naopako glavu prema podu:D) i s prstima 'utisnem' malo pudera svugdje, i onda normalno okrenem glavu da mi je kosa na leđima :D i u tjeme umasiram još malo pudera da mi gore drži volumen.

      Kad kosu samo feniram onda stavim samo prstima stavim mrvicu praha na tjeme jer mi tu nekako najprije 'padne' kosa. Poanta je da ovog pudera stvarno treba staviti jako malo da dobiješ na volumenu a da ne zamasti kosu.

      Izbriši
  17. Neka ti je srećan blogorođendan i da ih bude još puno, puno :)
    Ne čudi me što dobijaš mnogo pitanja kako neguješ kosu, zaista izgleda prelepo!

    OdgovoriIzbriši
  18. Prvo - srecan blogorodjendan! Mnogo volim tvoj blog. Drugo kosa ti je preeeeeeeleeeepa. I mnogo mi se svidja ova malo kraca varijanta i ombre. Trece ti si meni sva prelepa i odlicno ti stoje te naocare.
    Inace blago tebiiii kad mozes tako retko da peres kosu. Ja moram na 2 ili 3 dana. A realno mi samo prvi dan kosa izgleda dobro. I ono sto je sigurno uvodim kokosovo ulje! Bar svako drugo trece pranje kose. I cekam taj post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala najljepša :)

      Znam da sam sretnica što se tiče mašćenja kose jer isto tako znam i kako je grozno kad je moraš prati doslovno svaki drugi dan, užaš.

      Probaj malo biti uporna s kokosovim uljem obavezno! :) :*****

      Izbriši
  19. srecan blogorodjendan, da ih imas jos sto minimum :)))
    kosa ti je prelepa! ovako kratka ti izgleda savrseno i zdravo :) super proizvode koristis i definitivno si me sad namamila na to kokosovo ulje da vec danas idem da ga potrazim i kupim :D macadamia cetka mi je savrsena, takodje imam krofna sundjer i stvarno napravi super frizuru cak i kad je kosa grozna! a imamo isti remington figaro i potpuno se slazem da je stipaljka potpuni fail jer uopste ne moze da uhvati kosu jer je preslaba i sve ispada iz nje -.- osim tog nedostatka mi je savrsen, super uvija cak i moju tvrdoglavu kosu :)
    odlican post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Anibani :)

      Stipaljka je stvarno pravi fejl ali nekako uspjevam i s njom iskoristiti figaro, jer što se ostalih karakteristika tiče stvarno je dobar. :)

      :*

      Izbriši
  20. ooodlična frizura,super ti stoji! :) moja kosa je masna pri vlasištu,suha pri vrhovima,jako gusta,čupava,polukovrčava i najsretnija sam kad je kratka jer je jako teška za održavanje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Tebi bi s 'čupavom' kosom onda ova Macadamia četka bila vjerojatno pun pogodak!

      Izbriši
  21. Predivna ti je kosa. Zaljubljena sam u boju :)
    Nista bez Revlona i Macadamia cetke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      Haha, primjetim da nitko od nas ne može proći bez to dvoje!

      Izbriši
  22. Mrvicu kasnim,ali Sretan ti blogorođendan :)
    Kosa ti je predivna :) Ja sa svojom nikad zadovoljna i više neznam šta da kupim :(
    Ovaj vikend definitivno stavljam kokosovo ulje pa da vidim dal će biti promjene

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala!

      Nemoj očekivati neke rezultate od jednog korištenja, sa svim prirodnim uljima i preparatima je ključna upornost jer ono ne daje instant rezultate jer nije silikon pa da odmah zaglađuje kosu, nego jedno od rijetkih ulja koje ima sposobnost prodirati u vlas i jačati je, dok većina drugih samo obavija vlas i čini je glađom izvana :)

      Izbriši
  23. Ombre to je extra :) mene zanima koji karmin nosis na slikama,mnogo je dobra boja? :) Sonja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, ruž je Revlon Cherries in the snow, iz ovog posta http://makeupnered.blogspot.com/2012/10/new-in-revlon.html

      Izbriši
  24. sretan blogorodjendan !! Meni je lepsa prvobitna frizura , mada uvek ti moze porasti ...
    Ako si zelela da izgledas ozbiljnije , uspela si sa novom frizurom !!
    Srecno sa ispitima !!
    Lana

    OdgovoriIzbriši
  25. Marija, ja mislim da si ti omiljena bh blogerka, dobivas li ti uopste hejterske komentare?
    Nije samo sto si lijepa, nego si i mila nekako. Valjda ljudi koji su zadovoljni imaju neku posebnu draž.
    Frizuru necu ni komentarisati, tebi sve stoji kad preljepotica.
    Merima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj draga Merima, ma nisam ti ja omiljena bh ništa :D To je skroz subjektivno, svakome je omiljen netko drugi!

      Drago mi je što si stekla tako lijep dojam o meni preko bloga, to mi stvarno puno znači, a što se tiče hejterskih komentara do sad ih nisam imala (a nadam se da ni neću :)).

      Hvala ti na tako lijepom komentaru i komplimentima!
      Šaljem poljubac :)

      Izbriši
  26. Divna ti je kosa. Ja imam bas dugu i nikako da se odvazim da se osisam haha :) A gdje si nabavila macademia cetku ako mi mozes reci?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Četku sam kupila u velikom Cm-u (pokraj Piramide) u Mostaru.

      Izbriši
  27. Nova frizura ti je super, a ti... tako si lijepa da je to nešto nestvarno. :) Baš sam čitala i gledala tvoje starije postove i stvarno ti moram reći da si jako, jako lijepa! :) Ugl. da sad ne skrećem previše od teme, ovaj Uniq one je upravo došao na moju WL!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala najljepša na takvim komplimentima. :)
      Uniq One je hvaljen na sve strane pa brzo završi na wishlisti a i u košarici. Nadam se da će i meni kroz neki period pokazati rezultate :)

      Izbriši
  28. Imaš predivnu kosu :) ja bih tjela probati uniq one. I čestitam ti blogorođendan!

    OdgovoriIzbriši
  29. WOW your hair looks so amazingly gorgeous and healthy! We have just started following you blog and love it :) Maybe you would like to check us out and follow back if you like our blog as well? www.ourlondonwardrobe.com xxx

    OdgovoriIzbriši
  30. jeli kokosovo ulje koje kupujes u merkatoru, cisto 100% ili ima jos sastojaka?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je-čisto, jestivo, hladno prešano kokosovo ulje. Nema nikakvih drugih sastojaka.

      Izbriši
  31. Zelim ti svu srecu na ispitima, sa zakasnjenjem sretan ti blogorodjendan. Da nema tebe ne bih znala za neke prodavnice u Mostaru. U jednom new in postu si kupila od la roche posay efflecar (nesto) i kakav ti je?
    P.S. u mostaru ima china glaze, preko puta mepas malla, ovo nije reklama nego sirenje vijesti.
    Blog ti je super, nadam se da ti nece dosaditi :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :))

      Nisam kupovala ništa od LRP nego sam samo napisala jednoj curi da ima u Mostaru u ljekarni Alpha taj brend iako ga kod nas nigdje drugo nema.

      Znam za China Glaze, u onoj trgovini svakako kupujem Ardell trepavice pa sam davno vidjela da ima China Glaze i Seche lakovi ali je izbor skroz minimalan u odnosu na ponudu China Glaze online :)

      Izbriši
  32. Srecan blogorodjendan, ocekujem jos puno postova u narednoj godini! :)) Jako mi se dopada tvoja frizura, duzina ti je odlicna, a ombre diiivan. Skroz sam pod utiskom ombre trenda i htela bih da probam, ali vec dugo se farbam u crno, i znam da bi ceo proces jako ostetio kosu i zahtevao puuno paznje (a kosa mi i inace trazi dosta paznje) tako da za sad odustajem. :\
    To je za mene pravi ombre, ne onaj sa crtom na glavi! :D :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Milijada :) A sigurno bi bio malo teži prijelaz sa farbane crne kose, ja nisam prije farbala kosu tako da nije bilo problematično.. Crta na kosi mi je grozna, baš ima svakakvih varijacija na temu ombre, pa čak i izrasta koji prolaze pod ombre, užas :D

      Izbriši
  33. Srećan blogorođendan! Prelepa ti je kosa i nova frizura, oduševljena sam. Jurim da nađem ovaj Uniq one od kokosa, imam onaj obićan a hoću i ovaj. :) Moram i da kupim ovu četku o kojoj svi pišu i hvale je. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)))))))) Ma četka doslovno iskače iz paštete, ne možeš se oduprijeti nikako!

      Izbriši
  34. Moarm ti se zahvaliti jer sam preko tvoga bloga otkrila kokosovo ulje. Kupila sam ga u Mercatoru prije 20ak dana i od tad ga koristim kao noćnu kremu i masku za kosu. Koža ujutro bude divna a moja tanka kosa koja užasno opada u ovom periodu se dosta brzo oporavila a opadanje se drastično smanjilo. Baš sam se ugodno iznenadila i mislim da ću uvesti kokosovo ulje u svoju svakodnevnu rutinu. Još jednom - hvala ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemaš pojma kako mi je drago ovo pročitati! Nema na čemu!! :))))))))) <3

      Izbriši
    2. Opet ja! :) Zadnja 2 tjedna isprobavam recept za ''uzgoj'' trepavica i obrva i kako vidim prve rezultate odlučila sam da podijelim ovdje svoje zadovoljstvo. Riječ je o mješavini kokosovog i ricinusovog ulja (pola-pola)...može se dodati još neko, npr. avokado ali nije potrebno. Kako je kokosovo u krutom obliku zimi malo sam se namučila da ga otopim, i sad je skupa s ricinusovim stvrdnuto ali snalazim se :) Palo mi je na pamet da bi mogla i pomiješati u ruci po kap od oba ulja i odmah nanijeti, mislim da bi i to bilo ok. Prije spavanja prstom namažem dobro trepavice i obrve i to je to. Ako je netko zainteresiran evo linka za video koji me ''inspirirao''. :D Pozz http://www.youtube.com/watch?v=_WM9QcX5DP0

      Izbriši
  35. kad će taj post o kokosovom ulju?:)

    OdgovoriIzbriši
  36. Stvarno volim dugu kosu, ali ova kraca frizura mi se definitivno na tebi vise svidja..imamo jaaako slicnu kosu, boja je ista, i gustina, kod mene je duga kao kod tebe na prvoj slici, samo ja imam plave pramenove. Kokosovo ulje cu definitivno kupiti, koristi ga cimerka ( vidjela kod tebe) :) , a do sad sam stavljala maslinovo. Od ostalih proizvoda imam ovu macadamia cetku, i savrsena mi je, cesljam s njom dok susim kosu, tako da je skroz izravnam, Jedini problem je sto je pregusta, pa mi treba nesto da je spustim,ako imas neki prijedlog, moze biti bilo sta, jer mi se ne masti kosa skoro nikako. Ja za zastitu koristim ghd spray i dobar mi je, samo da sad vidim bas kako funkcionise, i ne,al mirise stvarno lijepo. I imam kerastase oleo relax serum, koji je super, kao i svi njihovi proizvodi naravno :D

    OdgovoriIzbriši
  37. kosa ti je savrsena,gusta i predivna,gdje ima da se kupi uniq one u BiH?

    OdgovoriIzbriši