Makeup ner(e)d

Puderi srednjeg cjenovnog ranga-usporedna recenzija

/
72 Comments

U ovom postu sam odlučila napraviti kratak pregled i usporedbu pudera nekakvog srednjeg cjenovnog ranga koje sam rotirala proteklu godinu. Neke sam već recenzirala na blogu, no mislim da je zgodno ponovno ih obuhvatiti i u ovoj usporednoj recenziji radi preglednosti.
Dva pudera u ovoj veseloj družini su iz kataloške prodaje, dok su ostali iz drogerijske prodaje.
-Napominjem da je Artdeco u BiH drogerijska marka dostupna u Cm-u, za razliku od Hrvatske gdje je Artdeco skuplji i spada u srednje high end kozmetičke brendove.


Manhattan Easy Match Make Up: 
Dostupan u Cm i Dm trgovinama po cijeni od cca. 18 KM. 
PRO:
+lagan tekući puder, srednjeg prekrivanja
+prekriva sitne nepravilnosti i lijepo ujednačava ten 
CONTRA:
-ističe suhe dijelove lica
-postojanost mu je slabija strana

Puder je lagan i ugodan na licu, ali zbog slabije postojanosti i isticanja suhih dijelova ga nisam pretjerano zavoljela. Mislim da bi bio baš dobar isključivo na normalnoj i nezahtjevnoj koži koja nema velike nepravilnosti, ili eventualno uz dobru bazu koja bi napravila barijeru između kože i pudera i spriječila isušivanje.
Detaljnu recenziju možete pročitati u OVOM POSTU.


Maybelline Affinitone Mineral:
Dostupan u Cm i Dm drogerijama po cijeni od cca. 16 KM.
PRO:
+izuzetno lagane teksture (nikako ga ne osjećam na licu dok ga nosim), srednjeg prekrivanja
+jako lijepo ujednačava kožu i pegla sitne nepravilnosti, završetak mu je lagano sjajan
+fino sjeda na kožu, ne ističe suhe dijelove a postojanost je srednja
CONTRA:
-lagano oksidira pa mi nakon nekog vremena nijansa na licu mrvicu potamni 

Puder koji me ugodno iznenadio i koji bih preporučila curama sa suhom i normalnom kožom. Ne začepljuje pore i dovoljno je lagan i prozračan, a izbor svijetlih nijansi jako dobar. 


L'Oreal True Match:
Dostupan u Cm i Dm drogerijama po cijeni od cca. 25 KM.
PRO:
+nešto jače prekrivanje od prethodnog Maybelline pudera, polu-mat završetak
+prekrasna tekstura koja tako fino zagladi kožu i ni mrvicu ne ističe suhe dijelove
+mislim da je dobar izbor i za suhu, ali i za mješovitu kožu uz korištenje pudera u kamenu za matiranje

CONTRA:
-relativno loš izbor nijansi na našem tržištu
-postojanost je osrednja

Mislim da je najjača strana ovog pudera tekstura koja se savršeno stapa s kožom. Preporučila bih ga curama s normalnom ili mješovitom kožom kao dnevnu varijantu. Nije jedan od onih pudera kojeg ćete nositi kad krenete u noćni izlazak jer se zasjaji čak i na mojoj suhoj koži kroz par sati, ali zbog toga što je na licu tako prekrasan kod mene ima poprilično visoku ocjenu. 


Avon Ideal Flawless:
Dostupan u kataloškoj Avon prodaji, po cijeni od oko 22 KM.
PRO:
+prekrivanje je srednje prema jakom, lagano sjajni završetak
+odličan na suhoj koži, postojan, dobro prekriva prištiće, ožiljke i hiperpigmentacije
CONTRA:
-zna stvarati osjećaj težine na licu jer je ipak nešto teži od pudera koje ja volim koristiti na dnevnoj bazi, ali je odličan za dane kad mi je potrebno jače prekrivanje

Ukoliko imate suhu do mješovitu kožu s većim nepravilnostima, mislim da bi ovaj puder bio solidan izbor.


Avon Luxe:
Dostupan u kataloškoj Avon prodaji, po cijeni od oko 25 KM.
PRO:
+savršen za suhu kožu, hidratantan i lagan
+lagano prekrivanje, ali savršeno ujednačavanje tonova na koži 
+dewy završetak


Ovo je jedan od mojih najdražih pudera za ljeto jer tad volim koristiti samo lagane formule! Lice mi s njim izgleda savršeno hidratizirano, zaglađeno i blistavo. Mislim da je idealan za suhu kožu kojoj nije potrebno jako prekrivanje, kao i za zrelu kožu kojoj je potreban dodatni sjaj i živost. 
Ukoliko imate imalo masniju kožu onda ga preskočite.


Artdeco High Performance Lifting Foundation:
Dostupan u Cm-u po cijeni od oko 30 KM.
PRO:
+srednje prema jačem prekrivanju
+ hidratantan i postojan, laganog mat ali blistavog završetka (ima neke mikro sjajne čestice koje daju blistavost bez osjećaja masnoće)
+ odličan za suhu kožu s nepravilnostima
 CONTRA:
-nešto viša cijena, no uvrstila sam ga u ovu skupinu jer Artdeco proizvodi kod nas jako često budu sniženi i do 50% tako da ga se može lako uhvatiti i na sniženju

Mislim da bi odlično odgovarao svima sa normalnom ali i problematičnijom suhom kožom kojoj je potrebno jače prekrivanje i zdravi sjaj. Odličan je za zrelu kožu! Detaljnu recenziju sam pisala u OVOM POSTU. 


Revlon Colorstay:
Kod nas ga nema u drogerijama, no često sam na blogu objašnjavala kako doći do male trgovinice u Mostaru gdje postoji stalak sa Revlon kozmetikom (detaljnu recenziju i sve informacije o tomu imate u OVOM POSTU). Cijena mu je oko 23 KM.
PRO:
+jako prekrivanje, fina tekstura, mat završetak
+dvije verzije (jedna za suhu, druga masnu kožu)
+vrhunska postojanost  
CONTRA:
-nešto teži osjećaj na licu

Ovo je moja često ponovljena kupovina i obožavan puder. Kad želim da mi ten bude baš besprijekoran cijeli dan i cijelu noć onda nosim njega. Nema preslikavanja, prosijavanja, spadanja-baš je super postojan. Jedini nedostatak je teška dostupnost Revlon brenda u BiH.

Za kraj ću još staviti preporuke za tekuće pudere koje sam dosad isprobala (na sebi i šminkajući druge) ali ih trenutno nemam pa sam slike za njih preuzela s interneta.
Prvo preporuka za 3 tekuća pudera koja su odlična za suhi i normalni tip kože:
Bourjois Healthy Mix Serum, L'Oreal Lumi Magique i Max Factor Skin Luminizer.


Tri pudera koja su odlična za mješovitu i masnu kožu:
Bourjois 123 Perfect, Maybelline Affinimat i Max Factor Face Finity.




Nadam se da će vam ovaj post biti koristan pri odabiru pudera ili bar pri eliminaciji nekog od njih.

Pišite mi, koji je vaš omiljeni tekući puder?

Do idućeg čitanja Onion Head Emoticons 33


You may also like

72 komentara:

  1. Ovaj revlon sa zelenim poklopcem je najbolji :p
    Znas da ja uglavnom ganjam ove sa srednjim do jakim prekrivanjem. Koristim bourjois cc kremu za dan, nekad i bourjois flower, navece vichy dermablend ili shiseido. Eh sad se opet kontam neki novi da uzmem. Kakav je revlon u usporedbi sa vichyjem? Prekrivanje, tezina, jel se teze skida?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, to sam pumpicu s Avonovog seruma za kosu iskoristila, i to je već reciklirana na drugu po redu bočicu pudera. :D U usporedbi s Dermablendom ima ipak nešto slabije prekrivanje (ali opet jako), samo što duže drži lice matirano i malo manje je težak. I teže se skida, mada meni s pjenom za umivanje i micelarnom to nije neki problem. Ali probaj ga svakako i to onu verziju za masnu kožu-stvarno je odličan!

      Izbriši
    2. Ja sam dugo koristila SAMO Revlon ColorStay i bas sam bila zadovoljna. Medjutim, pre mesec dana kupila sam Dermablend jer sam odlucila da cu vise paznje posvetiti kozi i kvalitetu sminke, bar one koja se tice lica, koze. Sto se prekrivanja tice, identicni su. Meni treba VISOKO prekrivanje da naglasim. Podjednako ''tesko'' se skidaju, ali nema veze. Ostajem pri Dermablendu jer je to ipak medicinska kozmetika, ali kada nemam dovoljno novca, tu je Revlon. Nisam primetila da mi je lice duze matirano sa Dermablendom, mozda je cak i manje, ali zato je tu Aurin SHINE KILLER. Moze da se stavi i preko pudera i posle samo kreme i koza se ne sija tokom celog dana.

      Izbriši
    3. Ovo da duže drži matirano lice se odnosilo na Revlon ColorStay :) Trebaš uzeti u obzir da je svačija koža individualna tako da i dojam o puderima može biti drugačiji. U svakom slučaju drago mi je da ti odgovaraju ova dva jer ih i osobno jako volim i često preporučujem.

      Izbriši
    4. Ahaa, izvini :) Naravno, uglavnom oba pudera su odlicna za masnu i problematicnu kozu kakva je moja. Bas me interesuje ova Bourjois CC krema pomenuta, kakvo joj je prekrivanje? Da li je makar solidno? :))

      Izbriši
    5. :) Nisam isprobala Bourjois CC kremu, no znam da Jasmina je, pisala je detaljnu recenziju pa možeš pročitati na ovom linku-http://www.makeuparena.com/2014/02/bourjois-123-perfect-cc-cream.html

      Izbriši
    6. Nekako se bojim uzimati po ovim radnjicama, sve me nesto strah koliko dugo to stoji kod njih ali valjda se usudim jednom, ili ako nadjem na sigurnijem mjestu :)
      A za komentar iznad, bourjois cc krema je super, pretpostavljam da imas nepravilnosti koje trebas prekriti pa zato i koristis ove sa jacim prekrivanjem. Od bb i cc krema koje su mi dospjele ikad u ruke, ova cc krema najbolje prekriva. Skoro je pa kao puder, ima i zastitni faktor, ne oksidira mi a lagana je na licu. Samo sto eto na licu ipak traje krace nego npr.dermablend, ali je zanemarivo ako ti nekad ne treba sminka 8-10 sati na licu. Ima moju preporuku i ja cu je sigurno ponovo kupiti. :)

      Izbriši
  2. Nikada nisam koristila pudere drogerijskog tipa osim ovog Artdeco pudera koji si navela u postu. Iako kažeš da je preporučen za suhu kožu lica, na mojoj mješovito/masnoj koži se odlično ponašao. Jako davno sam probala neki puder od Max Factora i bio ni je užasan. Hvala na preporuči ova 3 pudera za moj tip kože lica, svakako ću ih isprobati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je neka gruba podijela i moje mišljenje u vezi tipa kože kojoj bi odgovarao-ne mora biti pravilo i naravno da uz dobru bazu i puder u kamenu gotovo svaki puder se može prilagoditi i biti prihvatljiv za različit tip kože. Ovo sam samo navela ''da bi bio idealan'' za neki određeni tip. Drago mi je ako sam pomogla ;)

      Izbriši
  3. Imam suvu kožu, te mi je ovaj post dosta pomogao jer me je zanimalo kako se neki puderi ponašaju na suvoj koži. Čula sam da l'oreal true match ističe suve delove, pa ga nikad nisam ni uzimala kao opciju. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da sam ti pomogla :) Meni nije isticao suhe dijelove mada ih najčešće imam na licu, ali opet je to sve jako individualno. Ovisi o hidrataciji kože prije nanošenja pudera, hladnoći i svačemu-pa tako nekomu ističe a nekomu ne. Ipak je najbolje testirati puder jednom ili dva puta prije kupovine pa vidjeti kako se ponaša na koži.

      Izbriši
  4. jao ja se tresem od uzbuđena jer sam saznala da u Mostaru ima kupiti Revlon. ������

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. gdje? I wanna know! (pardon na uskakanju u komentar)

      Izbriši
    2. :) U maloj trgovinici sa torbama i nakitom, Golden Rose i Flormar šminkom-na lijevoj strani, kad se od Benetona krene desno pa prva ili druga trgovinica nakon CM-a. Imaju Revlon stalak.

      Izbriši
  5. Probala sam sve recenzirane osim tog Manhattan i svi su mi ok. Revlon i True Match su me nešto više oduševili, a i Luxe im je blizu :D Nažalost, kod nas nema Revlona, bio bi red da ga uvezu :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo čitateljica na facebook-u je napisala da ima ''U apoteci mercur centar otoka''. Znači li ti to išta? :D

      Izbriši
  6. nedavno sam dobila revlon na poklon, predobar je!samo mi je za nekoliko nijansi tamniji pa čekam ljeto da potamnim, a do tada ga mješam sa MUA porcelain koji je baš baš svjetao :)

    OdgovoriIzbriši
  7. opet sam zaboravila uzet artdeco :'(
    kad ce snizenje ??? :D jer treba mi, nemam pudera :P

    OdgovoriIzbriši
  8. Po meni je Art deco odlican puder za proljece i ljeto. Sto se tice Revlon Color stay pudera meni licno nije ispunio ocekivanja, nekako je "pretezak" na licu. Puno bolji mi je dermablend :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dermablend je odličan, nedavno sam pisala i o njemu.. Puder je jako individualna stvar pa tako svatko ima drugačije kriterije, drugačiju njegu kože, drugačiji način nanošenja pudera a to sve utječe na ukupni dojam. Drago mi je da si našla ono što tebi odgovara :)

      Izbriši
  9. Ja sam vjerna True matchu i na meni se ponasa identicno kao sto si napisala u recenziji - predivno se stapa s kozom. Zna sa malo zasjajiti, ali meni to ne smeta - bas mi je idealan dnevni puder! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. od navedenih koristim Luxe i jako ga volim,kad mi treba jace prekrivanje ili mi je lice u masnijoj fazi nanosim ga bockalicom namijenjenoj za luxe mat puder,i super odradi posao :) Maja

    OdgovoriIzbriši
  11. Imam Manhattan (dobar je, mene jako podsjeća na Avon Calming effects, samo što mi spadne s nosa, iako imam suvu kožu :D)
    Affinitone mineral mi je go to puder, Loreal True match je super, Healthy mix serum takođe, naravno Revlon Colorstay, Maxfactor Skin luminizer mi je najčešće nošen puder.. Probala sam tester Luxe pudera i planiram ga uzeti :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Mene zanimaju nijanse pudera... Koristim Borjouis 123.. nijansu 52... i danas poslije citanja ovog teksta sam u prolazu svratila do cm-a da vidim ovaj Artdeco, i uzela sam tu nijansu 10, koja mi je cudno izgledalo, i cak tamno, iako je valjda to najsvjetlija nijansa... pa me zanima, jesi li ti koristila neki od ovih borjouis? i koju nijansu? najbolja stvar kod tog borjouis mi je sto mi samo kod njega bas odgovara ta nijansa...

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na ovoj slici je Bourjois Healthy Mix Serum u nijansi #52 uz Artdeco #10-http://2.bp.blogspot.com/-bV0ZGQo2ZKk/UhILEEcnUNI/AAAAAAAAB4A/5mw56i_FSMI/s1600/P8132510.JPG
      pa možeš usporediti. I u recenziji Artdeco-ovog pudera sam pisala da su im čudno označene nijanse, baš treba dobro isprobati prije kupovine. Ova nijansa #10 je tamnija pa sam ga koristila ljeti kad potamnim. Uglavnom, sve to sam pisala u linkanom postu-http://www.makeupnered.com/2013/08/recenzija-artdeco-high-performance.html.

      Izbriši
  13. Pretpostavljam da si koristila Revlon verziju za suvu kozu lica? I da on ne istice suve, dehidrirane delove? :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Svaka čast na lijepoj i korisnoj usporedbi! Od svih ovih koristila sam Maybelline Affinitone Mineral, a još uvijek koristim Revlonov koji je stvarno jedan od najpostojanijih pudera.

    OdgovoriIzbriši
  15. Imam Loreal Lumi,koristim ga nekih mesec dana,ali se nešto nismo našli.
    Da li si pisala o Healty mix-u?Nisam koristla,ali me zanima šta on to ima da ste toliko oduševljene njime?I koliko sam videla ima puder i serum,za koji tip kože je serum,ili kako već ide ta podela?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam pisala recenziju,ali mogu dati ovdje kratku usporedbu osnovnih karakteristika-Healthy Mix ima srednje prekrivanje i semi mat završetak (za normalnu i mješovitu kožu), dok Healthy Mix Serum ima lagano prekrivanje, te dewy (vlažni/sjajni) završetak i odličan je za suhu i jako suhu kožu.

      Izbriši
  16. Ima Revlon i u Sarajevu, u maloj prodavnici odmah do Eroneta.

    OdgovoriIzbriši
  17. Super post, baš volim čitati usporedbe pudera. :) Ja sam od spomenutih imala/imam Maybelline Affinitone Mineral, L'Oreal Lumi Magique, Bourjois HM Serum, MF Facefinity... oni su mi svi odlični, ja imam mješovitu kožu ali nekad naginje masnijoj, a nekad je dehidrirana pa mi ovisno o njezinom stanju različiti puderi odgovaraju. Kupila sam i Revlon CS da isprobam i ja to čudo, stvar opće kulture. :D A sa Skin Luminizerom se još nalazim, isprobala sam ga par puta i ne znam još što da mislim o njemu, nije me oduševio na prvu ali dat ću mu još šanse.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa post :) Nasmijala si me s ovim ''stvar opće kulture'', bome ima solidnu reputaciju Colorstay :) Nadam se da će ti se Skin Luminizer svidjeti, meni nije nimalo loš!

      Izbriši
  18. Imam suhu kožu i stvarno se slažem da su Bourjois Healthy Mix Serum, L'Oreal Lumi Magique i Max Factor Skin Luminizer odlični puderi za nju. :)) Samo što Bourjois Healthy Mix Serum više ne mogu pronaći u svom gradu, a on bi mi bio najbolji jer pruža onakvo prekrivanje kakvo tražim.. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Baš me čudi da ga ne možeš pronaći, kod nas ga ima i u Dm-u i Cm-u. Možda da pošalješ upit na njihov službeni mail ili Facebook?

      Izbriši
  19. Post je razbio koliko je dobar i koristan:) Imala sam Ideal Flawless,mojoj mesovitoj kozi je nekad bio odlican a nekad masniji,a True Match i Luxe sam probala preko testera,TM bi mi vise odgovarao.Affinimat bih kupila ali jak miris alkohola me odbija,razmislicu jos:) Face Finity sam takodje probala u drogeriji,kako je to tezak puder meni bio,zacepio mi pore,zacementirao me,jedva sam cekala da ga skinem.Trenutno koristim i najvise mi prija Avonov Calming Effects,divan puder,polumat finis,srednje gustine.Nastavi sa ovim tipom postova i nadalje,samo promeni kategoriju,npr poredjenje maskara,ruzeva i slicno:) I hvala za ovaj post,pomogao mi je:D. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako mi je drago da ti se svidio post! (bome sam se i satrala dok sam ga ovolikog sastavila :D) Uvijek mi je u komentarima drago pročitati vaša iskustva, vjerujem da i to puno pomogne curama pri odabiru i eliminaciji proizvoda. Nastavljam s ovim postovima, a pisala sam ih i ranije (proguglaj malo ranije postove, ima dosta usporednih recenzija). Veliki pozdrav Kristina <3

      Izbriši
  20. Omiljeni definitivno Face Finity mada ja nisam mnogo ni probala jer mi je ovaj idealan pa ne menjam ,a jako želim ovaj Bourjois,probala sam tester i očarao me je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super da si pronašla puder koji ti odgovara! Super su i Bourjois puderi, kad ti dosadi Face Finity znaš na koji još možeš računati :)

      Izbriši
  21. poz,reci mi koju nijansu koristis od avon luxe pudera.Htjela bih kupiti ali ne znam koju nijansu,ja sam mozda nijansu tamnija od tebe,u katalogu mi nije bas jasno,zutog sam podtona.Bila bih ti zahvalna za odgovor,inace super recenzija,jasno i koncizno,hvala ti na trudu,bas si olaksala posao odabira.Veliki pozdrav Bojana BL

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod mene je Luxe u nijansi Beige Linen, međutim ta nijansa mi je zimi pretamna (ljeti mi je super), a sad mi se čini da bi za tvoju kožu (po opisu) najbliža nijansa bila Natural Glamour mada ne mogu sa sigurnošću tvrditi.
      Uspjela sam iskopati sliku na google-u s donekle pristojnim swatchevima pa možeš pogledati: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTl5TG9cWDcx2GpH-nhPHKtWk9B922v1EwR47XPd0RZCz2Vexwy

      Iako, najbolje bi bilo da prvo tražiš tester od svoje Avon Lady. Baš mi je žao što ti ne mogu više pomoći. :/
      Veliki pozdrav Bojana!

      Izbriši
  22. Ja koristim Avonov Luxe puder a imam mješovitu kožu, zimi mi je savršen kada mi lice malo dehidrira od vremenskih uvjeta, mrvica pudera u kamenu na čelo i savršen je :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Imam osjetljivu kožu i skoro niti jedan puder drogerijski mi ne odgovara,ali Revlon mi je odličan bio. U zadnje vrijeme,koža mí se počela mjenjati u mješovitu malo i tad mi se prvi put dogodilo da mi puder uđe u pore :-(
    zapravo Avon mi je prvi,ništa mi ne odgovara . Zadnjih par mjeseci koristim mineralnu kozmetiku i zaista sam oduševljena svime dosad što sam probala,pudere,veil,sjenila,korektore itd. Koristim englesku kozmetiku Lily Lolo i američku bareMinerals,i već nakon tjedan dana primjetila sam razliku na licu. Sada kada stavim tekući puder ne ulazi mi u pore. Većinom sada stavljam mineralni puder svaki dan i super je. Smatram da dobri puderi i koštaju jer otkada koristim kvalitetne brendove ( preko 10god) ,nemam nikakvih reakcija na licu, i evo sada mineralni.

    OdgovoriIzbriši
  24. Maybelline Affinimat gde li ima u Srbiji,ja ga nisam vidjala?Bas iscrpan post,sjajan a ja preporucujem Impala puder

    OdgovoriIzbriši
  25. Pozdrav, zanima me koju nijansu pudera ideal flawess od avona koristite. Super ste od sinoć čitam vaše recenzije. Hvalaa :*

    OdgovoriIzbriši
  26. Jel mi mozes uprediti HM serum I Affinitone mineral??:)

    OdgovoriIzbriši
  27. Pozdrav cure...dajte mi savet koji puder da koristim da mi prekrije crvenilo a da pritom nisam kao porcelanska lutka.ako su svetlije nijanse lice mi bude roze sto me bas nervira

    OdgovoriIzbriši
  28. Mozeli itko dati savjet imam suhu kozu koji bi mi puder dao malo bolju prekrivenost.?inace koristim bourijois

    OdgovoriIzbriši