Makeup ner(e)d

Recenzija: Artdeco High Performance Lifting Foundation

/
41 Comments

Davno, u nekom od 'New in' postova sam vam pokazala ovaj puder koji mi je u tom periodu bio pretaman pa je morao čekati ljeto da ga pošteno isprobam. Zadnjih mjesec/dva sam ga dosta često koristila tako da napokon mogu podjeliti svoje dojmove s vama.



Ovo je punim imenom i prezimenom Artdeco High Performance Lifting Foundation, tekući puder prvenstveno namjenjen (i preporučan) nešto zrelijoj koži lica. Nijansa koju ja imam je #10 Reflecting Beige (srednje tamna nijansa neutralnog podtona). Nijanse i podtonovi kod ovog pudera su najblaže rečeno zbunjujuće označeni jer 'tamnoća' ne raste proporcionalno s brojem nijanse, pa je tako nijansa #05 tamnija od nijanse #10, ali je #20 između te dvije (svjetlija od #5 a tamnija od #10), pa je najbolje DOBRO isprobati testere da odlučite koji vam podton i nijansa savršeno odgovaraju jer se lako možete zeznuti.

Ambalaža je jako dobra i podsjeća na ambalaže high end pudera. Bočica je od kvalitetnog 'mutnog' stakla
sa srebrnom pumpicom i poklopcem koji relativno čvrsto stoji. Pumpica je kvalitetna, nema mrljanja, jednim potiskom ne izađe previše pudera i sve u svemu-skroz zadovoljavajuće.


Lista sastojaka:
Aqua (Water), Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol, Phenyl Trimethicone, Isohexadecane, Dimethicone, Ethoxydiglycol, Trimethylsiloxysilicate, Hdi/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Peg-8, Sodium Chloride, Peg/Ppg-18/18 Dimethicone, Talc, Titanium Dioxide, Trihydroxystearin, Cyclohexasiloxane, Steareth-08, Quaternium-90 Bentonite, Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Methylparaben, Propylparaben, Dimethiconol, Tocopheryl Acetate, Methicone, Stearic Acid, Polysilicone-11, Aluminum Hydroxide, Tetrasodium Edta, Ethylparaben, Hydrolyzed Rice Bran Protein, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract, Sodium Hyaluronate, Propylene Carbonate, Silica, Laureth- 12, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, [+/- (May Contain) Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77492 (Iron Oxides), Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Tekstura pudera je srednje gusta, nešto gušća od Bourjois HM seruma i mrvicu rjeđa od Revlon Colorstaya.
Na poleđini pudera piše kratko i jasno: 'Long lasting, moisturising foundation with gold particles', a ja sam se pitala što je od tog troje istina.
Ispostavilo se da ne pretjeru (kao što je to uobičajno) nego u tom njihovom opisu stvarno ima istine. Puder zbilja JE dugotrajan i hidratantan, a sadrži i sitne zlatne čestice koje su stvarno mikro veličine a možete ih vidjeti na slici ispod. Ovako dobro se mogu vidjeti samo zoomirane sa super makro opcijom na aparatu, dok se u stvarnosti uopće ne primjećuju ali daju blistavost licu.


Prekrivanje je srednje, a jako ovisi o načinu nanošenja pudera. Prstima dobijem nešto slabije prekrivanje, dok najbolje prekrivanje i najljepši finiš dobijem kad ga nanesem RT Face Expert kistom.

Završetak
 pudera je polu mat. Kad ga tek nanesem izgleda jako dewy i sjajno no dok ga svugdje izblendam i rasporedim po cijelom licu on se suši u lagano mat finiš, no nije potpuno mat upravo zbog tih zlatnih čestica koje iluminiraju svjetlost tako da lice ipak ima dozu blistavosti i sjaja. Na mojoj relativno suhoj koži lica savršeno funkcionira jer se ne hvata na suhe djelove niti se peruta, a opet je dovoljno mat pa nemam potrebu koristiti puder u kamenu čak niti na T-zoni. Stapa se s kožom i izgleda JAKO prirodno i nimalo zabetonirano, baš kao 'druga (sto puta ljepša) koža'. Ovo ljeto sam dobila najviše komplimenata na račun tena upravo kad sam na sebi imala ovaj puder, tako da mislim da je taj njegov neobični mat, a blistavi završetak i savršeno stapanje s kožom najviše zaslužno za to.
Zbog tone silikona u njemu, jako ali baš jako zagladi kožu i ja osobno ne koristim nikakvu bazu ispod njega, samo hidratantni serum.

Postojanost mu je zadovoljavajuća jer mi je po ovim užasnim vrućinama mogao izdržati i 4-5 sati u punom sjaju i bez popravaka, a vjerujem da će moći i dulje kad Celzijus malo smanji doživljaj.

Cijena je oko 30 KM  i spada u skuplje drogerijske pudere no mislim da je itekako opravdana zbog toga što je ovo jedan od najkvalitetnijih pudera tog ranga koje sam ja isprobala.

Puder mi se nije pokazao kao komedogen te nije napravio nikakav nered u vidu prištića i dodatnih mitesera na mom licu.

Na slikama dolje možete vidjeti realan swatch nijanse uz usporedbu s druga dva pudera, te puder u akciji na mom licu.




Kome bih preporučila ovaj puder?
Mislim da bi savršeno odgovarao curama/ženama sa suhom, normalnom pa čak i mješovitom kožom, dok se one sa masnom ili jakom masnom kožom vjerojatno ne bi usrećile s njim jer bi ipak bilo previše sjaja u toj kombinaciji. Svakako bi ga preporučila ženama zrelije kože jer ovaj puder baš budi kožu iz mrtvila i nezdravo sivilo potpuno sakrije te daje blistavost i svježinu a hijaluronska kiselina koju sadrži smanjuje vidljivost bora.

Ukupna ocjena:
5/5, jer je ispunio sva moja očekivanja.

Jeste li već isprobale ovaj puder i ako jeste kakvi su vaši dojmovi?

Do idućeg čitanja vam šaljem pozdrave i puse :)


You may also like

41 komentar:

  1. stvarno dobro izgleda-baš ću ga idući puta isprobati!

    OdgovoriIzbriši
  2. odlicna recenzija. mislim da bi odgovarao mojoj sestri.

    OdgovoriIzbriši
  3. bome nije za mene :-( iako mi je koža u zrelijoj grupi ipak je ne bih moglo podnijeti moje jako masno lice:/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina draga, za tvoju kožu ovaj puder sigurno ne bi bio dovoljno matirajući.

      Izbriši
  4. Bas super deluje. Cini mi se da bi mi ova tvoja nijansa savrseno odgovarala. Moyda ga i probam u nekom trenutku. Trenutno dok mi je lice preprlanulo ne koristim skoro uopste puder, posto mi se lice leti iscisti i pocrnim pa mi se ten ujednaci. ALi uskoro ce lepote leta proci i ja se vracam starim rutinama sa puderom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, i ja puno manje koristim pudere dok je koža preplanula, ali ipak tu i tamo stavim :) Nadam se da će i tebi odgovarati :)

      Izbriši
  5. Artdeco puderi su meni the best i koji god drugi probam, uvijek se vratim njima (okej, i Bourjois puderima isto)! Koristim ih preko 10 godina!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam do sad niti isprobala puno Artdeco pudera, ali ovaj mi je stvarno odličan :)

      Izbriši
  6. Iiiiiiiiiiii naravno da nije za moju kozu :)

    http://3.bp.blogspot.com/_zfDZqiHzRF8/TOMgcYsS1eI/AAAAAAAAFuM/3WxgFC7t5JE/s400/nothinghere.jpg

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ahahah smijesna slika :D
      znaci #20 da potraziim :D fala.

      Izbriši
    2. Haha :D Potraži, ali opet ti to isprobaj i pronosaj na dnevnom svjetlu jer su nijanse koma označene :*

      Izbriši
  7. Iako mi se sviđa i puder, i recenzija, moram ga preskočiti zbog tipa kože.

    OdgovoriIzbriši
  8. Baš ga gledam dugo i mislim kako bi mi odgovarao u hladnijim mjesecima za moju suhu kožu :) Ova recenzija pala kao narucena :)

    www.lemakeupfreak.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  9. Oduvek me je zanimao ali ova boja je prilično tamnija od #52 koja mi je fantastična!

    OdgovoriIzbriši
  10. I ja imam suhu kožu i mislim da bi mi baš odgovarao :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Imala sam ovaj puder, slažem se sa svime i super si ga opisala.
    Mislim da sam pogriješila nijansu, slijedećiput kupujem ovu tvoju 10.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E baš mi je drago da ti je dobar.. Neki dan sam u Splitu vidjela da je u Mulleru 215 kn i šokirala sam se, kod nas je skoro 100 kuna jeftiniji!!??!

      Izbriši
  12. Nisam nikada imala ArtDeco puder iz ne znam ni sama kojeg razloga, uglavnom, mislim da bi mi ovo moglo odgovarati za zimu pa ću svakako obratiti pažnju ;).

    OdgovoriIzbriši
  13. Koristim ga vec pola godine, u istoj nijansi, 10 :)
    Potpis za sve napisano.
    Meni je dobar ali ne i najbolji, moze to jos bolje pa cim ga potrosim, potraga za boljim se nastavlja :)
    I da, ambalaza je posebno lijepa, tako luksuzno i fancy izgleda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Meni je najbolji u ovoj kategoriji, ali me šokirala razlika u cijeni kod nas i u Hrvatskoj, pa vjerujem da za 215 kn ima i bolji, kod nas je 100tinjak kn jeftiniji..

      Izbriši
  14. Super je veoma je dobra nijansa 15 naravno za svijetliju put ;)

    OdgovoriIzbriši
  15. Puder sam uzela juce,nakon sto sam procitala tvoju recenziju,bas me zanimalo kakav je....iznenadila sam se,jako je lijep na licu i lagan,koza izgleda tako lijepo,uzela sam nijansu 10,kad dodje ljeto mislim da ce mi jos bolje odgovarat. pozz

    OdgovoriIzbriši
  16. Recenzija je divna, uzela bih ga, ali mislim da mi je ova nijansa 10 pretamna, a izgleda da je to najsvjetlija koju uvoze kod nas. Inače mi rich treatment njihov odgovara u nijansi porculan.

    OdgovoriIzbriši
  17. Pozdrav svim damama i šminkericama koje drže do sebe! Ovdje sam se našla sasvim slučajno, jer često mijenjam pudere i ponovo čitam o svom savršenom Artdeco High P.L.F. Sve im je odlično, deklaracija stoji iza proizvoda i nije uzalud bačen novac,baš suprotno,zove' kupi me opet' .Kremu za lice i puder najbitnije stvari za njegu,zaštitu i završni dojam ne treba štediti i zato se bira najbolje!

    OdgovoriIzbriši
  18. Odličan, i za osjetljivu kožu, dugotrajan i hidratizira

    OdgovoriIzbriši
  19. Isprobala sam mnogo pudera, imam suhu kožu( isusena je zbog tolike hemije) sa aknama,ovaj mi se cini dobar...Ne znam da li da pokušam i s njim.
    Pitanje: kako odrediti podton kože? Hvala :*

    OdgovoriIzbriši
  20. Meni predobar..imam mješovitu kožu, zimi često dehridriranu, puder je bolji od troduplo skupljih brendova (isprobano).

    OdgovoriIzbriši