Makeup ner(e)d

Recenzija: ARTDECO SUN TRIBAL Limited Edition: Bronzing Glow Blusher, Bronzing Powder Compact & Illuminating Shimmer Cream

/
35 Comments


Već nekih dvadesetak dana u CM trgovinama je snižena ovogodišnja ljetna Artdeco kolekcija 'Sun Tribal' pa sam ja (klasično žensko kojem mozak prestane normalno funkcionirat na riječ 'sniženje') naravno kupila još jedan bronzer, još jedno rumenilo i još samo jedan iluminator nakon što sam, po ko zna koji put, bila odlučila da imam dovoljno šminke (za dva života) i da je dosta kupovine za ovo ljeto.

Jesam li požalila? NIMALO!

Svima koji pratite moj blog je vjerojatno već poznato da jako volim Artdeco proizvode i smatram da su najkvalitetniji po mnogo čemu od svih drogerijskih brendova koji se kod nas mogu pronaći. Njihove ljetne kolekcije su mi redovito svake godine preprekrasne, tako ni ovogodišnji Sun Tribal nije iznimka. Pa pogledajte samo tu ambalažu, divota jedna!




-BRONZER, punim imenom Bronzing Powder Compact SPF 15 sam kupila u nijansi #07 tribal sunset. Nijansa je prava topla čokoladna bronca, idealna za topli i neutralni ton kože, gotovo mat s nešto jako jako sitnog shimmera koji na licu nije primjetan. Trenutno mi jako lijepo izgleda na licu zbog toga što sam potamnila par nijansi ali mislim da bi mi na zimu bolje odgovarala nijansa #02 tribal bronzing koja je više neutralna smeđa nego topla, pa mislim da ću uzeti i nju dok sniženje još traje.

Cijena je cca 27 KM, ali sam ga ja na sniženju platila oko 15 KM. Dolazi u ovoj prekrasnoj čvrstoj i kvalitetnoj ambalaži s velikim ogledalom unutra, a količina je izdašnih i 'nepotrošivih' 18 g.

Bronzer nije prepigmentiran, nego onako srednje što i je idealno za ovu vrstu proizvoda zbog toga što ga je ovako jednostavno dozirati a da ne pretjerate. Blenda se savršeno i u par poteza stvorim prekrasni preplanuli izgled lica.

Postojanost mu je jako dobra, na mom licu izdrži cijeli dan bez problema i u punom sjaju. Još jedna bitna stvar je da bronzer nije komedogen i nije izazvao nikakav nered na mom licu. 



-RUMENILO Bronzing Glow Blusher Sun Dance je ipak glavna zvijezda ove kolekcije i apsolutni must have! Ne znam je li ljepša ambalaža ili ono što vas dočeka kad je otvorite! Kombinacija tri nijanse- hladne roze, tople breskvaste i nježne smeđe je savršena i multifunkcionalna te je nosiva na svim podtonovima kože i uz gotovo svaki ruž za usne.

Količina koju dobijete je 10 g, a cijena je oko 25 KM (ja sam je platila oko 14 KM na sniženju).

Rumenilo je prekrasno, svilenkasto, divno pigmentirano i mekano, lagano satenskog završetka. Blenda se k'o san i savršeno stapa s kožom a u kombinaciji s gore navedenim bronzerom je pun pogodak!
Uglavnom, odkad sam ga kupila koristim ga svaki dan.

Nije komedogeno, a postojanost je na razini. Ja najčešće koristim sve nijanse pomješane tako što kistom pređem preko cijelog rumenila, no može se 'ubosti' i svaka nijansa pojedinačno.
Da sumiram samo ću ponoviti-ovo rumenilo je must have i potražite ga što prije, a ako ga uspijete uloviti na sniženju onda nitko sretniji od vas! :)



-KREMASTI ILUMINATOR, Illuminating Shimmer Cream u nijansi #02 je zadnja ljepota koju vam danas recenziram. To je kremasti hajlajter koji služi da vam lice dobije onaj zdravi sjaj tj. da 'zablistate'.

Cijena je oko 12 KM (snižena oko 6 KM). Dolazi u dvije nijanse kao i bronzer, #02 (zlatna šampanjac nijansa) i #07 (tamnija, brončano zlatna nijansa). Ja sam izabrala ovu svjetliju jer je upadnija.
Ambalaža je identična kao ambalaža kamuflažnih krema-idealna za palete i ne baš toliko idealna za samostalno držanje u neseseru.

Pigmentacija je izuzetno dobra, a tekstura je pomalo masnjikava no nakon što se nanese  na lice, za par minuta se 'posuši' i izgleda jako lijepo. Na licu se može solidno dozirati, te se tako decentni sjaj može nadograditi do poprilično primjetnog.

Postojanost je solidna za jedan kremasti proizvod, ali u usporedbi s gore navedenim rumenilom i bronzerom je dosta slabija. Na mom licu izdrži 3-4 sata maksimalno onda ga moram još malo nadodati da se sjajim koliko želim. :D Ja ga nanosim samo mrvicu iznad rumenila i ispod obrva a možete ga koristiti i kao sjenilo za oči ili hajlajter u unutrašnjem kutu, te je time ovo stvarno jedan mali multipraktični proizvod izuzetan za ljetne preplanule look-ove.

Swatchevi svih proizvoda su na slici ispod, s lijeva na desno: kremasti iluminator, bronzer, zatim sve nijanse iz rumenila pojedinačno.


Obzirom da znam da ima dosta cura/žena kojiima je razlika između bronzera, rumenila i iluminatora (hajlajtera) još uvijek poprilično nejasna, napravila sam jednu sličicu sa strelicama koje pokazuju gdje nanosim jedno, gdje drugo a gdje treće. :)


I za kraja, slika svih ovih ljepota u akciji na mom licu:



Da sumiram-IZUZETNO sam zadovoljna s ovim proizvodima, osobito s rumenilom i bronzerom za koje smatram da su apsolutno prekrasni i kvalitetni i samo vam mogu preporučiti da otrčite do najbližeg CM-a i ulovite ih jer je snižena cijena smiješna u odnosu na ono što dobijete.

Pišite mi svoja iskusta ako ste već isprobali neki od ovih proizvoda?

Do idućeg čitanja velika pusa :) :*


You may also like

Broj komentara: 35:

  1. Ma sve je prelepo! Od kad je izasla ova kolekcija gledam je i slinim, ali nsiam nista kupila. U principu mi ne treba, mada ako naletim na nesto od ovoga sad na snizenjima tesko da cu odoleti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma obavezno nešto uzmi ako nađeš na sniženjima, bar rumenilo! :)

      Izbriši
  2. I meni sve ovo izgleda super, moraću nagovoriti mužeka da odemo do Viteza, jer mi je tu najbliži CM :-(

    OdgovoriIzbriši
  3. uf jeste bas dobro , samo mi ponestaje izgovora za 10 to rumenilo i 15 ti bronzer (ne znam tacne cifre , ali ni ne zelim da znam ) =0
    mozda cu ipak posustati i uzeti bar nesto =)
    Lana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, ma ja se tješim da su na sniženju i da ih je grijeh propustit :D
      Ma vjeruj mi da ti neće biti žao ;))

      Izbriši
  4. Sve je divno i svakako kupi nijansu 02 presavršena je za svjetli ten.I predivno izgleda na tvome licu :D

    OdgovoriIzbriši
  5. jaoooo ne znam sta je lepse! rumenilo i bronzer zelim jako ali ne znam da li ima ove kolekcije kod nas :/

    OdgovoriIzbriši
  6. Imam rumenilo iz prošlogodišnje kolekcije, koje je jako slično ako ne i isto ovom, samo su detalji na kutijici i samom rumenilu nešto drugačiji. Prekrasno je!
    Shimmer cream sam probala u dućanu, ali nije mi za potrebu ka i bronzer, iako virujen da su odlični. Artdeco ima super proizvode. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, iz lanjske Marakesh kolekcije su gotovo isti proizvodi! Divan je i iluminator, kod nas je sad stvarno jeftin (oko 25 kn) pa ga je šteta propustiti. Artdeco je meni zakon :)

      Izbriši
  7. Ljepoto jedna!
    Ja imam bronzer ali objasni mi molim te kako izbroja 4 nijanse :D zbunilo te kako su postavili ove smedje vjerovatno :)) na kutijici pise three shaded blusher...ali hajde razumijem, oci stanu kad ga se vidi pa mozak dupla ljepotu :)
    Koliko je ono bilo sa prvobitnom cijenom? Ovako je prejeftino, 14KM, znam da je bilo barem 10KM skuplje... I ja ga obozavam nakon sto sam ga kupila iako sam shvatila da mi ne treba vise rumenila, i nakon sto mi je Dijana u Beogradu kupila jedno NYX :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :*
      Ma meni se učinilo da su ove dvije smeđe različite, pogledaj kako na slikama izgledaju različito? Ali nije očito, odo ispravljat. :D
      Ma bilo je ja mislim skoro 30 km, ne znam, ja ti skroz te cijene zaboravljam. Ma ne treba meni odavno nijedno više nego ko će odolit :D

      Izbriši
  8. Imam ovaj kremasti iluminator u ovoj i još jednoj boji-odlična stvar :)) A sad mi se čini i da ću ovo rumenilo (ako ga nađem ) kupiti-boje su predivne,a tek pakiranje...

    OdgovoriIzbriši
  9. Artdeco, Bourjois, Loreal, sve super, sve 5. Ali kada je bronzer u pitanju, kunem se u flormar. 34 grama, 10 km, fenomenalan i nepotrosiv.
    Ti standardno preljepotica. :-*
    Merima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam ni jedan Flormarov bronzer, koju nijansu koristiš da ga idem odmah tražit? :D
      I hvala :) :*

      Izbriši
    2. Ovako, ja imam svjetliji ten, orjentaciono, puder koji koristim je h-mix 51. Moj flormar je BRO1, dakle jednica ili najsvjetlija nijansa, kod nas nabavljaju jos 2 i 3. Ja sam ga platila 10 km, ovdje u Sarajevu. Ne volim shimeraste bronzere niti narandzaste, pa mi je ovaj flormarov savrsen. Super se nanosi, nije previse pigmentisan pa ne moras da brines da ce ostati previse na cetki, ne sjaji se na licu, i stoji cijeli dan. Na pakovanju pise BRONZING POWDER face&body, zbog cega dolazi u pakovanju od 33 grama (velika, smedja okrugla kutija, kad otvoris unutra ima veliko ogledalo na kojem se komotno mozes sminkati).
      Molim te ako ga pudes probala napisi mi kako ti se cini.
      :-*
      Merima

      Izbriši
    3. E hvala :)
      Naravno, čim ga pronađem javim ti :))

      Izbriši
  10. Ovo njihovo rumenilo je valjda najljepše rumenilo koje sam ikad vidjela :)Sve mi se sviđa!

    OdgovoriIzbriši
  11. rumenillo ti divno stoji... potrazicu ga.. hvala za recenzije.

    nevezano za temu, kod Arene vidim da si koristila Kryolan supracolor puder. Interesuju me tvoja iskustva? Vrijedi li kupiti? Da li je za svaki dan? Hvala.. Erna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Erna, napisala sam ti i u prethodnom postu na kojem si me pitala u vezi Supracolora- po meni on nije puder za svakodnevno nošenje jer je dosta težak, ali opet to je sve stvar osobnih preferencija jer ja nikako nisam fan teških podloga i ne mogu se zamisliti da onakav jedan puder nanosim svaki dan. No, ipak mislim da je najbolje da ga sama testiraš par puta i procjeniš, jer opet ti ipak najbolje poznaješ svoju kožu i njene potrebe :)

      Izbriši
  12. Odgovori
    1. Nisam ga mogla pronaci :/ Sve se razgrabilo. Bas sam se razocarala ali sta je tu je :)

      Izbriši
  13. Zanimljivo, mi obično kasnimo sa sniženjima što znači da ima šanse da lov na Artdeco uskoro počne i ovde :D Želim rumenilo!

    OdgovoriIzbriši
  14. Poz. I ja obozavam artdeco. Imam takodjer bronzing compact puder ali izbleda da ga ne znam dobro staviti na lice iako koristimmartdeco kabuki travel cetku. Sta mi preporucujes da koristim? I ja imam br 07 i nekako mi je pretaman. Ustvari zanima me da li ga stavljas neposredno na lice bez pudera. Voljela bihda imam neki dobar bronzer koji bih stavila na lice,bez pudera,,samo korektor. Preporuci neki? Da li planiras kupiti nesto novo od artdecoa sada u januaru,nadam se snizenju 50 posto. Sta preporucujes. Sta mislis o long lasting puderima artdeco. Preporuci neki karmin. Inace iste nijanse koristimo ,artdeco high performance..... 10 i korektor mejbelin eraser , light.

    OdgovoriIzbriši