Makeup ner(e)d

Recenzija: Nyx Taupe rumenilo

/
46 Comments



Nyx rumenilo u nijansi Taupe je vjerojatno jedno od najpoznatijih proizvoda korištenih za konturiranje u blogosferi. Nije ni čudo jer mu je nijansa upravo idealna za tu namjenu, osobito za svijetli ten! Jako dugo mi je bio na wish listi, a kad sam ga napokon kupila jedva sam dočekala da ga isprobam i poigram se konturiranjem.


                                                            foto:Kevyn Aucoin Making Faces



Što se ambalaže tiče, ona je na izgled neugledna i minimalistička ali kompaktna. Napravljena je od crne i prozirne plastike kroz koju se može vidjeti nijansa rumenila.

Količina
rumenila koja se dobije je 4 grama, što je relativno malo za ovakav tip proizvoda pa čak postoji šansa da ga nekad i potrošim. :D

Pigmentacija je srednja i onako 'sheer', što znači da kad konturirate s njim nećete dobiti onu smeđu šniclu na licu, nego laganim pokretima kistom uistinu dodajete prirodnu sjenu i time postižete željene konture na licu.

Zavšetak
je mat pa ga i to čini pogodnim za koristiti u svrhe konturiranja.

Tekstura je svilenkasta i jako fina. Jako jednostavno se nanosi i blenda.

Postojanost je odlična! Iako to ovisi o tipu kože i podloge, na mom licu izdrži cijeli dan bez problema. Kod mene je prošao test izdržljivosti, kao i test komedogenosti jer mi nije izazvao nikakve nerede na licu.

Ovo rumenilo kao i ostatak Nyx kozmetike u BiH možete kupiti na Makeup Arena web shop-u, a cijena je 10 KM.

Nijansa je potpuno neutralna sivo-smeđa, koja na mojoj koži ni malo ne vuče na narančastu. Savršena mi je za konturiranje lica, nosa, ali i za blendanje sjenila u pregibu.

Na swatchu ispod možete vidjeti kako izgleda na mojoj podlaktici na dnevnom svjetlu, a možete primijetiti i koliko je zapravo nijansa neutralna jer je iznad nje swatch OVOG Mac bronzera u nijansi Golden koji je dosta 'topliji'.


A ovako izgleda na mom licu:


Kad sve sumiram, s ovim proizvodom sam potpuno zadovoljna i jako često ga koristim za konturiranje jer mi je za tu namjenu jednostavno savršen.
Super mi je i to što je multipraktičan pa odlično posluži kao sjenilo za oči, a uzevši u obzir omjer cijene i kvalitete moja ocjena bi bila 4,9/5 (nije čista petica samo zbog neugledne ambalaže, no to je svakako najmanje bitno:)).
U svakom slučaju-ispunio je sva moja očekivanja!

Jeste li isprobali Nyx Taupe? Koji je vaš omiljeni proizvod za konturiranje?

Do idućeg čitanja :)


You may also like

Broj komentara: 46:

  1. Ja sam ga dugo htjela, ali nekako me nije oduševio. Pokušavam ga češće koristiti, ali Sleek Contour kit mi je bolje sjeo i jednostavno za njih posegnem na svakodnevnim bazama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta ti ne odgovara? Meni je odličan. Nisam imala priliku isprobati Sleek kit nažalost..

      Izbriši
  2. da budem iskrena ne znam baš puno o konturiranju, ali lijepo izgleda ovako na fotografiji.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. Super je Taupe, dobro si rekla-već je legendarno postalo. Hvala <3

      Izbriši
  4. bas je fino i neutralno !! p.s od skoro i ja imam Mac golden =))
    Lana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, skroz neutralno :) Jesi zadovoljna bronzerom?? :)

      Izbriši
    2. lep je ,postojan na licu , ali toliko mi se trusi da me nervira ...(nije do datuma)
      Jel i tebi ili zavisi ipak od cetkice?
      Lana

      Izbriši
    3. Nisam primjetila da mi se trusi, baš mi je to neobično. Ja ga nanosim s mekanim kabukijem od EcoToolsa i sa RT Contour Brush kistom. S čim ga ti nanosiš?

      Izbriši
    4. rt buffing cetkica --ona najveca iz core seta ....onda je definitivno do mog proizvoda , a ne do cetkice =(
      L

      Izbriši
  5. Isprobavala sam konturisanje lica sa nekim no name proizvodima, pa jednim delom zbog tih losih iskustava nikad nisam kupila proizvod stvarno tome namenjen, a jednim delom zbog svoje beline, pa se bojim da ne izgledam ko klovn.. Valjda cu jednom skupiti hrabrosti i poceti da koristim ovu tehniku.. Ova nijansa stvarno izgleda neutralno i neupadljivo..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bitno je samo izabrati dobru nijansu proizvoda kojim konturiraš (bio on kremast ili u kamenu) i početi jako lagano te postupno nadograđivati, i naravno, sve dobro blendati da ne bude prijelaza. Nadam se da ćeš se odvažiti :)

      Izbriši
  6. Moj omiljeni NYX proizvod,najbolje sto su ikada napravili :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Slazem se u potpunosti sa svim sto si navela, i definitivno smatram da je mnogo bolji za svetliji ten, jer iako moj ten nije previse taman, cesto mi je potrebno nadogradjivanje kako bih postigla savrsenu definisanost kontura. Dobra stvar u celoj prici je to sto je apsolutno nemoguce da se preteta sa nanosenjem, sto je jos jedan plus ovom "rumenilu" ;) Sjajan proizvod, jedan od mojih najdrazih ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa baš to, postupno se može odlično nadograđivati i super je što ga mogu iznijeti po danu a da ne izgleda previše vještački, iako vjerujem da je na malo tamnijem tenu potrebno više rada s njim.
      Drago mi je da ga i ti voliš! :))

      Izbriši
  8. Ovaj mi se možda čak i više svidja od Mac bronzera koji si ranije recenzirala. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa, ali ja ih koristim za različite namjene svakako ;))

      Izbriši
  9. E bas je lep ali nisam ga nikada probala jer imam ona Bourjois bronzer cokoladni koji mi je isto super a imam i Sleek Face Form a ta dva su realno nepotroshiva.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, Sleek Face Form vjerojatno može potpuno zamijeniti Nyx Taupe ako je nijansa pogođena! :)

      Izbriši
  10. Moj proivod za konturiranje je Sleek Countour Kit, i koristim ga svakodnevno. Na kraju češće samo iskonturiram lice,i ne stavim rumenilo uopće. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, vidim da vas je dosta zadovoljno sa Sleekovim setom, sad ga i ja želim :D

      Izbriši
  11. Predivno je, i ja ga dugo zelim, valjda cu ga uzeti uskoro.

    OdgovoriIzbriši
  12. ČAK se moze nekad i potrosit :D
    Ja koristim Bourjois cokoladicu da sebi izmislim jagodice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, pa realno.. Znam da ti voliš čokoladicu ali treba ti i Taupe, čokoladica je bronzer a ovo skroz nešto stoto :D :D

      Izbriši
  13. moj je pri kraju ali ga nemislim vise kupiti jer mi se cini brasnast na mom licu a jos vise na kapcima, očekivala sam dosta vise od njega, i mislim da ga neću ponovno kupiti,otkad sam probala chanelov bronzer koji mi odlično iskonturira lice vise nemam sto traziti bolje, al u nyx je postojanost odlična,to moram priznat!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si otkrila svoj savršen proizvod za tu namjenu :)

      Izbriši
  14. Ja sam izgleda jedina kojoj se ovo rumenilo ne svidja. Stavise meni je za konturiranje katastrofa. Nemam ni previse svetlu ali ni tamnu kozu, a ovo me samo cini blatnjavom. Chanelov i MACov bronzer mi je odlican, pa cak i jedan Essence mat bronzer. Kao rumenilo izgleda pristojno na nekim tonovima koze, a na ostalim mi je strasan. Uvek prepoznam kad je neko stavio njega, a kad pravi bronzer.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa realno bi bilo za očekivati da na licu više 'blatnjavo' izgledaju bronzeri kojih je većina topla i baš smeđa i vuku na narančasto nego nešto ovog tipa i ovako neutralne boje, što treba predstavljati sjenu odnosno promjeniti konture lice.
      Ne znam, ali naravno, sto žena-dvjesto sisa :D
      Ne može nam svima sve isto odgovarati :))

      Izbriši
  15. Lijepa i multifunkcionalna nijansa! Ide na listu, pa ćemo vidjeti :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Nikako ga kupiti,ovako izgleda predivno,jedva čekam da ga isprobam :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Imam ga i jako volim :D Koristila sam ga i na frendici koja je tamnija od mene i odlično je izgledalo! Imam ga već jako dugo i mislim da ga neću nikada potrošiti :D

    OdgovoriIzbriši
  18. Blago tebi! Ja o njemu sanjala mjesecima dok ga nisam kupila u svrhu konturiranja, jer imam hladan ten i za dva dana mi napravio nered na licu u obliku milion prištića i mitisera. I sad ga samo sa žaljenjem gledam, boja je inače san snova za konturiranje "hladnih tipova"...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joooj!! Grozno, meni hvala Bogu nije bilo nikakvih reakcija! Da, boja je idealna za konturiranje, šteta :/

      Izbriši
  19. P.S. I nemojte se ravnati prema meni, meni 95% stvari izazove ovakve reakcije na licu:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, vjerojatno je do talka, njega sadrže gotovo svi praškasti proizvodi, puderi i rumenila, a on je potencijalno komedogen.

      Izbriši
  20. e super, baš tražim recenzije o njemu i razmišljam da ga stavim ili ne stavim u korpu, sad znam jer si ga ti nahvalila, def. kupujem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na takvom povjerenju Anela draga, puno mi to znači! Taupe je odličan i mislim da će ti super služiti :) :*

      Izbriši
  21. Lijep pozdrav :)
    Ima li dostave za Hrvatsku? :)
    hvala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za sve informacije možete uputiti upite na ovu https://www.facebook.com/pages/Makeup-ARENA/610907215615462 stranicu. Lijep pozdrav

      Izbriši