Makeup ner(e)d

Favoriti u 2013.godini-dekorativna kozmetika

/
44 Comments

Dragi moji, prvo-svima vam želim sretnu i uspješnu godinu u koju smo već zakročili! Nadam se da ste se odmorili ovih blagdana i da ste spremni za nove radne pobjede. :)

U novu godinu krećem postom kojim ću na neki način rezimirati 2013. u beauty pogledu i sa vama podijeliti najkorištenije i najdraže proizvode.
Dugo sam razmišljala i vagala koji su to proizvodi uistinu zaslužili svoje mjesto na ovoj listi i istakli se u masi kozmetike koju sam isprobala i koristila ove godine i na kraju sam uspjela nekako izdvojiti favorite za kojima iz dana u dan posežem i iznova kupujem, kao i neke koje sam kupila u zadnjih pola godine ali su me toliko oduševili da sam i njih uvrstila ovdje.



Krenuti ću s proizvodima za lice odnosno puderima koji su mi se pokazali savršeni-svaki za svoju namjenu. Nikako se nisam mogla odlučiti samo za jedan jer sam šminkanjem drugih otkrila neke super pudere za različite tipove kože pa sam odlučila predstaviti po jedan za masnu i za suhu kožu.

Estee Lauder Double Wear
je 'najnoviji' tekući puder u mom kitu ali u ovih nekoliko mjeseci mi se pokazao stvarno savršen za masnokošce i morala sam ga uvrstiti u listu najboljih. Prekrivanje je srednje prema jakom, matira odlično, a postojanost je fantastična! U kombinaciji sa dobrom matirajućom bazom za sad drži rekord u sprječavanju probijanja sebuma i usitinu vrijedi svakog novčića. Masnokošci, ovo je puder za vas!

Bourjois Healthy Mix Serum je jedan stari favorit i moj HG puder za svaki dan. Prekrivanje mu je lagano, jako je hidratantan, završetak mu je lagano dewy odnosno vlažan i daje licu baš prekrasnu svježinu i sjaj. Postojanost je prosječna, na mom suhom licu izdrži solidnih 4-5 sati bez matiranja puderom u kamenu.  Za cure/žene koje imaju suhu do normalnu kožu bez velikih nepravilnosti ovaj puder je savršen za svaki dan.

Kryolan Supracolor je po mom mišljenju puder za posebne prigode, namjenjen suhoj koži. Prekriva doslovno sve-najgora crvenila, hiperpigmentacije, akne, ožiljke, zbilja sve. Nakon njega je koža kao kod porculanske lutke. Preko je obavezno matiranje puderom u kamenu ili prahu jer je jako masan i sa masnijom kožom ne funkcionira dobro jer se dosta cake-a i prosjaji, ali za suhu i problematičnu kožu je savršen. Za prigode poput vjenčanja i slično je pun pogodak jer se uz savršeno prekrivanje super i fotka i na slikama izgleda fantastično. Ovdje je dospio jer sam ga jako puno koristila za šminkanja i stvarno sam preprezadovoljna s njim, zauvijek ću biti u mom koferu! :)

Chanel Poudre Universelle Libre je bio moj favorit u 2012. a ljubav se nastavila i u 2013.godini. Jednostavno savršen puder u prahu za sve tipove kože, a osobito mi se sviđa kako fino matira pudere na suhoj koži na kojoj dosta proizvoda ovog tipa zna dodatno istaknuti suhe dijelove. Čak ga ni čuvena Ben Nye Banana kod mene nije uspjela skinuti sa trona. Savršen.

Mac Blot puder u kamenu je i po mom mišljenju (kao i po mišljenju mnogih žena :D) najbolji matirajući puder za masnokošce i već sam jedanput ponovila kupovinu, a vjerojatno ću još puno puta-dok se god budem bavila šminkanjem. Spremam njegovu recenziju pa neću ovdje ništa više o njemu pisati osim da mi je pravo ovogodišnje otkirće! <3

Kiko kamuflažni korektor je najkorišteniji korektor ove godine. Kremast, pigmentiran, super prekriva, a cijena par eura. Već sam dotakla dno ovom pakiranju i iskreno se nadam da ću ubrzo moći obnoviti zalihe. Kiko kozmetiku nažalost nemamo prije Italije, no naći ću ja već neki način da ponovno dođem do njega.


Collistar baza je daleko najbolja baza koju sam koristila, a detaljnu recenziju pročitajte na ovom linku (klik).



Na slici iznad su moj omiljena rumenila, brozner i hajlajter. S lijeva na desno:

Benefit Girl Meets Pearl je prekrasni hajlajter u koji sam zaljubljena. Ima lagani rozi podton, divnu pigmentaciju i teksturu, te odličnu postojanost. Obožavam kako svakom looku doda mrvicu glamura i blistavosti, te podigne i najjednostavniji puder-maskara-rumenilo look.

Dior Rose Vintage rumenilo je nekako univerzalno roskasto koraljno rumenilo koje se sastoji od mat i iluminirajućeg dijela tako da kad god ne znam koje rumenilo bih stavila-stavim njega. Mislim da se već par puta provuklo kroz moje favorite, a nikad nisam napisala recenziju. Moram to ispraviti. :)

Artdeco Sun Tribal rumenilo koje sam obožavala protekle godine, detaljnu recenziju pročitajte na ovom linku (klik).

Mac brozner je u kratkom vremenu postao moj HG brozner, detaljna recenzija na ovom linku.

Golden Rose Stardust Terracotta, o kojoj sam također pisala, a recenziju možete pročitati na ovom linku.


Na slici iznad su moji omiljeni proizvodi za oči:

Urban Decay palete Naked i Naked 2 su za mene (ljubitelja neutralnih tonova na očima) najkompletnije palete s kojima mogu raditi i jako nježne ali i dramatične lookove. Kvaliteta, pigmentacija i postojanost sjenila je vrhunska, a izbor nijansi i završetaka skoro pa savršen. Nadam se da će se obitelji uskoro pridružiti i Naked 3 paleta koja mi izgleda savršeno /slin-slin/.

Avon baza za kapke mi se pokazala odlična, i ovo je već treće pakiranje koje koristim ove godine. Eto koliko je volim. Detaljna recenzija će svakako biti u skorije vrijeme.

Urban Decay Primer Potion sam dobila uz prvu Nakedicu i jako sam štedjela ovo malo pakiranje. Super je za masne kapke i obavezno ga ponovno kupujem čim budem u prilici.

Avon olovka za obrve u sivoj nijansi mi se pokazala odlična i jako postojana te sam baš nju najviše koristila kad nisam imala vremena za popunjavanje sjenilima, a Avon Supershock maskara mi je nekako cijelu godinu u neseseru i jako često ju koristim ali čini mi se da je nisam nikako spominjala na blogu. Odlična, odlična maskara za nekog tko voli gumene četkice i rasčešljane, produžene trepuške bez velike gnjavaže i sto slojeva.

Max Factor Natural Glaze je najljepša nude olovka za waterline koju sam ikad probala. Koristim je kad god se šminkam i nezamjenjiva mi je.

Rimmel tekući tuš je jedan od najstarijih favorita i do sad me nije iznevjerio. Mislila sam da ga je Essence tuš skinuo s trona, ali nakon mjesec i nešto korištenja Essence tuš je počeo pucati kad ga nanesem tako da Rimmel ipak za mene ostaje najbolji.

Maybelline kremasto sjenilo u nijansi On and On Bronze je definitivno moje najdraže i najkorištenije sjenilo godine. Uskoro vam pišem post o svim nijansama ovih divnih sjenila.

Morala sam spomenuti i Ardell ljepilo i parcijalne trepavice kojih sam ove godine potrošila vjerojatno stotinjak paketa :D. Super su mi i njihove trepavice iz komada no ipak preferiram parcijalne jer su prirodnije i ugodnije za nositi. Za mene nema boljih!


Od proizvoda za usne, teška srca sam izdvojila samo tri ruža ali ova tri su baš pravi favoriti godine! Ma života, ne godine. :D
Revlon Cherries in the Snow i Lancome RIL su bili favoriti 2012. a ljubav je trajala tokom cijele 2013. godine. Sad im pridružujem ovogodišnje otkriće-savršeni Nyx Merlot. Više o njima sam pisala u ovom postu.

Artdeco olovke za usne su za mene najbolje drogerijske olovke koje se kod nas mogu pronaći. Jako su kremaste i ugodne, ali opet izuzetno postojane! Moram izdvojiti nijansu #80 koja je najljepša boja 'mesa' koju sam igdje pronašla i koristila sam je non-stop. Ukoliko tražite takvu nijansu obavezno škicnite ovu olovku, jer sam ja prije nje kupila vjerojatno 5-6 olovki u potrazi za idealnom bojom mesa i ni s jednom nisam bila potpuno zadovoljna dok nisam pronašla ovu.


Od kistova (koji su prljavi na slici i odmah se ispričavam zbog toga) sam najviše voljela tri Real Tehniques i jedan Blush kist, njih koristim apsolutno svaki dan. Zato i jesu većinu vremena prljavi. Nema im odmora. :D

Redom su to Blush kist #32, RT Expert Face Brush, RT Buffing Brush i RT Blush Brush. Recenzije možete pronaći na ovom i ovom linku.


Iako imam jako puno lakova za nokte, nije mi bilo teško izdvojiti najdraže. Što se tiče mojih potreba i ljubavi prema lakovima-mogla bih cijelu godinu preživjeti s ova dva laka na slici iznad, jer sve što meni na kraju krajeva treba je jedan kvalitetan bordo i jedan kvalitetan nude lak. Sva ostale nijanse i teksture su samo varijacije na temu i kupujem ih zato što sam, eto, slaba na sve živo što je vezano za kozmetiku pa tako padam i na male šarene bočice.

Golden Rose #30 je kremasta bordo boja koja prekriva u jednom sloju, a sa nadlakom mi potraje 3-4 dana.
Anny Obsessed je kremasta nude-lila nijansa koja prekriva u dva sloja i može mi potrajati i do 5-6 dana s nadlakom.

Ova dva laka koristim stalno, stalno i uvijek su u neseseru kad idem iz Mostara kući i obrnuto, ili bilo gdje drugo! :D



Što se tiče parfema (na koje sam baš slaba i pare i sve investicije preračunavam u njih, i da toliko ne volim putovanja vjerojatno bih imala bar 15ak parfema uvijek :D) proteklu godinu su mi nekako najviše obilježila upravo ova dva na slici iznad.

Versace Versus mi je parfem koji mi je obilježio ljetni period i zbog toga je na ovoj listi. On je jedna lagana vodica s gornjim citrusnim notama, a pačuli i mošus su u bazi.
Dok sam ga isprobavala testerom bio mi je prekrasan, pravi ljetni za cijeli dan, izuzetno postojan i sa solidnom aurom za jedan takav parfem. Kad sam ga kupila (u drogeriji-kardinalna greška) užasno sam se razočarala u njegovu postojanost. I dalje mi je miris k'o miris bio prekrasan ali postojanost nula. To nije prvi put da mi se to događa s parfemima koje kupim u drogerijama-tester bude odličan, a parfem niti približno dobar ali ovog puta sam se zarekla da nikad više ni u Cm-u, ni u Dm-u, ni u Bipi, ma niti u bilo kojoj drugoj drogeriji neću kupovati parfeme. Da se razumijemo, ne očekujem ja da parfem bude identično kvalitetan kao tester, ali ipak bi trebao biti blizu. Vjerojatno je do onih 100 stupnjeva celzijusa u policama gdje ih drže osvjetljeni neon lampama, ali u svakom slučaju naučila sam lekciju.

D&G Pour Femme sam već spomenula u prošlom postu, no svakako je zaslužio mjesto u favoritima godine jer mi je obilježio jesen i zimu. Prekrasan, malo ozbiljniji zimski parfem, s vanilijom u bazi, jasminom u srednjim notama i malinom i mandarinom u gornjim notama. Obožavam ga jer je u isto vrijeme topao i mekan, a s druge strane jako ženstven i zavodnički. Postojanost mu je solidna, kao i aura. Za njega sam dobila dosta komplimenata i skroz mi se uvukao pod kožu. Imam osjećaj da ćemo se još dugo, dugo voljeti. :)

Eto gac, došao je kraj i ovom (pre)dugačkom postu.

Pišite mi o svojim favoritima!

Do idućeg čitanja :**




You may also like

44 komentara:

  1. ja ne znam kako sam bez ove avon baze za sjenila uopce mogla zivjeti,ona mi je otkrice i favorit prosle godine

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, e baš mi je drago tako nešto čuti! Meni je isto odlična skroz! :)

      Izbriši
  2. ih koliko zajedničkih favorita imamo, ali kako ne voljeti odlične proizvode? :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. RT kistove (Core Collection) kupila sam za sestru na iHerbu kada su bili popusti 20%, zajedno sa poštarinom platila sam ih 80ak kuna. I to zbog tvoje objave na fejsu. Predivni su i nije ni čudo što su ti favoriti. Žao mi je što ih i sebi nisam uzela. :D Čekam novi popust! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj baš mi je drago da sam vas potakla na kupovinu RT kistova i da je seka zadovoljna! Oni su stvarno savršeni i svaka bi ih žena trebala imati jer su pristupačne cijene a kvalitetni, šminkanje odvedu na skroz drugi nivo ! :)))

      Izbriši
  4. Planiram da kupim Naked paletu, pa se mislim izmedju te dvije sto imas? Koju bi mi preporucila (pretezno kupujem najsvjetliju nijansu pudera) i da li opravdava paleta visoku cijenu? Sa kojeg sajta preporucujes da je narucim? :) Veliki poz i hvala na pomoci :***Redovno pratim blog :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav, u prvoj Nakedici prevladavaju toplije nijanse dok su u drugoj nijanse hladnijih tonova, no možda je meni za nijansu draža Naked 2 zato što ima mat crno sjenilo i mat bež sjenilo pa je ipak kompletnija. Kvaliteta palete je na nivou, i ako je misliš koristiti za osobne potrebe mislim da će lako zamijeniti sva ostala sjenila, tako da je cijena itekako opravdana.
      Mislim da većina naših cura naručuje s ove stranice- http://www.hqhair.com/urban-decay-naked-2-palette/10584897.html
      ali vidim da je trenutno sold out, pa pričekaj koji dan da je vrate u prodaju. Ja sam obje svoje kupila u inozemstvu, tako da nemam iskustvo s naručivanje Urban Decay kozmetike preko neta.

      Izbriši
  5. Koliko prelepih stvari na jednom mestu *.* Taman mi je trebao dobar tuš, isprobaću ovaj Rimmelov :)

    OdgovoriIzbriši
  6. KIKO kozmetika se moze narucivati i u Srbiji i u Hrvatskoj, pogodi gdje ne dostavljaju -.-
    Sutra kupujem ovu artdeco olovku. Slike su ti prekrasne!
    Ivana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i ja sam vidjela to za Kiko, baš sam se razočarala.. :/ Artdeco olovka je super, sad im je u Cm-u 50% sniženje pa se svakako isplati!

      Izbriši
  7. Uh uh, bas si probrala! Nesto imam, nesto nemam a zelim i taaaako :)
    Jesi li ti ikad isprobala artdeco tus? Ja sam danas uzela neki koji mi je na prvu odlican, a morat cu bacit pogled i na olovku za usne, treba i meni neka boja mesa. Osmica it is.
    I svidjeli su mi se neki ruzevi - 22, 23 i 24 :$ Mozda i uzmem veceras ccc :/ Dva cm-a sam obisla, ostao mi je jos jedan :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Nisam isprobala Artdeco tuš, jel' baš tekući i kakva je četkica? Osmica je zakon, ja se nadam da ću sutra pošteno obnovit zalihe Artdeco proizvoda. Nabaci sliku na fejs da vidim šta si pazarila :*

      Izbriši
    2. Isla sam ali daj molim te mi provjeri je li 08 ili 80 :) Jer sam nasla obje a ova 80 mi vise izgleda kao boja mesa. Ruza nije bilo, trazila sam onaj 35 tvoj, guglala te u po cm-a da vidim koji je br :)

      Tus je tekući ...
      http://www.budi.in/image/art-deco-tus-za-oci-17812-1024x1024-201208131517.jpg
      Ovdje izgleda kao flomaster ali meni vise djeluje kao cetkica koja se suzava prema vrhu. Bio je tester u nasem cm-u pa sam cak mogla i da isprobam, mozda ima i kod vas.
      Ajd uslikam ti pa saljem sliku svog, ovaj je kompjuterski :D

      Izbriši
    3. Ispravila sam i u postu, #80. je nijansa.. baš sam smotana kako mi je to promaklo :/

      Izbriši
  8. Kryolan Supracolor želim!!! Možeš mi reći koja mu je cijena i da li se može naručiti preko interneta?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je ovo veliko pakiranje nekih 60-70 km, nisam točno više sigurna. Meni ga je Dž kupila u Sarajevu pa poslala, ne znam imaju li ikakav web shop :/

      Izbriši
  9. Ma kako krasni proizvodi! Rumenila, bronzeri i highlighteri me najviše privlače :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Jaaaoo, ne zna se šta je ljepše :D RT kistovi su mi od svega ovoga definitivno najveći favorit :)

    OdgovoriIzbriši
  11. GR RC 30 ti prekrije u jednom sloju? Meni treba bar 2-3 sloja :O I ja sam voljela Merlot, a planiram voljeti i Kryolan Supracolor :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, u jednom sloju prekrije iako uvijek nosim dva jer mi je tad savršen skroz. Baš mi je čudno da tebi tako slabo prekriva, svašta! Kryolan je zakon, na njega se uvijek mogu osloniti :))

      Izbriši
    2. I ja sam zadovoljni korisnin Kryolan-a

      Izbriši
  12. Odgovori
    1. Hehe, baš simpatično! Nadam se da ćeš ih uskoro 'skinuti' s liste, jer su se meni pokazali stvarno vrhunski!

      Izbriši
  13. Jooooj koliko su divni favoriti! Ruzeve koje si nabrojala su mi bas sledeci na spisku za kupovinu. Double Wear se nadam da cu probati. Inace slazem se za kupovinu parfema po drogerijama, to jednostavno ne treba raditi. Inace imam i ja versus ali sam ga dobila. Onako srednje je postojan, ali bas mi je ok za svaki dan. Ja volim te kiselkaste mirise :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Double Wear je mene oduševio, mislim ne za moju kožu ali na curama s masnim licem koje sam šminkala stvarno izgleda fantastično, baš sam prezadovoljna. isprobaj obavezno! A eto, trebala sam se par puta 'opeći' da se opametim, ali odsad baš pazim gdje kupujem parfeme. Volim i ja takve mirise ali su meni isključivo ljetni, zimi volim gurmanske. :))

      Izbriši
  14. Preeedivni favoriti ! Mnoge dijelimo, a ostatak ŽELIM :D

    OdgovoriIzbriši
  15. odlicni favoriti ....pogotovo karmini , naravno =))
    Lana

    OdgovoriIzbriši
  16. Iako dosta proizvoda nisam probala slazem se da je Rimmel ajlajner oodlican, kao i Avon baza i healthy mix, a naked paleta je savrsenstvo koje se nadam da ce jednog dana stici i do mojih ruku!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da imamo ista iskustva sa zajedničkim proizvodima i ja se nadam da ćeš se dočepati nakedice jer je divna! :)

      Izbriši
  17. Mnogo dobrih proizvoda na jednom mestu :) Chanel puder u prahu je meni favorit vec drugu godinu za redom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Chanel je mnogima favorit, a nije ni čudo kad je odličan!

      Izbriši
  18. Imala sam u planu da kupim Essence ajlajner s obzirom da prilicno nahvaljen u recenziji, a sad citam da ipak nije to to. A to daje losu sliku blogu, jel onda treba da cekamo potvrdu dal je ipak proizvod dobar..!? Naravno dogadja se i to svima, jer u hrpi proizvoda ne postize se da se neki proizvod dugorocno isproba i zaista stekne realan sud. Zato redovno pratim i nemam hrpu vec jedan, ali dobar proizvod. S toga imam potrebu da skrenem paznju na taj mali propust!

    Omiljena rubrika mi je o potrosenim proizvodima x-)

    Inace obozavam tvoj blog! Pratim redevno i dosta pobrojanih favorita sam vec kupila zbog tvoje preporuke, i jednako sam zadovoljna! Fotografije, tvoje lice, text sve sve je odlicno!!!
    Jedva cekam preparativne favorite!
    Sve najbolje! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost ja ne mogu predvidjeti kako će se neki proizvod ponašati nakon mjesec dana korištenja. U recenziju sam ga uvrstila nakon intenzivnog kraćeg korištenja ali sam u tom postu naglasila da ga isprobavam najkraće od svih (upravo zato nije njegova detaljna recenzija nego usporedba s drugim tušem) i u tom prvom periodu je bio zaista i savršen, no uvijek postoji šansa da će se proizvod promijeniti a i ja zadržavam pravo na to da promjenim mišljenje o njemu. Zbog toga su uvijek naobjektivnije recenzije naravno u rubrici potrošenih proizvoda (i meni je to najdraža rubrika).

      Iskreno mi je žao mi je što se to dogodilo s ovim tušem, i ne znam kako bih odgovorila na pitanje trebate li čekati potvrdu za neki proizvod. Ja bih rekla da vi kao čitatelji sami najbolje procjenjujete čije recenzije zaslužuju vaše povjerenje, a ja ću svakako zadržati slobodu iskrenog pisanja ali i mogućnost da mi se o nekom proizvodu promijeni mišljenje kroz neko vrijeme, te ne mogu snositi odgovornost hoće li nekomu taj proizvod biti dobar ili loš.

      Stvarno mi je drago pročitati da voliš Makeup Nered i da su ti moji postovi bili korisni.
      Hvala na komentaru i drago mi je da si se javila!
      Veliki pozdrav! :* <3



      Izbriši
  19. Revlonov karmin je super:) Baš te osvježi nekako :)

    Jel imaju u toj trgovinici u Mostaru i lip butteri od Revlona
    :)
    tražim nešto nude/peachy za svaki dan,neki karmin/sjajilo :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Divan post, baš sam ga sa zanimanjem pročitala :) Posebno mi se svidelo što kažeš da Banana nije skinula Chanel sa trona, to sam želela da čujem :D

    OdgovoriIzbriši
  21. može post o maybeline color tattoo,preko reda? :D :D
    zanimaju me i lookovi koji se s njim mogu izvesti
    većina blogera samo stavi swatcheve,al ti si uvijek bila puno kvalitetnija pa se i ovaj put nadam po 1-2 looka s oba sjenila :)

    OdgovoriIzbriši
  22. Prvi put vidim Avon bazu za sjenilo :O ne znam kako mi je promaknula. Inace, najdrazi proizvod od Avona mi je ona glimmerstick olovka za oci u nijansi Twilight Sparkle, narucila sam jedno 15ak komada jer se bojim da ne povuku iz prodaje... kao npr one tuseve u boji koji su mi bili savrseni :(

    OdgovoriIzbriši
  23. POZDRAV!!! ��
    Avon Supershock maskara je super ��
    Inače često kupujem šminku i parfeme iz avona.��

    OdgovoriIzbriši