Makeup ner(e)d

Recenzija: Maybelline Color Tattoo kremasta sjenila

/
46 Comments

Već i ptice na grani znaju koliko volim Maybelline CT kremasta sjenila, a nijansu On and On Bronze sam uvrstila i u dekorativne favorite godine. Znam da je o njima bilo puno rejvanja kad su tek stigla i da isto tako ima već dosta njihovih recenzija ali ja ih toliko često koristim da jednostavno moraju imati svoje mjesto na mom blogu i da zaslužuju ovaj post. Onion Head Emoticons 31
Nekako imam osjećaj da već vidite u kojem tonu će ova recenzija ići.. :D

Zasad imam 4 nijanse koje su mi se u startu najviše svidjele. Kod nas izbor nijansi nije velik, ali ipak svatko može probrati nešto za sebe. Ja ionako najviše koristim neutralne boje na očima pa mi je izbor taupe, brončane i crne bio logičan i uobičajan slijed događaja, a ova bordo mi je bila toliko prekrasna da sam je kupila pa makar da je samo gledam no ispostavilo se da ću je nositi poprilično često. :D


Ambalaža je klasična mala staklena posudica sa plastičnim poklopcem na odvrtanje.
Količina koju dobijete je 4 grama, a cijena cca.10 KM.

Tekstura
sjenila je kremasta, ali nije mekana i pjenasta nego najviše podsjeća na teksturu gel eyeliner-a. Jako jednostavno se nanosi i blenda. Zbog takve teksture su idealni kao baza za obična sjenila ukoliko im želite produžiti intenzitet ili trajnost.

Pigmentacija je savršena. Bez baze u jednom sloju dobivate punoću boje koju vidite u posudici.

Postojanost je izvanredna i ovaj naziv 'tattoo' je potpuno opravdan. Znam da su moji kapci suhi i inače nemam problema s postojanošću sjenila na njima, ali ova su me stvarno dobila. Cijeli dan i noć oni jednako dobro izgledaju, nema čak ni onog postepenog gubljenja intenziteta tokom dana, a nemam problema niti s nakupljanjem u pregibu što bih inače očekivala od kremastih proizvoda.

Ono što je po meni najbolja stvar s ovakvim sjenilima je jednostavnost korištenja. Za skroz solidan look je potrebno samo par poteza po kapku, čak nije prijeko potreban niti pribor jer i prsti skroz dobro funkcioniraju u ovom slučaju.

Na slici ispod su nijanse poredane s lijeva na desno,
u gornjem redu: #70 Metallic Pomegranate i #60 Timeless Black,
u donjem redu: #35 On and on Bronze i #40 Permanent Taupe.


Nijansu #70 Metallic Pomegranate (bordo nijansa sa zlatnim shimmerom) sam kupila zadnju jer sam stalno mislila da ja takvo sjenilo vjerojatno neću nositi i da ću ga samo gledati i diviti se, no prevarila sam se. Uz moje stalno forsiranje tamnih ruževa, ovakvo sjenilo je došlo k'o kec na desetku. Prekrasno mi se složi kad ga nanesem samo do pregiba kapka i dodam maskaru, a na usne stavim tamni bordo ili ljubičasti ruž. To mi nekako izgleda skroz šik i u zadnje vrijeme se često tako šminkam. Pigmentacija i tekstura je savršena, kao i kod ostalih nijansi.

Nijansu #60 Timeless Black (intenzivna crna) koristim uglavnom kao bazu za smokey eyes ili samostalno umjesto gel eyeliner-a. U oba slučaja funkcionira odlično.

Nijansu #35 On and on Bronze (intenzivna brončano-zlatna) jutri obično samo prstom nameljam po kapcima i stavim sloj maskare i ja spremna. Toliko mi to dobro izgleda da mi uglavnom ništa više ni ne treba za moje dnevno šminkanje očiju. Jako često je koristim umjesto baze, jer mi preko nje svako drugo sjenilo izgleda puno bogatije i intenzivnije, a postojanost bude fenomenalna. Ova nijansa će uskoro biti jedno od rijetkih POTROŠENIH i ponovno kupljenih sjenila iz moje kolekcije. Čak razmišljam da napravim i zalihe jer kad nešto ovako zavolim od kozmetike to obično izbace iz asortimana. :D

Nijansa #40 Permanent Taupe (mat sivo-smeđa) je baš univerzalna i može se koristiti u razne svrhe. S njom često popunim obrve, ali je koristim i kao bazu za kapke ili samostalno za soft smokey look.


Swatchevi slikani na dnevnom svijetlu, bez baze,
s lijeva na desno:

#60 Timeless Black,  #40 Permanent Taupe,  #70 Metallic Pomegranate, #35 On and on Bronze.



Htjela sam napraviti look sa svakim od ovih sjenila no nažalost, već tjedan dana neprestano pada kiša i jednostavno nemam dovoljno prirodnog svijetla tako da aparat uporno odbija surađivati sa mnom.

Sastavila sam kolaž sa sličicama koje sam radila za jedan prijašnji post u kojem sam koristila nijansu #70 Metallic Pomegranate na kapcima, u kombinaciji s ljubičastim ružem o kojoj sam gore već pisala.

Kako nijansa #35 On and on Bronze izgleda na meni možete vidjeti u ovom postu (klik).

Za preostale dvije nijanse ću uraditi post sa look-ovima čim se ukaže malo Sunca nad Mostarom.



Jeste li već isprobali Maybelline CT kremasta sjenila, i ako jeste koja je vaša omiljena nijansa?

Do idućeg čitanja :)


You may also like

Broj komentara: 46:

  1. Obožavam ih! :D
    Imam #40 Permanent Taupe, #70 Metallic Pomegranate i #35 On and on Bronze, a sada vidim da mi podhitno treba i #60 Timeless Black, ;)
    Martina

    OdgovoriIzbriši
  2. Gledala sam ta sjenila kada sam zadnji put bila u drogeriji, i još si razmišljam 'Ma nee, što će mi to' jer me kremasta sjenila nikada nisu oduševljavala, što zbog njihove nepostojanosti i što zbog nakupljanja u pregibu (jer imam spušten kapak) ali sad kada ćitam, idem po tu #35 jer zlatne nikad dosta :D

    :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ova su stvarno super kvalitetna, a ta nijansa je jako nosiva :) Nadam se da ćeš biti zadovoljna!

      Izbriši
  3. I just love these cream eyeshadows!!! havw 5 of them but never saw the red one you used, it's stunning *-*

    OdgovoriIzbriši
  4. Kakva ti je ova crna kao gel eyeliner, tražim neki dobri gel eyeliner i svi imaju neku šugavu teksturu i ne da se raditi s njima, a essence su prestali proizvoditi... Zanima me baš tekstura, tražim nešto malo više kremasto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Solidna skroz iako ima u sebi malo čestica shimmera ali jako sitnih, pa nije potpuno crna-crna. Jesi probala L'Orealov gel eyeliner? On je jako dobar.

      Izbriši
    2. Nisam ga probala, ali budem ako je dobar :)

      Izbriši
  5. Ja nisam probala bolje kremaste senke ovog cenovnog ranga! On and on bronze i Permanent Taupe imam, ali PT uglavnom koristim kao lajner, ukoliko nosim samo bež senku, dok mi je OAOB za sve one brzinske dane. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tobom, odlilčne su stvarno a cijena je prihvatljiva. :)

      Izbriši
  6. Ne znam sto sam do sada cekala, jer zaista trebam ova sjenila! :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Wow. E ovo je po meni najlepsi posto o ovim senkama. Prvi put zelim da ih zapravo kupim! I to Metallic Pomegranate i Permanent Taupe :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Mene odbijaju kad vidim stvrdnute testere na njihovim štandovima...mada otkidam na svetlo rozu nijansu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razumijem te iako su kod nas testeri većine ovih sjenila u dobrom stanju. Ta nijansa se i meni svidjela, mislim da ću je i kupiti. :)

      Izbriši
  9. Divni su! Svi redom! :D
    A vidjela sam da je i Bourjois izbacio na sličan princip i vrlo sličnih boja, isto tako diiivne, razlika u cijeni je oko 0,50 KM

    OdgovoriIzbriši
  10. OBOZAAAVAAAM IH!! Imam bronze i taupe za sada..a mislim da me ovaj tvoj kolaz naveo da kupim i ovaj bordo :D bronze mi je savrsen,isto ga ujutro samo namrljam prstom i stavim maskaru i spremna za biznis ;))))

    OdgovoriIzbriši
  11. jako dugo sam im odolijevala,ali moram sad kupiti barem jedno :) prekrasna su! obožavam kremasta sjenila i prije sam ih imala par (ne ovih). obožavala sam jedno prljavoružičasto iz Avona i isto tako sam ga najviše koristila na dnevnoj bazi. malo na kapke,maskara i ajmo :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Nisam neki ljubitelj sivih i crnih nijansi na očima, ali zato su me Metallic Pomegranate i On and on bronze oduševile, iako imam neki osjećaj da na tvojim kapcima sve 4 boje divno stoje zbog zelene boje očiju :) divan post kao i obično!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti <3

      Da, Metallic Pomegranate i On and on Bronz su i meni najljepše..

      Izbriši
  13. Obožavam ih! On and on bronze moj je definitivni favorit čak i u ovim hladnim mjesecima :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Permanent taupe mi je divna nijansa i definitivno ju moram nabaviti! Vjeruješ da nemam još niti jedno :D Nekako u ono vrijeme kad su ih izbacili, čitala sam o njima na svakom koraku i to kod mene zna završiti tako da mi u toj mjeri dosadi neki proizvod da ga jednostavno nemam više želju kupiti. Sad kad se bura stišala, vjerujem da ću ubaciti koju nijansu u košaricu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem, tako se i meni zna dogoditi zasićenje kad se svugdje o nečemu piše i onda kad se malo prašina stiša ja tek tad otkrivam čari tog proizvoda :D Isprobaj, stvarno su zgodni!

      Izbriši
  15. Prekrasnaaaa su! Imam samo taupe, ostala mi trenutno ne trebaju. Stvarno su pigmentirana i jaaako dugotrajna. Meni se jedino ne blenda baš lako :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se :) Da, Taupe se najteže blenda od svih zato ga ja najčešće koristim za obrve.

      Izbriši
  16. Upravo nosim nijansu Pomegranate (jedina koju imam iz ove kolekcije) i mogu vam reci da je pre-prekrasna! Uopce nije jaka,a na mojim smedim ocima i u tankom sloju izgleda fino.Cak ne morate biti ni toliko vjesti u nanosenju sjenila ,a opet ce biti efektno! Takoder mi je za oko zapela ona roza-zlatna,za proljece...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se i drago mi je ti se sviđa ta nijansa.. Baš jako lijepo izgleda na kapcima i nije ju teško nositi iako se čini neobična i nenosiva.

      Izbriši
  17. Imam ih 3 i odlična su mi, samo boje nekekao nisu dobre. Sve su mi malo čudne, osim one roza.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako misliš nisu dobre? :D Meni su nijanse super, bar ove koje ja imam!

      Izbriši
  18. Sva su mi divna, a pogotovo Metallic Pomegranate najviše :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Obožavaaaam ih, iako imam samo dvije.
    Permanent Taupe koristim za obrve i za to mi je presavršena :)
    I imam još On and on Bronze, i koristim je kao i ti, "nameljam" je po kapcima i spremna sam :Đ

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, drago mi je da ih i ti voliš :D Koristimo ih na isti način :D

      Izbriši
  20. obožavam ih i isto sam pomegrante nijansu kupila zadnju, nek se nađe i na kraju je jako često kosristim, na isti način kao i ti :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Metallic Pomegranate mi je, zahvaljujući tebi, otkriće godine , savršena boja, postojanost, ma sve pet
    :)

    OdgovoriIzbriši
  22. Zbog ovog posta on and on bronze je davno zavrsila na mojoj wl, juce sam je napokon kupila, pa sam morala da se vratim tvom postu kako bih ponovo videla koliko je lepa jer je jos uvek nisam isprobala. :D

    OdgovoriIzbriši