Makeup ner(e)d

eBay kistovi: Style Master kabuki 10 pcs set

/
46 Comments

Vjerojatno ste već po mnogim blogovima vidjele ovaj set kistova ili varijacije na temu istoga pa sam i ja odlučila napisati post o njima zato što su mi se pokazali skroz solidni, a uzevši u obzir cijenu-onda su i više nego dobri. Naime, oni su kopija poznatih Sigma kistova (Sigmax kabuki kit-a) koji košta cca.80 dolara, a ovaj 'kopija set' se na eBay-u kreće od 15-20 dolara, ovisno o selleru.

Inače, nemam naviku često naručivati s eBay-a zbog loših iskustava s npr. 5 brojeva manjom trenerkom, užasno sporim shippingom i izgubljenim paketima, no ovi kistovi su mi se pokazali kao zbilja odlična investicija i drago mi je da ih imam.

Prvenstveno su me privukli zbog bijele boje (odmah sam vidjela kako će bi dobro izgledati u mojim bijelim keramičkim posudama za kistove:D), ali naravno i zbog moje znatiželje-jer me jako zanimalo kakvi su to kistovi kad ih 10 komada mogu dobiti za nekih 30ak KM.


Set se sastoji od 10 kistova-5 velikih i 5 malih. Mali kistovi su identičnog oblika kao veliki, samo umanjeni, logično. :)

Nažalost, ne mogu više pronaći sellera kod kojeg sam ih ja naručila no pročačkajte malo prostranstvima eBay-a ukoliko ih odlučite naručiti.

Drška je napravljena od bijele plastike i metalnog dijela i nešto je deblja nego kod drugih kistova koje imam pa mi je ispočetka bilo nezgodno rukovati s njima. Voljela bih da je drška tanja da mi bolje leži u ruci, pa navodim to kao jedan mali minus čitavog seta.


Sama 'glava' kistova je napravljena od dlačica umjetnog materijala koje su jako gusto zbijene, izuzetno (!) mekane i glatke. Na dodir su me odmah posjetili na Real Techniques kistove zbog te mekoće i glatkoće. :D Ono po čemu se razlikuju od RT kistova je to da su kod ovih dlačice gušće zbijene pa su manje fleksibilni.

Svi ovi kistovi meni najbolje funkcioniraju s tekućim i kremastim proizvodima, osobito su mi dobri za nanošenje i blendanje tekućih pudera. Za praškaste proizvode kao npr. rumenila su mi previše mekani i gusti pa mi je teško s njima ravnomjerno nanijeti i izblendati pigment na licu.

Generalno, svi su kistovi iznenađujuće kvalitetni. Oprala sam ih već jako puno puta i nisu se linjali, puštali boju niti su bili neugodnog mirisa. Suše se poprilično brzo i pojedini su usporedivi s nekim daleko poznatijim i skupljim kistovima. Nažalost, ne mogu ih usporediti s Sigma kistovima čija su kopija, ali ako je netko od vas imao i jedne i druge bilo bi mi drago da napiše usporedbu jer me živo zanima.


Ova dva kista na slici ispod su gotovo identična, a razlika je samo u tomu što je jedan koso, a drugi ravno rezan. Savršeni su za nanošenje tekuće podloge, a ovaj ravno rezani me jako podsjeća na Coastal Scents Bionic Flat Top Buffer kist kojeg sam dobila naknadno pa se nisam sjetila uslikat ih jedan do drugog. Razlika je samo u tomu da je CS kist za nijansu fleksibilniji ali su po učinku jednaki. 



Idući kist (na slici ispod) je blago zaobljen i na prvu me skroz asocirao na RT Expert Face kist koji mi je inače jedan od najdražih kistova koje imam. Kad sam ih usporedila skužila sam da u samom obliku ima značajne razlike ali na dodir su jako jako slični.
Svi koji ste koristili RT Expert Face kist znate koliko je dobar za tekuće pudere a niti ovaj njegov 'dvojnik' ne zaostaje puno. Stvarno prekrasno nanosi i blenda puder na licu, ostavljajući fotošopirani izgled kože i definitivno izvlače najbolje prekrivanje iz svakog pudera. Savršen je i za konturiranje kremastim proizvodima.



Preostala dva kista od ovih velikih su kist za područje ispod očiju (ovaj 'špicasti' :D) i zaobljeni kosi kist kakav se najčešće koristi za bronzer.
Prvi kist mi je odličan za blendanje korektora ispod i oko očiju i oko nosa, ali to mu je i jedina namjena. Njega najmanje koristim jer za tu svrhu ipak volim malo manje kistove, ali svejedno mi posluži.
Zaobljeni kosi kist koristim za kremasti brozner i rumenilo koje nanosi i blenda savršeno, ali mi nije dobar za obični brozner i rumenilo u kamenu jer mi je pregust i premekan za tu namjenu.


Preostali su još mali kistovi iz ovog seta (na slici su samo 4 jer mi je se 5. sakrio i nisam ga mogla nikako pronaći kad sam slikala za post), ali nije ni bitno jer su meni svi ovi mali kistovi isti i koristim ih za samo jednu namjenu-KOREKTOR.


Oni su kofol namijenjeni za šminkanje očiju, ali za tu svrhu ih ja nikako ne mogu koristiti. Em su preveliki, em su skroz neadekvatnog oblika za tu namjenu.
Kao što sam na početku i napisala-svaki od ovih malih kistova je identična kopija svog velikog brata iz skupine velikih kistova, a to možete vidjeti i na kolažu ispod.

Identični su i po obliku, i po gustoći, i po svemu. :D Apsolutno savršeni za korektor i blendanje istoga, te sitne i detaljne popravke na licu, za konturiranje nosa i slično, ali za oči definitivno ne.


Kad sve zbrojim i oduzmem, ovi kistovi su mi skroz skroz solidni i drago mi je da sam ih naručila zato što volim imati puno kistova za tekuće proizvode jer onda ne moram svaki dan prati jedan, nego ih volim imati više da mogu rotirati i prati jednom tjedno kad se svi isprljaju. Također sam jako zadovoljna s ovim malim kistovima jer su mi takvi kistovi za blendanje korektora baš falili i drago mi je da ih sada imam čak 5 (kasnije sam pronašla i onog zalutalog koji se nije htio slikati u jednom neseseru :D).

Dakle, ukoliko vam treba puno kistova za tekuće i kremaste proizvode kao što su puderi, korektori i kremasta rumenila onda je ovo set za vas.
Ako pak volite imati jedan kist u te svrhe i tražite kompletan set koji ima sve kistove potrebne za  šminkanje cijelog lica (da uključuje i kistove za sjenila, blendanje sjenila, rumenila, puder u kamenu i sl.) onda ovaj set možete i preskočiti. :)

Jeste možda isprobali neki od ovih kistova i kakvi su vaši dojmovi ako jeste?

Do idućeg čitanja :)


You may also like

Broj komentara: 46:

  1. Ja sam naručila prijateljici za rođendan neke od ovih i jedva čekam da stignu :) Meni su na prvi pogled izgledali odlično, ali ne mogu da opravdam kupovanje još kistova :D
    Inače, keramičke čaše su prelijepe, gdje si ih kupila? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Ovu sam dobila od cimerice prije Božića, a kasnije sam kupila još jednu. U Retro Home :)

      Izbriši
  2. stvarno dobro izgledaju , pogotovo ovi veci !!! Nisam probala tog tipa cetkice ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Etiam tu!! A budem ih naručila kad mi budžet dozvoli. Baš izgledaju krasno, slinim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja i ja.. Ne mogu ti ja odoljeti kad se o nečemu na sve strane rejva, moram i ja probat pa makar.. ::D

      Izbriši
  4. Na wish listi ebaya su već neko vrijeme (nije da ih baš-baš trebam, ali ih želim - i to baš bijele <3 ) no čekaju neka malo bolja vremena....

    i drago mi je da si i ti zadovoljna, no sad si mislim dal da uzmem samo velike, ako su mali nisu dobri za oči :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni mali stvarno ne mogu poslužiti za sjenila, baš su preveliki, svi su veći od RT deluxe crease kista, Ako ti treba za tekuće podloge onda je bolje naručiti samo velike.

      Izbriši
  5. Kad sam ih narucivala, a i posebno sad na osnovu tvoje recenzije, sam shvatila da mi ne trebaju svi. Tako da sam prvo kupila dva mala za korektor, spicasti i zaobljeni. Zaobljeni mi je super za blendanje korektora ispod ociju, a spicastom ne mogu da nadjem bas neku namjenu jer mi je previse grub cak i za korektor... Kako ga ti koristis?
    Sigurno cu naruciti i jedan od ovih vecih kistova. Interesantan mi je ovaj kosi zaobljeni. Ali ti ga ne bi preporucila za nanosenje tecnih pudera npr.? Taj ili Blush kist koji si usporedila sa Rt Buffing Brush? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš tako, za osobne potrebe većini cura ne treba čitav set, super je to što se može kupovati po komad. Ja i špicasti koristim ispod očiju a nekad mi posluži za kremasto sjenilo u žurbi, iako zbilja ove ostale koristim puno češće.
      Što se tiče velikih, mogu oni svi proći za nanošenje tekućih podloga, ali meni je nekako od svih najdraži ovaj što sam ga usporedila s RT Expert Face kistom, možda bolje on nego Blush kist zato što je baš dosta jeftiniji, a i s Blush kistom dobiješ nešto manju prekrivnu moć pudera jer je on malo rijeđi od ovog, ovaj je baš gust i stvarno iz pudera izvuče najjače prekrivanje, iako s druge strane Blush je multipraktičan jer ga možeš koristiti i za kameni puder dok ovaj baš i ne, premekan je.. Ajme, nemam pojma na kraju. Najbolje oba! :D

      Izbriši
    2. Hahahah paa...vjerovatno ce tako i biti ;D
      Hvala na odgovoru :))

      Izbriši
    3. :D Haha, teško će ti to pasti... :D
      Ma cmok ti šaljem!

      Izbriši
  6. odlični su mi, imam dosta sigminih kistova(8 komada) i ovi su im uz bok, flat kabuki vise koristim od sigminog f80...a ovi su daleko daleko boLji i kvalitetniji od bh cosmetic kistova!! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Imam ih odnedavno. Odlicni su mi. Onaj okruglasti koristim svaki dan

    OdgovoriIzbriši
  8. jaoo... pusti cetke, gde si uzela ovu savrsenu keramicku posudu

    OdgovoriIzbriši
  9. Casa za kistove ti je prekrasna! Dugo se vec dvoumim oko ovih kistova, unatoc pozitivnim recenzijama koje citam, ipak me strah naruciti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super je čaša :) Kistovi su skroz dobri, a možeš za početak naručiti samo par komada ako nisi sigurna jer su stvarno jeftini..

      Izbriši
  10. Imam ovih malih 5, ali moji su crni :) odlični za korektor i eventualno ako baš nabacujem jedno sjenilo preko cijelog kapka ali inače preveliki za šminkanje očiju. Toliko kistova za korektor mi baš i ne treba (u biti koristim za kamuflažu) pa sam dva proslijedila. Razmišljam da si naručim 1-2 velika za tekući puder/bb kremu ali nisam još sigurna, vidjet ćemo. Odlični kistovi inače, mislim da kod nekih sellera imaju po 4, tj 8 u pakiranju pa je možda bolje to uzeti jer su ionako svi za istu namjenu ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U potpunosti se slažem, samo eto što meni svi super posluže jer šminkam i druge :)
      Vidjela sam i ja da se mogu naručiti na komad ili u manjim setovima što je super, jer kao što i kažeš na kraju su svi gotovo za istu namjenu. :)

      Izbriši
  11. Odlična iscrpna recenzija :D Mislim da se svakako isplati kupiti, cijena je stvarno povoljna. I ja čekam svoj primjerak i veselim se vidjeti hoće li mi biti dobri kao i tebi, bolji ili lošiji :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Oduvijek me privlačio ovaj set i sad sam se stvarno uvjerila da ga vrijedi kupiti. :)
    Hvala na odličnoj recenziji.
    Martina

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja sam odlučila pored kistova koje imam ( Oriflame, Essence, Deborah ) da dobiju "pojačanje" malo kvalitetnijih kistova. Prvi koji će se pridružiti "raji" je RT Expert Face kojeg očekujem svaki dan :) Gledala sam i one njihove setove i razmišljala kako bi bilo divno kad bi nam dozvolili da mi izaberemo po svojim potrebama i ukusu, jer trenutna situacija nije da kupujem nešto što možda hoću, možda neću koristiti.

    Tako i sa ovim kistovima. Izgledaju odlično, ostaće za sad na WL, pa po potrebi, a uz pomoć tvoje recenzije, kupim ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. RT kistovi su stvarno odlični, kvalitetom pariraju i mnogo skupljim kistovima. Expert Face je odličan za početak, ali kad njega isprobaš nećeš se moć zaustaviti :D Slažem se da je šteta kod njih što se ne mogu kupiti svi pojedinačno, jer stvarno u svim setovima ima bar 1 ili 2 kista koja ne koristim.

      Izbriši
  14. Ove za korektor mi deluju divno, bas sam tako nesto trazila, ne znam mogu li se naci posebno, moracu da potrazim na ebay-u. :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Super izgledaju, posebno u ovoj tvojoj divnoj, divnoj "pletenoj" posudici ;) Idu mi na listu, gledala sam i one Jessup kistove i za njih kažu da su kopija Sigminih, pa ću vidjeti još koje ću naručiti (isto dolaze i u bijeloj verziji).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, posudica je izgleda hit :)
      Mislim da su ovi i Jessup jako slični ili možda čak i isti. Anela s bloga Lipstick Attack je čini mi se na kraju naručila Jessup pa ako te zanima možeš je upitati dojmove ili sačekati recenziju :)

      Izbriši
  16. Ovo mi je bilo jako korisno da pročitam! Dugo ih gledam i premišljam se, a sad ću ih definitivno naručiti. Mada, mislim da ću uzeti samo set sa velikim kistovima, pošto mi ovi mali svakako nisu djelovali kao dobar alat za oči, a ti si to i potvrdila.

    OdgovoriIzbriši
  17. krasno izgledaju,a i posudica je divna :) ogledam već neko vrijeme kistove po Ebay-u i planiram si naručiti neke za probu :)

    OdgovoriIzbriši
  18. stvarno super izgledaju, nadam se da isto tako i rade svoj posao :) ja sam isto preko interneta narucila set od 9 Bobbi Brown cetkica,po ceni od 30eura i svi su u fazonu sto sam fejk uzimala,a ja sam tim cetkicama i vise nego prezadovoljna i preporucila sam ih na svom blogu :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Ja imam ova zadnja cetiri i nikako nisu za oci:) ja ih koristim za korektor sitne konture i sl:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, stvarno nisu za sjenila.. Koristimo ih izgleda u iste svrhe :)

      Izbriši
  20. Ja vec dugo trazim dobru cetkicu za nanosenje tecnog pudera....
    I sad dok cekam iz USA Bh cosmetics cetkice....kupila u CM-u Ovnakovu kao kabuki cetkicu....(kupila za puder u kamenu)..i bezz probala sa tecnim i mogu ti rec haha extra! Nisam se nadala... pokusaj.. ! Jeftina je... ppzz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, isprobala sam par Ovnakovih ali su mi sve bile grozne, ispadale dlačice i boja pri pranju, plus baš su bile neugodnog mirisa, tako da nikako s njima ne bih eksperimentirala više :D
      Ajde javi kakvi su kistovi kad ti stignu s Bh cosmetis-a, baš me zanima.. :)

      Izbriši
  21. I am here the first time in my life but i am sure that i will be here more often. Feel free to visit my blog at www.meetmyfashion.com and maybe we can follow each other? Greetings and kisses ANIA

    OdgovoriIzbriši
  22. Ja sam ih jučer naručila sa Pink Pande. Marka Jessup nešto tako, na izgled identični kao tvoji, a možda je i sve isto. Jedva čekam da mi stignu��

    OdgovoriIzbriši