Makeup ner(e)d

Estee Lauder Double Wear Light tekući puder

/
5 Comments

Na facebook page-u sam vam obećala pisati o omiljenim tekućim puderima koje koristim u svom makeup kit-u, odnosno u profesionalne svrhe. Prvi na redu je jedan high end puder koji mi se pokazao zaista savršenim za masnu kožu, a radi se o Estee Lauder Double Wear Light Stay-in-place tekućem puderu. Ako vas zanima zašto je ovaj "laganiji" brat jednog od najpopularnijih pudera na svijetu - običnog Double Wear-a, zaslužio i utvrdio svoje mjesto u mom koferu, nastavite čitati. :)


Za razliku od običnog Estee Lauder Double Wear pudera, light verzija dolazi u puno praktičnijoj ambalaži. Naime, staklena bočica bez pumpice je jedna stavka koju zaista zamjeram običnoj verziji Double Wear-a, stoga prst gore za ovu praktičnu tubicu kod Light verzije. Radi se o jednostavnoj i elegantnoj, plastičnoj tubici sa zlatnim čepom, iz koje se puder lako dozira te je moguće iscijediti svaku kapljicu iz nje kad puder dođe kraju.

Količina pudera je 30 ml, a cijena oko 90 KM (ovisno o mjestu prodaje).

Zašto mislim da se isplati dati toliko novaca za jedan tekući puder?
Iz jednostavnog razloga što još uvijek nisam naišla ni na približno dobru jeftiniju varijantu ovakve predivne formule kakvu ima EL Double Wear Light puder. Vjerujte da smo mi sa normalnom i suhom kožom zaista sretne jer možemo pronaći stvarno solidne pudere i u drogerijskom rangu, međutim kod masne kože je pravi izazov pronaći tekući puder koji će imati dobro prekrivanje i odličnu postojanost, a da u isto vrijeme nije pretežak i vidljiv na koži.
Sve te kriterije koji su mi se nekad znali učiniti nemogućim ispunjava upravo ovaj EL Double Wear Light puder.


Tekstura mu je baršunasta i ugodna, a završnica na koži mat. Ima srednje prekrivanje, a nanesen u jako tankom sloju izgleda doslovno kao druga, ljepša koža. Nadogradiv je, a na klijenticama ga volim nanositi u nekoliko ultra tankih slojeva, tako da dobijem dobro prekrivanje a izbjegnem efekt maske. Na koži izgleda pre-di-vno i puno je laganiji od klasičnog Double Wear-a! Najviše ga volim koristiti na masnom tipu kože, no dobro se ponaša i na mješovitoj koži, osobito u ovim ljetnim mjesecima kad se više znojimo i kad se koža više masti. Ne ističe suhe dijelove lica ni proširene pore, a kad se jednom osuši na koži doslovno ne mrda ni u ekstremnim uvjetima.

Nekoliko klijentica s izuzetno masnom kožom ga je kupilo na moju preporuku i naknadno mi potvrdilo da mu je postojanost na masnoj koži izvanredna

Ovaj puder inače dolazi u 10 nijansi (od 0.5 do 6.5), ali kod nas se ne uvoze sve nijanse. Ja u koferu obično imam nijanse 1.0 i 3.0. Obje su dosta neutralnog podtona, koji jednu maaalu mrvicu naginje na hladniju stranu. Na slici ispod možete vidjeti realne swatcheve.


Namjerno nisam slikala kako ovaj puder izgleda na mom licu jer mislim da to nije vjerodostojno iz razloga što na mojoj suhoj koži, bez znatnih nepravilnosti jednostavno ne možete vidjeti efekt ovog pudera u njegovom pravom sjaju. Zbog toga ćete mi ovog puta morat vjerovati na riječ kad vam kažem da je ovo definitivno jedan od najboljih pudera za masnu kožu koje sam ja imala priliku koristiti!

Jeste isprobali možda već ovaj puder?
Jako me zanimaju vaša iskustva, stoga nestrpljivo čekam komentare :)

Do idućeg čitanja!Onion Head Emoticons 33



You may also like

Broj komentara: 5:

  1. Meni je DW obični puder nekako isticao veličinu pora(nemam vremena svaki dan primer mazati) pa sam ga prodala...zanima me je li i ovaj radi isto?? Hvala na recenziji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja zaista nisam primijetila da uopće ističe pore, ali svakako ti savjetujem da isprobaš na licu prije kupovine :)

      Izbriši
  2. Baš me je zaintrigirao ovaj puder. Klasičnu verziju (iako je prilično hvaljena) se nisam usudila koristiti jer je prilično težak za moju masnu i problematičnu kožu, te sam se plašila da mi može zapušiti pore. Ova verzija se čini mnogo boljom.
    U pravu si, zaista je skoro pa nemoguće u drogerijskom rangu naći postojan puder za masnu kožu, a da pritom ne ističe suve delove i proširene pore.
    Šta misliš kako bi se ovaj puder ponašao na osetljivoj i problematičnoj koži? Kakvi su mu sastojci, ima li alkohola, talca i sl? Hvala unapred na odgovoru. :)
    Marija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Marija na ovom linku možete pogledati cijelu listu sastojaka ovog pudera a u produžetku tablice možete vidjeti koliko je potencijalno štetan za osjetljivu kožu - http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_540e100874.html

      Izbriši
  3. Gdje se moze pronaci ovaj puder u BiH? :)

    OdgovoriIzbriši