Makeup ner(e)d

Recenzija: Alverde Beauty and Fruity matirajuća krema i pjena za čišćenje lica, Balea balzam za usne

/
21 Comments

U postu o Balea tuš/mlijeku za tijelo napisala sam vam kako sam prihvatila suradnju s Dm-om te sam i u siječnju od njih dobila neke proizvode na recenziranje. To su Alverde matirajuća krema i pjena za čišćenje lica iz Beauty and Fruity linije, te Balea balzam za usne, a danas vam pišem svoje dojmove o navedenim proizvodima.

Alverde je kao i Balea robna marka Dm-a, ali sva Alverde kozmetika je bazirana na prirodnim sastojcima.


Prva na redu je, punim imenom i prezimenom Alverde Beauty&Fruity Limette Apfel matirajuća krema.
Eh, odmah u startu je došlo do problema jer je moja koža suha (zimi i izrazito suha) tako da sve s pridjevom 'matirajuće' ja izbjegavam u širokom luku, a naročito kreme koje za mene moraju biti izuzetno hidratantne i 'masne'. Zbog toga vam ne mogu uopće napisati recenziju ove kreme jer je nisam mogla niti testirati. Stavila sam je jednom na lice, osjetila zatezanje u roku pola minute i s njom završila. Jednostavno nije namijenjena mom tipu kože.

Mislim da bi djevojkama/ženama s kombiniranom ili masnom kožom lica mogla super odgovarati jer zaista radi ono što obećava, a to je matiranje. Ukoliko želite pročitati dojmove o ovoj kremi koje je napisala žena (moja draga Jasmina:) ) koja ima masnu kožu lica kliknite na ovaj link.

Cijena ove kreme je oko 6 KM, a količina je 50 ml. Tekstura joj je lagano vodenasta te se jako brzo upije u kožu ostavljajući je skroz matiranom. Miris kreme je dosta intenzivno jabukasto-citrusan ali nije sintetički, nego baš prirodan, te ima primjese i nekog klasičnog Alverde mirisa koji meni ima većina njihovih gelova za tuširanje. Meni je osobno preintenzivan jer ne volim jake mirise u kremama za lice no čini mi se da se svima ostalima sviđa. :)

Sastojke kreme možete pročitati na slici ispod.



Iduća na redu je Alverde B&F 3u1 pjena za čišćenje lica.

Moram odmah priznati da je ovo jedini od ova tri proizvoda koji me je uistinu oduševio. Pjena je namijenjena normalnoj i mješovitoj koži, no mislim da bi dobro funkcionirala na svakom tipu kože jer je izuzetno blaga i ne isušuje, a opet odlično odradi svoj posao čistača lica.

Na samoj deklaraciji piše kako pjena radi u 3 koraka, a to su: čišćenje nečistoća i sebuma, otklanjanje vodootporne šminke i toniziranje lica. Iako ja šminku s očiju uvijek odstranim prije umivanja, pa ne mogu reći uklanja li sama pjena vodootpornu šminku, ali mogu sa sigurnošću reći da otklanja svaki ostatak takve šminke, predivno očisti sve sa lica, tonizira kožu ali je ne isuši dodatno.

Pjenasta tekstura je izuzetno nježna i lako se ispire s lica (puno lakše nego gelovi za umivanje!) a radi sve isto, ili čak još bolje od njih i zbog toga mislim da je zauvijek izbacila gelove za umivanje iz moje rutine. Ona mi je puno, puno bolja.

Ambalaža s pumpicom je jako praktična, a jedan potisak iz pumpice mi je sasvim dovoljan za jedno umivanje.

Miris pjene je isti kao i miris kreme, samo što pjenu isperem odmah pa mi ne smeta jer se ne zadržava na licu.

Cijena je 6,95 KM, a količina 150 ml. Sastojke vidite na slici ispod.


Na slici ispod možete vidjeti kako izgleda tekstura same pjene i kreme (iznad nje).



S Alverde proizvodima mi je stigao i ovaj simpatični Balea Juicy Orange balzam za usne.

Cijena ovog balzama je 2,75 KM, a količina 10 grama. Dolazi u metalnoj, kompaktnoj ambalaži, vjerojatno po uzoru na ovakve Niveine balzamiće, samo moram primijetiti da je ova Baleina ambalaža puno bolja jer se jednostavnije otvara.

Sam balzam me nije specijalno oduševio, rekla bih balzam k'o balzam, iako primjećujem da je bolji od običnih Baleinih balzama u stick-u jer su mi oni redovito bili baš loši. Ovaj mi nije dodatno isušivao usne ili samo ležao na njima kao što su neki njegovi prethodnici, nego bih mogla reći da je njega osrednja. Definitivno nije balzam za kojim ćete posegnuti kad su vam usne strašno ispucale, ali  kad usne nisu u lošem stanju nego im samo treba dodatna njega ili zaštita onda je skroz solidan.

Mislim da je idealan za djevojke koje nemaju problematičnu kožicu na usnama a padaju na simpatične ambalaže i ugodan miris.



Jeste li već isprobale neke od ovih proizvoda?

*PR proizvodi


You may also like

21 komentar:

  1. nisam,iako sam balea fan. alverde proizvode nisam kupovala. rado ću si pogledat i uze pjenicu i kremu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam probala ništa od ovog, ali mislim da ću morati probati ovu pjenu, nema mi druge :-)
    Baleini balzami me uvijek privuku svojom šarenom ambalažom i niskom cijenom, ali nažalost nisu baš nešto učinkoviti. Mada sam primjetila da su im sastojci dosta dobri (imala sam neki sa shea maslacem i arganovim uljem i zaista su bili navedeni u sastojcima :D)

    P.S. mislim da ti se potkrala greškica - usporedila si teglicu balzama s Niveom, pretpostavljam da si mislila na Labello? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pjena je stvarno super super!
      Slažem se za Balea balzame, takvo je i moje iskustvo. :)

      U biti su ti Nivea i Labello balzami ista stvar, jer je Labello Niveino ;) Evo vidiš- http://shop.nivea.co.uk/vanilla-macadamia-lip-butter.html :D

      Izbriši
    2. Hehehe, dajem sebi za pravo da ti odgovorim, jer i sama do skoro nisam znala da je Nivea proizvodjac labela :) Eto, dakle nije pogresila :)

      Izbriši
  3. Pjena me jako privlači, pa kada potrošim zalihe, definitivno kupujem!

    OdgovoriIzbriši
  4. Daaa krema baš zateže kroz kratko vrijeme nakon nanošenja čak i moju masnu kožu, mogu misliti kako je tebi bilo :-) Mada meni to zatezanje, za promjenu, godi :-) Hvala :*

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja sam kupila penu i odusevljena sam! Ali mi se onda nakon nekoliko dana pumpica pokvarila,pa sam poludela,a i cula sam da se to mnogim drugim devojkama desilo...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, vidjela sam te komentare, ali zanimljivo da ja je koristim skoro mjesec dana svaki dan i najnormalnije radi. Baš mi je žao da ti se pokvarila :/

      Izbriši
    2. i meni se pumpica pokvarila nakon par dana:(
      uskoro cu kupiti ponovo i nadam se da nece biti isti problem,inace je pjena predobra

      Izbriši
  6. Nisam probala ništa, ne volim Alverde ali svakako Balein balzam probam :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Alverde inače ne volim,njihovi proizvodi su me 100 puta razočarali. Baleu zato jako volim,ali preskačem ove balzame jer su mi usne preko zime jako suhe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni Alverde zna imati solidne proizvode.. Da, ovaj Balea balzam ne bi puno pomogao kod jake suhoće.

      Izbriši
  8. E pa ta krema jw bas za mesovite i masne bez suvih delova. Ja svakako planiram da je probam cuim potrosim ove stvari koje imam trenutno. A i penu!! Balzam imam i slazem se kulk je ovako ali nije hranljiv previse. Za osobe bez mnogo zahtevnih usana svakako.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ne volim Alverde proizvode, ali ova pjena mi izgleda zanimljivo, tako da mi je sad za razmišljati jel ide na WL ili ne :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Draga, imam channel za make up na YT, posjeti, ako želiš....... Pusa....

    http://www.youtube.com/watch?v=-scTR15K7VY

    OdgovoriIzbriši
  11. pjena je super odlicno skine sminku i koza izgleda tako cisto.
    napravila sam test tako sto sam nakon skidanja sminke sa pjewnom po licu presla vatom i alkoholom i nista ali bas nista nije bilo.
    mada i mene pumpica zeza

    OdgovoriIzbriši