Makeup ner(e)d

Usporedna recenzija: Kreme za ruke

/
57 Comments

Svake zime mučim muku sa suhim rukama koje ispucaju čim ih prva bura okrzne. Zbog toga su mi kreme za ruke neizostavne te uvijek moram imati jednu u torbi, drugu na radnom stolu, treću u kupaonici, četvrtu na noćnom ormariću itd. Uglavnom, bez njih ne mogu. Volim isprobavati različite ali uvijek kod sebe moram imati i jednu kremu koja je moj SOS za kritične trenutke.

Odlučila sam u ovom postu obuhvatiti sve kreme za ruke koje trenutno koristim i ukratko napisati dojam o svakoj.

Redom, s lijeva na desno su to:
Balea Kamille, Afrodita Oliva, Afrodita Aroma, Neutrogena, Avon Skin so Soft i Avon Care.


Balea Kamille Hand & Nagel Balsam je najjeftinija od svih ovdje navedenih krema.
Cijena je oko 2,50 KM, a količina je 125 ml.
Tekstura je dosta vodena i balzamasta, a miris blag i jako ugodan, cvjetni.
Koristim je najčešće nakon pranja ruku i onda kada mi ruke nisu ispucale jer se jako brzo upija, a nije jedna od onih bogatih hranjivih krema, nego mi služi za održavanje kože u normali i kao prevencija isušivanju. Ne ostavlja ljepljiv osjećaj i za ovu namjenu mi je skroz ok, a jeftina cijena joj ide u prilog tako da bih je vjerojatno ponovno kupila.


Afrodita Oliva antibakterijska krema za ruke i nokte je srednje guste teksture, a miris je jako blag. Njega koju pruža je isto tako osrednja, a nakon nje mi ostane ruke mrvicu ljepljive jer se sporije upija.
Cijena je cca. 4 KM, a količina 75 ml.
Ne bih je ponovno kupila jer me ničim nije oduševila, baš je nekako osrednja i sve ostale koje imam su mi bolje nego ona. Čak su mi i sve Afroditine koje sam isprobala (ona roza anti age i Aroma) puno bolje.

 
Afrodita Aroma Rich Care mi je skroz dobra i jedna od omiljenih! Ova je moja krema za torbu i uvijek je nosim sa sobom. :D
Miris je intenzivniji nego kod prethodno spomenute i jako asocira na kekse i božićne kolačiće. Meni je skroz ugodan. Sama tekstura je nešto gušća, a njega koju pruža je zadovoljavajuća čak i u periodu jače ispucalosti i suhoće. Upija se relativno brzo i ne ostavlja ljepljiv osjećaj.
Cijena je cca. 4 KM, a količina 75 ml.

 
Neutrogena koncentrirana krema za ruke je moj spas i moj SOS koji sam spomenula u početku posta. Dolazi u crvenoj i plavoj verziji. Ova crvena je bez mirisa, a plava sa mirisom. Imala sam obje i u zadnje vrijeme više volim ovu bez mirisa jer je često koristim kao noćni tretman i tad mi više odgovaraju kreme bez mirisa.
Tekstura ove kreme je zapravo jednaka teksturi masti. Prozirna je, ali kad se utrlja u kožu bude bijela dok se potpuno ne upije. Upija se nešto duže, ali kad je potpuno apsorbirana koža se preporodi. Meni se pokazala kao daleko najbolja krema kad su mi ruke užasno ispucale i isušene. Oporavi ih doslovno nakon dva korištenja! Jedino što mi kod nje smeta je blagi osjećaj peckanja kad je tek nanesem koji osjetim kada mi je koža baš jako ispucala. Taj osjećaj traje par minuta i prestane.
Obzirom da je jako masna i gusta nije najpraktičnije rješenje za stalno korištenje, ali kao tretman je savršena.
Cijena ove kreme je oko 7 KM, a količina 75 ml. Kupujem je iznova i iznova već godinama i nastaviti ću dok se god bude proizvodila. :)

  
Avon Skin so Soft noćni tretman za ruke sam kupila još nekad prošle godine i još ga nisam potrošila. Tretman u obliku guste kreme je namijenjen za korištenje noću, no može se naravno koristiti i kao obična kremu. Jako je hranjiva, ali se dosta sporo upija.
Miris je nekako osvježavajuć, ali nenametljiv. Cijena je bila oko 7 KM, no u njihovim katalozima često bude snižena na 3-4 KM. Količina je 75 ml.
Ja je koristim kao noćni tretman za održavanje kože normalnom i hidratiziranom i ovo je moja krema sa noćnog ormarića. :D Navečer je bogato nanesem na ruke, a ujutro mi ruke budu mekane i njegovane.


Avon Care krema za ruke s kakao maslacem* je najnovija članica ove moje postave i koristim je tek nekoliko tjedana no ipak sam odlučila i nju uvrstiti u ovu usporednu recenziju.
Ona spada u skupinu onih balzamastih, brzoupijajućih krema koje koristim kad mi ne treba neka bogata njega. Za jednu takvu kremu moram priznati da je odlična. Ne ostavlja masan i ljepljiv osjećaj, upije se za čas, a njeguje solidno.
Ono što me je ipak najviše oduševilo kod nje je miris! Prekrasni, čokoladni (ali ne onaj što izaziva mučnine) nego baš ugodni čokoladno-kremasti miris!
Regularna cijena ove kreme je 7 KM, ali je trenutno snižena na 3,90 KM. Količina je 100 ml.


Na slici ispod možete vidjeti teksture spomenutih krema, jedna do druge.


I za kraj, moram svakako spomenuti još jednog bitnog saveznika u borbi protiv vjetra, hladnoće i ispucalosti a to su RUKAVICE. Bez njih ne izlazim čim se temperature spuste ispod 10 stupnjeva. :)

Pišite mi koje su vaše omiljene kreme za ruke, i jeste li isprobali ijednu od ovih koje ja trenutno koristim?

P.S. ovu recenziju sam napisala na poticaj jednog dragog prijatelja koji muku muči sa suhim rukama kao i ja, i koji je jedan od dvojice vjernih muških čitatelja ovog bloga. Pozdrav D.! :D

Proizvod s oznakom * je PR uzorak.


You may also like

Broj komentara: 57:

  1. Neutrogenu sam obožavala i nije mi jasno kako sam ju zaboravila :/ kupujem ponovo jer je zbilja među najboljim kremama… sad me i ova Afroditina zanima :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Od kako sam otkrila Dove intensive nourishment deep care complex ne odvajam se od nje. Takođe imam jako osetljive ruke koje se jako jako suše po ovoj zimi i ova krema je moj spas. Zainteresovala si me za ovu Neutrogena kremu, baš ću pogledati kad budem izlazila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala Dove kreme za ruke, svakako ću je čekirati :) Hvala na preporuci!
      Neutrogenina je zakon za kritične slučajeve! :D

      Izbriši
  3. Super post. I ja sam pisala o kremama za ruke nedavno i mislim da sam pravi ovisnik o njima kad zahladi. Od tvojih kremica za ruke probala sam jedino Afrodita Aroma i odlična mi je. Meni je Mixa trenutno number 1 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Mona :) Drago mi je da se i tebi sviđa Afroditina, a Mixa je odnedavno dostupna kod nas pa ću pogledati svakako!

      Izbriši
  4. Neutrogena je divna :) Trenutno volim i L'Occitane badem i Balea Urea kreme

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se! Balea Ureu sam imala prije, i losion za tijelo i kremu za ruke, skroz su dobri! Kod nas se L'Occitane davno zatvorio, a wish lista njihovih proizvoda mi stalno raste. :D

      Izbriši
  5. Broj jedan krema za ruke mi je od Loccitane-a sa karite maslacem,nakon nje Melvita sa 3 vrste meda i zatim su tu Neutrogena,Lush,Burts Bees,Afrodita,imam ih gdje god se okrenem:-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Super post, od svih tih krema imam samo Baleinu i mogu reći da je dobra i pri kraju.. teško je naći neku koja će dobro hidratizirati, a za manju svotu jel.

    Ljubim.

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlična usporedna recenzija :))
    Afrodita Aroma mi se čini interesantna. Baleinu kamilicu sam probala. Mene se baš i nije dojmila :/.
    To peckanje koje si spomenula, to sam osjetila s Balea Ureom na ispucale ruke. Još bi pocrvenile i peklo je neko vrijeme nakon nanošenja pa prestalo. Dobra krema za malo para :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Balea kamille nije pretjerano njegujuća ali je meni dobra za često mazanje jer nije ljepljiva.
      Slažem se za Ureu, dobra je skroz!

      Izbriši
  8. jesi probala Garnier crvenu? Intensive care repairing... odlična je, baš za suhe i ispucale ruke. barem meni ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam, kod nje mi je smetao ljepljivi osjećaj koji bi se na mojoj koži zadržao baš dosta dugo, iako skroz lijepo miriše :)

      Izbriši
  9. Mene je oduševila Afrodita zaštitna krema za ruke i nokte sa karite maslacem i bademovim uljem. Jako je hranljiva, a nije premasna i brzo se upije. Inače, sve Afroditine kreme su mi super. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Neutrogena je moja HG krema za ruke, kupujem ju uvijek iznova i iznova.... Probala sam razne druge, ali Neutrogeni se uvijek vraćam!
    Martina

    OdgovoriIzbriši
  11. Imam jako, jako suhe ruke. Godinama sam se mučila sa pronalaskom kreme. Probala sam sve od najjeftinijih do najskupljih, ali bezuspješno. Svaka od njih me jako pekla, do te mjere da bi ih morala obrisati, jer se nije moglo trpiti. Onda se pojavila Neutrogena i od tada je sam spašena.Koristim ju godinama i uvijek ju imam uz sebe. Preporučujem ju svim osobama koje imaju jako suhe ruke. Čak i one najsuše nakon 2 nanošenja potpuno se oporave. Blaga je i nema peckanja :). Inače cimerica mi ima normalan tip kože i njoj je ta krema premasna, te njeguje ruke Atrix kremom koja u njenom slučaju stvarno pali. :) Odlična recenzija.. Pozz :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako sam se i ja mučila dok nisam otkrila Neutrogenu, za kritične slučajeve je baš spas!

      Izbriši
  12. Probaj Rosal masline, divna. Probala sam mali milion tih kremica i ova je puuuun pogodak. Iako sam uvijek njegova ruke, znale su ispucat toliko da bi mi krv pocela ici... Spas Rosal masline za moje ruke. Amra :-)

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja živim u Italiji i tu je među blogericama popularna zamjena za Neutrogenu krema marke Cien SOS iz Lidla i ja sam je probala i sastav i osjećaj na rukama identičan plus ušteda od 3 € otprilike

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjela sam da je i blogerice iz Hrvatske hvale, kod nas nažalost nema Lidla.

      Izbriši
  14. Od svih ovih probala sam jedino Neutrogeninu kremu i odlična je zaista.

    OdgovoriIzbriši
  15. Od ovih recenziranih imam trenutno ovu Afrodita Aroma i slazem sa svime napisanim. Imam jos i lidlovu Cien SOS i jako je dobra, nju vecinom koristim prije spavanja ako mi je koza jako isusena ili nakon kucanskih poslova. :)
    A imam i Nuxe kremu za ruke i nju najvise obozavam. Mirise fenomenalno, njeguje, brzo se upija i to mi je omiljena "dnevna" krema za ruke. Uzimam ju obicno na feelunique-u kad budu popusti jer u hr kosta oko 100 kn/75ml, a tamo ju nisam nikad platila preko 60 kn. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si i ti zadovoljna s Afroditinom Aroma kremom, a izgleda da je ta Cien SOS baš dobra, stvarno je hvaljena.. Nisam isprobala ništa od Nuxe-a ali imam želju, baš ću pratiti na Feeluniqe-u :)

      Izbriši
  16. Nisam probala nijednu od ovih krema, ali ne odvajam se od moje voljene Mixe za negu izuzetno suve koze :) Moje ruke je obozavaju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram i ja malo ispitati Mixa asortiman, napokon je stigla i kod nas :)

      Izbriši
  17. Neutrogena je No1, ali je zbog cijene ne kupujem uvijek. Balea kamilica mi se ne dopada mirisom, pa njom mažem noge, dok je ne potrošim i ne vjerujem da ću je više kupovati.
    Moje malo čudesno otkriće je Baleina krema Q10+omega. Iako ima, napočetku, malo čudan miris, radi omege, krema je predivna, ruke su glatke, mekane...
    Prvenstveno sam kupila tu kremu kada je bila samo Q10 ( mirisala je preeeedivno ) i onda su ubacili omegu (ne znam kome čovjek da piše i pita zašto??) ali je i dalje kupujem, jer je sve, osim mirisa, ostalo isto. Napočetku ne približavam ruke nosu, dok ne ispari ili dok se ja ne naviknem na miris :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, joj i meni bude tako žao kako pokvare neke proizvode bezveze.. ali eto, super je opet da si našla dostojnu zamjenu za Neutrogenu :)

      Izbriši
  18. Neću prežaliti što kod su kod nas u Lidlu nedavno povukli iz prodaje Cien SOS koncentrat, odličan mi je bio i doslovno nisam vidjela razliku između njega i Netrogeninog koncentrata, a cijenovno je bio puuno povoljniji. Ja jako volim i Mixa intenzivnu kremu, to mi je najnovije otkriće među mazalicama za ruke. Od tvojih isprobala sam Baleinu od kamilice i Afroditinu Oliva, ali mi niti jedna nije bila dovoljno hidratantna (moje ruke su strašno suhe zimi i pucaju u pregibima pa mi te laganije teksture nikako ne odgovaraju). Mislim da ću isprobati ovu Afroditinu aroma kremu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa to mi nikad neće biti jasno, redovito se najbolje stvari iz nekog asortimana povuku? Baš iritantno.. Izgleda da ću morat i ja isprobati tu Mixa kremu, baš vas je dosta nju spomenulo! Da, i kod mene su ruke jako suhe ali te lagane kreme volim držati pored sapuna u kupaoni pa mažem s njima nakon pranja kad su ruke u solidnom stanju, jer se skroz brzo upijaju. Probaj Afrodita Aromu, ako ništa radi mirisa :D

      Izbriši
  19. U prvi tren mi se na slici učinilo taaaako puno krema, a onda sam počela vrtiti u glavi koja ja sve imam u opticaju i skužila da uopće nisam daleko od tebe ;)
    Od nabrojanih samo probala samo aromu, odlično se upija, njega tako-tako, miris mi nikako ne odgovara, tjeram se mazati ju samo da potrošim. Moja sos je mixa (čini mi se s 40% glicerina), za preko dana garnier u svijetlo zelenoj tubici, trenutno s uljem manga, brzo se upija i dobro njeguje, imam još oh so heavenly koja ne njeguje baš nešto ali jako dobro miri. Noćna (ujedno u HG) je dr. scheller s nevenom. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daaa, izgleda kao previše ali većina žena ima po jednu u torbi, jednu na stolu, jednu u kupaonici, jednu zaboravljenu haha, tako da ih se nakupi. I hvala što si nabrojala svoje, Mixu obavezno kupujem i ja :D

      Izbriši
  20. Probala sam skoro sve ove kreme i nijedna ne može ni prići Balea Urei :D Čak ni Neutrogena, u koju sam polagala velike nade. Ali nekako se teško istišče iz tube i nije fino razmaziva. I dalje probavam da nađem neku koja je bolja, ali izgleda da je to teško haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam Ureu i slažem se da je dobra, ali kad sam imala periode baš jake ispucalosti, skoro do krvi, stvarno mi ništa nije pomagalo osim Neutrogene, meni se ipak pokazala kao najbolja za takve teške slučajeve, ali Urea je dobra jeftinija zamjena za nju.

      Izbriši
  21. Izbrisala si moj komentar.
    Moja namjera nije bila "promovirati se" nego jednostavno dati doznanja tvojim čitateljima, da ima netko "naš" tko je na YT. Tko se razumije u iste stvari kao i vi.
    :)
    Ali, eto......
    Krivo shvaćeno.
    Uživaj. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga BeautybySirusho, nikad ne brisem niti sam ikad izbrisala ijedan komentar na blogu, kao sto vidis da nisam uvela niti moderiranje komentara. Ali nazalost bloger jednostavno ne prikaze neke komentare, dogadjalo se i dosad da mi dodje komentar na mail ali ga ovdje ne bude. Ne znam je li prepoznaje komentare s linkom kao spam ili je nesto drugo u pitanju. Uglavnom, vjeruj da nije do mene. Mozes slobodno staviti link s youtube-a da cekiramo tvoj kanal :)

      Izbriši
    2. Onda je greška blogera.
      Drago mi je da ima još netko, iz ovih krajeva da je zagrijan za make up i sl.
      Evo, link moga kanala, pa pogledajte.....
      Objavljivati ću još videa....
      Pusa :* http://www.youtube.com/user/BeautybySirusho

      Izbriši
  22. Od svih nijednu nemamo istu osim nedavno ovu zadnju avonovu :) Ja imam mixa kremu za ruke, aurinu i ovu sad avonovu i izgleda da mi je selekcija dobra jer svaku volim u razlicito doba dana i za razlicite potrebe ruku kad osjetim da im nesto treba ali uglavnom sam zadovoljna svakom...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je li i tebi ta Avonova prekrasno miriše, hihi? Nisam još kupila Mixa jer su mi zalihe poprilične ali kad mi zatreba svakako ću je pogledati, svi je spominju :D

      Izbriši
  23. Inače mi sve kreme odgovaraju, jer imam jako zahvalne ruke, čak ni zimi mi koža ne bude pretjerano suha, tako da je uglavnom biram po mirisu :D
    Trenutno koristim Balea Mango, a čini mi se da bih mogla uzeti tu Avonovu, kada si već pohvalila miris :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago tebi :) Probaj je, super miriše a ako ti ruke nisu sklone pucanju onda će ti i njega biti dovoljna :)

      Izbriši
  24. Mixa je fenomenalna. Otkako je dosla kod nas ja samo isprobavam. Krema za ruke je kod mene kuci predmet otimanja izmedju mene i mm-a :-)

    OdgovoriIzbriši
  25. Duuugo sam koristila Afroditinu Aroma kremu i stvarno mi je bila odlična. Mnogi se žale na miris ali meni je baš fin. :D

    OdgovoriIzbriši
  26. nisam probala nijednu od ovih krema :)
    ja sam koristila do sad neutrogeninu u plavoj tubici, zapravo sa plavim
    zatvaračem i ta je bila fenomenalna. probala bih i ovu crvenu, deluje obećavajuće :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da su ta plava i crvena iste osim što plava ima miris a crvena ne, ukoliko je to bila isto koncentrirana. Znam da ima i obična njihova plava koja je vodnije teksture pa možda si nju imala :) Super je Neutrogena :)

      Izbriši
  27. NUXE Rêve de Miel Krema za ruke i nokte moj HG

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj Nuxe mi nije dostupan ovdje, nisam imala ništa njihovo. Drago mi je da si pronašla svoju HG kremu :)

      Izbriši