Makeup ner(e)d

Usporedna recenzija: Mac Peaches vs. Catrice Love&Peach

/
49 Comments

Nedavno sam lutajući Cm-om kupila Catrice rumenilo u nijansi Love&Peach, a kad sam došla kući skužila sam da je neopisivo slično Mac rumenilu u nijansi Peaches koje imam od prije. Bacila sam se odmah na isprobavanje, analiziranje i testiranje jer sam shvatila da imam potencijalni dupe allert za vas. :)
Odmah u startu vam mogu reći da se nisam prevarila, jer osim što su rumenila užasno slična izgledom, ona su gotovo identična teksturom, pigmentacijom, završetkom i postojanošću.





Ambalaže
oba rumenila su poprilično jednostavne, napravljene od čvrste kvalitetne plastike, bez naznake ikakvog luksuza.
Količina koju dobijete je 5 grama u Catrice rumenilu i 6 grama u Mac rumenilu.
Cijena Catrice rumenila je cca 8 KM (dostupan u svim Cm poslovnicama), dok je cijena Mac rumenila znatno viša-u Americi košta 21 dolar, dok je u Europi cca 20 eura (dodatni minus je nedostupnost u zemljama naše regije).

Tekstura oba rumenila je jako fina i svilenkasto-baršunasta, a završetak je mat.
Pigmentacija je savršena i identična kod oba. Nisu ludo prepigmentirana poput Sleek-ovih rumenila, nego baš onako idealno te je skroz jednostavno raditi s njima. Savršeno se blendaju i stapaju s kožom, a na mojoj koži traju cijeli dan bez ikakvih problema.
Ni jedno od ova dva rumenila mi nije izazvalo nikakve probleme na koži lica.

Jedina razlika (osim one u cijeni) je u samoj nijansi. Mac Peaches je baš prava pravcata i čista topla boja breskve, dok Catrice Love&Peach ipak ima mrvičak koraljnog u sebi. Razlika je očita samo kad se swatchaju jedan do drugog, dok je na licu stvarno neprimjetna.



Sve u svemu, mislim da je ovo Catrice rumenilo jako dobra i dostojna zamjena za one koji žele jedno prekrasno breskvasto rumenilo, a Mac im nije dostupan. Sama cijena je skroz prevagnula u stranu Catrice rumenila i zato mislim da je ono odličan ulov, sa super omjerom uloženog i dobivenog.

Volite li breskvasta rumenila? Jeste možda isprobale neki od ova dva o kojima sam pisala?

Do idućeg čitanja šaljem pusu :)


You may also like

Broj komentara: 49:

  1. Obožavam breskvaste nijanse,kako rumenila tako i ruževa.Budući da mi je Catrice dostupan,moram ga svakako kupiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja isto, ali ih najviše nosim ljeti kad potamnim :) Nadam se da ćeš biti zadovoljna ako ga kupiš!

      Izbriši
  2. Imam ovo Catrice rumenilo i obozavam ga! Sad mi je jos draze kad znam da je dupe. :D Inace, imam jos par Catrice rumenila i stvarno su odlicna!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, imam i ja još jednu nijansu i stvarno sam prezadovoljna njima! Mislim da su mi Catrice rumenila čak najdraža drogerijska rumenila zbog toga što su jedni od rijetkih koja ih imaju u mat varijanti. :)

      Izbriši
  3. Ja imam ovu nijansu Catrice pa hajde bas je fino znati da imam lijep dupe :) Rijetko stavljam jer mi se cini da mi ne pristaje toliko, a i nekako sam ga sklonila od upotrebe, moram ga aktivirati makar da isprobavam u vise varijanti :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isprobaj s nekim koraljnim ružem i broznerom, vidjet ćeš kako je dobro :)

      Izbriši
  4. Još uvijek ne znam zašto nemam niti jedno Catrice rumenilo. Ali sam si neko vrijeme zabranila kupovinu rumenila, jer sam bila poludilia i nakupovala ih za ovo stoljeće. Zaustavila sam se na GR Stardust , i Flormar - ma dok to potrošim (barem da se vidi malo da je korišteno) trebat će mi vječnost:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. samo da uđe u zapisnik kako si me ''natjerala'' na kupnju i za ova dva prethodna .. Sad ću pokušati biti karakter hehhehe dok ne uđem u CM/DM

      Izbriši
    2. Hahaha, kao da sebe slušam :D A šta ćeš, težak je život nas ovisnika :D

      Izbriši
  5. moze li slika s ovim rumenilom na licu ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bit će u nekom od narednih postova look s njim, nisam stigla danas poslikati žao mi je:)

      Izbriši
  6. Super post, volim ovakve dupe alert postove :D E da, na žalost, ovo samo potvrđuje moju teoriju da se kod MAC-a plaća ime, i da se uvijek mogu naći jednako dobre zamjene, jeftinijeg ranga. Catrice rumenila su stvarno super, dok MAC nisam nikad isprobala. Ali oba su lijepa jako.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se djelomično, za neke stvari se mogu naći dupe-i, ali moram priznati da za neke Mac proizvode koje sam imala priliku isprobati mislim da se ne mogu baš lako pronaći dovoljno dobri drogerijski dupei. Ali sve je stvar potreba :)

      Izbriši
  7. Super usporedba :) Volim breskvasta rumenila i drago mi je da si pronašla dostojni dupe Mac-u :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlican dupe, skoro pa identican, a vjerujem da se na licu razlika i ne vidi. Volim Catrice rumenila, ovo nemam jer nisam neki ljubitelj breskvastih, ali sam zato luda za rozim, crvenim, sljivastim...ne smijem ni reci koliko sam ih navukla..k'o da nema sutra :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na licu je razlika stvarno neznatna :) Ma znam, ja cijelu godinu najviše volim roza i šljivasta, ali kad dođe ljeto i koža mi malo potamni onda stvarno obožavam breskvasta i koraljna rumenila i ruževe :)

      Izbriši
  9. Baš ti hvala na ovoj recenziji - imam Catrice rumenilo i obožavam ga. Baš mi je drago da si nam pronašla dupe - hoću još ovakvih postova kada ti dupe allert zapne za oko :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Imam ovo Catrice i nisam ni znala da je dupe haha :D Ali obožavam ga, čitavo ljeto sam ga nosila :)

    OdgovoriIzbriši
  11. hahah i ja imam ovo rumenilo, dugo sam razmisljala koje cu i uzmem Love&Peach i ako bi voljela kupiti jos neku nijansu =D

    OdgovoriIzbriši
  12. Da bas su slicne ali vidi se blaga razlika. Mada za toliko malu razliku zaista je odlicno da se kupi mnogo jeftiniji i dostupniji Catrice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima razlike kao što sam i napisala, ali vjeruj mi da prvo vidiš jedno, pa zatim drugo-rekla bi da je to isto rumenilo, razlika se vidi samo kad se swatchaju jedan pored drugoga. :)

      Izbriši
  13. Vec duze planiram kupiti catrice rumenilo i sad cu to napokon i uraditi!
    Odlicna recenzija!

    OdgovoriIzbriši
  14. Isuse, gledam ovo već nekog vrijeme, al ne želim ga kupiti jer kao ono, meni ne stoje imalo narančaste stvari i tako te spike :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Mogu ti reći da mi je ljepša nijansa Catrice rumenila, što je sasvim nevjerovatno znajući koliko volim MAC :-)

    OdgovoriIzbriši
  16. Ja daltonist ne vidim razliku hahahah :D šalim se, stvarno je dobar dupe i zakon je što si to uočila. :D
    Ja inače preferiram roza rumenila jer mi peachy nijanse nikako ne stoje :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D haha, ma ima mala razlikica. Ja se zimi rozim a ljeti narančastim, kad malo pocrnim onda mi dobro stoje peachy nijanse :)

      Izbriši
  17. imam ovaj Catrice jer mi je preprepredivan, ali nikako nisam zadovoljna kako mi stoji :/
    a stvarno su dobri dupes, super post jer gledam i taj MAC Peaches već neko vrijeme i razmišljam o njemu. mislim da ga ipak preskačem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joj baš mi je žao. Ako imaš već Catrice onda slobodno preskoči Mac jer su skoro identični :)

      Izbriši
  18. prelepo mi je ovo mac, i danas mi ga je drugarica predložila kad je čula kakvu nijansu tražim. kod nas nema catrice :/ ali poređenje je odlično, svaka čast! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, jako je lijepo i kvalitetno! Žao mi je što nemate Catrice, oni imaju stvarno nekih pažnje vrijednih proizvoda :)

      Izbriši
  19. Da, jako su slicni no cini mi se da je Catrice sa nekom iznimno blagom primjesom ruzicaste? Ili grijesim? Ti ces bolje uzivo znati to razaznati. Ali oba su krasna, nema sumnje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U pravu si, kao što sam gore i napisala ona malo više vuče na koraljno zbog tog mrvička roze u sebi. :)

      Izbriši
  20. Love&Peach mi je najdraze rumenilo, pogotovo za ljeto! :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Ne znam kako drugi, ali ja uvijek vidim razliku u nijansi dupe proizvoda. Imam ovo Catrice i najcesce ga koristim danju iako mi se cini da je najmanje pigmentirano od svih Catrice rumenila koje imam:| U svakom slucaju lijepe, lako nosive nijanse.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ima razlike u nijansi, to sam i napisala, naravno da je teško da ikad ikakav dupe bude 100% identičan ali velika sličnost (i u svim ostalim karakteristikama, uz nijansu) je neosporna i sasvim dovoljna da bi nešto bilo dostojan dupe. :)

      Izbriši
  22. Volim takve boje rumenila, ali nisam obraćala pažnju na ovo od Catrice, tj. nisam znala da je tako lijepo, možda ga i nabavim :)

    OdgovoriIzbriši
  23. ja kao veliki obozavatelj rumenila svakako zelim oba :D ali da, catrice je dostojna zamena tako da ga prvom prilikom kupujem kad odem u bih ili hrv :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Imam Catrice rumenilo. Nisam sigurna koja je nijansa, ali sam jako zadovoljna sa njim i koristim ga već jako dugo. Ima čak čestice šljokica u sebi što obožavam nosti preko zime. :-)

    OdgovoriIzbriši
  25. Stvarno je dupe, mada mi se MAC čini malo intenzivnije i više mat, prekrasna su oba :)

    OdgovoriIzbriši