Makeup ner(e)d

Recenzija: Avon Ultra Colour ruževi

/
36 Comments
Helou drage moje dame (i gospodo ako vas ima), dugo se nismo čitali. Posljednjih 20-ak dana sam uspjela riješiti zadnja dva ispita koja su me smarala cijelo ljeto, a nakon što sam to riješila jednostavno mi je trebao odmor od svega, uključujući i blog. Sad sam se napokon pokrenula i ponovno zaželjela pisanja i čitanja zaostataka na drugim, dragim mi blogovima.

E pa da sad krenemo na stvar, tema ovog posta su ruževi koji su me oduševili, a radi se o reformuliranim Avon Hidracolor ruževima koji se sada nazivaju Ultra Colour. Prvi ovakav ruž u nijansi Coral Desire sam dobila uz proizvode koje smo koristili u videima za blogonatjecanje (klik za video), i kad smo osvojili vaučere nisam dvojila što ću sebi izabrati-još 4 nijanse iste linije jer me prvi apsolutno oduševio.





Nijanse koje sam izabrala su redom (s lijeva na desno): #Oxford Wine, #Wine With Everything, #Red 2000 i #Carnation.

Navest ću prvo karakteristike koje su zajedničke za sve nijanse:

Ambalaža
je skroz ok, jednostavna i minimalistička, kombinacija kvalitetne crne plastike i srebrnog metalnog dijela, s prozirnom plastikom na vrhu. Kad se čep poklopi čuje se 'klik' tako da nema straha od otvaranja u torbici ili neseseru.

Cijena je 13,50 KM, no često se mogu pronaći i na akcijama u katalogu po cijeni od 7,90 KM.

Tekstura ruževa je ono što me apsolutno osvojilo, jako je podatna i ugodna te pri nanošenju doslovno klizi po usnama ostavljajući ujednačenu boju. Ni mrvicu ne isušuju, a završetak je kremast i lagano sjajan pri nanošenju no ubrzo se suši prema polu mat završetku. Ni jedna od ovih nijansi nema u sebi glliter.

Pigmentacija je točno u skladu s teksturom, spada u one ok pigmentirane ali ne prepigmentirane ruževe, te s njima ne morate biti izuzetno oprezni pri nanošenju. Ovi ruževi u prvom laganom nanosu ostavljaju nešto laganiji trag, te ih mogu opušteno nanositi bez kista i velike preciznosti, dok u drugom sloju boja dobiva bolju zasićenost i punoću nijanse no ni jedna od ove dvije tamne nijanse nije identična na usnama kao na samom ružu, tj. na usnama su za par tonova svjetlije, dok je nijansa Red 2000 najbolje pigmentirana i identična na usnama kao i u ambalaži.

Postojanost je prosječna, izdržati će par sati u punom sjaju no u slučaju jedenja i sl. boja ujednačeno blijedi i ostavlja lagani stain.



Swatchevi slikani na dnevnom svjetlu:



Carnation je nude nijansa koja ima najkremastiju teksturu i nešto slabiju pigmentaciju od ostalih ruževa što je čini idealnom za dnevne look-ove. Iako nisam (uopće) fan nude ruževa, osobito ovih koji vuku na rozo, shvatila sam da ipak trebam imati bar pokoji takav za nekakve nježnije look-ove.


Oxford Wine je apsolutno najviše 'ja' od svih ovih nijansi i već ga jako volim. U ambalaži izgleda skroz na skroz tamno (tamno smeđe/bordo), no na usnama uopće nije toliko opasan. Pri nanošenju je to jedna burgundy grimizna nijansa koja je moj 'konj za trku' tokom jeseni i zime, osobito za večer i izlaske.


Wine With Everything je na sličnu foru kao i prethodni samo za par nijansi ublažen i svjetliji, i mrvicu slabije pigmentacije. Sigurna sam da ću njega češće koristiti tokom dana. Ovo mi je burgundy nijansa za po danu, a ona iznad burgundy za po noći. :)


Red 2000 je klasična crvena koja na meni poprima neki topli podton i to definitivno nije crvena koju ja volim na sebi. Pigmentacija ove nijanse je izuzetno dobra (dosta pigmentiranija od ostale 3) i ostavlja ujednačen trag iste boje kao u ambalaži i sam ruž mi je na kraju krajeva skroz prekrasan, ali stvar je u tom što više volim hladne crvene ruževe na sebi. Nije sad baš da ja njega neću prošetati koji put, ali trenutno sam puno više zaljubljena u one gore prethodno spomenute ljubičanstvene. :)


Sve u svemu, jako sam zadovoljna ovim ruževima i sigurna sam da ću često posezati za njima, a možda naručiti i još koju nijansu.

Jeste li ih isprobale i ako jeste kakvi su dojmovi?
Do idućeg čitanja :******


You may also like

Broj komentara: 36:

  1. Prvo sam htjela napisati da mi je wine with everything najljepši, onda sam ugledala swatcheve i pomislila da je oxford wine krasan, ali kada sam ih sve vidjela na tebi prosto mi je nemoguće da se odlučim koji mi je favorit :-)
    Ruževi su divni, ali ti si još divnija....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oba su mi prekrasna, ali je meni oxford wine za nijansu bolji :)

      Hvala ti draga moja :*

      Izbriši
  2. Svi su divni, i ti si divna kako ti stoje :-)
    Ovaj tamni mi je najljepsi, pored crvenog kojeg imam.
    Ja sam doskoro mislila da meni tako tamni ruzevi ne stoje jer zbog kose i tena sa njima izgledam malo kao vampir, ali sad mi se bez obzira na to sviđaju. Imam dva Aurina koji izgledaju kao taj tvoj Oxford wine.
    A znam da ti volis te tamnije i fenomenalno ti stoje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala!

      Na tebi i tvojim usnama je Red2000 baš savršen ali na meni nije ni blizu, ne znam.. Meni bolje stoje ovi tamniji, ali mislim da ni tebi ne bi trebali stajati loše, nisi baš toliko svijetla i bijelog tena pa da je kontrast vampirsk,i ne znam.. Ja ih volim na svakom :)

      Izbriši
  3. Ajme, kako nisam vidjela Oxford Wine :(
    Ja sam nedavno baš naručivala njihove ruževe, i od navedenih imam Wine with everything i Red. Jako sam zadovoljna, postojani su, pigmentirani, ugodni na usnama, a nijanse su divne :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta što nisi, on je za mene must have za nadolazeći hladni period :) Divni su ruževi i drago mi je da si i ti zadovoljna s njima :*

      Izbriši
    2. Morat ću nadopunit kolekciju i kupiti i njega :D

      Izbriši
  4. Oxford Wine imam i obozavam. Sad cu kolekciju dopuniti s ovim drugim vinom i red 2000 :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E baš mi je drago! Ovo drugo vino je malo nosivije za dan pa svakako nije od viška :)

      Izbriši
  5. Oxford wine mi je favorit. I ja obozavam takve boje. I na ruci i na usnama je divan. Na usnama mi se svidja i carnation. :D Uglavnom uvek se obradujem postovima gde ti se vidi lice, mnogo si mi lepa :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Oxford Wine je stvarno idealna nijansa za tebe, odlično ti stoji! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja imam Perfect red i strašno je pigmentovan. Inače je bordo, ali izdaleka izgleda gotovo crno :D
    Oduševljena sam teksturom i žao mi je što nisam još neki naručila. Htječa sam baš ove dvije burgundy kupiti, ali imam burgundy ruževa na izvoz :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma imam ih i ja, ali šta ću kad ih najviše volim i nosim pa mi je svaki drag i drugačiji na svoj način :)

      Izbriši
  8. Skoro pa da mi se svaki svidja ali ne pristaju mi ove nude nazalost iako ih volim vidjeti :) tebi svaki pristaje, i don't like you :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nisam ni ja od nude nijansi ali eto, reko nek se nađe. Ma možeš me slobodno lajkat, vidiš da mi ovaj crveni i ne stoji baš nešto :D

      Izbriši
  9. Prelepo ti stoji svaki od njih! Glasam za 1. i poslednji, prelepi su. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) A svatko drugačije vidi, meni su recimo ova dva u sredini puno ljepša na meni nego prvi i posljednji, baš neobično. :D

      Izbriši
  10. jako lijepe nijanse. baš volim Avonove ruževe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam do sad imala puno Avon ruževa ali su mi ovi baš dragi :)

      Izbriši
  11. Mnogo mi se sviđa Oxford Wine, moram da vidim da li ga ima kod nas u katalogu. Istog sam mišljenja ka Snow po pitanju boje kose, tena i tamnog ruža, ali sad imam inspiraciju i želju da probam:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oxford Wine je must have, ma moraš isprobat i pružiti im priliku :)))

      Izbriši
  12. Krasne nijanse! :D
    Meni su od svih Avon proizvoda, najdraži njihovi ruževi! :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Odlicno im je novo pakovanje, a Carnation ti najbolje stoji!

    OdgovoriIzbriši
  14. Dugo te nije bilooo :(. Ali vidim da blog izgleda drugačije. Vrlo je lijepo. Što se tiče ruževa,većina boja mi se dopada, a ovaj Oxford wine je definitivno tvoj. Ne znam za šta bih se prvo odlučila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije, nije, obaveze stiskle pa nakon toga odmor od svega :) Drago mi je da ti se sviđa izgled, malo sam uredila blog da imam bolju motivaciju za nastaviti dalje!

      :***

      Izbriši
  15. Carnation je moj omiljeno roze karmin, obozavam ga a Red 2000 omiljeni crveni, hehehe.

    OdgovoriIzbriši
  16. Koji oblik lica imaš? Odlično ti stoje naočale,a i ruževi. ;)
    Moj favorit je Wine with everything.

    OdgovoriIzbriši
  17. Molim te mi reci koja je tacno boja ta oxford wine? U katalogu je kao tamno tamno ljubicasta a na tvojim usnama mi deluje vise bordo pa da znam :) hvala ti unapred

    OdgovoriIzbriši
  18. Draga, zbog ovog tvog posta upravo naručujem Oxfor Wine! Hvala za navođenje na štetu :D
    Poseti moj blog kad budeš imala vremena, akcenat je na šminci i kozmetici pa mislim da bi mogla da nađeš nešto interesantno a, nadam se, i korisno! Sad ću da te pronađem na dragim nam društvenim mrežama :)

    Ljubac veliki

    OdgovoriIzbriši