Makeup ner(e)d

Potrošeni proizvodi #2

/
33 Comments



Od zadnjeg ovakvog posta se nakupio popriličan broj praznih ambalaža, istina samo preparativne kozmetike, ali ipak sam odlučila poslikati ih i napisati post da mogu ovo sve frljaciti u smeće, a čim potrošim nešto vrijedno spomena od dekorative pisat ću ponovno. Preparativnu kozmetiku trošim puno, puno brže nego dekorativnu, jer sam opet nagomilala previše toga pa mi je teško potrošiti i običnu maskaru-kad ih non stop vrtim i testiram bar 5-6 različitih. Znači, u današnjem postu uglavnom tuširalice, mazalice i ostala pomagala, pa krećemo redom. :)



Vichy Cellu Destock sam potrošila nakon mjesec i pol dana koliko-toliko redovitog mazanja i rezultat je tu no, ruku na srce, nije nešto spektakularan. Istina, dok sam trošila kremu nisam bila nešto pretjerano fizički aktivna pa ni ne očekujem da sama krema uradi neko čudo, ali mogu reći da je nekih 20ak % koža zategnutija i to je to. Košta oko 40ak KM i sad za sad neću ponoviti kupnju. Prešla sam na zelenu Evelinku protiv celulita koja je 4 puta jeftinija, a prošli tjedan sam počela opet s aktivnostima i teretanom, pa se nadam nekim boljim rezultatima no o tom-po tom.

Balea uljna mazalica s bademovim uljem je moja HG mazalica za tijelo! Ljetos sam bila očajna kad sam potrošila zalihe (a trebala mi je više nego ikad radi kože izmučene depilacijom) a Dm je povukao cijelu tu liniju jer je kao naime zimska, no prije nekih mjesec dana su je vratili i naravno da sam se odmah opskrbila. Iako je već sto puta spomenuta na mom blogu, ukratko ću ponoviti-savršena njega, (pre)savršen miris i savršen omijer cijene (oko 3 KM) i kvalitete. Ljubav, ljubav i sto puta ljubav!

Hipp krema s cinkom i pantenolom mi je odlična, spašavala me je od iritacija nakon depiliranja a i kod ljuštenja nosa. Već ponovno kupljena!

Avene krema sa zaštitnim faktorom 20. Generalno volim Avene kreme i ova nije izuzetak. Faktor je nešto niži od onog koji obično koristim na plaži, ali sam je potrošila pred kraj ljeta kad sam već dobila nešto boje.

Afrodita Natural Lift serum obožavam. Nije klasične 'serumaste' teksture nego je puno gušći i uglavnom mi je za dan dovoljan bez kreme iznad. Jako je hidratantan i bogat a ne izaziva začepljenje pora i brzo se upija u kožu, te ne ostavlja masni film na njoj. Trenutno je u Cm-u snižena cijela ova linija pa ću obavezno ponoviti kupovinu.

Balea Aqua Serum je nešto što sam najviše puta kupila ponovno-jedan jako jeftin a solidan lagani hidratantni serum. S njim volim jutri nakon umivanja izmasirati kožu i vratiti joj vlagu a nakon njega mi je obavezna bogatija krema. On košta nekih 5-6 KM i već sam ga ponovno kupila.


Babylove kupka od glave do pete je već ne znam koje po redu potrošeno pakiranje. U kući je koristimo svi, od najmlađih do najstarijih pa ovo veliko pakiranje od pola litra potrošimo jako brzo. Mislim da je i o njoj dovoljno rečeno, uglavnom odlična tuširalica/šampon/umivalica, super sastava bez štetnih gadarija za sitne novce.

Nivea coconut cream je krema za tuširanje koja mi je ljetos bila hit i potrošila sam je par komada ali sad mi miris više nije toliko napet. Iako sam bila zadovoljna s njom mislim da je više neću kupovati.

Afrodita Acai Berries je jedan divni gel za tuširanje prekrasnog citrusno-vanilijasto-borovničastog mirisa koji mi je baš baš dobar. Fino njeguje kožu i ne isušuje pretjerano. Sviđaju mi se Afroditine tuširalice i losioni, a sad sam zapikirala onaj od badema pa je on idući na redu za isprobavanje.

Yves Rocher Jardins du Monde cvijet pamuka  tuširalica mi je najbolja od svih potrošenih! Miris je poseban i nimalo sintetički, miriše nekako na čistoću, lagano i nježno a opet upečatljivo. Dosta je kremasta i njegujuća i minimalno isušuje. Jako mi je žao što nemamo Yves Rocher kod nas jer želim isprobati apsolutno sve kupke iz Jardins du Monde linije.


Afrodita šampon od koprive sam pokušavala potrošiti sto godina ali ovo litarsko izdanje se stvarno ne da. Koristila sam ga povremeno, eventualno kad bi mi se vlasište iziritiralo ili kad mi kosa oteža od pustih tretmana uljima i maski krcatih silikonima. Ovaj šampon meni izuzetno isušuje kosu, znači kad je operem s njim i samo osušim izgleda očajno-kao slama, ali je nekako osjećaj čistoće nakon njega najintenzivniji, a herbalni miris se dosta dugo zadrži. Sve u svemu (i uzevši u obzir cijenu i količinu) nije loš, ali mislim da je puno bolji za cure s masnijom kosom i vlasištem, nego za mene kojoj je kosa isušena. Sad ga sigurno neću ponovno kupovati.

Alverde šampon od kadulje i breze mi je skoro isti kao i Alverde od badema i araganovog ulja šampona koje sam koristila prije ovog-dobrog sastava bez silikona, parabena i sl., izuzetno blag i nježan, smiruje iziritirano vlasište, neutralnog mirisa i odlično radi svoj posao. Istina, potrebna mi je dobra maska i iza njega ali ne isuši mi kosu ni približno kao Afroditin. Njega bih svakako ponovno kupila.

L'Oreal Elseve Arginine Resist regenerator mi je skroz dobar i potrošila sam ga već nekoliko puta. Iako meni ni jedan regenerator koji sam probala ne može zamijeniti maske na koje sam jako navikla svoju kosu, ovaj mi je bio jedan od najbližih tomu. Skroz fino zagladi vlasi, odlično raspetljava, super miriše i kosa mi bude jako mekana nakon korištenja. Vjerojatno ću ga opet nekad u nedostatku inspiracije ponovno kupiti.


Eucerin Dermo Purifyer je blagi tonik s 2% mliječne kiseline koji bi trebao vršiti blago čišćenje i toniziranje kože, no moju kožu je previše isušivao i nisam vidjela nikakva poboljšanja nakon njega. Sigurno ga više neću kupovati.

L'Oreal micelarna otopina mi se pokazala skroz zadovoljavajućom. Ispočetka me je malo iritirala kad sam s njom skidala šminku s očiju no to je bilo zato što sam je pogrešno koristila, ja sam trljala oči natopljenom blaznicom umjesto da samo naslonim blaznicu i držim cca. pola minute i onda samo lagano povučem prema dolje. E, otkad je tako koristim ne smeta mi ni najmanje niti mi izaziva suze. Odlično i jednostavno uklanja sav makeup i osjećaj iza nje je jako ugodan. Košta oko 8-9 KM, a nova bočica je već u pogonu.

Balea dezinfekcijski gel za ruke mi je omiljeni gel ove namjene. Pakiranje je minijaturno i jako praktično, te ga volim uvijek imati sa sobom u torbi. Miris je ispočetka dosta intenzivan i alkoholan no to brzo ispari. Bitno je da dezinficira ruke i ne ostavlja kožu ljepljivom. Ponovno kupljen. :)


Alverde vodica za ispiranje usta mi nije ništa posebno. Za moj ukus je preblaga i imam osjećaj kao da usta ispirem s nekim blagim čajem od metvice. Okus je ugodan no za ovu namjenu mi je ipak preblag i ne ostavlja mi neku posebnu svježinu u ustima. U usporedbi s Listerine vodicom ovo je doslovno mala maca, a ja ipak volim jači osjećaj svježine. Neću ponovno kupovati.

Aveo mandel s acetonom mi je omiljeni odstranjivač laka zato što za cijenu od nepune 1 KM dobijem ihoho odličnog acetona. Istina je da isušuje kožicu oko noktiju više od Afroditinog ali meni je to zanemarivo jer Afroditin odstranjivač košta skoro 5 puta više što je apsurd za nešto te namjene. Dakle, Aveo aceton već kupljen ponovno (uvijek se opskrbim sa 3+ komada kad odem u Split jer je Aveo Mullerova robna marka i nažalost nije dostupan u BiH), za Afroditin čisto sumnjam da će se ponovno naći u mojoj košarici.


Dove antiperspirant s mirisom krastavca mi je (kao i većina dezodoransa u mom slučaju) bio jako dobar u početku a onda mi se ubrzo zgadio njegov sintetički miris na krastavce pa sam ga silom brzinski potrošila i čisto sumnjam da ću ga ponovno kupiti.

Nivea Fresh Natural dezodorans sam dobila u nekom setu skupa s kupkom i on mi je bio ok, poprilično neutralnog i 'sapunastog' mirisa, no nije mi bio potpuno pouzdan, zadržao bi mi svježinu par sati a nakon toga je poprimao nekako čudan miris/smrad, ne znam. Sve u svemu nisam oduševljena i neću ga ponovno kupovati.

Rexona Linen Dry antiperspirant je proizvod ove vrste čij mi se miris za divno čudo nije zgadio. I dalje je to najljepši miris dezodoransa koji sam ja koristila, no izuzetno je jak i agresivan prema koži. Nakon brijanja ne smijem s njim ni blizu pazusima, a i obzirom da je antiperspirant uvijek ga s grižnjom savjesti stavljam jer znam da su oni puno štetniji od klasičnih dezodoransa, tako da ne znam hoću li ga ponovno kupiti ili ću nastaviti svoju vječnu potragu za savršenim dezodoransom. :D

Moschino Funny je parfem koji je jedna moja posebna ljubav. Prvu bočicu sam dobila od svoje drage kume nekad na početku srednje škole kad nisam imala pojma što su parfemi. Ja sam samo znala da obožavam tu slatku bočicu s mašnicom i miris tekućine unutra-onako citrusan, lagan i nekako dječji. Baš pravi 'Funny'. Trošila sam ga neštedljivo i nesvjesno s njim obojila najblesaviju i najdražu zaljubljenost, prve izlaske i sve one drage tinejdžerske dane i uspomene. Kad sam ga htjela ponovno kupiti prodavačica u Martimex-u mi je rekla da se prestao proizvoditi i da ga kod nas više nema u redovnoj prodaji, jedino u zalihama, a meni je to nekako ostalo baš žao. Iako sam ga davno prerasla i zavoljela potpuno drugi đir parfema, nadala sam se da ću uvijek imati bar pokoju kap ovoga da me brzinski vrati 6-7 godina nazad. I tako sam ga pomalo zaboravljala dok me dragi nije s njim iznenadio za pretprošli Božić. Pronašao ga je u jednoj parfumeriji u Mostaru, a ja sam bila presretna. Ovaj put sam ga trošila skroz štedljivo i sad sam ostala na par kapi koje čuvam.

Versace Versus je bio parfem na koji sam mirisla ovo ljeto. S notama u ovom pafemu sam se složila i jako mi je odgovarao na ljetnim temperaturama-citrusan, energičan i osvježavajuć. No, ono što je bilo poražavajuće je njegova jako slaba postojanost i zbog toga ga sigurno više neću kupiti.

Avon Pur Blanca mi je uz Far Away najdraži Avonov parfem. Izuzetno je lagan, nosiv i suptilan te sam s njim uvijek sigurna da neću nikom izazvati mučninu ni na +40 stupnjeva C. Volim imati ovako jedan univerzalni parfem koji ne moram štedjeti i koji mogu bez problema nositi u svim dnevnim varijantama. Isprskala sam ga za nekih mjesec dana, trajnost mu je prosječna a aura suptilna, ali za cijenu od nekih cca. 20 KM je i više nego zadovoljavajuć. Vjerojatno ću ga opet nekad naručiti.

Eto ga, napokon sam došla do kraja ovog dugog posta.
Nadam se da vam je bio zanimljiv i koristan. :)

Pišite mi, jeste li vi isprobale neke od ovih proizvoda i kakva su iskustva?

Do idućeg čitanja velika :*


You may also like

33 komentara:

  1. Probala sam afroditin sampon od koprive i stvarno mnogo isusuje kosu :\ mozda probam jos neki ako nadjem nekoga da podelimo tu ogromnu bocu. :D
    A, Lorealovu micelarnu sam takodje do skoro pogresno koristila :D ali sa pravom tehnikom je stvarno odlicna. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Probala sam babylove kupku,balea serum koji mi nije nešto,i šta još ne mogu se sjetiti šta sam sve vidjela ah aveo naravno imam također zalihu od 5 komada hahah :D svaki odlazak blizu mullera znači kupiti još jedan aceton :D Moram si kupiti ovu hipp kremicu iako još stare :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, a istina svačija je koža drugačija :) Tako i ja za Aveo, redovito pravim zalihe jer aceton trošim k'o vodu :)

      Izbriši
  3. Preporučujem Bioderma micelarnu otopinu, odlična je! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nažalost nemamo istih proizvoda :D

      Izbriši
    2. Nadam se da ću uskoro isprobati i Bioderminu, hvaljena je na sva zvona :)

      Izbriši
  4. Marija, bas sam nedavno kupila Afroditin losion za tijelo od badema i odlican je! Inace je oko 10KM ali je na snizenju u CM-u u BL. Preporuka uglavnom :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa ti si se bas natrosila, mene sad sramota sto sam stavila samo 10 proizvoda :P Svasta sam nesto isto vidjela da koristimo ali posto njuskamo jedna drugoj blogove znas otprilike sta je to :))) :**** hajde ti sad fino jedan new in izbaci :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma daj molim te, kad ja potrošim i 5 dekorativnih proizvoda (a kamoli 10) mogu ti se javit :P :)
      Sad se mogu bacit na kupovinu :D

      Izbriši
  6. Koliko potrošenih proizvoda! :O Super post, uživala sam :)
    Neverovatno koliko se dojmovi o nekim proizvodima razlikuju od osobe do osobe, konkretno ovde od kose do kose - meni je taj Lorealov regenerator jedan od najgorih koje sam probala u zadnjih 5 godina.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se svidio post. :)
      A ma naravno, grive su nam totalno drugačije, pa nije nikakvo čudo da nam se i dojmovi o regeneratoru razlikuju :)

      Izbriši
  7. Koristimo par istih proizvoda.:)) Preporucujem Garnier regenerator sa avocadom i shea buterom, jeftin je(oko 2 e) a ako ti ne bude odgovarao za kosu odlican je i umesto pene za brijanje.:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Odličan post. Balea uljna mazalica s bademovim uljem i Balea aqua serum obožavam. Yves Rocher tuširalice su mi genijalne, ja ih naručujem internetom i upravo čekam novu pošiljku :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Puno si ti toga potrošila :)
    Baleinu uljnu mazalicu,YR cvijet pamuka i Aveo mandel obožavam. Balea Aqua serum mi je bio bez veze pa sam ga prosljedila dalje, a na Hipp kremicu se još privikavam i mogu reći da mi nije sijela na prvu.
    Ostale proizvode nisam probala ali imam želju probati Afroditin NL serum i Babylove kupku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Zašto ti nije sjela Hipp krema, u koje namjene je koristiš? Meni je ona izuzetno dobra za umirivanje kože!

      Ako isprobaš Afrodita serum javi dojmove :)

      Izbriši
    2. Koristila sam je nakon depilacije,mazala sam ruke i sad sam je makla na neko vrijeme pa ću se opet pokušat družit s njom. Imam i onu intenzivnu i s njom ista priča,meni one isušuju kožu :(

      Izbriši
  10. Probaj Afroditin uljni gel za tusiranje od grozdja, mmm kako on dobro mirise :D ja uvijek kupim neki drugi ali u kuci uvijek imamo taj jer stvarno predobro mirise :D djeluje skuplje na prvu, ali je veliko pakovanje :D poslije tusiranja njim citava kuca mirise :D a i ne isusuje kozu..sampon od korpive takodje uvijek ima u kuci, ali ja iskreno ne perem kosu njim, dok se nisam farbala i znala sam ga nekad upotrijebit, ali sada kada sam plava, ne smijem korisiti nista sto isusuje, da ne bi izgledala znas vec kako :D a cudi me da ti je Eucerin isusio kozu, kod mene nije bilo nikakvih naznaka tome, lice mi je cak bilo u dobrom stanju, ali se brzo i zasitilo :D hhaha da ja sad ne bi svaki proizvod ovako detaljno opisala, bolje da stanem, inace prvi put komentarisem a vec dugo te pratim pa da mi je svasta da kazem, ali ostaviti cu nesto i za drugi put :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E baš mi je drago da si komentirala :))

      Imala sam nekad prije taj gel za tuširanje i istu takvu mazalicu čini mi se i super su mi bili, volim jako Afrodita proizvode :)
      A Eucerin mi je bio previše alkoholan, a moja koža se ljušti i isušuje užasno pa je svaka naznaka alkohola loša! Hehe, ma samo ti opiši, jako volim pročitati iskustva drugih o proizvodima o kojima ja pišem :) :*

      Izbriši
  11. Jedva cekam i ja da potrosim makar malu gomilicu proizvoda, da mogu da objavim post potroseni proizvodi. :))) Balea sa bademom je moj omiljeni losion za telo. Balea serum zvuci super, bas cu da kupim da probam. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Balea s bademom je za mene najbolji Balein proizvod generalno :)

      Izbriši
  12. Obožavam taj osjećaj kad te mirisi vrate u neko razdoblje prije sto godina. Mislim da to ima i neki stručan naziv, ali ne mogu ga se sad sjetiti. Tako i mene mirisi nekih jeftinih dezodorana uvijek podsjete na razdoblje kraja osnovne škole, kad smo bile važne i pune sebe sa crnom olovkom za oči, maskarom, sjajilom i Maliziom od vanilije :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, baš tako! Mirisi imaju nevjerojatnu sposobnost 'vraćanja'.. :)

      Izbriši
  13. Svi su proizvodi super, Baleu jako volim :)

    OdgovoriIzbriši
  14. I ja volim Afrodita Natural lift serum, a otkrila sam ga tako što sam ostala bez kremica za lice pa sam ga posudila od mame i od onda ga i sama kupujem. ;)

    OdgovoriIzbriši
  15. Gde kupujes ovu Hipp kremicu?
    Odlican blog!!!

    OdgovoriIzbriši