Makeup ner(e)d

Blagdanski makeup look by Bourjois

/
18 Comments

Ja obožavam prosinac. I snijeg, i kolače, i sarmu, i sveopću histeriju, i lampice, i šetnje, i kuhano vino, i Michael Buble-a, i ono kad smrznutog nosa dođem u kuću pa mi se naočale zamagle! Baš sam klasični, patetični plačko što se tiče blagdana. A volim i klasičnu blagdansku šminku. Daj mi crveni ruž i kakve šljokice i hajlajter da se sjajim k'o jelka i ja sretna! Stoga, danas na meni-u jedan takav post - jednostavni look s crvenim ružem u glavnoj ulozi.

Ako pratite moj blog odavno - onda sigurno znate da volim Bourjois tekuće pudere. Mislim da su to najkvalitetniji proizvodi ovog brenda, a i jedni od najboljih pudera u našim drogerijama. Dugo vremena sam koristila Healthy Mix Serum, a nedavno sam odlučila isprobati i klasični Bourjois Healthy Mix* s kojim sam poprilično zadovoljna! Nijansa 52 mi je za pola nijanse tamna, ali svjetlija od nje se, nažalost, ne uvozi kod nas.


Bourjois Healthy Mix korektore sam otkrila na proljeće i od tad ih stalno koristim. Njihova tekstura je mrvicu suša od mog voljenog Maybelline The Eraser-a ali ovo mu je zasad najbliža alternativa dostupna kod nas. Super prekrivaju podočnjake i lijepo posvijetle taj dio lica.


Bourjois pečeno rumenilo* je bilo jedno od prvih rumenila koje sam ikad kupila, na samim počecima šminkanja. Njegova tvrda tekstura je čak i poželjna kod početnika jer s njim nije lako pretjerati, no danas više volim pigmentiranija i "mekša" rumenila koja imaju bar srednju pigmentaciju. S ovim se moram dobro namučiti da bih dobila željeni intenzitet na licu.



Kremasta sjenila su nešto što olakšava život i šminkanje ženama koje ne vole puno kompliciranja oko očiju i kojima termini blendanje, cut crease, smokey eyes i sl. nisu najbliskiji. Ako su kremasta sjenila kvalitetna, dovoljno je samo par poteza prstima da sasvim pristojno naglasite oči. Nekad je manje zaista - više. :)
Bourjois kremasta sjenila* su mi se jako svidjela. Postojana su, ne skupljaju se u pregibu, a teksturom me podsjećaju na Mac Paint Potove. Za ovaj look sam koristila najsvjetlije sjenilo u nijansi 07 Flocon D'or koje sam stavljala na unutarnji kut oka, a taupe - shimmerastom nijansom 03 Petal De Glace sam natapkala pokretni dio kapka.


Prvo sam zamislila da u ovom look-u bude skroz naglasak na crvenom ružu, a sve ostalo najjednostavnije moguće, no nisam mogla odoljeti da na kraju ne stavim umjetne trepavice i malo crnog tuša. :)



Bourjois Ruge Edition Velvet* tekući, mat ruž u nijansi Red-Volution je zvijezda posta. Nijansa je apsolutno prekrasna, kao i njen mat završetak kojeg obožavam kod crvenih ruževa.
Moram priznati da sam samom pigmentacijom i teksturom razočarana, jer su potrebna dva sloja da bi se dobio jednak intenzitet boje na usnama, ali zbog prekrasne nijanse mi se nije bilo teško dodatno pomučiti s nanošenjem. Druga zamjerka je isušivanje usana. Ja volim mat ruževe i znam što znači priprema usana za njih, međutim ovaj primjerak mi je bez obzira na to jako isušio usne. S druge strane, s nijansom Nude-ist nisam imala ni jedan od tih problema - izvrsne je pigmentacije i nije mi dodatno isušivao usne! Ne znam jesam li ja dobila loš primjerak ovog prekrasnog crvendaća ili stvarno kvaliteta toliko varira od nijanse do nijanse?

Čitava ova linija ruževa meni izrazito neugodno miriše. Taj miris osjetim samo pri nanošenju (ne i na usnama), ali svejedno bi mi bilo puno draže da je i njihov miris ugodan poput ostalih Bourjois proizvoda.



To je to!

Nadam se da vam se svidio post, a ukoliko ste raspoloženi za još blagdanskih lookova svakako mi pišite prijedloge u komentare. :)

Do idućeg čitanja Onion Head Emoticons 33


*Pr proizvod





You may also like

Broj komentara: 18:

  1. Prekrasna si!A u prvoj recenici si opisala i mene,hahaha...ja bi da je Bozic stalnooo!Obozavam 12.mjesec:-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Stvarno si prekrasna! Moram probati taj puder, svi ga hvale ;) :*

    OdgovoriIzbriši
  3. Oh, predivna i fotogenična ženo! Kako ti divno stoji ta vatreno crvena boja karmina <3 Što se tiče Bourjois kozmetike ja sam neko ko naprosto obožava Healthy Mix i ne mogu da zamislim, a da ga nemam kod kuće, takođe rumenilo je divno i ekonomično, jer zaista dugo traje, tj. sporo se troši :) Korektor nikako da probam, ali mislim da bi bio red, plaši me taj dio da je suvlji, ali verujem da je posle dovoljna samo pojačana hidratizacija okoločne regije?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, hvala puno! Joj ja volim sve moguće varijacije crvene! Korektor je poprilično isuši ali uz dobru hidrataciju funkcionira. :)

      Izbriši
  4. Naravno da smo raspoloženi za još lookova i tvojih slika :D šta i ti pitaš :D
    crveni ruž, trepavice, malo tuša i ujednačen ten i nema greške nikad.

    OdgovoriIzbriši
  5. Koliko si lijepaaaa. Uvijek raspoloženi za još lookova :) milina je gledati te :*

    OdgovoriIzbriši
  6. Ženo kako si lijepaaa :D Odlično ti stoji sve, nemam riječi!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlicna sminka..klasika, ali na tebi sve dobije dodatnu notu savrsenosti..
    Koje trepuske si koristila, bas prirodno djeluju?
    Selma

    OdgovoriIzbriši
  8. Predivna si! Odlican look, karmin je odlican! Boja ociju ti je savrsena <3

    OdgovoriIzbriši
  9. Joj,predivna si...:) molim te podsjeti me,taj klasicni HM puder,za koji tip koze je i kakvo mu je prekrivanje? Ja sam koristila 2 bocice tog pudera i zbog radoznalosti presla na nekoliko novih i sad sam sam zaboravila kako smo se slagali,tj.znam da mi je bio dobar,ne bih ga 2X sastrugala do dna,ali nisam sigurna jel 100% za moju kozu.Mjesovita-masna T zona a ostalo normalno ka suho,uglavnom,uvijek predjem sa puderom u kamenu preko svega :D :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Prekrivanje mu je srednje jacine a zavrsetak se susi u semi mat, tako da moze proci za mjesovitu s dodatnim matiranjem t-zone.

      Izbriši