Makeup ner(e)d

Recenzija: Bocassy serum i dnevna krema

/
5 Comments

Bocassy je mladi kozmetički brend čij se asortiman pojavio prije par mjeseci na policama Dm-a. Tad mi se javila Pr menadžerica brenda i zamolila me da odaberem dva proizvoda koja su mi ustupili na recenziranje, a ja sam ih marljivo testirala cijelo ljeto. Izabrala sam univerzalni serum i laganu dnevnu kremu a u nastavku pročitajte moje dojmove.

Prvo čega se moram dotaknuti je ambalaža. Ne znam hoću li vam uspjet dočarati slikama, ali ambalaža ovih proizvoda je baš divna i luksuzna. Baršunasti bordo karton sa srebrnim slovima, posudica i bočica od kvalitetnog stakla i prekrasni citati na gornjoj strani kutijica poručuju da su u Bocassy-u mislili na svaki detalj. Iako su na izgled luksuzni, cijenom ih ne mogu svrstati ni u luksuzne ni u drogerijske brendove-baš su između. Nešto su skuplji od npr. L'Oreal preparative, a opet povoljniji od većine parfumerijske preparative.
Cijena seruma (50 ml) je 45 km, a cijena kreme (50 ml) 35 km.



Bocassy Serum je na službenoj stranici opisan kao univerzalni serum za sve tipove kože. Serumi su po svojoj definiciji izuzetno koncentrirani i bogati hidratantnim i potentnim sastojcima, te se u pravilu brzo upijaju i nanose ispod kreme, a osnovna zadaća im je dubinska hidratacija kože.
Sastav mu je jako obećavajuć-sadrži maslinovo ulje, shea i kakao maslac, vitamin A i E, pantenol te ekstrakt korijena gaveza i sjemena anisa.


Njegova bogata i gusta tekstura me na prvu iznenadila, zato što sam navikla na fluidne serume. Ovaj je puno gušći no ipak se po nanošenju upije rekordnom brzinom. Koža bude hidratizirana no na samoj površini ne ostaje nikakav trag korištenja ni ljepljivi film. Serum se upije u potpunosti i baš zbog toga imam osjećaj da dubinski hidratizira i vlaži kožu. Mojoj suhoj koži nije dovoljan sam, pa ga uvijek koristim u kombinaciji s kremom i to mi odlično funkcionira. Usprkos sastavu bogatom uljima serum mi nije izazivao začepljivanje pora i stvaranje prištića, no osobama s masnom i osjetljivom kožom predlažem da potraže tester seruma upravo iz tog razloga.
Miris seruma je poprilično intenzivan-meni ugodan, ali ako ste osjetljivi na mirise u kozmetici mogao bi vas iritirati. Sve u svemu serum mi je jako dobar i vjerojatno ću ga ponovno kupiti kad potrošim ovu bočicu.






Zbog moje suhe kože uvijek biram bogatije i "masnije" dnevne kreme, no s obzirom na to da sam Bocassy proizvode birala početkom ovog pakleno vrućeg ljeta htjela sam imati ipak nešto laganije za dan. Ljeti mi se koža poprilično unormali i uravnoteži, nestanu suhi dijelovi tako da mi nije potrebna "teška artiljerija" kao zimi. Iz tog razloga sam se odlučila za laganu dnevnu kremu koja se pokazala kao solidan izbor.

Tekstura Bocassy lagane dnevne kreme je baš lagana i maziva, no ne upija se onako brzinski kao serum. Nakon nanošenja je "osjećam" na koži sigurno još dvadesetak minuta, a nakon toga ostaje samo osjećaj nahranjenosti. Njega koju pruža mi je sasvim ok sad kad mi je koža u normalnom stanju, ne zateže me ali se ni ne zamasti dodatno. Puder mi na nju sjeda savršeno! Nisam primijetila da čini nešto specijalno po pitanju tonusa kože, no dovoljno je hidratizira i nahrani za preživljavanje dana. Sigurna sam da mi neće više biti dovoljna ni uz serum čim naiđe prvi vjetar, no u principu to ni ne očekujem od lagane dnevne kreme. Smatram da je skroz dobra za potrebe normalne (a i mješovite) kože. Ni ona mi nije izazivala nikakav nered na licu, no svejedno uvijek preporučujem da prije kupovine zatražite tester (nikad ne znate na koji sastojak možete reagirati).
Kad sve sumiram rekla bih da je ovo jedna sasvim pristojna dnevna krema, ukoliko vaš tip kože nije pretjerano zahtjevan i ne ide u ekstreme (izrazito suha ili izrazito masna), koja će pružiti kvalitetnu hidrataciju i zaštitu kože tijekom dana.



Jeste isprobale već proizvode iz Bocassy asortimana?
Kakva su vaša iskustva?

Do idućeg čitanja Onion Head Emoticons 135

*Pr proizvodi


You may also like

Broj komentara: 5:

  1. Moje lice trenutno miluje Bocassy serum... (treće nanošenje) i više je nego je bebasto i premekano poslije njega... već sam se zaljubila! :D XDDD Ljubav na prvo mazanje!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovdje mi te najlakse upitati, nadam se da ces vidjeti. :) Danas sam usla u onu trgovinicu punu lakova, flormar i golden rose kozmetike na Starom velezovom (nadam se da znas na sta mislim :D) i zapazila sam da imaju i neke real techniques kistove. Sad me zanima znas li slucajno jesu li original (posto ih nikad nisam vidjela kod nas dosad) ili su neka kopija? Nina :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav Nina, znam na koju trgovinu misliš i sama sam vidjela te kistove a očito se radi o kopijama iz razloga što imaju kistove koji orginalno uopće ne postoje (kao npr. bockalica sa žutom drškom-orginalna bockalica postoji samo s rozom drškom). No, isprobala sam jedan kist i po mom mišljenju su i te kopije skroz dobre za tu cijenu. :)

      Izbriši
  3. Ovo su bili i moji prvi izbori i ostaju definitivni favoriti :D

    OdgovoriIzbriši