Makeup ner(e)d

Recenzija: Nikel Ulje noćurka

/
12 Comments

Kao što sam i dosad u postovima o preparativi spominjala, moja koža lica je suha, često dehidrirana i osjetljiva. Zbog toga nastojim, između ostalih proizvoda, kožu njegovati kvalitetnim uljima jer mi proizvodi na bazi ulja u rekordnom roku normaliziraju njeno stanje. Prije nekih mjesec dana sam u večernju rutinu njege kože uključila Nikel Ulje noćurka, pa vam u sljedećim redovima donosim svoje dojmove o njemu.


Nikel kaže ovako:
"Ulje noćurka-za dehidriranu kožu, 100% prirodno, bez konzervansa. Ulje noćurka obnavlja prirodni zaštitni sloj kože zadržavajući vlagu u njenim najdubljim dijelovima. S nekoliko kapi ovog koncentrata vaša će koža postati navlažena, baršunasto meka i blistava. Djeluje protuupalno i zacjeljujuće.
Obnavlja površinski zaštitni sloj, umiruje i štiti od štetnih vanjskih utjecaja, čuva vlagu i sprječava njen gubitak, djeluje protiv bora."

Što se sastava tiče, on ne bi ni trebao postojati na proizvodu koji se zove "Ulje noćurka" no s obzirom na to da postoji znači da ovo nije čisto ulje noćurka nego zapravo uljna mješavina (jojobino ulje, ulje pasiflore, ulje noćurka, vitamin E, ulje slatke naranče, ulje ružmarina). Moj zaključak je da je ime proizvoda zbunjujuće, no sastav i vrsta ulja u ovoj mješavini je potencijalno jako dobra za dehidriranu kožu.


Ulje dolazi u tamnoj staklenoj bočici. Količina je 30 ml, a cijena 26 KM.
Nikel kozmetiku u BiH možete pronaći u bolje opremljenim ljekarnama (ljekarne Inel i Alpha Plus u Mostaru, ljekarna Afarm u Širokom Brijegu), te preko web shopa Drogerija.ba.

Ova uljna mješavina je laganije teksture i pomalo "vodenastog" osjećaja na koži, te se zbog toga poprilično brzo upija i ne ostavlja osjećaj masnoće i težine. Nije jako viskozna poput maslinovog i bademovog ulja već dosta "rjeđa".
U mješavini prevladava miris ulja slatke naranče koji je meni skroz ugodan.

Ulje koristim svaku večer nakon umivanja lica. Umasiram dvije-tri kapljice u vlažnu kožu lica i vrata i pustim da djeluje. Kroz desetak minuta se potpuno upije ostavljajući kožu sjajnom, te nakon toga nanosim hidratantnu kremu da koži pružim maksimalnu njegu i hidrataciju tokom noći. Imam osjećaj da ulje obogaćuje i intenzivira djelovanje noćne kreme jer koža ujutro bude izuzetno mekana i nahranjena.

Nakon samo par korištenja Nikel Ulja noćurka koža mi je bila mekša i blistavija, a nakon nekoliko tjedana primijetim da mi je generalno tekstura kože bolja a dehidriranost i perutanje svedeno na minimum. Još uvijek nisam uspjela potpuno oporaviti ljuštenje kože s područja oko nosa jer mi je to uvijek najkritičnije ali i na tom dijelu vidim poboljšanje. Bitno je napomenuti da mi ulje nije izazvalo nikakve loše reakcije na licu, niti sam primijetila da mi dodatno začepljuje pore.
Koristila sam ga i na rukama i nogama koje su mi se se nakon depilacije i mora skroz isušile i isperutale i s njim mi se koža jako brzo oporavila i normalizirala.


Iako sam u početku bila pomalo razočarana što ovo nije čisto ulje noćurka kako sam očekivala zbog naziva, pokazalo se da je mješavina ipak itekako djelotvorna za rješavanje dehidriranosti kože. Zbog svoje teksture, mirisa i divnog efekta na kožu jako brzo sam ga zavoljela i ovo ulje od srca preporučujem svima koji imate problema s dehidriranom i suhom kožom ili jednostavno ne znate što koristiti za noćnu njegu kože lica.
Ja sam zaista prezadovoljna!

Koristite li ulja u njezi kože i koje vam je omiljeno?

Do idućeg čitanja Onion Head Emoticons 135

*PR proizvod


You may also like

Broj komentara: 12:

  1. Volim ulja, bas kako si rekla, nista mi kozi ne vrati u normalu kao kad uvedem i ulje pored kreme i seruma u upotrebu. Ulje nocurka jako brzo oksidira pa je vjerovatno zato u mjesavini.
    Imala sam neko ulje nocurka u kapsulama, za oralnu upotrebu pa sam busila te kapsule i mazala po licu. Inace je super za hormonalni disbalans u menopauzi i super je i za dermatitis. Nisam bila uporna s tim mazanjem, vise sam ga pila nego mazala :D
    Voljela bih probati i ovo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E vidiš nisam znala to za oksidaciju, zanimljivo.. Znam to za hormonalni disbalans, i ja sam jednom bila kupila neke kapsule na bazi noćurka u dm-u da ih pijem radi menstrualnih bolova ali nisam bila nikako uporna :/ A ova mješavina mi se baš svidjela, vjerujem da bi bila dobra i za kožu s dermatitisom!

      Izbriši
  2. Sve mi nesto mirise da ovo ulje izvaci to sto ima jojobu u sebi, jer je meni ulje jojobe najulje ikad! XD

    Predugo mi je ovo Nikel ulje na spisku, sada moram jos locirati apoteku gdje kod nas da ga nabavim... :DDDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Treba ti :D Mislim da ga nema još u sarajevskim ljekarnama ali imaš web shop pa možeš tako naručiti, a mogu ti ja poslati i iz mostara <3

      Izbriši
  3. Ja jo koristim ulje nocurka posljednjih godinu dana oralno a i na kozi jer sam imala dermatitis koji se u potpunosti povukao. Nakon dva mjeseca svakodnevnog uzimanja primjetila sam i uticaj na menustraciju. Prije sam znala i u hitnoj zavrsiti a sada mi ni tablete ne trebaju. Probaj biti uporna sa kapsulama, ali mozda da ih kupis u apoteci. Ja sam skepticna prema dm lijekovima. Za suhu kozu preporucila bih i ulje sjemenki grozdja. Meni je bar djelovalo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa baš mi je skroz drago da ti je pomoglo, mogla bih se i ja malo više poduzeti po tom pitanju jer baš muku mučim s bolnim menstruacijama..

      Izbriši
  4. Moja koža lica je masnija pa ovo nije za mene, ali vjerujem ti da je dobro jer na slikama izgledaš prekrasno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, neke druge vrste ulja su ipak bolji izbor za masnu kozu :) hvala! :))

      Izbriši
  5. Ja već nekoliko mjeseci koristim mješavinu ulja za svoju noćnu rutinu njege lica: biljna ulja argana, kaktusa i muškatne ruže. Divno miriše i osjećam da mi je koža blistavija i čistija. Inače lagane je teksture te se brzo upija. Nažalost svemu dođe kraj pa tako skoro i ovom preskupom ulju. Možda probam ovaj od noćurke, hvala na recenziji ��

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš zanimljiva i kvalitetna kombinacija, sigurna sam da je jako dobro :) Nema na čemu, drago mi je ako sam bar malo od pomoći! <3

      Izbriši
  6. gdje ima u mostaru Nikel u kojoj ljekarni- pozdrav

    OdgovoriIzbriši