Makeup ner(e)d

Recenzija: Mac Pro Longwear Concealer NC20

/
15 Comments

Concealer (odnosno korektor/posvjetljivač za podočnjake, kojeg ću u daljnjem tekstu zvati samo korektor :D) je sigurno među top 3 kozmetička proizvoda bez kojih ne mogu zamisliti nikakvo šminkanje i koje koristim apsolutno svaki dan. S obzirom na to da jako rijetko stavljam puder na čitavo lice, korektor je osnovica na kojoj počiva moje svakodnevno šminkanje. Mala količina korektora na trokutu ispod očiju i sebi sam odmah 100 puta ljepša, svježija i odmornija.


Već sam dosta puta na blogu spominjala Maybelline The Eraser korektor kao omiljeni korektor za prekrivanje podočnjaka i posvjetljivanje tog dijela lica. Nisam uopće osjećala potrebu za testiranjem drugih korektora zato što sam s njim bila zaista pre, prezadovoljna! Iz meni nepoznatog razloga Maybelline je odlučio povući taj divni proizvod s našeg tržišta tako da mi nije preostalo ništa drugo nego naručivanje s Feelunique-a, i to po skoro duplo većoj cijeni nego što je bila kod nas.
Frustrirana tom činjenicom odlučila sam se baciti u potragu za novim HG korektorom koji će mi biti jednako dobar ili bolji od voljenog The Eraser-a.

Nakon što sam isprobala nekoliko drogerijskih i jedan HE korektor i ostala poprilično ravnodušna odlučila sam isprobati Mac Pro Longwear Concealer o kojem sam čitala baš puno pozitivnih recenzija, a i visoka ocjena na Makeupalley stranici me natjerala da ga što prije kupim.

Korektor dolazi u maloj staklenoj bočici a dozira se na pumpicu. Imam malu zamjerku na ambalažu jer koliko god se ja trudila stisnuti manje svaki put mi iziđe prevelika količina proizvoda. Za mene bi puno bolja verzija bila tubica jer tako nekako najlakše doziram i najbolje iskoristim sav proizvod.

Cijena je 161,90 kn (u Hrvatskoj), odnosno 20-ak eura (u Europi) za količinu od 9 ml. To je poprilično velika količina korektora izuzetne pigmentacije, tako da se jako sporo troši.

Sastav Mac Pro Longwear korektora:


Nijansa za koju sam se odlučila je NC 20. Dosta je svijetla i žutog podtona te mi se pokazala idealna za neutralizaciju plavičastih i modrih podočnjaka.

Prekrivna moć Mac Pro Longwear Concealer-a je odlična! Savršeno prekrije podočnjake i ujedno posvijetli dio lica ispod očiju. Jako brzo se suši i fiksira na koži, a kad se osuši ne mrda cijeli dan. Potrebna ga je jako mala količina i kad se nanese u tankom sloju izgleda skroz prirodno i ne uvlači se u borice. Moć prekrivanja mu je nadogradiva te s dva tanka sloja dobijete potpuno (full coverage) prekrivanje. Meni najljepše izgleda kad ga nanosim tapkajući prstima.

Jedina mana kod same formulacije korektora je isticanje suhih dijelova ukoliko je koža oko očiju u lošijem stanju.


Prekrivanje ožiljka na ruci:


Prekrivanje podočnjaka i sitnih nepravilnosti (jedan tanki sloj korektora):


Kad sve sumiram, ovim korektorom sam jako, jako zadovoljna! Pokazao mi se tako dobar u različitim uvjetima pa mu čak mogu i zanemariti malo nesretnu ambalažu. Ispunjava sve moje kriterije i sigurna sam da ću ga ponovno kupiti. Cijena mu je nešto viša ali s obzirom na kvalitetu i količinu isplati se. Meni je ovo jedan od najboljih Mac proizvoda koje sam dosad isprobala i od srca ga preporučujem, osobito ako ne koristite puder svaki dan a želite nešto baš kvalitetno što će vam osvježiti lice i sakriti podočnjake te biti postojano cijeli dan (i noć).

Preskočite ga jedino ukoliko imate izrazito suho područje oko očiju.


Jeste već isprobali Mac Pro Longwear Concealer? Koji je vaš omiljeni korektor?


You may also like

Broj komentara: 15:

  1. Zanimljivo veoma :) A gdje kupuješ MAC šmiku? Da li naručuješ on line ili ti neko kupuje u inostranstvu? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Otkad je Mac otvoren u Zagrebu i Beogradu prijateljice mi najčešće kupe tamo, a ukoliko idem u inozemstvo i sama obavim shopping u Mac-u :) Nisam još nikad njihove proizvode naručivala preko interneta.

      Izbriši
  2. na wl odavno, prvom prilikom ga kupujem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno će ti odgovarati, vidjela sam da ti je dobar The Eraser, ovaj je još i bolji jer je postojaniji :)

      Izbriši
  3. I meni je na wishlisti, samo ne znam koliko bi bio učinkvoit za moje tamne krugove koje ništa ne može prekriti. Baš su onako ko kod Indijki :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hm, takve bolje prekriju kamuflažne kreme koje vuku na boju lososa, mada vjerujem da bi odgovarajuća nijansa i ovog korektora bila solidna jer baš dobro prekriva..

      Izbriši
  4. nemam nekih velikih podočnjaka, osim kad ne spavam :P ali skroz dobro izgleda, definitivno vrijedi isprobati

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlican, em prekriva, em ne mice citav dan, em se ne crease-a (kako to vec prevesti :)).
    Jedina mana sto je malo suvlji i sto i kad najvise pazim da istisnem malo izadje kolicina da moze prekriti citavo lice.

    OdgovoriIzbriši
  6. Uverila sam se koliko je dobar jer su me šminkali njime, ali sama nikako da ga konačno kupim.
    Istina je da dobrih korektora nikad ne može biti višak :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Definitivno si najbolja blogerka i sa nestrpljenjem uvijek očkujem tvoje nove postove. : )

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni je ovo bio prvi Mac proizvod koji sam probala i iskreno bio je vredan cele prasine koja se podize oko njega. Ja obozavam sto ima ovako dobru prekrivnu moc pa kada imam dosta bubuljica stavim ga ispod pudera posto ga uglavnom koristim za posvetljivanje i traje mi dosta duze od drugih drogerijskih korektora. Nisam stigla da probam Eraser posto su ga i kod nas povukli a inace se dosta tesko nalazio pogotovo najsvetlija nijansa, ali mislim da Pro lonwear necu menjati :)

    sparklygoddess.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši