Makeup ner(e)d

Jutarnja rutina njege lica

/
4 Comments

Članak pisan u surdnji s portalom Fashion.hr:

Moja koža lica je suha, često dehidrirana i poprilično osjetljiva. Srećom, nikad nisam imala većih nepravilnosti ni ozbiljnih problema u vidu akni, no perutanje i pojava isušenih dijelova mi je itekako poznata. Kronično joj fali vlažnosti te čim ju preskočim nahraniti i hidratizirati osjećam neugodno zatezanje lica.
Zadnjih nekoliko godina sam dosta eksperimentirala s različitim proizvodima i načinima njege te sam kroz to vrijeme dobro upoznala svoju kožu i naučila što joj odgovara, a što ne. 
Ono što je u mom slučaju ključno su nježni preparati za čišćenje koji minimalno isušuju kožu, dovoljan unos vode u organizam tijekom dana te kvalitetan serum za hidrataciju uz obavezno korištenje kreme sa zaštitnim faktorom.



Jutarnju njegu kože započinjem umivanjem uz korištenje jako blage pjene za čišćenje koja ukloni ostatke ulja nanešene na lice prije spavanja. Trenutno jako volim Balea Med Ultra Sensitive pjenu koja je izuzetno blaga, a učinkovita.
Nakon umivanja kožu volim dodatno razbuditi termalnom vodom, koja mi izuzetno odgovara, osobito tijekom ljetnog razdoblja. Najčešće koristim Vichy termalnu vodu koja je bogata prirodnim mineralima te osvježava i umiruje lice.
Idući bitan korak za održavanje vlažnosti i elastičnosti kože (osobito suhe!) je kvalitetan hidratantni serum. Serumi imaju moju posebnu ljubav jer su puno koncentriraniji od krema, a samim tim intenzivnije i brže oporavljaju kožu. Bocassy Serum je u rekordnom roku postao moj favorit jer je izuzetno hidratantan i njegujuć, jako brzo se upije u kožu ostavljajući je blistavom i mekanom. Umasiram ga u vlažnu kožu, u koju se on kroz minutu-dvije potpuno upije.

Posljednjih mjeseci u jutarnju rutinu njege lica uključila sam i kremu za područje oko očiju jer sam primijetila da mi korektor baš često isuši to područje na kojem je koža svakako najtanja i najosjetljivija. Zadovoljna sam Vichy Idealia okoloočnom kremom nakon koje mi svaki korektor za podočnjake puno ljepše izgleda na koži.




Nadam se da ne trebam posebno naglašavati koliko su kreme sa zaštitnim faktorom bitne, osobito u ovom ljetnom periodu kad smo najizloženiji suncu. Ukoliko izlazim iz kuće, krema sa visokim zaštitnim faktorom mi je obavezna. Već drugu godinu za redom koristim Vichy Capital Soleil Velvety Cream SPF 50 koja je namijenjena normalnoj do suhoj koži lica. Meni se pokazala odličnom, ne začepljuje mi pore, a kožu štiti od štetnog zračenja.

Ukoliko se taj dan ne izlažem suncu, nakon seruma nanosim Bocassy laganu dnevnu kremu koja mi je dovoljno hidratantna, a uz serum mojoj koži pruža dovoljnu njegu za preživljavanje dana.

Za sam kraj jutarnje njege lica moram spomenuti omiljeni balzam za usne-NuxeReve de Miel koji nanosim apsolutno svako jutro (a i večer). On mi je jednostavno nezamjenjiv i otkako ga koristim zaboravila sam kako izgledaju ispucale usne. :)




You may also like

4 komentara:

  1. Odlican izbor :) ja imam kombinovanu kozu, ali mi isti ovi proizvodi super odgovaraju!

    OdgovoriIzbriši
  2. Slicni smo :) ... gdje kupis Bocassy Serum ? Hvala ti unaprijed :) PS. mozes li posjetiti moj blog znacilo bi mi :P

    OdgovoriIzbriši