Makeup ner(e)d

Balea: Cell Energy noćna krema i energizirajuće ampule

/
11 Comments

Nakon dva mjeseca korištenja Balea Cell Energy noćne kreme napokon mogu sabrati dojmove i napisati kako je djelovala na moju kožu.
Na početku korištenja kreme, odradila sam i jednu 7-dnevnu kuru s Balea energizirajućim ampulama pa ću napisati riječ-dvije i o njihovom djelovanju.

Ukoliko pratite blog onda već znate da je moja koža suha, osjetljiva i sklona dehidraciji te da je uglavnom volim njegovati prirodnim uljima i hidratantnim serumima, tako da je uvrštavanje Cell Energy kreme u večernju rutina bila značajna promjena.




Balea Cell Energy
linija krema je jedna od hvaljenijih Baleinih linija, koja je (na papiru) namijenjena zreloj koži, no obzirom da ne sadrži anti ageing sastojke, slobodno je mogu koristiti žene svake starosne dobi, sve u skladu s potrebama vlastite kože. Po mom iskustvu, ovo je jedna klasična hidratantna i njegujuća linija koja nema lifting učinak.

Noćna krema (ili doslovnim prijevodom-zaštitni noćni eliksir) dolazi u kvalitetnijoj plastičnoj ambalaži upakirana u kartonsku kutija na kojoj su otisnute sve informacije o kremi, kao i lista sastojaka. Količina kreme je 50 ml, a cijena oko 12 KM.

Na slici ispod možete vidjeti listu sastojaka, a na ovom linku pročitajte i analizu kreme, te potencijalnu komedogenost svakog pojedinog sastojka.

Vrijedni aktivni sastojci s liste su maslinovo ulje (Olea Europaea Fruit Oil) koje ima značajke jakog antioksidansa, Cupuaçu maslac (Theobroma Grandiflorum Seed Butter) koji posjeduje sposobnost zadržavanja vode u koži što ga čini iznimno hidratantnim sastojkom, te ekstrakt biljnih matičnih ćelija jabuke (Malus Domestica Fruit Cell Culture Extract) koji ima revitalizirajuću ulogu.
Tekstura kreme je lagana i ugodna, mrvicu masnija od klasičnih dnevnih krema.
Miris je nenametljiv i svjež, podsjeća na miris zelenih jabuka.
Koristim je redovito, svaku večer nakon umivanja. Našpricam lice termalnom vodom te je umasiram u vlažnu kožu dok se ne upije, a usput napravim laganu masažu lica. Krema se upije kroz nekih desetak minuta, a koža odmah po nanošenju bude sjajna, osjetno mekša i nahranjena. Ujutro mi na licu ne bude tragova kreme, što mi je super jer tako imam osjećaj da se zaista upila u kožu i da nije samo ''sjedila'' na površini. Nije mi izazvala prištiće, niti sam osjetila da me ijedan njen sastojak iritirao.

Kad sve sumiram-za moju suhu kožu je ovo sasvim pristojna, jednostavna hidratantna noćna krema koja svojim njegujućim sastojcima pomaže u regeneraciji tkiva. S obzirom na to da se regeneracija kože najintenzivnije odvija noću za vrijeme spavanja, bitno je pružiti joj odgovarajuće sastojke koji će pospješiti taj proces, a ova krema to obavlja skroz solidno.

Mislim da bi odgovarala većini tipova kože, i usudim se reći da je ovo jedna univerzalna njegujuća noćna krema. Sigurna sam da ću je ja opet nekad kupiti (u nedostatku inspiracije ili želje za eksperimentiranjem).




Balea 7-dnevna intenzivna kura za lice je kombinacija 3 vrste ampula namijenjenih intenzivnoj revitalizaciji kože.

Moram priznati da su ove ampule prvi proizvod ovakvog tipa koji sam ikad koristila, tako da nisam znala što očekivati od njih. Njih 7 je zapakirano u kartonsku kutiju, a uz svaku piše za koji je dan korištenja namijenjena i kakav je njen učinak. Tako je npr. za 1., 2., i 7. dan namijenjena ampula s osvježavajućim efektom, 3. i 4. dan ampula za hidrataciju, a 5. i 6. dan ampula za energiziranje kože.


Svaka ampula je načinjena od tankog stakla, a koristi se tako što se uzme u papirnu maramicu te prelomi na suženom dijelu. Sadržaj ampule se rukama umasira u kožu. U svakoj se nalazi 1 ml koncentrirane tekućine i to je više nego dovoljno za bogato nanošenje na lice i vrat.

Neposredno nakon nanošenja tekućine, na koži mi se zadržavao lagan osjećaj lijepljenja, no nestao bi nakon nekoliko minuta. Zanimljivo je potpuno upijanje proizvoda u kožu kroz nekoliko minuta i osjećaj svježine nakon toga. Ne mogu odrediti koliko su mi ove ampule pridonijele dubinskoj hidrataciji, no razlika u sjaju i živosti kože nakon tjedan dana korištenja je bila vidljiva.
Obično sam ih koristila na večer, a nakon njih bih normalno nastavila s ostatkom proizvoda za njegu.

Nisu mi začepljivale pore, niti mi iritirale kožu na bilo koji način. Nakon 7-dnevnog tretmana sam bila zadovoljna ovakvim tipom dodatne njege, tako da mislim da ću ovo sigurno ponavljati kad god osjetim da mi je koža u lošijem stanju.

Cijena ove 7-dnevne kure je cca. 8 KM.




Na slici ispod možete vidjeti sastojke ampula:



Jeste već isprobali neke Balea proizvode za njegu kože lica?
Koji su vaši favoriti?

Do idućeg čitanja Onion Head Emoticons 135

*Pr proizvodi



You may also like

Broj komentara: 11:

  1. Olakšala si mi potragu za nekom jednostavnom noćnom kremom, a taman ću i ampulice kupiti! :D : D :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Jesi li probala neku noćnu kremicu ali protiv prvih borica (imam ih oko očiju i na čelu), ali da nije strašno skupa... Dvoumim se već dugo, a nešto mi u Avonu trenutno poskupe. Pa ako imaš neku preporuku javi. Hvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam koristila jos uvijek prave anti age kreme (jer mi jos nisu potrebne) tako da nemam veliko iskustvo, ali Afroditin Natural Lift serum sam potrosila u par navrata i zaista mi je bio odlican tako da ti mogu njega preporuciti, mislim da je idealan za prve mimicke bore i za vracanje elasticnosti koze. :)

      Izbriši
  3. Znaš li kakav učinak ova noćna krema ima na lice koje je masnije, tj T-zona je masna? Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da bi bila dobra za sve tipove kože jer je klasična hidratantna krema, a i masna koža preko noći treba hidrataciju. Za dnevne potrebe naravno da ćeš birati laganije i matirajuće kreme, no za noć bi ti mogla odgovarati ova :)

      Izbriši
  4. Ove ampulice me baš privlače, morat ću si ih nekada nabaviti, treba mi oživiti malo lice :D

    OdgovoriIzbriši
  5. sve hocu da kupim ove ampulice i jednostavno kada sam u dm totalno zaboravim na njih.. :) potrudim se slijedeci put da ih ne zaboravim

    OdgovoriIzbriši