Makeup ner(e)d

Recenzija: Zoreya kistovi

/
25 Comments

Prije par mjeseci su me kontaktirali s web shopa Born Pretty te ponudili da izaberem neke proizvode koje će mi oni poslati na recenziranje. Prihvatila sam njihovu ponudu i izabrala set kistova u futroli, umjetne trepavice i pincetu za postavljanje trepavica, a danas vam pišem svoje dojmove o kistovima.
Set kistova se sastoji od 'kožne' futrole u kojoj se nalazi 7 kistova, od kojih su neki solidni a neki me nisu oduševili. Ovakvih setova ima u raznim bojama, a ja sam izabrala crnu.
Možete ih pronaći na ovom linku, trenutna cijena je 17,59 $.

Futrola je zaista praktična i kvalitetna, te osim što je idealna za putovanja super mi posluži kao čaša za kistove.


Svi kistovi su došli zaštićeni u folije a uz dva je došao i brush guard, odnosno elastična mrežica koja se koristi za čuvanje oblika kista. Kistovi su imali poprilično neugodan miris koji je s većine nestao nakon pranja.

Svi kistovi imaju kraću dršku i manji su od npr. RT kistova. Drške su kombinacija crne plastike i metala, a neki kistovi su od prirodne dlake, dok su neki od umjetnog materijala.


Prvi i najveći kist je kist za puder u prahu i kamenu.
Na stranici piše da su njegova vlakna prirodna no meni ne izgledaju tako. Ne mogu sa sigurnošću tvrditi ali mislim da je ovo kist od umjetnih vlakana. Jako je ispuštao boju prilikom pranja, a ispala je i pokoja dlačica. Sve u svemu, ovim kistom nisam oduševljenja, ali ipak moram priznati da može poslužiti svojoj svrsi kao neki mali kabuki, te mi nije potpuno neupotrebljiv. Ocjena 2/5.


Idući kist je kist za rumenilo, čija je 'glava' bijela i sa popriličnom sigurnošću mogu tvrditi da je napravljena od prirodne dlake. Nešto je grublji od ostalih i relativno čvrst, a oblik mu je super za konturiranje. Ono što mi je u početku smetalo je neugodan miris kista koji se nije predavao i bio je intenzivniji  nego kod ostalih kistova iz seta. Tek nakon 5-6 pranja sam ga uspjela istjerati iz njega i sad mi je skroz solidan. Često ga koristim za konturiranje, a osobito dobro funkcionira s manje pigmentiranim proizvodima jer je nešto grublji. Moja ocjena 4/5, zbog intenzivnog neugodnog mirisa kojeg je imao ispočetka.


Plosnati kist za tekući puder je napravljen od umjetne dlake u dvije boje. Oblik mu je standardan za ovakav tip kistova, plosnat i kratak te izuzetno mekan. Nije se linjao pri pranju, niti je bio neugodnog mirisa. Dobro posluži za nanošenje tekućih podloga i korektora. Za njega nemam nikakve primjedbe, stoga ocjena 5/5.


Super mi je što su u set uključena i dva kista za blendanje sjenila, što inače nije uobičajno u ovakvim putnim setovima. Ova dva su napravljena od prirodne dlake.

Prvi je crn i ovalnog oblika, poprilično kratak i gust. Jako dobar za nanošenje sjenila ali i blendanje, te me jako podsjeća na Essence kist za blendanje koji jako volim. Ocjena 5/5, za meni pravo iznenađenje ovog seta.

Ovaj smeđi, koso rezani je za razliku od prethodnog-neugodno iznenađenje seta. Iz njega stalno ispadaju dlačice, oblik je skroz bezveze, a dlačice rijetke. Skoro neupotrebljiv. Ocjena nažalost 1/5.


I zadnja dva kista su mali sintetički kistovi za obrve i usne.
S ova dva sam zadovoljna. Pravilnog su oblika, čvrsti i optimalne veličine tako da rade svoj posao kako spada. Ni jedan se nije linjao niti ispuštao boju. Skroz su ok i nemam zamjerki. Ocjena 5/5 za oba.



Sve u svemu, set nije loš ali daleko od tog da je savršen. Neki kistovi su me iznenadili, neki razočarali, a iskreno-od svega mi je najbolja futrola. :)

Jeste isprobale možda već ovakav neki set, ako jeste pišite mi svoje dojmove!

Do idućeg čitanja :*

*Pr proizvod


You may also like

Broj komentara: 25:

  1. Ako me išta smeta kod takvih kistova to je onda taj 'smrad' no ajde, nestane i on. Moram priznati da mi se jako sviđa ova futrola i da može biti višenamjenska što je jako dobro.. dok mi od kistova jedino ovaj crni za blendanje izgleda kao dobar bargain. :D

    Sve u svemu, izgledaju solidno. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, baš je neugodno ispočetka no ja perem iznova i iznova dok ne nestane. Onda tek koristim :D Futrola je super, a kistovi kako koji, ali eto nije bar skupo.. :)

      Izbriši
  2. najljepše mi izgleda plosnati kist za tekući puder,a odlična mi se čini i futrola. dvoumila sam se nedavno o naručivanju kistova i s Ebay-a,jer imam jako malo kistova i stvarno mi ih je potrebno još,no odlučila sam ipak investirati u RT kistove :) ovakvi kistovi su čisto solidni,i mislim da su neki od njih ok za nas početnike :) idem baš škicnuti sad tu stranicu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. RT su zakon, njih bi svakome preporučila istog trena. Pristupačna cijena a odlična kvaliteta, samo jedina šteta što se ne mogu kupovati svaki pojedinačno :)

      Izbriši
  3. Ma za tu cijenu ispada da su odlični! ;) Nisam ih probala, ali iz ovog seta mi se čine tek 2-3 kista okej. Sve u svemu, lipo šta su ti poslali kistiće! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa onako, li-la. S obzirom da se može nadodati još dolar-dva i naručiti RT ili ecotools set onda i nisu tako jeftini. Ali eto, drago mi je da sam imala priliku i njih isprobati.

      Izbriši
  4. Meni lijepo izgledaju zaista…. futrola je suuuper…. oni moji još stigli nisu :/ još će samo faliti da se izgube hhaha

    OdgovoriIzbriši
  5. Hm,više ne nego da za te kistove.
    Jel imaš sigmine kopije u ovim futrolama,ako imaš kakve su?
    ja želim RT ali strah me da ne zaluta narudžba :D pa nikako da se odlučim
    super ti je blog,još da kreneš snitam za yt ;)
    e mogla si u žaru valentinova napravit jedan grwm tutorial makeup,hair,outfit,
    to bi bilo odlično ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam sigmine kopije u futrolama, imam sigma kopije u kojima sam pisala u ovom postu- http://www.makeupnered.com/2014/01/ebay-kistovi-style-master-kabuki-10-pcs.html

      hvala, ako budem imala kad napravim jedan takav post :)

      Izbriši
  6. Ova futrola me privlači već neko vrijeme, ali, nažalost, nisam primjetila da se može kupiti zasebno.
    Gledala sam slične kistove na eBayu (čak je cijena niža), ali sam čvrsto odlučila da kupujem RT kistove ( prvi je bio Expert Face :) od ovih kvalitetnijih, tako da ovi kistovi nisu neka opcija.

    Samo me zanima, obzirom da i ti imaš RT kistove, koliko njih može stati u tu futrolu, ukoliko odlučim kupiti one na eBayu radi futrole, koja mi je fantastična za putovanja?

    Hvala na odgovoru ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni ja vidjela futrole zasebno iako su baš skroz dobre i praktične.
      I ja kažem go for RT :) Može stati 4-5 RT velikih kistova, ili čak i više ako stavljaš one manje i s tanjom drškom. Iako i uz RT setove dođu one praktične crne futrole koje nalikuju na pernice :)

      Izbriši
  7. imam ecotolls sa ebaya i rt kistove a dalje nisam naručivala kistove

    OdgovoriIzbriši
  8. Lijepo što su ti poslali kistove. Idem sad baš pogledati tu stranicu. Od cijelog seta najbolja mi je futrola :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Koji ti je bolji za pocetnike ovaj ili onaj sa ebaya?
    Maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovisi šta ti treba. U ovom je super što imaju kistovi za sve, i za blendanje i za obrve, usne, rumenilo.. u onom setu su svi manje-više za istu namjenu-puder i korektor. Možda je za početnike čak ovaj i bolji..

      Izbriši
  10. Joj s tim kineskim kistovima zaista nikad ne znaš. :/
    Ja sam skužila da je zaista najboje naručivati bamboo kistove jer me oni nikada ne razočaraju. :D
    Iz ovog seta mislim da bih uzela samo kist za rumenilo, koji me podsjeća na omiljeni Sigmin F40 i futrolu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš tako, nekad naletiš na neki super kist, a nekad na bezveze. Događalo mi se i to i to :D
      Da, ovaj za rumenilo je skroz super oblika, šteta što je baš smrduckao.. Ali eto, opet sad ga najviše koristim nakon dobrog ribanja.

      Izbriši
  11. Uopće ne izgledaju loše... Meni je nekako najzanimljiviji za obrve

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa nisu loši, ali mogu biti i bolji :) Dobar je za obrve kistić, nemam zamjerke za njega.

      Izbriši
  12. Ja sam sa interneta kupil MAC HELLO KITTY cetke,nemam pojma da li su original jel je cena bila smesna. Kosa cetka je isto ovako bele boje,dlaka je ostrija,vidi se da je prirodna,ali je cetka isto tako smrduckala. Mozda je od kozje dlake ;-)

    OdgovoriIzbriši
  13. mostar je dobio nyx,koje ugodno iznenađenje :D :D :D

    OdgovoriIzbriši