Makeup ner(e)d

Usporedna recenzija: RT Buffing Brush vs. Blush brush #32

/
44 Comments

Nedavno sam s Makeup Arena facebook shop-a  naručila neke Blush kistove, a među njima i jedan koji mi je Jasmina osobno preporučila jer je skužila da je gotovo identičan poznatom (i meni izuzetno dragom) Real Tehniques Buffing kistu. U nastavku posta pogledajte moju usporedbu spomenute dvojice. :)




Moju recenziju Real Tehniques kistova možete pročitati u ovom postu, a sad ću se samo fokusirati na sličnosti/razlike u odnosu na Blush #32 kist.


Kao što i sami vidite na slici iznad, Blush #32 kist ima dulju dršku izrađenu od kombinacije crne plastike i metala, dok je RT kist kraći i izrađen od metala i gumiranog dijela različitih boja. Što se mene tiče ovo nije neki bitan faktor no svejedno, razlika u izgledu je očigledna pa sam spomenula. :)

Ono što je bitnije je sama 'glava' kista, koja je izuzetno slična u ova dva. Oba kista su napravljena od umjetne dlake, izuzetno (!) mekane i glatke na dodir, gusto zbijene i različite boje na vrhovima. Oblik im je gotovo identičan, jedina razlika je u tom što je Blush kist za jednu nijansu gušći i okruglastiji. Razlika je neznačajna na prvi pogled, no na ovim slikama slikanim super makro opcijom se ipak primjećuje.

Pri pranju se ni jedan kist nije linjao, ispuštao boju niti bio neugodnog mirisa, a oba se suše relativno brzo.



Prednost Blush #32 kista je to što se može kupiti individualno, dok se Buffing Brush može kupiti samo u sklopu Core Collection seta.

Cijena Blush #32 kista je 12,5 KM, dok je Core Collection set cca.20 dolara (nešto manje od 30 KM) ali u njemu dobijete još 3 kista, tako da je i cijena kad se to sve zbroji i oduzme li-la.

Nedostatak Real Tehniques kistova je nedostupnost (možete ga kupiti samo online), dok Blush kistove možete pronaći na našim prostorima.

RT Buffing Brush sam navikla koristiti za nanošenje tekućih podloga i utiskivanje pudera u kamenu/prahu i za obje svrhe me je služio savršeno! Blush kist oba ta posla obavlja identično dobro i uopće ne mogu reći koji mi je u tom pogledu draži niti bolji.



Kad se sve zbroji i oduzme-ova dva kista su jako slična (gotovo idnetičnih karakteristika), a mrvica prednosti ide za Blush kist prvenstveno zbog lakše dostupnosti.

Ako već imate jedan, onda vam drugi stvarno nije potreban osim ako toliko volite Buffing Brush (kao ja) pa želite imati još jedan takav primjerak u svojoj kolekciji. Ako ga pak nemate, onda vam svakako preporučujem da kupite bilo koji od ova dva, jer su STVARNO vrhunski, a omjer cijene i kvalitete je odličan!

Jeste li već isprobali Blush kistove? Koji su vam omiljeni kistovi za nanošenje tekućih podloga?

Do idućeg čitanja šaljem pusu :)



You may also like

44 komentara:

  1. Odgovori
    1. U Tuzli u Makeup Arena dućanu, a možeš naručiti i preko njene facebook stranice koju sam linkala u postu :)

      Izbriši
    2. Ove kistove imas preko puta Mepasa(zapadno) u Mostaru u prodavnici gdje se prodaje oprema za kozmeticke i frizerske salone

      Izbriši
    3. Kupila jedan u spomenutom dućanu prije par mjeseci.Sasvim slučajno naletjela na njih i pravo se obradovala. Ovih dana planiram kupiti još koji :-)
      odličan je

      Izbriši
    4. E super! Nisam znala uopće da ih ima u Mostaru, hvala na informaciji! :)

      Izbriši
    5. Može detaljnije objašnjenje gdje je taj dućan pored Mepasa? i kako se zove?
      hvala :*

      Izbriši
    6. Trgovina se zove Hair&cosmetic shop, a nalazi se prekoputa mepasa (zapadni ulaz)...
      Unutra se može naći jako finih stvarčica (kao npr BLUSH kistovi, CG lakovi, Macadamia.....)

      Izbriši
  2. jao super, bas se radujem sto su skoro pa isti, jer mi ovakav kist bas treba,a ne narucujem preko interneta nikad, pa nemam ni mogucnosti da RT budu moji radi tih procedura.. ovo mi je prvo na shopping listi. Arena here I go :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Drago mi je da ti se sviđa jednako kao i meni :-) i eto sad ne moram ni pisati recenziju jer bih sve potpuno isto napisala :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. e odlično, naručujem i hvala na recenziji. i sviđa mi se novi izgled bloga, i mene nešto tjera da svoj mijenjam, ali znam kad jednom krenem da čačkam, da satima neću biti zadovoljna, pa se sve nećkam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš i ti biti zadovoljna!

      Hvala, malo sam se zaželjela promjene, a tako je i kod mene izgledalo ali mi je bilo zabavno :)

      Izbriši
  5. Imam isti taj, zadovoljna kao i ti, cak ga koristim i za vise namjena nego sto si ti navela, vise u jednom kistu rekla bih :)) (ne sve odjednom, da ne mislis da gomilam sve proizvode na njega u jednom sminkanju) :))
    Imam jos jedan za blendanje i jedan za korektor, ali narucit cu jos, posebno mi se svidja onaj najveci :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, ma razumijem naravno, pravi je multitask kist! I meni je onaj fora, kao kabuki ali ja ne volim raditi s preogromnim kistovima i preferiram manje jer s njima mogu biti puno preciznija tako da sam ga preskočila :)

      Izbriši
  6. imam buffing ali blush nemam.. i obzirom da za buffing najrjedje posezem od svih kistova, cisto sumnjam da cu taj drugi i kupiti.. no zato sam vidjela neki drugi blush kist, ne znam koji je broj, ali bi meni cini mi se u tu svrhu mogao posluziti, onaj ravno rezani :D
    buffing sam kupila bas za nanosenje tecnih pudera, ali kasnije sam otkrila da mi jednostavno vise leze tvrdji kistovi za to, nikako mi se ne svidja efekat njim…koristim ga za neke druge stvari ali ipak nedovoljno :D
    i plus koji god kist da sam uzela za tecne pudere, na kraju sam se vratila F80 (Sigma) :D ja ne znam u cemu je fazon s tim kistom ali se bas volimo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam isto ispočetka puno više koristila Face Expert nego Buffing no kad sam mu dala nekoliko puta šansu s tekućim podlogama i malo ga 'skužila' postao mi je čak i draži od F. Expert-a, eto koliko mi je dobar :)

      Sigma F80 nemam, ali znam da ga voli puno žena :)

      Izbriši
    2. Meni je ipak Face Expert drazi ako je izmedju ta dva :D
      e pa ne znam eto da li je do mene, mozda ga ne koristim ispravno :D mada pokusala sam na sve nacine i puno puta, ali nikada se nismo "nasli" :D…
      no eto ne zalim se, nadje mu se neka druga namjena :D

      ako budes imala priliku naruci, vjeruj neces se pokajati :D

      Izbriši
  7. Imam Blush #32 i obozavam je ;) Savrsena kako za tecni, tako i za puder u kamenu, s tim sto je koristim i za nanosenje bronzera i rumenila ;) Zaista multifunkcionalna cetkica <3 Moracu da nabavim jos neke ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo mi je omiljena cetka za tecni puder! Probala sam i bronzer i rumenilo, ali je pregusta za njih, za tecni je savrsenstvo!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovaj Blush #32 me podsjeća na Sephorin kist 45. Po slikama ovako kad gledam,ne znam jesu li slični u stvarnosti jer nemam nijedan. Ovaj tjedan naručujem RT set ali čim budem u mogućnosti i u Bosni,kupujem i ovaj blush #32 jer kistova nikad dosta,pogotovo dobrih :) I super ti je recenzija ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da ti se sviđa, kad budeš u mogućnosti svakako isprobaj :))))

      Izbriši
  10. A meni je ipak RT dostupniji jer ga mogu naručiti, a nisam sigurna da Jasmina šalje u Hrvatsku (ili?). Inače, imam RT Core set i obožavam ga :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hehe, a ja sam mislila na dostupnost ovamo nama :D Nisam sigurna za Hrvatsku, to moraš pitati Jasminu :)

      Izbriši
  11. Mislim da znam sta iduce kupujem :D Superr izgleda..

    OdgovoriIzbriši
  12. Oduševljena sam Blush četkicama. Prvobitno sam na sajmu kupila 3, a brže bolje sam dokupila još tri, tako da ih sada imam ukupno 6. Ne koristim četkice za nanošenje pologe, jer koristim BB kremu i nisu mi praktične, tako da tu nemam iskustva. Sve ostale su mi zato savršene, a više nego pristupačne :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Divnoooo, inače sam htela da kupim ovu Blush četku, sad je kupovina sigurna. :)) Inače, mnogo mi se sviđaju četke i drago mi je da napokon mogu kod nas da se pronađu četke dobrog kvaliteta po pristupačnim cenama... :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Odlična usporedna recenzija! ;)
    Blush kist me totalno podsjeća na Sephorinu 45icu koju obožavam :D Inače, imam 2 RT Core seta i jako sam zadovoljna s tim kistovima. Baš su kvalitetni a nisu skupi. Buffing kist je odličan za nanošenje tekuće podloge iako ga u posljednje vrijeme najčešće koristim za fiksiranje iste. :D

    Voljela bih probati i Blush kistove ali su mi zasad nedostupni :/.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :)

      Nemam Sephora 45 kist ali ti si već druga koja je napisala da podsjeća na taj pa onda sigurno ima velike sličnosti :) Ja obožavam RT kistove samo mi je žao što nemaju više kistova za oči.

      Izbriši
  15. Love the proposal!! Just passing through to wish you a HAPPY HALLOWEEN!!! xxx

    Gabriela Rose
    PANICULATA

    OdgovoriIzbriši
  16. Bila u toj trgovini prekoputa Mepasa,imaju sve blush kistove osim #32.
    šmrc :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bila sam i ja neki dan, slab im je izbor Blush kistova bio skroz, nadam se da će popunjavati.

      Izbriši
  17. Imam obe i odlicne su cetkice i ja glasam za Blush jer su nam dostupne ;)

    OdgovoriIzbriši
  18. Oba kista izgledaju stvarno jako mekano. Još uvijek nemam niti jedan RT kist i to je greška, ali što ćeš, griješiti je ljudski :D
    Nisam ti bila dugo na blogu, divan mi je dizajn!!! Tj. divan TI je dizajn :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj podhitno nabavljaj RT, bar Face Expert i Core C.set, do dvoje je must have!

      Mnogo zahvaljujem, drago mi je da ti se sviđa :**

      Izbriši