Makeup ner(e)d

Tutorial: uređivanje obrva

/
54 Comments
Oblikovanje i uređivanje obrva je oduvijek bilo jako bitno kad je riječ o estetici lica, no u zadnjih par godina je trend lijepo oblikovanih, gustih obrva doživio pravi bum.

Pri formiranju oblika obrve vodim se 'školskim' pravilom tri linije koje možete vidjeti na slici ispod. Polazišna točka za sve tri linije je sa strane nosa (pogledajte na slici gdje ta točka otprilike treba biti).

-Prva linija koja ide ravno sa strane nosa predstavlja mjesto gdje obrva treba počinjati (ako ima dlačica koje strše van linije odstranjuju se, a ako ima manjka nadocrtavaju se);
-Središnja linija koja bi trebala prolaziti kroz zjenicu predstavlja mjesto luka obrve;
-Posljednja linija koja prolazi tik uz kraj oka predstavlja kraj obrve (ako dlačice rastu dalje od toga trebale bi se odstraniti, a ako ne rastu do te točke trebale bi se docrtati).





Dakle, to bi bilo nekakvo polazišno pravilo u formiranju oblika, a nakon njega slijedi cijeli postupak koji se u mom slučaju sastoji od nekoliko koraka:

1.skraćivanja dlačica obrva škaricama (obrve počešljam prema dolje i skratim preduge dlačice, zatim obrve počešljam prema gore i ponovno skratim viškove);

2. čupanje dlačica ispod luka
(pincetom čupam sve sitne dlačice oko luka).


Nakon što sam odstranila višak dlačica, uzimam sjenila i kosi kist pomoću kojih popunjavam svoje jadne, gole obrvice. Moji omiljeni proizvodi za popunjavanje obrva su Artdeco mono sjenila u nijansama 03 i 517, Maybelline Color Tattoo kremasto sjenilo u nijansi 40-Permanent Taupe, te jedan minijaturni Catrice kosi kist (koji je namjenjen nanošenju eyelinera u gelu). 



Kad sam radila slike za ovaj post za popunjavanje sam koristila samo kremasto sjenilo jer u zadnje vrijeme ipak najčešće posegnem za njim. Permanent Taupe mi izvrsno posluži zbog toga što je izuzetno postojano, a i sama boja jako odgovara prirodnoj boji mojih obrva a i kose.
Dakle, posljednji korak u sređivanju obrva:

3.popunjavanje
(pomoću kista sjenilo nanosim uz donji rub obrve te ga nakon toga kistom blendam prema gore i na kraju, s mrvicu sjenila 'zagladim' i gornji rub obrve da dobijem pravilan i ujednačen oblik).



Razlika između sličica 1. i 4. je i više nego očigleda, a popunjene obrve jako puno doprinose cijelokupnom izgledu makeup-a a i samog lica bez ikakve druge šminke na njemu, a potrebno je samo par minuta vremena za cijeli proces. Kad jednom lijepo popunite i iscrtate obrve, nećete više moć zamisliti ni jedno šminkanje bez njih. Ozbiljno vam kažem. :-D



Drage moje dame, do idućeg čitanja vam šaljem ogromnu pusu! :)


You may also like

54 komentara:

  1. Slazem se sa tobom u potpunosti!!! Ne mogu ni da zamislim da se prilikom sminkanja ne pozabavim obrvama. Nekada mi je osnova bio puder i maskara, a sad bez korigovanja obrva ni ne pocinjem da se sminkam.
    Inace, prelepe su ti obrve ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Prije par godina nisam uopće popunjavala obrve i danas ne mogu vjerovati da to nisam radila! Kada gledam stare slike, to je prva stvar koju primijetim! Obrve su stvarno ukras lica i ako nešto ne volim to su onda tanke obrve koje izgledaju kao crta o.O

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja svoje nikad nisam iscrtavala, posebno zbog toga što su jake, crne (a ja plavuša, rijetko ih farbam, a i kad ih ofarbam, to se ispere nakon par umivanja) i jasno mi je da neke djevojke to moraju, ali ti... Pa to je grehota, pogledaj samo to savršenstvo koje imaš na licu :). (To neiscrtano savršenstvo!) Meni je priroda milion puta ljepša od neke korekcije šminkom i nekad je manje više, zaista. Ja se uvijek sjetim tvog posta gdje nemaš trunke šminke, samo ljubičasti karmin i gdje si mi najljepša :D.

    Malo je smiksan komentar, oprosti :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A draga moja razumijem skroz na što misliš, ja sam isto tip koji voli minimalizam (moj svakodnevni makeup je inače sveden na gotovo ništa) ali obrve, to mi je neki fetiš zadnjih par godina. Bez njih (bar mrvicu sređenih) stvarno rijetko izlazim iz kuće. I te prirodne (ne)savršenosti na licima obožavam, ali ne bi vjerovala koliko ja drugačije 'bez' obrva izgledam, KOMA! Trebala sam staviti sliku cijelog lica bez njih pa bi skužila o čemu pričam. :D

      Izbriši
  4. Kad pogledam svoje stare slike iz srednje škole, razmišljam kako bih htjela da me je netko tada mlatnuo i rekao da si izvolim počupati obrve :D Dakle, ja nisam ni čupala obrve do dvadesete godine negdje. Tek kada sam obrijala glavu, shvatila sam koliko mi se obrve ističu i onda sam brže bolje počela s čupanjem. A s popunjavanjem sam krenula u zadnje dvije godine tek.
    I zbilja, to čuda čini, odmah mi lice izgleda ljepše!
    Ja si razmišljam kupiti Permanent Taupe za obrve, mislim da i hoću, sad kad sam vidjela tvoje zaključila sam da imamo poprilično sličnu boju obrva i mislim da bi mi pristajalo. Već sutra idem u DM :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, ja sam baš rano počela čupati obrve, zato što sam uvijek nosila naočale pa su mi čupave obrve bile skoro do naočala :D Nadam se da će ti odgovarati sjenilo :)

      Izbriši
  5. Pogled u ogledalo prije nekoliko mjeseci uzrokovao je suzu u mojem oku. Moje divne tamne i guste obrve su se prorijedile i posvijetlile. Šmrc... :)
    Kupila Essence sjenilo za obrve i krenula u eksperimente. Ovisno o tome koliko želim naglasiti oči ili koliko jaku šminku imam na licu; količina sjenila varira. Nevjerojatno je kako malo jače obrve, crna olovka i maskara istaknu oči...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svašta! Pa od čega su se prorijedile?
      Da, čine ogromnu razliku..

      Izbriši
  6. Moja sestra je oduvek crtala obrve, ali meni je to bilo uvek nekako previse , hvala Bogu pa sam konacno shvatila razliku :DD
    Obrve su ti divno sredjene :) I permanent taupe definitvno kupujem, videla sam da ga koriste za konturiranje, a sad jos i za obrve, tako da moram da ga uzemem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam još čula da ga koriste za konturiranje! Baš ću isprobati :D

      Izbriši
    2. Da, ba je Vesna( Beauty and Mess) pokazala u jednom postu, i bas super izgleda :)

      Izbriši
  7. Prvo svaka čast za temu posta. Odavno se pitam da li će neko napisati nešto ovako,jer ja prva imam problem sa obrvama. Naime očajne su. Iako i sama malo docrtavam i dopunjavam,one vode svoju politiku. Jednom mjesečno idem na čupanje kod kozmetičarke i na farbanje obrva,jer kada ih malo ofarba djeluju normalnije. Post je odličan i detaljan sa savršenim fotkama koje nas vode korak po korak. Još jednom sam srećna što si upravo ti jedan od dva krivca zbog kojih počeh pisati blog;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa koliko ja mogu na slikama vidjeti tvoje obrve nisu uopće loše :) I drago mi je da ti se sviđa post :**

      Izbriši
    2. Meni su gadne. Kao dvije linije povučene onako bzv. I stalno se nešto spuštaju ka očima dlačice bez obzira na skraćivanje.

      Izbriši
  8. haha gif je za 10, čak i the rock ima ljepše obrve od mene xD a o tvojima neću ni pričati ;) super je tutorijal! ja još uvijek nisam pronašla odgovarajući nijansu za popunjavanje obrva, sve mi je ili pretamno ili presvijetlo i baš si umjetno izgledam :/ obrve su mi inače sivo-smeđe i mrvicu tamnije od tvojih. možda bi i meni odgovarala permanent taupe, baš budem škicnula u dm-u.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D Baš bi voljela da ti permanent taupe bude dobra :)

      Izbriši
    2. eto, sam da znaš da sam kupila taj famozni permanent taupe :D sviđa mi se kako izgleda na obrvama.. preostaje mi malo vježbe s kistićem i to bi moglo biti to :) hvala :*

      Izbriši
  9. Hahaha koliko je legendaran gif na kraju. :)))) Imas prilicno slicne obrve kao ja i po obliko i po boji i vrsti dlacica. I meni je isti slucaj, obe izgledaju ok i bez icega i nisu svetle nevidljive, ali kad se popuni i oblikuje ipak je naravno bolje. Bas sam juce kupila u Sephori set senkica i voska za obrve i jako me zanima kakav je. Vec neko vreme kruzim oko toga. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, hajde piši nam o setu kad ga isprobaš. I po milijunti put-bago vama što imate Sephoru!

      Izbriši
  10. moje obrve su jadne bez popunjavanja i to mi je korak broj jedan kad se uhvatim boja i kistova :)
    radim slično kao i ti i završim sve u tri poteza, sve je to praksa. tvoje obrve su divne i bez ovog ''zahvata'', ali popunjene su još ljepše :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nisu mi neke dok su nepopunjene, u biti su mi dosta različite pa ja to dobro zakamufliram :D

      Izbriši
  11. Odlicna post,a tvoje obrve fantasticne...
    Moje su izuzetno retke i kratke,pa ih sa svih strana ih docrtavam...:D

    OdgovoriIzbriši
  12. Super, super post! Ja si obožavam sređivati obrve, doslovice poludim kada ih krivo počupam :D
    Imaš predivne obrve!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Ko bi rekao da i ta Maybelline senka može da posluži za obrve! Odlično izgleda, obrve su ti stvarno lepe i baš odgovarajuće za tvoje lice :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Gdje je bila ova pomama obrvama kad sam bila u srednjoj? Desnu sam kod prve linije malo vise pocupala pa sebi na slikama izgledam zabrinuto :D Srecom pa tad nije ni bilo previse slika jer su tek tad krenule digitalne kamere, tako da moja sramota nije na mnogo toga zabiljezena :D Sto je najgore, meni nije padalo na pamet da ja to nesto popravim, tad nisam vidjela u cemu je problem, jednostavno cupkala taj dio i to je to :D Sad je izraslo i izgledaju ok i bez popunjavanja ali gotovo..ja sam se vec navikla da moram taj dio malo da iscrtam i tacka! Bez toga ne mogu! Jednostavno proporcionalnije lice izgleda :) Koristim onu Essence olovku za obrve u blond nijansi iako sam smedja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, zabrinuto :D Ja volim Avonovu olovku za obrve kad nemam vremena za sjenila. Mogla bih škicnuti Essence kad ovu izoštrim do kraja. :)

      Izbriši
  15. moje su malo deblje od tvojih.robala sam sa essence olovkom pa mi to djeluje tako očito,umjetno,neprirodno... moje su crne a pravo pounjavanje nisam nikad radila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isprobaj sa pepeljastim sjenilom i dobro izblendaj, to bi trebalo izgledati ok..

      Izbriši
  16. odlican tutorijal :) samo sto se ja sama sebi ne bih usudila da seckam obrve makazama :( znam da bi trebalo ali ja se nekako bojim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, moje narastu toliko duge da to izgleda jako neuredno ako ih ne skraćujem. :D

      Izbriši
  17. Prekrasne obrve, jako mi se sviđa kako ih oblikuješ.
    Odličan tutorijal! :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Definisane obrve su itekako bitne, tvoje izgledaju super i prije naglašavanja, baš oblik po mom ukusu ;)

    OdgovoriIzbriši
  19. odlično objašnjenje! ja sam moje maaaalo zeznula, pa sad moram
    da pazim više no inače i kad ih sređujem i popunjavam :(
    GIF je presmešan, hahahaah!
    tvoje obrve su mi prelepe!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala ti. Meni se isto dogodi da jednu više počupam pa onda popravljanje...:D

      Izbriši
  20. Tvoje su obrve krasne, a ja odbijam da čitam postove u kojima se vidi tvoj prelijepi ten jer svaki put naprosto pozelenim od muke i ljubomore :-P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hehe, baš si me nasmijala sad.. A svakome je nešto dano hvala Bogu, ali nisam ni bila svjesna kolika je olakšica imati čist i neproblematičan ten dok nisam počela čitati blogove drugih cura i žena koje se muče s kožom, tek sam tad zapravo postala zahvalna na svojoj koži :) Ali na tvom licu se vidi koliko ulažeš u njega, bez obzira na tip kože!

      Izbriši
  21. Ja još uvijek koristim samo olovku za obrve, i to popunim samo dio kod nosa koji je rijeđi. Inače se bojim previše petljati u to, jer imam osjećaj da bih napravila nakaradu od sebe da krenem popunjavati sjenilima :D Ali kad nađem pravu nijansu... Ali točno razumijem da su popunjene i lijepe obrve stvarno kruna lica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma samo kosi kistić, dobra nijansa i lagana ruka, teško da ćeš napraviti nakaradu. Meni se češće dogodi da pretjeram s olovkom nego sjenilom.. :)

      Izbriši
  22. Joj, tvoje obrve su super i bez sjenila. Moje su rijetke, jadne “trci trci pa dlaka“... A mislim da ih ne znam tako lijepo urediti. Mozete li mi staviti neki link videa gdje se lijepo moze vidjeti sredjivanje(naglasak na BLENDANJU) obrva.
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blendanje je jednostavno pročešljavanje obrvam, nakon nanošenja sjenila, četkicom poput one za maskaru (samo čistom naravno), nema nikakve posebne mudrosti. :)

      Izbriši
  23. Meni je jedna obrva dosta niže od druge i još nisam našla način kako da to uspješno izjednačim, tako da ih nikad ne naglašavam. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joj, to je zbilja nezgodno jer uopće mi ne pada na pamet kako bi se to moglo izjednačiti.. :/

      Izbriši
  24. E odličan tutorijal :) Hvala ::D
    Baš mi je ovo trebalo :)

    OdgovoriIzbriši