Makeup ner(e)d

Nekozmetički #1

/
17 Comments
Kao što vidite u naslovu, danas neću pisati o kozmetici. Naime, odlučila sam s Vama podijeliti nešto vezano za moju drugu veliku ljubav. Na Vašu milost i nemilost stavljam fotografije svojih amaterskih likovnih radova, koji su na žalost stari po godinu, a neki i dvije. Otkad sam upisala fakultet jednostavno nemam ni približno dovoljno vremena da se posvetim slikanju koliko bih htjela. Nadam se da ću uskoro počet nadoknađivati propušteno jer me slikanje opušta i vodi u neku sasvim drugu dimenziju. :)

Ove radove bi mogli nazvati nekakvom ''leptir fazom'' jer sam stvarno bila opsjednuta njihovom ljepotom i samo sam njih slikala jedan duži period.
Evo fotografija nekih radova:






(zanemarite lošiju kvalitetu fotografija, sve su fotografirane kad su nastajale i slike-znači davno) 
Kao što i sami primjećujete volim poluapstrakciju i odmak od realizma jer mi daje puno veću slobodu izražavanja.
Sve slike su rađene slikarskim akrilom na platnu. Uglavnom su dosta velikih dimenzija jer imam dragog i spretnog tatu koji ima zlatne ruke i svašta živo zna :D pa mi on pravi drvene letvice i konstrukcije za platno, onda zajedno instaliramo pamuk na konstrukcije, zatim ja to sve prepariram pa slikam i štrapam po garaži do mile volje. :)

Eto gac, pišite mi svoje dojmove i budite brutalni jer mi svaka konstruktivna kritika pomaže da nešto naučim, promijenim i popravim.
Koji su Vaši hobiji i u čemu (osim kozmetike i šminkanja) najviše uživate?
:***


You may also like

Broj komentara: 17:

  1. Divni radovi...vrlo impresivno..najviše me se dojmila zadnja :D!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja nisam nikakav profesionalni kriticar :D ali meni je ovo predobro, ja bih rado imala jednu ovakvu u svom stanu. Zapravo, bilo koju od ovih, jer na svakoj ima crvene boje. Svaka cast, bas si umjetnica, i sto se sminkanja tice a i slikanja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala! Valjda ima neka poveznica između slikanja i šminkanja, ja obožavam oboje!

      Izbriši
  3. Ja sam "profesionalni" kriticar ali cim vidim da neko nesto crta i slika, odmah se pometem :))Volela bih da mi prva i poslednja krase dom :)

    OdgovoriIzbriši
  4. meni je najljepša ova sa kombinacijom crvene i ljubičaste. :)
    pored šminkanja, moglo bi se reći da uživam u kuhanju i izradi kojekakvih funkcionalnih stvari za stan zajedno sa dragim :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Bravo, super su ti radovi i nemoj to zapustiti. Bila bi velika šteta :) I svaka čast za tatu kojem nije teško učiniti ti to :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlično mi je što si kreativna i imaš puno potencijala. Meni se najviše sviđa posljednja slika jer si odbacila granice i prostor, i nacrtala leptira u pokretu, statičnog, kakvog ga god mi željeli vidjeti. U prijevodu, puno mi se više sviđa kad samo "tijelo" nije prejasno iscrtano jer si jednostavno pustila sebe da stvaraš. Na drugim slikama si si dala oduška s krilima koja su svugdje prelijepa i mekana, ali me onda ta "dimenzionalnost" i "tvrdoća" tijela zasmetala. Ne slaže mi se s mekoćom i ljepotom krila.
    Podsjetilo me na Zoricu Turkalj jer ja naprosto obožavam njene leptire i cijelu tu fazu. Uvjerena sam da već znaš za njih, ali mene nekako to odmah asocira na nju.

    U svakom slučaju, definitvno imaš dara i bila bi šteta da prestaneš slikati...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvo-hvala na ovako konstruktivnoj kritici :) Sad kad ste mi ukazali na to i ja primjećujem kako je tijelo u neskladu sa ostatkom. Svakako ću imati u vidu tu potrebnu harmoniju za buduće radove.
      A iskreno, za Zoricu Turkalj nisam prije čula, ali sad kad sam je guglala sam ostala ODUŠEVLJENA! Sad mi je ovo onda još veći kompliment, pošto ste rekli da su Vas moji radovi asociralu na nju! Hvala najljepša na ovakvom poticaju. :)

      Izbriši
  7. Ovo je odlicno! Iskreno prvo nisam citala tekst (uvek prvo pogledam slike kad su mi zanimljive), i mislila sam da su to tvoje omiljene slike nekih poznatih umetnika ili tako nesto! :D
    Stvarno mi se sve svidja... Mozda mi se ipak malo vise dopadaju prve dve slike od ostalih ali sve su sjajne...
    Ja volim da crtam portrete ali nazalost to radim veoma retko, jer nikako da nadjem vremena za to :/

    OdgovoriIzbriši
  8. Fansatstični radovi, kupila bi bilo koji dan. Tako su žive, pune boja, dignule bi svaku prostoriju i razveselile svakoga čiji pogled zateknu <3

    OdgovoriIzbriši