Makeup ner(e)d

Avène kompaktni puder-recenzija

/
14 Comments


Avène kompaktni puder je vjerojatno prvi komad dekorativne kozmetike ikad stavljen na moje lice.
Nekad početkom srednje škole dobila sam ga od mame i od tad uvijek imam jedan uza se. Istina, nikad nisam imala velikih problema s kožom lica, tako da sam ga najviše koristila kao korektor za podočnjake ili prekrivanje poneke bobuljice i crvenila. U OVOM postu sam pisala o njihovoj liniji Couvrance koja je namjenjena čak i najosjetljivijoj koži, te su svi proizvodi iz te linije hipoalergeni i nekomedogeni. Preporučuju se prvenstveno osobama s problematičnom i aknama sklonoj koži.

Evo što Avène stručnjaci kažu o ovom kompaktnom krem-puderu:

''Ovi puderi imaju veliku moć prekrivanja težih nepravilnosti tena. Osiguravaju savšen i ujednačen ten, bilo da se nanose sami ili s proizvodima za korigiranje tena s bojama. Posebno su formulirani za osjetljivu kožu, ne sadrže mirise niti konzervanse, a prekrivaju i teže nepravilnosti na koži, stvarajući prirodan izgled. Imaju izuzetnu sposobnost prekrivanja. Otporni su na vodu i znoj, a sadrže UVA i UVB zaštitu SPF 30 ili SPF 50. ''

Ambalaža ovog pudera mi je super! Bijela, sjajna, čvrsta plastika s narančastim slovima djeluje baš nekako medicinski i sterilno što se meni osobno sviđa. Kompaktan je, dolazi s ogledalom i kvalitetnom spužvicom za nanošenje koja je odvojena u posebnom dijelu iznad ogledala. Jako praktično i uredno.



Pri izboru ovog kompaktnog krem-pudera na raspolaganju imamo četiri nijanse i dvije različite teksture.
Nijanse su: 01 Porcelain (rozi podton), 02 Natural (žuti podton), 03 Beige (rozi podton), 04 Honey (žuti podton).
Teksture su: Rich Formula (kremasta i svilenkasta struktura namjenjena suhoj i vrlo suhoj koži)
Oil-free Formula (nemasna tekstura, za masnu i mješovitu kožu).

Ja imam pudere u nijansama 01 Porcelain i 03 Beige. Prva mi je super za zimu, druga za ljeto, a mješajući ih uvijek mogu dobiti savršenu nijansu u prijelaznim periodima.


Oba ova pudera su Rich Formula, tj. namjenjena su suhoj koži.

Tekstura je uistinu jako bogata, gusta i kremasta. Po meni je takva struktura idealna za miješanje s tekućim podlogama ili u svrhu korekcije problematičnih područja. Teksturom me podsjeća na kamuflaž kreme.
Nikako ne preporučam korištenje samo ovog pudera preko cijelog lica jer smatram da je dosta težak, unatoč nekomedogenim sastojcima. Ukoliko ga nepravilno nanesete možete dobiti ružan efekt maske.
Jedini način za korištenje ovog pudera za prekrivanje cijelog lica je da ga nanosite vlažnom spužvicom u JAKO tankom sloju. Ali i u tom slučaju pripazite, jer ako je sloj imalo deblji puder neće penetrirati u kožu nego će samo ''ležati'' na njoj i samim tim preslikavati se na sve strane (naočale pogotovo!).
Zato ovaj puder najčešće koristim razblažujući ga Avène tekućom podlogom i u toj kombinaciji funkcionira savršeno.

Prekrivanje je jedna od najboljih njegovih odlika i s kojim god puderom ga pomiješali sigurno će mu značajno povećati prekrivnu moć. Bez problema može služiti kao korektor jer će sakriti svaki trag neprospavane noći kao i svaku aknu, ožiljak ili modricu.

Trajnost mu je jako dobra. Zbog otpornosti na znoj i vlagu, na licu izdrži cijeli dan i bez fiksiranja puderom u kamenu.

Cijena u ljekarnama iznosi 33 KM.

Količina je 9,5 g, a zbog guste strukture se jako sporo troši.

Avène Tinted Compact, nijansa 01 Porcelain, SPF 30:




Avène Tinted Compact, nijansa 03 Beige, SPF 50:



swatchano na ruci, dnevno svijetlo, lijevo (03 Beige), desno (01 Porcelain):


Ovaj puder na mom licu nikad nije izazvao niti jednu aknu ili bilo kakvu alergijsku reakciju.
Mislim da je on osobito dobar izbor ako:
-imate problematičan ten, i bojite se stavljati ikakve pudere na lice;
-želite očuvati svoj ten od štetnih zračenja ili tamnjenja na Suncu, jer je ovo jedan od rijetkih pudera na našem tržištu koji ima tako viskok zaštitni faktor;
-tražite nekomedogen puder dobrog prekrivanja.

Moja ocjena za njega bila bi 10/10.

Jeste li Već isprobali ovaj puder i kakva su Vaša iskustva?

Do čitanja :*


You may also like

Broj komentara: 14:

  1. Kako je to lepo što je tvoj prvi puder bio ovako fini, a ne kao meni nekakav Constance Carroll ili kako se već zvao :D Nisam probala ovaj Avene, sviđa mi se šta si napisala za pokrivanje, ali bi mi nos verovatno jako prosijavao ispod njega.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ne znam, ako ti je masna koža postoji verzija Oil-Free kao što sam i napisala, pa bi ti možda on spriječio prosijavanje.

      Izbriši
  2. dobro zvuci ovo,svakako cu skicnuti verziju za mjesovitu kozu

    OdgovoriIzbriši
  3. Kod mene je oil free ali presvijetlo sam uzela :( kao sto sam ti vec rekla, ovdje tete nisu darezljive sa testerima a taj mi se na prvi pogled ucinio kao da je za mene. Uzela porcelain :/ ali stavim na bubuljice pa preko tecni, tako da sam ga skoro pa potrosila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joj šteta, kod nas također u nekim ljekarnama nema testera, zato dobro idući put pogledaj swatcheve po netu :)

      Izbriši
  4. jako lepo izgleda :) nisam ga vidjala u beogradu, ili nisam obratila paznju :) moracu da ga pogledam, bas si me zainteresovala sad :)
    super recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ima sigurno, potraži u ljekarnama. Drago mi je da ti se sviđa :)

      Izbriši
  5. mene si bas bas zainteresovala, samo se nadam da cu ga naci negde u beogradu, i ta oil free varijanta ce biti moja! odlican post!

    OdgovoriIzbriši
  6. Mene zanima samo kako da ga pomiješam sa tekužim puderom ? Dal po principu prvo namažem tečni puder pa preko ovaj ili ima neka caka :)))) ? Pozzzz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ga sa tekućim puderom miješam na sljedeći način: Željenu količinu tekućeg pudera stavim (istisnem) na čistu ruku (tj.na gornju stranu šake) i onda kistom uzmem željenu količinu Avene kompaktnog pudera pa ga na kistu ''donesem'' na ruku gdje ga pomiješam s tekućim puderom pomoću tog istog kista i onda nanosim na lice. Nadam se da si me razumijela :)

      Izbriši
  7. Imam masnu kozu sa bubuljicama, da li trebam koristiti tekuci ili kompaktni?

    OdgovoriIzbriši
  8. Ej prije sam ima puno akni od bubuljica ma svega,sad mi je lice pravo puno bolje i počela sam koristiti avene kreme i super su i sad planiram preći na njihove ove pudere meni je cilj da prekrijem fleke crvene sto su mi ostale znaci nemam nikakvih izbočina od akni samo te crvene flekice -.- :)

    OdgovoriIzbriši