Makeup ner(e)d

Flormar #1 recenzija-rumenilo i paleta sjenila

/
13 Comments

Ne znam koliko ste upoznate s kozmetikom branda Flormar, jer je ista popriličan novitet kako u BiH, tako i u Hrvatskoj. Kod nas ga još nema u drogerijama (samo u par trgovinica gdje se prodaju nakit,jeftini lakovi za nokte i sl.), dok u Hrvatskoj znam da ima u Kozmu, ali su cijene puno veće nego ovdje. Meni su bili poznati samo kao proizvođač jeftinih a opet solidnih lakova za nokte, sve dok se u trgovinici pokraj zgrade, uz lakove, nije stvorilo i par novih stvarčica te marke. Ja sam, naravno, kao ljubitelj svega novog u kozmetici, pogledala, uzela kutijcu rumenila, malo proučila, i ostavila. Iskreno, ambalaža proizvoda mi je bila više nego odbojna. No ipak, nakon što sam u par navrata ponovila to uzimanje-okretanje-ostavljanje, na kraju sam odlučila bar nešto kupiti i isprobati..
Uzela sam rumenilo i paletu sjenila, čisto iz znatiželje. Nakon što sam ih zajedno platila 6,50 KM (!), tješila sam se tim da mi ovog puta, radi znatiželje, bar studentski džeparac nije puno pretrpio.
Kad sam došla kući, odmah sam ih proguglala, te se ugodno iznenadila kad mi je tražilica izbacila ovu stranicu. Naime, saznala sam da je to turski brand, čija je politika sljedeća-manja cijena ne znači manju kvalitetu. Odmah mi je palo na pamet da očito štede po pitanju dizajna i ambalaže :D






-Nakon slika znate o čemu pričam! :D

Pomalo skeptična, bacila sam se na testiranje ovih proizvoda i ostala sam više nego iznedađenja!
Rumenilo 
Pretty Compat Blush-On sam uzela u nijansi P111. Privukla me je intenzivna narančasto-brončano-ciglasta nijansa, koja je potpuno mat završetka. Pigmentacija je UISTINU fascinantna za rumenilo od 3,50 KM! Ma zapravo, pokraj njega se sva ostala rumenila koja ja posjedujem mogu sakriti duboko u neseser od srama, jer je ovo definitivno nešto AJME! Samo jedan lagani dodir kistom u rumenilo, dva prelaska preko jagodica, malo blendanja, i to je to. Mislim da je količina od 14 grama i previše za nešto ovakve pigmentacije. Rumenilo je neutralnog mirisa. Struktura mu je jako fina i svilenkasta, a završetak ipak mat bez ikakvih presijavanja. Trajnost mu je-dok ga ne skinem. Znači, on traje i traje, i nikako ne gubi intenzitet. Mislim da bi ova nijansa super pristajala maslinastom podtonu kože, iako se meni sviđa i na mojoj neutralnoj koži. Prvom prilikom uzimam ovo čudo i u drugim nijansama.





Ova jeftina stvarčica je nešto što me je apsolutno oduševilo, i definitivno imate moju preporuku!

Paletu sjenila Pretty Compact Quartet Eye Shadow sam izabrala u nijansi P045. Sastoji se od 4 neutralne nijanse, koje nemaju nikakve nazive. Količina je nepotrošiva, 14 grama, kao i rumenilo. Ambalaža je slična kao kod rumenila, samo još ružnija.:D  Bijela, jeftina plastika, grozno. Cijena je smješnih 3 KM.
Završetak je mat kod tri nijanse, a kod srednje-čokoladne je kofol neki shimmerasti, iako po mom mišljenju to nije vidjelo nekog bitnijeg sjaja, jedino možda pod jakim, jakim svijetlom.
Sama struktura je baršunasto-svilenkasta, i odlično se blenda. Tamne nijanse se mrvicu truse, i zato zahtjevaju malo pažljivije rukovanje. Pigmentacija je izuzetna, kao i kod rumenila. Trajnost također.



Sve u svemu, omjer cijene i kvalitete je IZUZETAN!

Flormar me je totalno dobio, i jedini, al' ono baš jedini minus je ta neprivlačna ambalaža, koju odsad potpuno zanemarujem, jer su ovo stvarno odlični proizvodi, a opet nevjerojatno jeftini. Reklo bi se kod nas-pravo džaba! :D Baš su izuzetak od one poznate-kol'ko para, tol'ko muzike!

Evo ostavljam Vam još par slika onog što sam ja znala na svom licu često odraditi koristeći gore navedeni dvojac. :)
-Na 1.slici imam BB kremu (Garnier), puder u kamenu (Max Factor Creme Puff), na očima sjenila iz gore navedene palete, i maskaru (MF False lash effect)
-Na 2.slici sve to + gore navedeno rumenilo
-Na 3. slici samo pokazujem kako je lako pretjerati s ovim rumenilom ;)
(klik na slike za veći prikaz)








Do čitanja,
:*



You may also like

Broj komentara: 13:

  1. Totalno te kužim što se ambalaže tiče. I ja sam frkala nosom, iako je kod nas nešto drugačija, ali cijena me iznenadila jer u Kozmu nije baš najjeftiniji brand. Essence i Catrice se čine bagatela naspram njega.
    Ja sam nedavno kupila olovku za oči (za 30% dolje) i ne znam još kako bih je ocijenila. U svakom slučaju, veselim se saznavanju novih informacija. Pozdrav!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Primjetila sam da su u Hrvatskoj Flormarovi proizvodi i do 2 puta skuplji nego kod nas. Ne znam zašto je to tako, ali ovdje su definitivno najjeftiniji od svih. Olovke nisam još isprobala, ali što se tiče rumenila i sjenila,ugodno sam iznenađena. :) Pozdrav ;)

      Izbriši
  2. ovo je super! obozavam mat boje...poz iz beca, pratim te!

    OdgovoriIzbriši
  3. promenili su ambalazu i sad je kao malo bolje :) Imam 2 palete i mnoogo lakova i skroz sam zadovoljna. S cenama su u rangu sa Essence-om a imaju divne standove - mini parfimerije gde redovno provedem bar po pola sata. Probaj da nadjes duo rumenilo/bronzer i mono senke :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam ovih dana naišla na sjenila u novoj ambalaži, sa poklopcem koji se ne odvoji skroz od donjeg dijela nego se otvara ko i druge normalne palete :D (mali pomak na bolje)
      Čim nađem duo rumenilo/bronzer kupujem, jer sam ih vidjela i na njihovoj stranici i činila su mi se skroz zanimljiva. :)

      Izbriši
  4. još nam Flormara recenziraj, vrijedan je tog...ja se zasad držim na lakovima i jednom rumenilima (P113 moj favorit), ali stalno mislim to proširit pa nikad :)
    p.s. upravo te otkrila, sviđa mi se blog! samo piši :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoću svakako ;) Već sam upikirala jedan set kistova Flormar i još par rumenila, pa ću pisati o dojmovima!
      Hvala najljepša, trudim se :)

      Izbriši
  5. prelepa si!
    ne koristim ništa flormar osim dva lakica,
    koja su mi super :))

    OdgovoriIzbriši
  6. E pa toplo ti preporucujem rumenila P112 i P116 :) Fantazija! imam i ove senke kao i u crno sivoj varijanti! Super stvarcice za male novce.

    OdgovoriIzbriši
  7. ja sam neki dan kupila istu paleticu sjenila, platila ju isto 3km, samo šta je bila u rozom pakovanju kao to rumenilo...i super je. Imam još i korektor, koji sam tek krenila koristit pa još ne znam šta da mislim o njemu XD a za njihovim lakovima sam luda :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Oprosti a gdje se moze naci u Mostaru Flomar kozmetika i Golden Rose? Unaprijed hvala

    OdgovoriIzbriši