Makeup ner(e)d

EcoBella Bamboo 5 piece brush set-recenzija

/
19 Comments

Krajem kolovoza sam htjela kupiti set kistova od EcoTools-a u Bipi (u Imotskom), no nisu ga imali. Nakon toga sam otišla u Dm i vidjela EcoBella kistove, koji su me ambalažom jako asocirali na EcoTools. Odmah sam uzela set od 5 osnovnih kistova i od tad ih koristim gotovo svakodnevno.




Cijena ovog seta je bila 69,90 KN, a par tjedana nakon što sam ga kupila u Hrvatskoj sam vidjela da su ovi kistovi došli i u Dm poslovnice u Mostaru (koštaju oko 17 KM).

Evo što piše na poleđini ambalaže:
Skup od pet najljepših i nevjerojatno mekih četkica je savršen početak vaše rutine šminkanja. Četkice imaju nevjerojatno mekana sintetička vlana od taklona, reciklirani prsten od aluminija te elegantnu ručku od bambusa. Set uključuje: četkicu za puder i rumenilo, četkicu za sjenčenje oka, četkicu za šminkanje oka, četkicu za obrve i trepavice i četkicu za nanošenje korektora. Ovaj set četkica je smješten u iskoristivu zip-top torbicu.

Iako ne koristim kistove točno i isključivo za ono što je navedeno kao njihova namjena, ukupni dojam je da je ovaj set uistinu savršen za početnike koji žele imati kvalitetne osnovne kistove za malo novca.
Vlakna su jako kvalitetna, glatka i mekana. Dosad sam ih oprala strašno puno puta, i ni jedna, ali DOSLOVNO niti jedna jedina dlačica nije ispala. Ne puštaju nikakvu boju pri pranju i nemaju nikakav miris. Drška od babmusa je simpatična, lagana i relativno kratka. Za mene je to plus, jer volim kratke drške (kratkovidna sam pa mi duga drška često lupka od ogledalo pri šminkanju), no za one koji su navikli na duže drške to bi mogao biti minus.



Najveći kist koristim isključivo za tekući puder. Vlakna na njemu su jako gusta i glatka, a kist je skroz plosnatog oblika. Zbog toga je odličan za tekući puder i općenito tekuće ili kremaste proizvode. S njim se treba brzo 'izraditi' puder na licu jer zna ostavljati tanke prugaste tragove.


Sljedeći po veličini kist je također plosnat i koristim ga za nanošenje korektora. Vlakna su ista kao i na velikom kistu. Super se slaže sa kremastim korektorima. :)

Moja velika ljubav iz ovog seta je koso rezani kist. Savršen je za popunjavanje obrva i obavljanje preciznih poslova. Detaljnu recenziju ovog malog, dragog, slatkog :D kista pročitajte na blogu Beauty Addict na OVOM linku .

Najmanji kist iz ovog seta je i najmanje korišten. Eventualno ga nekad koristim za nanošenje ruža i razmazivanje olovke za usne. Nekako mi je za nijansu premalen i to je jedini razlog zašto je zapostavljen.

Kist sa češljićem za trepavice i obrve je ok. Posluži mi za uređivanje obrva kao i svaki drugi češljić za tu namjenu, tako da mislim da o njemu ne trebam puno ni pisati.

Sve u svemu, ovaj set je stvarno odličan za tu cijenu. Jedina zamjerka je ta što u set nisu uvrstili i jedan klasični 'fluffy' kist za rumenilo ili puder u kamenu, jer bi tad u njemu bilo stvarno sve što treba za osnovni makeup.

Imate li Vi iskustva s novim Dm-ovim kistovima?
Do čitanja, :*



You may also like

Broj komentara: 19:

  1. Hvala na postu :). Stavljam si na popis želja :D. Zbilja super izgledaju i povoljni su. Nisam ih vidjela u Dm-u jer ne idem često, a kad idem kupuem ciljano, tako da hvala još jednom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam htjela da kupim onaj jedan dupli ako si vidjela? Imam cak i kupon za 25% popusta, ali posto izbjegavam dm da ne bih uzela sebi jos nesto, ne znam kad cu se usudit da ga kupim :D Uglavnom, hvala na preporuci, bas sam se dvoumila. Mislila sam da nisu bas kvalitetni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da nećeš pogriješiti ako ga kupiš, kistovi su skroz kvalitetni, osobito ako se u obzir uzme jako prihvatljiva cijena ;)

      Izbriši
    2. Ma cijena je odlicna, ovaj sa obje strane ima cetkicu, kosta oko 7,30KM a jos kad dodam 25% popusta... pa jeftinije nigdje ne bih nasla :)

      Izbriši
  3. Bila sam stvarno skeptična oko tih kistova, sam mi je lakše kad čitam recenzije :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Mene baš zanima u čemu je fora sa EcoBellom i EcoToolsom, zašto imaju iste četkice i isto pakovanje. Ove tvoje baš dobro deluju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E stvarno ne znam u čemu je fora, ali bitno je da su kistovi dobri ;)

      Izbriši
  5. Meni samo zao sto je ta cetka za obrve u tom setu, te cetke su mi uvijek bezveze :)Inace dobar post, of course. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Misliš na češljić? I mene živcira što s njim popunjavaju svaki set.

      Izbriši
  6. Ej, pa imam isti set:) I takodje sam ih prala milion puta i nijedna dlaka nije ispala:) Ali se moram sloziti sa Ivanom, apsolutno bespotreban češčljić, mogli su umesto njega staviti blending brush za senke, ili za rumenilo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako, u ovom setu fali kist za rumenilo po mom mišljenju, inače su solidne kvalitete :)

      Izbriši
  7. Otkako su dosli u dm koristim EcoBella cetkice i ugodno se iznenadih kada sam vidjela da ih i ti koristis :)

    OdgovoriIzbriši
  8. jao, meni je nekako poskupo dati za to 17 KM. Ja sam prije neki dan kupila u Izboru trgovine cetku za rumenilo i platila sam je 1.90 KM. Malo ima cudan miris, kao kineski, i nekad zna otpasti koja dlacica, a ne znam sta mislis o tome, da li je lose koristiti takve cetke i zasto?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ne znam šta bih ti rekla, ja osobno ne bih nikad na licu koristila ništa što mi smrdi, ali ako tebi ne smeta i nemaš nikakvih loših reakcija ne kist onda samo naprijed.

      Izbriši
  9. Ej bok, baš sam mislila da ćeš napisati drugačije :)
    Naime, ja ih također imam i jako, jakoooo sam nezadovoljna zato što su mi izuzetno grubi pogotovo ovaj za sjenila. (Osobno) smatram kako bi baš taj morao biti najmekši, a ne najtvrđi kao i onaj najmanji. Poštujem tvoje mišljenje i obožavam ovakve postove. Obožavam biti na tvom blogu i raduje me novi post :)

    Lijep pozdrav, uživaj ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, napisala sam u postu da taj kist koristim za korektor :) slazem se da nije dobar za sjenila, jedino za kremasta sjenila jeste.. I ne razumijem kako su ti grubi, dlacice su od glatkog taklona koji je bas mekan.. Ne znam, zao mi je sto nisi zadovoljna.

      Izbriši