Makeup ner(e)d

Ingea anticelulitni piling

/
3 Comments

Zadnjih godina mi na facebook-u često iskaču stranice nekih xy prirodnih kozmetika, a mene to uglavnom sve živcira i rijetko kad privuče. Danas se masa nestručnih ljudi upušta u svakakve djelatnosti (zahvaljujući internetu i lako dostupnim ali često neprovjerenim i netočnim informacijama), pa tako i u proizvodnju "prirodne" kozmetike, koja u meni zbog tog stvara neki određen otpor. Mislim da ne može baš svatko mućkati kreme i proizvode koje ću ja stavljati na kožu, te da za takav pothvat jednostavno moraš imati ili neku školu ili zaista dublje poznavanje kemije i materije kojom se baviš.
Ne mislim ni da je sve "kupovno" dobro, ali bar znam da je prošlo dermatološka testiranja da bi se našlo na policama drogerija/ljekarni, dok se pod "prirodno" nažalost, prodaje sve i svašta.



Bilo kako bilo, u masi raznih stranica i reklama, izdvojila se jedna stranica prirodne kozmetike koja me zaintrigirala i čiji sam sadržaj sa zanimanjem pregledala. Bila je to kozmetika Ingea. Učinilo mi se (unatoč mojoj skeptičnosti) da netko tko stoji iza tog brenda zbilja zna što radi, a nakon što sam dobila i par preporuka od prijateljica, odlučila sam ugasiti znatiželju i isprobati nešto iz asortimana.


Za početak sam kupila anticelulitni piling, jer mi je uvijek lakše eksperimentirati s proizvodima za njegu kože nego za njegu lica.

Ambalaža mi se jako svidjela - staklenka s metalnim poklopcem i etiketom na kojoj se može iščitati sastav.

Cijena pilinga je 20 KM, a količina 210 ml. Cijena je poprilično visoka, no opravdana je sastavom u kojem su kvalitetna biljna ulja i ekstrakti (maslinovo, bršljanovo, bademovo ulje, ekstrakt kadulje, eukaliptusa, ruzmarina i mente).

Tekstura je uljana sa krupnijim kristalima za mehanički piling. Jednostavno se nanosi na vlažnu kožu nakon tuširanja i odlično obavlja funkciju uklanjanja mrtvih stanica.

Miris pilinga je intenzivan i baš razbuđujući. Ja volim takve herbalne mirise pa mi i ovaj jako odgovara, no ukoliko inače ne volite intenzivne mirise ovog tipa (eukaliptus, menta) onda bi vam mogao smetati.

Efekt nakon 5 minuta masiranja uz ovaj piling je NEVJEROJATNO mekana, savršeno nahranjena i glatka koža. Što se tiče celulita - bilo bi blesavo očekivati da će ga jedan piling ukloniti, no svakako da nahranjena i glatka koža odmah izgleda bolje, pa sam ja vjerojatno malo umislila da se i taj grozni celulit za mrvičak smanjio. Vjerujem da svi to već znate, no nije na odmet ponoviti - da bi se celulit reducirao potrebno je srediti prehranu, vježbati i provoditi masaže, a piling je tu samo točka na i. No, ono što se zbilja smanjilo nakon redovnog korištenja pilinga je količina uraslih dlačica i s tim sam oduševljena. :)



Kad sve sumiram - zadovoljna sam Ingea anticelulitnim pilingom. Izgleda da sam bila pretjerano skeptična prema prirodnoj kozmetici, tako da ću zasigurno isprobati još nešto iz Ingea asortimana. Jako me intrigiraju proizvodi sa smiljem (za kojim su svi u Hercegovini poludjeli) pa će sljedeće vjerojatno biti nešto tog tipa.

Kako vi stojite s prirodnom kozmetikom?
Jeste isprobali neki Ingea proizvod, i ako jeste kakvi su dojmovi?


   Do idućeg čitanja Onion Head Emoticons 33


You may also like

3 komentara: