Makeup ner(e)d

Najbolji proizvodi u 2015.

/
31 Comments

Početak Nove godine je najbolje vrijeme za rezimiranje Stare.
Generalno - moja 2015. je bila godina rada, učenja i novih iskustava. Svoje vrijeme sam poklanjala isključivo onim ljudima koji su ga zaslužili - nekolicini pravih prijatelja, obitelji i dečku. Činjenica da sam napokon naučila biti sebična sa dragocjenim, slobodnim vremenom je ono na što sam najviše ponosna. 

Što se beauty svijeta tiče - tu sam učila i radila kao nikad do sad. Posao vizažista me jako ispunjava i sretna sam što ću i u 2016. nastavit raditi ono što obožavam! Ovaj blog, koji je moja druga ljubav, je u protekloj godini bio često zapostavljen. Razlog je jednostavan - uz fakultet i posao ostaje jako malo slobodnog vremena u kojem se mogu posvetiti pisanju. Nadam se da će 2016. donijeti pozitivne promjene i na tom području.

U proteklih 365 dana sam isprobala pravo brdo različitih dekorativnih i preparativnih proizvoda. Bilo je tu svega, od najjeftinijih drogerijskih do najskupljih high end i profesionalnih proizvoda. Shvatila sam da - što više toga isprobam, to me manje stvari oduševi. Postala sam vrlo izbirljiva, tako da iz pro kit-a a i nesesera stalno nešto izbacujem.

Kad sam po makeup kolekciji prebirala proizvode za ovaj post, shvatila sam da skoro ni o jednom od svojih favorita nisam pisala pojedinačnu recenziju! Nevjerojatno! A to su sve proizvodi koje sam religiozno koristila i obožavala. Tek tad sam skužila koliko zapravo malo pišem, ali zato ću se potruditi da u ovom postu oni dobiju zasluženu pažnju.



Mislim da sam u protekloj godini isprobala najmanje 20 različitih vrsta tekućih pudera ali samo ova dva su me zaista oduševila! Napominjem, moja koža je suha i bez većih nepravilnosti, tako da sam od tekućeg pudera tražila da ima prekrasan, vlažni finish, da je praktički nevidljiv na koži, da je hidratantan i da ne isušuje, te da je maksimalno postojan. Sve te kriterije su ispunili Giorgio Armani Luminous Silk i Mac Face & Body tekući puderi. Razlika između njih je ta da GA Luminous Silk puder ima srednje prekrivanje, dok Mac F&B ima lagano prekrivanje u jednom sloju. Za mene su ovi puderi sve što suha koža (bez većih nepravilnosti) treba, te su mi apsolutni must have i u profesionalnom kitu.




Catrice Camouflage Cream sam spominjala već u postu o prekrivanju nedostataka kože, no ponoviti ću još jedanput - savršen kamuflažni korektor koji koša 5-6 km. Odličan, odličan i jedno od najvećih drogerijskih otkrića ove godine!


Znate kako je teško pronaći pristojan, mat, neutralni bronzer koji nije ni malo narančast? Jako teško! Osobito u našim drogerijama, gdje svakako i nijanse pudera biraju i uvoze kao da živimo u Južnoj Americi. E pa mome oduševljenju nije bilo kraja kad sam isprobala Maybelline Master Sculpt duo za konturiranje. Master Sculpt duo se sastoji od "bronzera" za konturiranje koji je dovoljno hladan i neutralan za moj svijetli ten, te suptilnog highlightera s kojim se mogu fino naglasiti jagodice. Tekstura im je savršena, pigmentacija taman idealna za normalno doziranje, a i cijena je skroz ok. Ukoliko baš strastveno ne preferirate narančaste linije na licu - onda bi vam se ovaj proizvod mogao jako svidjeti.
Mislim da je ovo jedan od najboljih proizvoda za konturiranje koji se mogu naći kod nas!

The Balmov Mary-Lou Manizer sam spomenula već milijun puta, no što mogu kad ga tako volim! Recenziju sam već pisala, tako da nema potrebe da se ponavljam. Ljubav koja ne prolazi! :)

Max Factor Puff Blush rumenila su (po mom mišljenju) trenutno najbolja rumenila u našim drogerijama. Krase ih divne nijanse, savršena tekstura i odlična postojanost! Izdvojila sam nijansu 30 Gorgeous Berries kao moju najdražu ove zime, jer se super slaže uz omiljene mi crvene, bordo i berrie ruževe, no lijepe su mi i ostale nijanse. Mislim da ću o ovim rumenilima uskoro natipkati posebnu recenziju da vam pokažem koliko su lijepi na licu.

Od favorita za šminkanje očiju izdvojila sam samo tri proizvoda koja su mi stvarno nezamjenjiva i koja ispunjavaju apsolutno sve moje kriterije.

Mac Pro Longwear Paint Pot u nijansi Painterly je nešto bez čega ne mogu zamisliti ni jedno šminkanje. Čak ni onaj najbrzinskiji - samo ću do trgovine look ne prođe a da na kapke ne stavim bar ovo savršeno kremasto sjenilo. Služi mi kao samostalno sjenilo za ujednačavanje boje na kapku, te kao baza za druga sjenila koja mi uz Painterly čitav dan ne mrdaju. Zaista vrhunski proizvod bez kojeg ne mogu više zamisliti ni svoj neseser, a niti profesionalni kit.

Inglot crni tuš u gelu u nijansi 77, gdje si bio cijelog mog života??? Ovo-je-najbolji-i-najcrnji-tuš-u-gelu-koji-postoji !!! Najodgovornije tvrdim da boljeg jednostavno nema! Kad šminkate druge jako je teško pronaći savršen tuš, koji će u isto vrijeme biti najcrnji moguć, te se sušiti u jednoj milisekundi da se, ukoliko klijentica slučajno trepne, ne preslika na gornji kapak, a da u isto vrijeme bude vodootporan i postojan do prekosutra. E pa sve te nemoguće kriterije ovaj tuš zaista ispunjava. Isprobala sam većinu razvikanih proizvoda ovog tipa (Mac Blacktrack, Maybelline, L'Oreal itd.), ali niti jedan mu nije ni do koljena. Ovo je za mene vanserijski proizvod bez kojeg nikad ne želim ostati.

Max Factor Velvet Volume
maskara je ovdje samo kao predstavnik moje voljene skupine MF maskara. Netko voli ovo, netko ono - Makeup Nered voli Max Factor maskare i točka. Recenzije sam već pisala pa ako vas zanima zašto je to tako kliknite na ovaj, ovaj i ovaj link. :D


Još jedno drogerijsko otkriće 2015.godine su definitivno Essence olovke za usne. Već sam nekoliko puta to pisala, no ponoviti ću - za 2-3 marke ne postoji bolji proizvod ovog tipa. Točka. Skupila sam sve nijanse a omiljene sa slike iznad su: Honey Berry, In The Nude, Plum Cake i Ready For Red.




Što se tiče ruževa za usne, ova godina mi je bila obilježena Mac ruževima. Puno sam ih istraživala, isprobavala, kupovala, a omiljeni su mi oni iz matte i retro matte linije. Njihove ruževe ili volite ili mrzite, a ja sam definitivno u prvoj skupini. Nemam problema s mat ruževima jer ih moje usne jednostavno podnose. Znam da su mnogim curama isušujući, no meni ne stvaraju nikakve poteškoće. Trenutno su mi omiljene nijanse Ruby Woo i Diva.

Druga skupina ruževa koji su me oborili s nogu su Golden Rose Velvet Matte ruževi. Recenziju sam već pisala, tako da detalje neću ponavljati. Ukratko - najbolji omjer cijene i kvalitete koji može postojati.

Kakva bih ja to blogerica bila da u ovoj godini, koja je sva bila u znaku varijacija na temu tekućih ruževa, ne spomenem bar jednog od njih? Jedini tekući ruževi koji su me baš iskreno oduševili su Sephora Cream Lip Stain-ovi koje mi je u život (doslovno) donijela moja Jasmina. Kad je dolazila kod mene u Mostar poklonila mi je nijansu 13 Marvelous Mauve (sa slike iznad) i od tad je to ruž kojeg nosim češće od svih drugih koje imam. Em je boja savršena, em mu je pigmentacija nenormalno dobra, em je udoban na usnama ko ništa, em je postojan do prekosutra. Ljubomorna sam na sve koje imaju Sephoru na domak ruke, i definitivno ću, čim odem negdje vanka kupiti bar još 3-4 nijanse ovih divnih ruževa.


I za sami kraj, alat bez kojeg bi svo šminkanje bilo nezamislivo - Zoeva kistovi. Prvu turu Zoeva kistova sam kupila prošle godine za Božić, a drugu (ovu sa slike iznad) ove godine za Božić, i sad sam definitivno odlučila da ni jedna druga "marka" odnosno brend kistova ne dolazi u obzir osim njih. Eto, toliko su mi dobri. Meni su bolji od mojih Mac i Sigma kistova a cijenom su puno prihvatljiviji. Uskoro ću natipkati detaljnu recenziju za njih jer su itekako zaslužili svoje mjesto na ovom blogu. Baš ih volim!

Eto gac!
Nadam se da vam ovaj post nije bio predugačak i da ste otkrili nešto novo što ćete možda isprobati!
Svakako mi u komentarima pišite što ste vi najviše voljeli u 2015. godini (ne mora uopće biti šminka;))!

Do idućeg čitanja Onion Head Emoticons 33


You may also like

31 komentar:

  1. Essence olovke su definitivno najbolje, a gdje nabaviš zoeva kistove? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naručim ih sa službene zoeva stranice ali na njemačku adresu kod prijatelja, tako da mi onda oni donesu kad pođu ovamo, zato što je inače poštarina preskupa! A u njemačkoj ih ima u douglas parfumerijama čini mi se. :)

      Izbriši
  2. Toliko krasnih proizvoda na jednom mjestu!mac ruževi, theBalmova Mary, MF rumenila i maskare, essence olovke..imamo jako puno zajedničkih stvari koje volimo :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Iako ne koristim gel lajnere, sad zelim inglotov :D zoeva mi je odavno na spisku, to je prvo za sta se stedi sad.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma Ane ovaj tuš ti treba, zaista ne postoji bolji! A Zoeva je priča za sebe, ljubav ogromna, nadam se da ćeš ih što prije imati :)

      Izbriši
  4. Ja sam obožavala essence olovke za usne ali su mi ove nove s cepom u boji manje kremaste od prethodnih i kao da su suhe :/ kupila sam dvije nijanse i kad iu swatcham uz stare cak primjerom i malu razliku u boji i teze ih nanosom :(
    zanima me preporuka kista za rumenilo,RT blush brush je divan al mi je prevelik.
    I obavezno cu kupiti max factor rumenilo dugo ih mjerkam al ne mogu se odlučiti za nijansu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su odlične i ove nove olovke, draže mi je kad su malo manje kremaste jer su onda dulje postojane. :) Što se tiče kistova za rumenilo - i ja preferiram manje (od RT mi je za rumenilo najbolji Contour Brush iz Core Collection seta), a inače u tu svrhu mi je najdraži Zoeva 105 Luxe Highlight brush, od ovih dostupnih kod mi ne pada na pamet ni jedan toliko dobar..

      Izbriši
  5. Super post. Koristimo dosta istih prizvoda. Zanima me gdje nabavljaš Inglot gel liner? I koja je cijena?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Inglot kupim ili u Sarajevu u njihovoj radnji u SCC-u, ili u Mostaru u kozmetičkom salonu Infinia (Stari tržni centar).

      Izbriši
  6. Gdje u Mostaru ima golden rose kozmetike?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U maloj trgovini na Aveniji (na Starom Veležovom, tamo gdje je bila prije Diadema i na lijevoj strani pored Cm-a (u onoj ulici gdje je prije bio Beneton a sad Raiffeisen Banka). Vjerojatno ima još na nekim mjestima ali ja ne znam točno :)

      Izbriši
  7. Sve redom divni proizvodi od kojih su većina i moji favoriti :) jedino što još nisam isprobala je ovaj Inglot liner o kojem već dugo slušam pohvale a sad kad si ga i ti toliko nahvalila, moram ga nabaviti prvom prilikom :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Idući mjesec naručujem svoju prvu Zoeva pošiljku i odlučila sam se na complete eye set, priznajem malo je HE za moj džep ali kao što sam rekla i za Tartelette, za neke stvari se isplati izdvojiti i ''gladovati''.

    OdgovoriIzbriši
  9. Isprobala sam skoro sve iz ovog posta i uglavnom dijelimo mišljenje, a definitivno moram isprobati ove Sephora mat ruževe jer sam se i ja zaljubila u njih kad sam ih vidjela kod Jasmine na blogu. :) Armani i MAC F&B su divni, divni puderi i uvijek ih imam u kitu, a F&B volim i miješati s nekim drugim puderima kako bih ih malo razblažila ili kako bih njemu dodala malo pokrivnosti. :) Super mi je kako počnemo drugačije promatrati proizvode nakon ponešto iskustva sa šminkanjem drugih, baš puno naučiš o koži, licu i proizvodima. <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to, kad se sjetim nekih svojih favorita od prije 2-3 godine najradije bih se pokrila ušima po glavi, ali tako je to u svemu! Iskustvom najbolje učimo :) A Sephora ruževe probaj prvom prilikom - totalno level iznad svih ostalih proizvoda ovog tipa.

      Izbriši
  10. Prelepi proizvodi i slike :) Takodje obozavam essence olovcice za usne! Zoeva mi je tiha patnja, moram nekako da je se dokopam :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Divni proizvodi :) zanima me cijena inglot tusa :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Favoriti su mi Zoeva cetkice koje deluju toliko luksuzno i skupo da ne mogu recima da opisem! Imam Essence olovku u boji Honey Berry i obozavam je, mislim da je najzastupljenija medju blogerima :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Zelim te Zoeva cetkice, igledaju jako elegantno i boja im je odlična :)
    Novi post, pogledajte http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/noviteti-1.html

    OdgovoriIzbriši
  14. Baš si me zainteresovala za ova Max Factor rumenila. Koristila sam isključivo bourjois već godinama unazad, pa bih mogla baš promeniti. I mene je oduševio ovaj Catrice korektor, odlično mi se pokazao kad radim scensku šminku, zaista dobra investicija. Inače, još si me više zainteresovala za ove odačene proizvode, pitam se hoće li biti posta i na tu temu uskoro? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da ti se sviđa Catrice korektor :) Nisam te dobro razumjela, na koju temu točno misliš? :)

      Izbriši
  15. Gdje si kupila Armanijev puder?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U Douglasu u Zagrebu, ali vidjela sam da ce Armani kozmetika biti dostupna i u Splitu u Mall of Split centru, u Douglasu isto. :)

      Izbriši