Makeup ner(e)d

Kako pravilno prekriti nedostatke na koži i postići savršen ten?

/
39 Comments

Žene često prave jednu grešku prilikom odabira proizvoda za korigiranje tena, a to je da redovno traže puder velike prekrivne moći, a pritom potpuno zanemaruju korektore. Tu dolazi do problema da na dnevnoj bazi koriste preteške pudere samo da bi npr. prekrile izražene podočnjake, dok im na ostatku lica takav "teški" puder uopće nije potreban.

Mislim da je uvijek bolja opcija koristiti laganiji puder na čitavom licu, a na područjima koja trebaju jaču korekciju dodati još malo korektora koji će nedostatke fino zakamuflirati. Vjerujte mi da takva podloga na licu zaista najbolje izgleda i na taj način se bez "efekta maske" može postići super ispoliran ten. U nastavku posta ću vam pokazati kako se i među jeftinim drogerijskim brendovima pronađu solidni proizvodi s kojima možete učiniti čuda na svom licu, te ću vas provesti kroz jednu svoju standardnu proceduru nanošenja podloge.

Kad radim podlogu, uvijek prvo krećem s laganim tekućim puderom. Pomoću kista ga nanesem u jako tankom sloju na čitavo lice izbjegavajući područje oko očiju.

Catrice Even Skin Tone je jedan solidan drogerijski primjerak koji lijepo ujednačava boju tena i u tankom sloju daje srednje prekrivanje. Završetak mu je lagano satenski i na mojoj koži se ne suši u mat, nego ostaje blistavog završetka. Meni se takav završetak pudera jako sviđa, no mislim da ne bi najbolje odgovarao jako masnoj koži. Svi ostali svakako imate moju preporuku da ga makar isprobate!
Nijansa koju imam je #010 Even Vanilla - jako svijetla i dosta neutralna. Za sve nas blijede koji tijekom zime imamo problema s pronalaskom dovoljno svijetlog pudera je pun pogodak! Cijena je oko 15 KM.


Na slici iznad lijevo je moja koža bez pudera, a desno s jako tankim slojem Catrice Even Skin Tone pudera.


Nakon što ujednačim boju lica, na područje ispod očiju nanosim tekući korektor koji će prekriti podočnjake i dodatno posvijetliti taj dio kože. Ukoliko imate jako izražene, tamne podočnjake dobro je ispod tekućeg korektora nanijeti mrvicu kremaste kamuflaže ili korektora u boji lososa da bi prvo korigirali boju. Ukoliko podočnjaci nisu toliko izraženi dovoljno je samo nanijeti tekući korektor.

Catrice Liquid Camouflage je tekući korektor (concealer) koji ima jako dobru moć prekrivanja i izuzetno dobru postojanost. Korektor je zasigurno proizvod kojeg najčešće koristim i moram priznati da mi se ovaj jako, jako svidio. Volim kako mi osvježi čitavo lice i vizualno me razbudi, sakrije podočnjake i ne isušuje mi dodatno kožu. Moram napomenuti da je nekim curama znao oksidirati na koži pa čak i peckati, no ja zaista nisam imala takva iskustva. Ali zbog toga svakako preporučujem da ga testirate na koži prije kupovine. Cijena je oko 8 KM.


Nedostatke na koži poput akni, sitnih nepravilnost, ožiljaka i pigmentacija volim dodatno prekriti kamuflažnim kremama, odnosno kremastim korektorima koji su jako pigmentirani. To mi je najdraže raditi skroz malim kistom tapkajući, tako da korektor bude što neprimjetniji, a da iz njega izvučem maksimalno prekrivanje. Na mom licu (hvala Bogu) trenutno nema nekih težih nepravilnosti pa na mojim slikama nećete vidjeti tako WOW efekt, ali vjerujte da ova metoda savršeno izgleda na svim oblicima i "jačinama" nepravilnosti. Zaista radi veliku razliku!


Catrice Camouflage Cream je vjerojatno jedan od najboljih proizvoda čitavog Catrice asortimana! Znate da sam često spominjala koliko volim Artdeco kamuflažne kreme, no vjerujte mi da su ove Catrice još i bolje. Puno su kremastije teksture i manje isušuju kože, pa s njima nije potrebno toliko puno blendanja da se postigne prirodan izgled. Stvarno su odlične i morate ih imati, pa makar samo za crne PMS dane kad i na najčistijoj koži iskoči gadna potkožna akna. Cijena je 6 KM.


Nakon što "ispeglam" sve nepravilnosti tekućim puderom i korektorima, potrebno je sve to fiksirati da bi dobili maksimalnu postojanost i izbjegli da u sred dana pola pudera nestane s lica. Fiksiranje se radi puderima u kamenu ili prahu, i to na svakom tipu kože - suhom i masnom. Postoji neka zabluda da je puder u kamenu namijenjen samo masnokošcima! On je namijenjen fiksiranju šminke na svim tipovima kože, potrebno je samo pronaći onaj odgovarajući za svoj tip kože.

Catrice All Matt Plus je puder u kamenu koji matira i vizualno blura kožu, fiksirajući pri tom tekuću i kremastu podlogu na licu. Mislim da je skroz ok za suhu kožu jer mi se ne hvata za suhe dijelove, nije težak na licu, a šminku drži na mjestu cijeli dan. Cijena mu je oko 7 KM.


Nakon što lice matiram puderom u kamenu, volim dodati hajlajter da mi koža dobije dodatnu dimenziju i blistavost. Malim lepezastim kistom ili prstima nanesem hajlajter na vrhove jagodica i ispod luka obrva.


Catrice Golden Powder je LE hajlajter u kamenu i ako već niste - odmah ga potražite i kupite! Znate kako je teško u drogerijama pronaći ikakav hajlajter, a kamoli ovako prekrasan! Jako je suptilan, puno suptilniji od moje voljene Mary Lou, ali skoro pa jednako kvalitetan. Ne trusi se po licu, divno reflektira svjetlost i ističe jagodice! Cijena mu je oko 9 KM.


To bi bilo to - savršeno ujednačen ten i zdrav izgled kože bez efekta maske! Sad se mogu baciti na ostatak makeupa. :)

Do idućeg čitanja Onion Head Emoticons 33


You may also like

Broj komentara: 39:

  1. Potpuno se slažem s tobom u vezi podloge, meni je puno draže koristiti puder sa srednjim prekrivanjem. Ovaj Catrice imam u planu kupiti. Imam obje kamuflaže i super su mi, a highlighter sam baš gledala i također ga planiram kupiti. Morat ću se požuriti dok je još u prodaji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažemo :) Hajlajter obavezno kupi dok ga još ima, divan je!

      Izbriši
  2. Savrsena siii :D
    Nazalost mislim da je ova catrice kamuflazna krema jedna od najlosijih koje sam ikad koristila....ali definitivno cu isprobadi all matt plus :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ne mogu vjerovati za kamuflažu, meni je baš baš odlična! Kremasta, prekriva super, fino se izblenda.. Baš me zanima što ti se konkretno na njoj ne sviđa?:)

      Hvala na komplimentu :)

      Izbriši
  3. Pa ti si toliko savrsena da se i ne primjeti razlika prije i kasnije, razumijem da i jeste cilj da se puder ne vidi, ali zeno imas savrsenu kozu (osim ako ne koristis photoshop XD), i prelijepe prirodne konture lica :D Zavidimo ti svi mi sa ne bas savrsenom kozom...

    Sto se tice tecne catrice kamuflaze, cesto se zna nakupljati u boricama ispod ociju, tesko cemo kod nas naci neki korektor, tecni ili bilo koji drugi da to ne radi...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Imam stvarno zahvalnu kožu,a i genetika me je poljubila u čelo, s tim stvarno nikad nisam imala problema (Bogu fala :)) S druge strane, jako vodim računa o preparativnoj kozmetici, kremama, serumima pa vjerojatno i to daje rezultate.. Što se tiče Photoshopa - nažalost, ne znam se služiti njime :D Koristim samo PhotoScape za rezanje slika i postavljanje svjetline na njima :)

      Istina, većina korektora se nakupi u boricama ali zato ga je potrebno stavljati u JAKO tankom sloju i fiksirati puderom u kamenu, onda se nakupljanje može dosta reducirat :)

      Izbriši
  4. Apsolutno se slažem s tobom i imam istu rutinu - nema smisla žbukati se preteškim puderima kad se sve nepravilnosti mogu fino, ciljano prekriti korektorima. Još jedna stvar koja meni nema smisla je stavljanje preteških korektora, koji su inače namijenjeni za nepravilnosti, na podočnjake.
    Ti si predivna kao i uvijek <3 a proizvode koje spominješ uglavnom imam i ja i zbilja su dobar drogerijski izbor. Žao mi je što nisam uspjela uloviti ovaj Catrice LE highlighter, djeluje mi predivno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažemo! Šteta za hajlajter, ako ga ulovim još negdje dobiješ :* :*

      Izbriši
  5. Voljela bih reći da je i kod mene procedura ista, ali nažalost ne! Kamuflažni korektor mi ne treba, jer gotovo nikada nemam akne, nekad, ali baš nekad kad sam u crvenom. Ali zato imam rosaceu i oba obraza su mi skroz crvena, tako da moram koristiti puder koji bolje pokriva, ili korektorom namazati cijelo lice :-)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razumijem, u takvim slučajevima je jednostavnije koristiti puder s jačim prekrivanjem ili nekakav korektivni primer sa zelenim pigmentom pa zatim laganiji puder no to je opet dodatna kentra. Bitno je samo da sve skupa izgleda dobro ;)

      Izbriši
  6. Tebi ne treba nikakva podloga- dnevna krema, malo rumenila i maskara- nista drugo hehe

    Imam jedan problem sa svim puderima u posljednje vrijeme, pa bih voljela da mi kazes u cemu je problem, naravno ako znas...svjetle sam puti i koju god nijansu kupim, koja na drugima izgleda svijetla i jeste svijetla, na meni je sve pretamno...kako je to moguce???
    Znaci, nije do nijanse, nego do koze, ali ne shvatam u cemu je problem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Postoji mogućnost da ti puderi oksidiraju na koži i zato mijenjaju boju u kontaktu s kemijom tvoje kože.. Zbilja ne znam kako riješiti taj problem, jedino što ti mogu preporučiti je da testiraš pudere od različitih proizvođača (možda čak i od apotekarskih brendova) dok ne nađeš onaj koji ti neće oksidirati na licu..

      Izbriši
  7. Pet minuta sam gledala sliku s puderom i bez pudera i gotovo je neprimjetna razlika :D
    Imam suhu kožu i zanima me koji drogerijski puder ti je najbolji?
    Koliko god radila pilinge,koristila ulja,serume kreme,svi puderi mi naglase suhe dijelove i na nosu mi jako čudno sjedne puder.
    Temeljito odradim njegu, uložila sam hrpu vremena i novca u preparate, i stvarno koža izgleda super bez makeupa,ali koji god puder stavim, kojom god četkicom (od RT,Blush,BeautyBlender) on se pohvata na nosu i skoro ko da ga nestane odmah s nosa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iz drogerijskog ranga mi je godinama najdraži Bourjois Healthy Mix Serum i Rimmel Lasting Finish, ali u zadnje vrijeme sam dosta testirala high end i pro pudere tako da ne mogu da ti ne preporučim Mac Face & Body koji je apsolutno savršen za suhu kožu koja nema velike nepravilnosti, jedino mi on apsolutno nikad ni u najgorem stanju kože nije naglasio suhe dijelove, za sve ostale je ponekad jedino rješenje dobar silikonski primer..

      Izbriši
  8. OK zvanicno sam zavidna na tvojoj kozi. Idealna je. Ja se mucim sa masnom kozom i imam mnogo akni i oziljaka po citavom licu. i ja prvo stavim laganiju podlogu najcesce Avonovu calming effect i onda korektor po oziljcima i aknama. Ali imam problema kod koristenja pudera u kamenu jer imam osjecaj kao da imam masku na licu a stvarno pazim da ga stavim sto je manje moguce :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Čime nanosiš puder u kamenu? Ako ga nanosiš onom spužvicom koja dođe uz njega moguće da radi toga na licu završi previše proizvoda. Najbolje ga je nanositi rastresitim kistom s kojeg obavezno otreseš višak pudera i tek onda ideš na lice.. Na takav način se izbjegne "maska", a možeš i termalnom vodom poprskati lice nakon pudera u kamenu da mu vratiš svježinu.

      Izbriši
  9. Lako je koristiti puder sa slabim prekrivanjem kad imaš takvu kožu. :D Meni tako l agani puder ni uz kamuflažu ne bi sve prekrio, tako da volim ipak jače prekrivanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iz iskustva znam da i na teškim nepravilnostima ovakva podloga može odlično izgledati ali zahtjeva puno više truda nego kad samo na cijelo lice naneseš puder jakog prekrivanja. No, svi imamo svoje načine ;)) Bitno da na kraju sve skupa izgleda dobro..

      Izbriši
  10. Ja kupila prekjucer uzela ovaj puder i ne pase mi.. imam mjesovitu kozu suhu obrazima i nadala sam se da ce mi biti dobar kao photofinish al ni blizu...:( tesko se razmaziva,,skupi se isto i na suhim i masnijim djelovima i nakon par sati nestaje s lica pomalo..:-( cak mi prekrasno rumenilo max facor losije izgleda preko njega, niti je pigmentirano ni prekrasno kao kad ga stavim preko true matcha ili vichya... Na tebi sve izgleda prekrasno :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao.. Ipak je najbolje dobro testirati puder na svojoj koži prije kupovine. :)

      Izbriši
  11. Odličan post! Ovo bi zbilja svi blogeri trebali imati zalijepljeno na vrh bloga da je odmah vidljivo svima. :D Ostale Catrice proizvode koje si spomenula nisam probala, ali njihove kamuflaže su mi definitivno holy grail proizvod koji bez iznimke nosim u svojem, valjda 95% high end kitu. Što se mene tiče, najbolji kremasti korektori/kamuflaže na tržištu - bolji su mi od Kryolana, Artdecoa, hrpe profi brandova, Laure Mercier, Kevyna Aucoina.. Zbilja dragulj među drogerijskim proizvodima. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga! Slažem se za Catrice kamuflaže, drago mi je da ih i ti voliš!!

      Izbriši
  12. Jesi li koristila beauty blender od ebelina,ako jesi kakav ti je? Inace puder nanosim blush 32 kistom i dobro mi funkcionira, al dzaba kad me nesto vuce da isprobam i tu spuzvicu. :D Vidjela sam neki dan u dm-u da je dosao i ljubicasti pored onog standardnog rozog, valjda je jedina razlika samo u boji...
    I jos cu ti, po ko zna koji put, reci koliko si lijepa zeno draga! Nina. :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam koristila Ebelinov blender, koristila sam Original Beauty Blender, Bipinu verziju i Aurinu. Bipina mi je grozna, pretvrda i kao plastelin, a Aurin je skoro pa identičan orginalnom Beauty Blenderu. Ja volim te spužvice mada ipak puno više volim kistove. Sa spužvicama se puder troši neusporedivo brže..

      Hvala ti draga Nina :*

      Izbriši
  13. Ja se također moram složiti sa tobom.
    Kako znam za sebe i kako se šminkam, neki lagani puder, trenutno i ja koristim Catrice Even Skin Tone, nanesem na cijelo lice i korektorima sve sredim.
    Često me pitaju koji puder koristim pa mi je uvijek sve, kako kažu on a point, a zapravo i nije tajna u puderu.
    Ma da ne duljim, sve si objasnila, koristimo sve skoro iste proizvode.
    Super, pozdrav. ❤️

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma upravo to, vecinom uopce i nije tolika fora u puderu koliko su bitni korektori.. Skroz te kuzim :)

      Izbriši
  14. Ma ti si divna i imaš tako divno lice da ti apsolutno nije potreban ni puder, ni korektor. Ljepota.
    Kod mene je također ista rutina i čak isti proizvodi :) Posebno mi je drag Catrice puder i korektor i moram reći da je mene nekoliko puta peckao, ali više ne i drago mi je zbog toga jer je to dosad najbolji korektor koji sam koristila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Minna :) Ma super je korektor, stvarno bolji od vecine drogerijskih - osobito u tom cjenovnom rangu..

      Izbriši
  15. Ajme predivna si! Obozavam tvoje postove!♡ moja koza je takodje svijetla a tip koze suha ka normalnoj bez vecih nepravilnosti. Koristila sam artdeco rich treatmant u nijasni 10 i odgovarao mi je ali sad sam razmisljala da kupim healthy mix 52 kazu da i nije toliko svijetla koliko se cini pa se bojim da mi bude taman, da li si ti koristila? A osim toga svidio mi je se i ovaj od catrice mislim da bi nijansa odgovarala :) Sad ne da sam u dilemi vec sam u trilemi hahaha :( puno poljubaca nadam se da ces mi pomoci ♡

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala <3 Tamniji je Bourjois HM 52, on je dosta zuci. Ja ga imam i vec mi je mrvicu taman, uskoro ce biti post s nijim pa ces vidjeti. Inace mi je on super puder, prava steta da nema kod nas nijansa 51..ovaj catrice u nijansi 10 je dooobro svjetliji od HM 52, ako hoces javi mi se na Facebook page da ti posaljem sliku swatcheva jedan pored drugog. :)

      Izbriši
  16. Prelijepo izgledas:* zaboravila si nam reci koje su nijanse catrice tecnog korektora i kamuflaze:*

    OdgovoriIzbriši
  17. Zdravo,da li moze broj kamenog pudera?Posto planiramcu kupovinu :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Cao, moze li broj kremaste kamuflaze, pudera u kamenu i hajlajtera?! Hvala ������

    OdgovoriIzbriši
  19. Nijansa tekuće kamuflaže je 010 Porcellain a kamenog pudera 025 Sand Beige. Hajlajter je bio samo u jednoj nijansi ako se ne varamn, međutim on je Limited Edition pa čisto sumnjam da ga još ima kupiti.

    OdgovoriIzbriši
  20. Poučan i odličan post, hvala ti na tome :) PS još jedna zaluđenica sminkom, kremicama i njegom kože :*

    OdgovoriIzbriši