Makeup ner(e)d

Eucerin AQUAporin ACTIVE dnevna krema

/
12 Comments

Dugo sam tražila dnevnu kremu sa SPF-om koja će biti dovoljno hidratantna, a opet dovoljno lagana za nošenje ispod šminke, koja mi neće začepljivati pore i izazivati prištiće kao većina drugih krema sa zaštitnim faktorom. Guglajući i čitajući recenzije naišla sam na ovaj post o Eucerin AQUAporin ACTIVE liniji pa sam na osnovu Martininih pozitivnih riječi odlučila isprobati dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom 25. Kupila sam je prije skoro dva mjeseca i od tad je koristim svaki dan, tako da vam mogu napisati svoje realne dojmove o njoj.


Krema dolazi u plastičnoj posudici, zapakirana u kartonsku ambalažu. Cijena je oko 35 KM, a količina 50 ml. Ja sam svoju kupila u Splitu u ljekarni Farmacia, no Eucerin kreme možete nabaviti u svim boljim ljekarnama i kod nas.  

Tekstura je nešto između gela i kreme, jako lagana i brzoupijajuća. Nije parfumirana i sad nema baš nikakav miris. Kažem "sad" jer kad sam je prvi put otvorila osjetila sam intenzivan miris alkohola što me poprilično poplašilo, no miris je kroz par minuta ispario i nisam ga osjećala više nikako, nakon tog prvog otvaranja. Izostavljanje parfema iz kreme je odlično za osjetljivu i reaktivnu kožu jer često baš te parfemske komponente u proizvodima za njegu izazivaju iritacije i prištiće.

Moja suha koža se jako brzo složila sa ovom kremom, a osjećaj ugode i hidratacije je zaista tu. Baš intenzivno vraća vlažnost koži, upija se kroz minutu-dvije, te odmah po nanošenju mogu nastaviti sa šminkanjem, što ovu kremu čini idealnom za svaki dan. Koža odmah po nanošenju dobije živost i blistavost, kao i SPF zaštitu koja joj je itekako potrebna bez obzira što nije više ljeto.

Iako ima zaštitni faktor 25, krema mi nije izazvala nikakve prištiće niti probleme na koži.

Često me zbuni kad na nekom proizvodu za njegu piše "za sve tipove kože", no ova krema je toliko lagana a djelotvorna da čak mogu i zamisliti da dobro funkcionira i na suhoj i na masnijoj koži. Naravno da ostatak njege mora biti prilagođen, ali ovo je zbilja nešto najbliže univerzalnoj dnevnoj kremi koja pokriva većinu tipova i stanja kože. Mislim da jedino ekstremni slučajevi suhoće, kao i ekstremno masna koža ne bi dobro prošli s ovom kremom, a svi tipovi koji su imalo bliži nekakvoj normalnoj koži bi se sigurno dobro složili s njom.

Na slikama ispod možete vidjeti sastav i teksturu kreme:


Ja mirne duše mogu reći da sam napokon pronašla savršenu dnevnu kremu jer ima sve što mi trenutno treba na dnevnoj bazi, i sigurno ću je ponovno kupiti.

Volite li vi Eucerin proizvode?
Koja vam je omiljena dnevna krema?

Do idućeg čitanja bye1 onion head


You may also like

Broj komentara: 12:

  1. ODLIČNA!!! :DDDD Imam i volim... savršena za dan, a nevečer furam Q10 njihovu! XDDD

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma svi su im proizvodi dobri i isplati se svaka marka koju das za njih, samo mi nije jasno kako neki proizvod moze biti za sve tipove koze, kad svaka koza zahtjeva drugaciju njegu, drugaciji sastav itd...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako sam i napisala u postu-bas sam na prvu to pomislila, ali nakon koristenja skuzila sam da bi stvarno mogla pasati vecem "rasponu" tipova koze, mada ne vjerujem da bi bila dobra ekstremno suhoj kao ni ekstremno masnoj.

      Izbriši
  3. Sad i mene buni ovo za sve tipove koze a vec duze vreme merkam ovu kremu:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ima li kakve veze taj zastitni faktor 25? U mene se vecina krema iritira kozu oko nosa(ko treuntno sad) i muku mucim stim vec otkad tako da bi probala ovu kremu samo ako mi mozes objasnit kakav je to zastitni faktor 25? I znaci li sta manji/veci faktor za ove moje iritacije? Pusa i pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaista ne znam zasto bi ti spf iritirao kozu, no ne kazem da nije moguce. Najbolje da se raspitas u ljekarni ili kod dermatologa dodatno jer ja nisam upucena u to. :)

      Izbriši
    2. Zaboravila sam - ima ista ovakva krema iz Aquaporin linije bez zastitnog faktora :)

      Izbriši
  5. Koristila sam vise eucerin preparata i omiljeni su mi pH5 wash koji koristim za umivanje, hijaluron koncentrati, hijaluron CC krema, hijaluron nocna krema. Takodje volim njihov piling, tonik, intimni, kremu za ruke i stik za usne je obavezan :)

    OdgovoriIzbriši