Makeup ner(e)d

Mrtvi kut (iliti očima muškarca): O žiletima

/
9 Comments


Prijatelji, netko misli na vas. To je moto moje prve, nadam se ne i zadnje kozmetičke recenzije/reakcije. Recenzije jer ću prokomentirati neke proizvode, a reakcije jer ću pokušati promaknuti slobodu i naviku izražavanja po pitanju muške svakodnevne „kozmetike“ i redovne problematike modernog i onog drugog, običnog, bolje reći tradicionalnog (kakvim se i smatram :D) muškarca.

Na tapeti su tri proizvoda, tri brijača, jednokratni i višekratni: Gillete 2, Gillete Mach3 i Bic Flex 3.. Ocijeniti ću više karakteristika ovih proizvoda: oštrinu britvice, osjećaj tijekom brijanja, osjećaj nakon brijanja, trajnost proizvoda, te cijenu.

Gillete Mach 3 kao prvi višekratni trobritvični aparat, sa jako dobrom reklamnom kampanjom, bio je san svakog muškarca i onih kojih se tako osjećaju (Mach3, BMW ///M3, „Sve su žene oko mene“).






Naravno, kao i svi, pao sam na foru, u Metkoviću nagovorio roditelje da mi kupe famozni brijač (M3 Power verziju, u BiH još nije došao :D ). Kao mlađi korisnik bio sam zadivljen izgledom i dizajnom, sveukupnom „moćnošću“ željenog brijača, ali i performansama (nije da je imao težak zadatak). Odrastanjem i češćim brijanjem, shvatio sam da su mi potrebne više od dvije patrone u godinu dana, te sam naišao na prvi minus, visoka cijena. Dvije patrone su znale biti od 17 do preko 20 KM, što je bio velik udarac na moj džep. U novije vrijeme sam ostao oduševljen sniženom cijenom (cca. 10 KM), ali ukupne performanse su pale. Mach3 slabo siječe dlaku, daleko od sloja kože, čupa, te koža ostaje nadražena u određenim predjelima. Iako moj „daily driver“ zbog zanimljivog dizajna i plastičnog stalka, koji olakšava transport i skladištenje patrona, sve više gubi taj status, ponajviše zbog kratkotrajnosti samih patrona. Sa funkcijom vibriranja nikad nisam bio na ti (strah od vibrirajućih oštrih predmeta blizu vratnih žila :P).


Bic jednokratni brijač, prvi odlazak van Gillete carstva, opiranje ustaljenom trendu, nešto novo, nešto divlje:




Pomak se dogodio, čini mi se, na drugoj godini fakulteta. Razlozi su dosadna i neuredna brada, skupoća Mach3 patrona (prije spomenutog pojeftinjenja), tako da mi je vlastita kalkulacija izbacila značajnu uštedu na godišnjoj razini ako kupim veći broj jednokratnih Bic žileta. Prvo iznenađenje, jednokratni žileti nisu jednokratni! Zapanjujući trenutak, nadasve mi je promijenio život, otvorio nove poglede. Moje prvo iskustvo bili su Bic brijači, sa jednom oštricom, ali za ovaj članak odlučio sam predstaviti Bic Flex 3, jednokratni trooštrični brijač, cijene 2,10 KM. Ovaj brijač, kao novi kolač u popisu do sada korištenih, pokazao se dobar. Oštrina britvice je dobra, osjećaj tijekom brijanja ugodan uz blago čupkanje, osjećaj nakon brijanja je dobar, ali lošiji od Gillete 2 o kojem je riječ u idućim redovima. O trajnosti ne mogu reći ništa prikladno zbog kratkoće posjedovanja, brijač je plastični, hibrid između jednokratnog i višekratnog, ostavlja mogućnost stavljanja nove patrone. Bic Flex 3 se pokazao kao odličan proizvod, svakako bi pohvalio i Bic sa jednom oštricom iako nije predmet ove recenzije.







Gillete 2
, jednokratni brijač. Cijena 1,25 KM za 2 komada. Oštrina britvice, oštra. Tijekom brijanja, dosta glatko, paziti na neravnine na licu zbog same oštrine proizvoda. Ugoda nakon brijana izrazita (glat sa metalik efektom):




Za trajnost proizvoda vrijedi prethodni poučak jednokratni žileti nisu jednokratni, traje duže od mlađeg i skupljeg brata! Kratko i jasno, moj favorit.







Kao što kaže stara poslovica „Nije važno što si čuo, već od koga“, pa da vam se ukratko predstavim.



Naravno, želim ostati anoniman, jer gdje će muško o kozmetici, ali reći ću vam da studiram u Hercegovini (nije Foča, a ni Međugorje), još malo pa gotovo, bavim se računalima, te pratim ovaj blog od samih njegovih početaka + 1 godina. Volim sve što vole mladi, naročito veselu pjesmu, miran ambijent i dobro pivo. Od sporta najviše volim gledati nogomet, a igrati PES. Sretno sam zauzet dvije godine (u pitanju je djevojka :P).
Za kraj, pozdrav svim čitateljicama i čitateljima uz veliki hit Bobana Rajovića „Kad se opet dotjeraš za mene“. 




Baš me zanima koji žilet koristi Boban. Bobane, javi se!



You may also like

Broj komentara: 9:

  1. Well well nek ima još muških recenzija na ovom području :D svaka čast :D

    Btw ne znam jesi li probao gilette (il je wilkinson) onaj zeleni sa tri oštrice il čak onaj sensitive (plavo crni) također s tri. Meni je super, a i gospon mužu (a on je bradonja :D )

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da gospon autor čita prijedloge :)

      Izbriši
    2. Čitam, naravno. Gillete sa 3 oštrice je upravo ovaj Mach 3, probao sam zeleni i crni, jednostavno brzo otupe, tako da im brzo padaju performanse. Wilkinson planiram uskoro probati, možda nešto i napišem o tome. :D

      Izbriši
    3. Mare poĆeraj ga odma :P evo otiđoh do kupaone da provjerim - ovu su wilkinson, ne gilette (my bad) nama su se pokazali super :D

      Izbriši
  2. Svaka cast na stilu pisanja :)) Uspjelo mu je da procitam od rijeci do rijeci temu o ziletima... (a nisam musko :)). Pozdrav prijatelju i nek navrati opet ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimljivo, čitala bih još! :-) Fin dodatak blogu.
    Moji favoriti ( i mog dragog):
    http://news.pg.com/sites/pg.newshq.businesswire.com/files/image/image/Gillette_MACH3.jpg
    http://www.wilkinsonsword.co.uk/images/products/men/extra3_icons.png

    S ovim "jednokratnim" se, iz mog iskustva, ne može ništa, osim iskasapit! :-)
    I da, muški su kvalitetniji od ženskih.

    Etooo, pozdrav prekrasnoj Mariji i prijatelju (koji može bit da je isto tako prekrasan!) :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lijep, mršav, lepršav. ;) Hvala na pozitivnim kritikama. :)

      Izbriši
  4. Što je najtužnije, i ja pročitah ovu recenziju ali ne za nekog muškarca nego za sebe. Ženske brijače ne koristim jer nemam nježne ženske dlačice. Hahah. Kažu mediteranski tip. :)

    OdgovoriIzbriši