Makeup ner(e)d

Tutorijal: dnevna i večernja šminka s low-budget proizvodima

/
44 Comments

 

U ovom tutorijalu ću vam pokazati kako se jednostavno i brzinski našminkati za dnevne obaveze (poput posla, škole i sl.), te kako taj nježni i prirodni izgled u nekoliko koraka pretvoriti u večernji look. Koristila sam isključivo jeftinije drogerijske proizvode (fotografija iznad), za koje vjerujem da su dostupni većini cura.
Obzirom da je riječ o tutorijalu, ovo će biti post s puno slika i manje teksta, tako da krećemo odmah na posao. :)

1.KORAK: Na lice sam nanijela tekući puder (Maybelline Affinitone Mineral) i fiksirala ga puderom u kamenu (Catrice Mattifying Powder)..



Prelazim na šminkanje očiju.


2.KORAK: Lagano sam popunila obrve (Revelique Eyebrow Pencil) te u unutarnje kutove očiju i ispod obrva stavila kombinaciju dva sjenila sa slike ispod (Catrice Absolute Bright paleta).


3.KORAK: Nakon toga sam na središnji dio kapka stavila dva srednja sjenila iz palete (rozo i tamnije rozo), a u pregib oka sam stavila zadnje (svijetlo taupe) sjenilo iz palete. Sve sam blendala da ne bude oštrih prijelaza.


4.KORAK: Uz gornji i donji vanjski rub trepavica sam stavila crnu olovku (Essence Longlasting eye pencil), a zatim sam na trepavice stavila sloj maskare (Catrice Glamour Doll).


Nakon što sam lagano naglasila oči, nastavljam sa licem.

5.KORAK: Bronzerom (Catrice Sun Glow Shimmering Bronzing powder) sam naglasila jagodice tako što sam ga laganim pokretima kista nanijela ispod jagodičnih kostiju, te sam s onolikom količinom koja ostane na kistu lagano prešla uz rubove čela i po pregibima očiju, čisto da se svi tonovi na koži ljepše stope.


6.KORAK: Na vrhove jagodica sam nanijela mrvicu kremastog rumenila (Essence Soo Blush! #10 Sweet as a peach).



7.KORAK: Usne sam lagano definirala tamnijom olovkom (Essence #05 Soft Berry), a onda ih popunila sa svjetlijom nude nijansom (Essence #11 In The Nude), te dodala još mrvicu nude sjajila (Essence Glossy Lip Balm).

To bi bio moj super-duper jednostavni i prirodni look kakav u zadnje vrijeme često nosim. Skroz decentno, a opet uredno i fino, i gotovo doslovno za 5 minuta.


E sad, kad se vratite kući s fakulteta/posla/škole i morate se brzinski spremiti za noćni izlazak ili nešto slično i nemate vremena skidati svu šminku-evo nekoliko poteza s kojima dnevni look pretvarate u večernji.

1.KORAK: Smeđe-brončano sjenilo! Jednostavno ga nanesite preko cijelog kapka a u pregib dodajte još malo bronzera i sve skupa izblendajte. Bitno je da nema oštrih prijelaza. Ja sam koristila Essence Metal Glam #18 Choco-chic preko čitavog kapka. Sjenilo na slici ispod izgleda puno svjetlije jer je slikano novo, ali kad se skine ovaj površinski sjajni sloj, ispod je dosta tamnije. Pravo čokoladno-brončano .:)


2.KORAK: Obrubite oči crnom bojom i dodajte par umjetnih trepavica! Ja sam nanijela crni tuš uz rub gornjih trepavica (Essence Liquid Inq High Shine Eyeliner) i crnu olovku uz rub donjih trepavica i u donji waterline (Essence Longlasting eye pencil). Dodala sam i 2-3 parcijalna snopića umjetnih trepavica (Catrice Single Lashes).


3.KORAK: Nude usne zamijenite bold usnama! Ja sam nanijela zagasitu berry crvenu olovku (Essence Lip Liner #08 Red Blush) koja je sve upotpunila. :)




To bi bilo sve! Nadam se da će vam ovaj tutorijal biti od pomoći.
 .
Volite li više nježniju ili dramatičniju šminku? Pište mi svoje dojmove i komentare!

Do idućeg čitanja Onion Head Emoticons 33



You may also like

44 komentara:

  1. Nježniji look mi je mnogo ljepši jer i sama inače volim takve. :) I više mi se sviđa kako ti stoji nježniji. Essence olovke za usne su mi čisto savršenstvo. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Necu te hvaliti i sama znas da te citam s merakom. Pitanje. Koje ljepilo koristis zs parcijalne trepavice? Ja sam imala davno neko crno ardell ljepilo za parcijalne, stvrde se ko kamen. Malo me plasilo, pa sam ga proslijedila...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nino <3 Ja koristim to Ardell za parcijalke, ima crno i prozirno, meni su ista oba. Stvarno je skroz jako ali bar nema brige da će se odlijepiti, mada mi posluži i Duo..

      Izbriši
  3. Ma znas sta, ti sta god da stavis prelijepo izgledas! Bas sam te neko jutro spazila u gradu, stvarno si prirodna ljepotica :) Essence olovke su mi super, pored Artdecovih najbolje. Samo me ubi u pojam sto u citavom gradu ne mogu naci nijansu satin mauve, bit ce da ih uvijek razgrabe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, mogu mislit na šta sam ličila ako je bilo jutro :D Hvala ti svakako! :) Ja sam baš neki dan kupila Satin Mauve, mada istina-u Grudama u Cm-u. Baš je prava go-to nijansa, odlična za svaki dan!

      Izbriši
  4. lipo si se nasminkala mare, ja volim vise ovaj vecernji, ali na meni uvijek ovaj dnevni, no mejkap mejkap :D samo jos tus dodam, rijetko sam bez tusa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fala Ane, a i kod mene je najčešće ovaj prvi, samo ubacim neki jači ruž. A volim i ja tuš ali sam postala lijena za svaki dan.

      Izbriši
  5. Meni si slatka sa oba looka! Super je ovaj fazon sa jeftinijom kozmetikom, ali sam, ipak, mišljenja da kad se koristi jeftinija kozmetika, potreban je dobar primer, da sve to drži dovoljno dugo.
    Koristim i jeftiniju i skuplju kozmetiku i govorim iz ličnog iskustva.

    Pohvale za ovakvu vrstu postova

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasno ti stoje oba, ali ja i kad idem van češće nosim ovaj look za na faks nego neki jači :D Samo da te pitam, kakve su ti te trepke od Catrice, i koje ljepilo koristiš?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Ma podržavam ja jaku šminku u svaka doba ako je izvedba dobra :))
      Nisu mi loše uopće Catrice trepavice. Inače koristim stalno Ardell parcijalne, ali nema neke ogromne razlike, skroz su lagane i ugodne, u paketiću ih ima različitih dužina, što je još jedan +. Ljepilo je Ardell za parcijalke, ovo-http://4.bp.blogspot.com/-7P9TNlhVCu4/UNokZwxsWPI/AAAAAAAAD40/AfxoJsUDJqU/s1600/ardell_lash_adhesive.jpg

      Izbriši
  7. Super post! I ti si prelijepa :) Ako stigneš bilo bi super i neki sličan tutorial koji ne uključuje samo low-buget kozmetiku, nego onako što ti najčešće koristiš. Kako ti se čini ova catrice paleta?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, baš mi je skroz drago da ti se sviđa post! Potrudit ću se napraviti tutorial i sa svojim najdražim proizvodima :) Catrice paletica je onako, previše svijetlih nijansi, relativno loše pigmentacije. Nisam oduševljena, mono sjenila su im daleeeeeko bolja! Po meni je bolje uzeti njihova dva dobra mono sjenila nego čitavu ovu paletu.

      Izbriši
  8. Predivna si!!!Ali ono stvarno,stvarno:-)I sad si me zainteresirala za ovu Essence olovku za usne i sjenilo,morat cu ih potrazit.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno draga Renchica, sjenilo i olovka za usne su skroz dobri :)

      Izbriši
  9. ti si bas lijepa, uvijek ti to kazem, pa tako i sada, uglavnom svidja mi se njeznija i dramaticnija sminka, =D znaci taj Essence Metal Glam #18 Choco-chic mi se bas svidja, jos kad sam vidjela kako na tebi izgleda, morat cu uzet , citala sam bas o njemu na par blogova, i moram kupiti te parcijalne umjetne trepavice, =D imam i ja tri essence olovke za usne, super su, u zadnje virjeme bas volim essence proizvode, =D
    bas mi se svidio ovaj post =D super si to uradila, kao i uvijek =D
    Amina

    OdgovoriIzbriši
  10. Stvarno ne znam koji look mi je bolji, predivna si mi u oba izdanja! :) A ovo Essence Choco-Chic sjenilo izgleda mrak, morat ću ga potražiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno puno! ^_^ Isprobaj sjenilo, skroz je solidno ako košta nešto baš sitno!

      Izbriši
  11. Stvarno si prelijepa! A na lijepom insanu sve lijepo stoji :D a jos je ljepse kad nam pokažeš kako uraditi nesto s malo para :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Na stranu sto si lijepa, ubila bih za tvoj ten :D
    Kod mene je cesto ovaj prvi, cak nekad ne stavim ni maskaru, ali na usne mi od skoro ide satin mauve olovka, citam gore da si je i ti kupila pa znas koja je, a prije toga sam nosila honey berry. Odmaram trepavice :))
    I pecat je so you, vidi se da si unijela sebe kad si ga pravila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fala Mel :D Satin Mauve je baš krasna a čini mi se da honey berry nisam imala, iako sam ih skroro sve skupila. I fala i za pečat, drago mi je da ti se sviđa-ja ga svojom rukom napisala :) :*

      Izbriši
  13. Ajme kako si ti lijepa <3
    Super ti stoje oba looka i baš si lijepo sve objasnila. Ja kombiniram kako kad, kako sam raspoložena... Može me se vidjeti i u laganom i u dramatičnom izdanju. :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Super ideja, a ovo Essence sjenilo ću morati škicnuti :)

    OdgovoriIzbriši
  15. super su mi oba looka, ali mi se malo više sviđa večernju. I on bi kod mene vjerovatno bio dnevni haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, a ja sam više tip od jednostavnije šminke za dan (najviše zato što nisam jutarnji tip i prelijena sam za neko ozbiljno šminkanje kad se tek dignem iz kreveta). :D

      Izbriši
  16. Izvrsni lookovi, svaki poseban na svoj način :). Makar, dnevni look ti bolje pristaje, baš izrazito profinjeno :).

    OdgovoriIzbriši
  17. Oba looka su divna i sve ti stoji jer si prirodno lijepa :D Zavidim što nemaš ni traga podočnjaka :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! Imam podočnjake mada nisu baš strašni, ali tu su ne brini :D

      Izbriši
  18. Jednako si ijepa u svakoj kombinaciji: bez imalo šminke, sa blažom i jačom varijantom šminke...mislim da si prirodno najljepša blogerka kod nas, čestitke roditeljima :) Vrlo često te čitam, a mislim da je prvi put da komentarišem, al tvoj mi je blog sigurica da ću nešto zanimljivo pročitati/vidjeti, baš nekako opušteno i normalno.. Eto, ništa ne prodajem, samo sam imala potrebu da te izrazim svoje iskreno mišljenje ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme hvala ti puno na tako lijepom komentaru! Baš si me nasmijala i obradovala skroz :) Eto <3

      Izbriši