Makeup ner(e)d

The Balm Mary-Lou manizer

/
44 Comments

The Balmov Mary-Lou manizer je vjerojatno najopjevaniji hajlajter u čitavoj blogosferi. Mislim da nema blogerice i jutuberice koja ga nije bar jednom spomenula (a većina i opjevala hvalospjevima). Iako se u meni često stvori otpor za takve proizvode koji doslovno ''iskaču iz paštete'', priznam da sam ovaj hajlajter poželjela čim sam ga prvi put vidjela (mislim da je to bilo kod Essiebutton).

Cijena od nekih 40ak KM me dugo vremena odbijala no ljetos sam uspjela iskombinirati neka sniženja na Feelunique stranici i naručila ga. Ma čim sam ga otvorila i dotaknula shvatila sam da je stvarno vrijedan velikog hype-a i da nije digao prašinu bez razloga. Proizvod je prekrasan..


Dolazi upakiran u kartonsku, retro ambalažu sa zanimljivim opisom na njoj (poput ''charge:too pretty, too popular'' i ''antonym:womanizer''-genijalno:D). 

Količina je 8,5 grama, što je nepotrošivo. Ako ga nanosite prilikom svakog šminkanja opet vam može služiti godinama, tako da je cijena ipak opravdana.
Sastav možete vidjeti na slici ispod.


Tekstura mu je svilenkasta i savršena a pigmentacija nevjerojatna! Baš je ludo pigmentiran i treba ga doslovno mrvica jer jako reflektira svjetlost. Završetak je satenski i pomalo metalik, reflektirajući ali bez šljokica ili shimmera.
Ovo definitivno nije jedan od suptilnih hajlajtera, nego je više SVI-GLEDAJTE-KAKO-SE-SJAJIM! tip proizvoda. Meni je zato prekrasan, osobito ljeti uz preplanuli ten i bronzer kad baš daje onaj J.Lo bronze-goddess efekt.
Nijansa je boja šampanjca sa izraženim zlatnim odsjajem, pa je najljepši na toplijim tonovima kože. Može proći i na neutralnom, dok je za izrazito hladni podton bolja opcija Cindy-Lou manizer koja ima rozi odsjaj.
Postojanost mu je odlična, na meni izdrži u puno sjaju (doslovno SJAJU:D) sve dok ne skinem šminku.
Multifunkcionalan je i može se koristiti kao sjenilo, hajlajter na raznim dijelovima lica (na jagodicama, ispod obrva, iznad usana, na sredini usana preko ruža etc.).


Swatch slikan na dnevnom svjetlu, u hladu. Možete vidjeti kako je izuzetno reflektirajuć i pigmentiran.


Na slici ispod vidite koji dijelovi lica se posvjetljuju (highlighting).
Ja ga volim nositi na vrhovima jagodičnih kostiju, u unutarnjem kutu oka i ispod obrva.
Na licu ga je dosta teško uhvatiti aparatom na dnevnoj svjetlosti, puno bolje ga uhvati blic po noći tako da sam stavila par slika s različitom rasvjetom da vidite kako daje prekrasnu blistavost tenu.




U Mary-Lou sam skroz zaljubljena. Obzirom da mojoj suhoj koži baš izrazito fali sjaja i uvijek patim za glowy i zdravim izgledom, postalo mi je nezamislivo našminkati se bez hajlajtera. On baš začini čitav makeup i stavi točku na i.
Znate kako Shljokica kaže da je žena bez dobrih obrva ko red bul bez votke, tako vam meni dođe šminka bez hajlajtera. Jednostavno nije to to.

Šteta što malo drogerijskih brendova kod nas ima hajlajtere u svom asortimanu pa vam ne mogu preporučiti neke dostupnije alternative.
Essence ih je znao ponekad imati u limitiranim kolekcijama, a čini mi se da trenutno imaju dva kremasta (Soo Glow) pa ako vam je Mary-Lou nedostupan a želite hajlajter možete njih čekirati. Naravno, možete bit snalažljive pa u ovu svrhu koristiti odgovarajuće sjenilo-bitno je samo da je krajnji rezultat dobar.


Pišite mi, koristite li hajlajtere? Sviđa li vam se Mary-Lou manizer?

Do idućeg čitanja Onion Head Emoticons 33





You may also like

44 komentara:

  1. Divan! Tek pristigao, ali neosporno vredan hajpa. Jedino, ja imam problem sa otvaranjem haha. Baš moram da zapnem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam mu već prokužila poklopac pa mi nije više problematičan za otvorit :) A divan je stvarno..

      Izbriši
  2. Highlightere sam počela koristiti tek nedavno, imam Essence so glow i Sleek paletu za konturiranje. Više koristim Sleek, ali Mary-Lou je predivan. Toliko sam o njemu čitala i nikada mi ne dosadi ponovo recenzije da čitam. :) Prelijepa si na slikama, a definitivno ću ga i ja morati naručiti. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Minna! Vrebaj sniženja i kodove s popustima jer ih bude baš često pa naruči, nećeš zažaliti :D :)

      Izbriši
  3. Prelep je. Preko kog sajta si ga porucila? Smiljana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stavila sam u početku posta i link, sa stranice Feelunique, evo direktnog linka-http://www.feelunique.com/p/theBalm-Mary-Lou-Manizer-Luminizer-8.5g

      Izbriši
  4. nevezano za temu :(. naušnice... predivne... od kud su? :)

    OdgovoriIzbriši
  5. da ga nemam vec sad bih ga kupila :D
    gledala sam i cindy svoceve i nije mi tako lijep kao marry. ljepsa je mare :D sindi izgleda kao rumenilo, a ja sam se nadala da ce biti kao mare samo na rozo da ce se presijavati pa sam odustala od njega.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mara je sve :D A baš mi je sad žao radi sindi jer sam je namjeravala naručiti, dobro da nisam!

      Izbriši
    2. Kad sam ja kupovala, vec sam se mogla dvoumit izmedju te dvije ali nije cindy sto je mary :D Marica je must have highlighter, ono kad hoces jedan da imas :D Jer svejedno i da imas ostale, ne koristis ih :D

      Izbriši
  6. Toliko ga želim i svaki tjedan pročitam neku novu recenziju cura koje su njime oduševljene :D I onda ti kažeš da odlično ide na topli ton kože, here I aaam :D Jedva čekam da ugrabim neki popust, onda ga kupujem sigurno! :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Apsolutno obožavam Mary-Lou! Znači o-bo-ža-vam! :D Nadala sam se da će i Cindy biti takva, samo na roskastu stranu, no nažalost ona uopće nije tako divna nego je više kao rumenilo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam! A baš sam razočarana radi Cindy, neću je onda naručivati iako je bila na WL,

      Izbriši
  8. Ja sam je nedavno narucila takoder sa Feeluniqua i odusevljena sam!!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Pozdrav Marija.Gledala sam ovo i prije i cinilo mi se da nije vrijedno tolikog novca ali sada kakda vidim tvoje slike tako ga zelimmmm.Ja imam essence soo glow 10 bez,ne roskasti.Mislim da sam i kod tebe negdje vidjela ili mi se cini :).Mozes li ocjeniti ocjenom od 1-10 ta dva?Prvom prilikom kad bude visak para :( bice moj.Hvala ti sto ponovo pises punooooo pozdrava.Bojana BL

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrijedan je zbilja! Nemam ja te Essence hajlajtere, ali probala sam ih u Dm-u, i čini mi se da nisu toliko pigmentirani i upadni. Po meni je Mary čista desetka, a Essnece mi se učinio čisto ok, ali ni blizu ovog. Evo našla sam kod Mell recenziju pa pogledaj: http://www.mells-corner.com/2014/12/beauty-on-budget-essence-soo-glow-cream.html

      Izbriši
  10. Prekrasan highlighter :). Dobro si rekla, bogme je opjevan hvalospjevima sa svih strana ;). Trenutno koristim od Lush-a Osjećati se mlađe i zadovoljna sam njime, a voljela bih probati CIndy-Lou, mislim da bi mi bolje odgovarao.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ovo je jedan od rijetkih proizvoda ciju mi recenziju nije muka citati po vec neznam koji put. Izgorit cu od zelje :D

    OdgovoriIzbriši
  12. NIKAD DA GA KUPIM! :(((((((

    SAVRSENO TI STOJI! <3

    OdgovoriIzbriši
  13. Pa dobro, zar sam ja jedina blogerka koja i dalje nema ovaj hajlajter??? :D :D Stvarno je prelep i divno izgleda na tebi!

    OdgovoriIzbriši
  14. Preedivno izgleda :)
    Verujem da ću ga nabaviti prvom prilikom. :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Kako ti divno stoji,fotke su baš super prikazale koliko je lijep. :)
    Skup je,ali stvarno od ambalaže pa nadalje opravdava cijenu...nadam se da ću ga nekada imati.
    Prelijepa si,taj tamni ruž i naušnice ti stoje prekrasno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, puno! <3 Nadam se da ćeš ga imati što prije :)

      Izbriši
  16. Krasan je, ali trenutno novčano nedostupan :P Trenutno koristim Makeup Revolution Golden lights highlighter i obožavam ga. Zbilja je odlična alternativa Mary Lou :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Imam Mary Lou odavno i slažem se sa svim, stvarno je predivan i jedan od posebnijih highlightera, ali za moju svjetlu i hladnu kožu zna biti malo too much, tako da radije koristim Shiseido High Beam White. On mi je definitivno najdraži highlighter ikad, nema vidljive čestice, strašno je elegantan i suptilan, ali opet savršeno naglašava sve što se treba naglasiti. :) Kad hoću nešto jače, obično posežem za Becca Shimmering Skin Perfectorom u nijansi Pearl, ili Rouge Bunny Rouge Sea of Clouds. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, Mary je 'in your face' tako da zna biti malo previse na svijetloj kozi. Vjerujem da su divni, prvom prilikom isprobavam Shiseido High Beam White. :))

      Izbriši
  18. Narucila preko pink pande nedavno, stigao prije par dana i moram reći da je ovo nešto SAVRŠENOOO!! :) Stvarno sam oduševljena., stavim ga po danu doslovno mrvicu iznad usne, na jagodice i iznad obrva i izgledam tako svježe čitav dan, ne pomiče se, ne trusi nimalo, nije ni napadan u maloj količini... divota! :) nedavno sam probala mac mineralize skin finish i nije mi ni upola dobar kao ovaj, nakon par sati sjajim se čitava od njega, kao da shimmer spadne posvuda :)sa mary to nije slučaj, savršena postojanost. Dobro možda malo pretjerujem ali zaljubila sam se u ovaj proizvod,haha a tvoj post me potaknuo na kupnju :D Hvala ti puno na postu.:) Pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je SKROZ drago da sam te potakla na kupovinu i da si zadovoljna! Veliki pozdrav <3

      Izbriši
  19. Mene zanima s kojom cetkicom da ga nanosim? Moj stize ubrzo, kupio mi moj braco i sad jedva cekam da dodje :))))

    OdgovoriIzbriši
  20. Mene zanima s kojom cetkicom da ga nanosim? Moj stize ubrzo, kupio mi moj braco i sad jedva cekam da dodje :))))

    OdgovoriIzbriši