Makeup ner(e)d

Recenzija: Essence Lipliner & Longlasting Lipstick

/
32 Comments

Ovaj ruž je, zamislite, moj prvi Essence ruž. Ni sama ne mogu vjerovati da ih nikad nisam probala, ali me baš nisu privlačili. Uvijek mi je u tom cjenovnom rangu bilo napetije kupiti Catrice ili čak i Golden Rose ruž, no sad je ovaj crvendać došao u moje ruke i vrijeme je da vam napišem svoj sud o njemu.

Za razliku od ruževa-njihove olovke za usne su mi dobro poznate i već dugo ih koristim te sam do sad vjerojatno pokupovala sve nijanse koje postoje. One su mi generalno najdraži proizvod iz Essence asortimana.


Nijansa ruža je #14 Adorable Matt!-hladna crvena, pomalo prigušena i malinasta.
Nijansa olovke je #14 Femme Fatale-topla crvena, vatrena i vibrantna.
Zbog razlike u nijansama nisam nosila olovku i ruž u kombinaciji, ali ukoliko želite možete ih i kombinirati pa dobiti neku neutralniju verziju crvene.

Pigmentacija ruža je srednja (potpuno prekrivanje dobijem s 2 sloja), dok je pigmentacija olovke odlična (prekrivanje u 1 sloju).

Tekstura ruža je pomalo balzamasta, nekako lagana i nedovoljno bogata. Tekstura olovke je kremastija (ali ne prekremasta:D) i ugodna, ostavlja puni trag boje u jednom potezu, ali se u isto vrijeme ne razlijeva oko usana. Zbog razlike u teksturi bih puno prije na usnama samostalno koristila olovku umjesto ruža.

Završetak i ruža i olovke je polu mat.

Postojanost im nije najjača strana, bez popravljanja mogu izdržati par sati, ali mislim da ovo ''longlasting'' u samom imenu ruža nije opravdano. Većina mat ruževa koje sam probala (i jeftinijih i skupljih) su puno postojaniji.

Cijena ove linije ruževa je oko 5 KM, dok je cijena olovki oko 2,5 KM.



Na slici ispod je swatch slikan na dnevnom svijetlu:


Olovka #14 Femme Fatale u akciji:


Ruž #14 Adorable Matt!:


Razlika u podtonovima (olovka toplog i ruž hladnog podtona) se jasno vidi na slikama ispod:


Kad sve sumiram-ruž me ostavio poprilično ravnodušnom. Istina, cijena od cca 5 KM je stvarno povoljna, no kad uzmem u obzir da su Golden Rose Velvet Matte ruževi isto toliko (a daleko su bolji) onda ih više ni cijena ne izvlači. Moja ocjena je (tanka) 3/5.

Što se tiče olovke, za te novce stvarno bolje nisam probala. Kao što sam već i napisala-za mene najdraži proizvod čitavog Essence asortimana. Ocjena 5/5.

Pišite mi svoje dojmove o ovim proizvodima!

Do idućeg čitanja :**

*PR PROIZVODI


You may also like

32 komentara:

  1. I meni je isto njihov ruž iz ove kolekcije bio prvi koji sam kupila jer mi se nikad nisu sviđali i nisam ih primjećivala. Ali ova kolekcija mi je super, ja imam Barely There i Dear to Wear, odlični su mi. :) Sviđaju mi se i ove nijanse koje ti imaš, lijepo ti stoje. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, napravili su pomak s ovom linijom ruževa i vjerujem da je dosta cura zadovoljna s njima (pogotovo kad se u obzir uzme da koštaju okoprilike kao i obično labelo), no meni ipak nisu dovoljno dobri da bi išla kupiti još koju nijansu jer eto Golden Rose mi je puno bolji za isto para. :)

      Izbriši
  2. Na meni taj karmin izgleda potpuno drugacije, dosta tamnije, najslicnije tvom swatch-u na ruci. Nosila sam ga za Novu Godinu i izdrzao je cijelu noc, doduse, nisam nista jela. Ipak, vise volim Natural Beauty i Coral Calling iz te linije, nisu mat i ne traju dugo, ali su prilicno ugodni na ustima. Imala sam i On the Catwalk!, ali taj je bio razocarenje, nanosio se neravnomjerno i trajao je jako kratko.
    Nisam probala mnogo mat ruzeva, zbog uzasnog iskustva sa Lasting Finish Matte (Kate Moss) 102, tako da je moguce da mi se ovaj Adorable Matt zbog toga i svidio, jer je dosta kremastiji, kao sto si i rekla, sa manje izrazenom mat zavrsnicom.
    Probacu sigurno GR Velvet Matte, djeluju jako lijepo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je skroz normalno da na tebi izgleda drugačije, jer nemamo svi usne iste boje. Zato i radim i swatch na ruci. Što se tiče nijanse, ona je prekrasna ali nažalost ostalo me nije oduševilo. A za mat ruževe generalno usne trebaju biti u savršenom stanju jer gotovo svaki ima tedenciju isušivanja-dobar piling i njega usana su baš obavezni. Isprobaj svakako i GR, Velvet matte linija je meni odlična.

      Izbriši
  3. Crvene usne (sopstvene ) niti volim, niti nosim, ili možda samo nisam uspela da pronadjem odgovarajuću nijansu :)."Najcrvenije" što nosim je GR olovka za usta 512 pa preko nje GR Vision 110 :).Topla preporuka za GR olovke za usta,odlične su,naročito ova nova linija Dream Lips,a u istom su cenovnm rangu kao i Essence olovke.Tebi naravno, sve prelepo stoji!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Vesna, i na komentaru i komplimentu. Svakako ću obratiti pažnju i na GR olovke. :)

      Izbriši
  4. Ni ja nisam stigla da isprobam Essence liniju mat ruževa, ali sam zato redovni kupac njihovih olovaka za usne. Za te novce, stvarno su odlične :).

    OdgovoriIzbriši
  5. Mnogo mi se svidja crvena boja! Ovaj karmin koristim i ja, isto i olovku za usne! Odusevljena sam :)

    Odlican post!

    Nikoleta, xoxo

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Femme fatal imam i sama je odlična je, drago mi je što je odnedavno ponovo dio asortimana, a ovu nijansu ruža nisam probala iako već imam par njihovih ruževa kojim sam zadovoljna. :) Opet me pomalo nervira to stalno popravljanje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se za olovku, i drago mi je da si zadovoljna i s olovkama i ruževima :)

      Izbriši
  7. Essence ruževi nisu mat niti dugotrajni, no ja ih volim jer su kremasti i jako ugodni na usnama. Imam nekoliko nijansi i u mom su slučaju intenzivnije nijanse (recimo crvena Dare to Wear) puno trajnije i intenzivnije nego nudaste.
    Olovke su im odlične, pogotovo za tu cijenu! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, upravo tako. Nekako su balzamasti, pa tko voli super :) Ja sam ipak tip za ruževe koje ne treba provjeravati svako malo. Olovke su baš skroz ok za cijenu :))

      Izbriši
  8. Delimo isto misljenje po pitanju olovaka za usne. Najveca zamerka za njihove ruzeve je sto posle kratkog vremena promene miris (onaj tipican miris ustajalosti sminke).

    OdgovoriIzbriši
  9. Olovke su im super, probala sam par i baš su dobre, a nevezano za usne njihova long lasting olovka za oči mi je naj <3 i njihov liquid ink waterproof tuš
    Imam jedan ruž od njih, neznam koji je broj al je naziv On the catwalk, onako berry nijansa i skroz mi je fin dnevni :) Ali slažem se da nije baš long lasting :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala olovke za oči, baš ću pogledati u idućem pohodu na cm/dm :) Slažem se i za tuševe, stvarno su dobri. :)

      Izbriši
  10. Nisam probala njihove ruzeve, dok olovke jesam i nisam odusevljena ni njima, mislim da cu preci na Auru sto se toga tice. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Također, olovke su me pravo razočarale nakon svih pozitivnih kritika na netu! Previse su kremaste i izgledam kao da sam špartlicom nanijela ruž, rubovi jako loše izgledaju i tako se brzo troše.
      Djeluje kao da su jeftine a nestanu u trenu. Bolje investirati u neki mat ruž. Jedini razlog što sam ih uzela jeste da imaju stvarno predivne nijanse.

      Izbriši
    2. Meni su olovke za cijenu od cca 2 km stvarno odlične. Kod ovako jeftinih proizvoda definitivno to treba uzeti u obzir-nisam ni očekivala da će mi biti dobre poput Artdecovih koje su 5-6 puta skuplje, ali su u svom rangu odlične. Što ne mogu reći i za ruževe.
      Meni je super što su olovke kremaste jer ih nosim umjesto ruža i u tom slučaju su mi jako postojane i nema razlijevanja, no naravno nemamo svi ista očekivanja. :)

      Izbriši
  11. Ni ja do sada nisam probala nijedan ruž, dok je sa olovkama totalno drugačije. Obožavam ih, imam skoro sve nijanse, a omiljenu, Satin Mauve sam kupila već treći ili četvrti put. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja jako volim olovke za usne, i cesto ih nosim kao ruz, samo malo labela ispod olovke i super izgleda. Ova femme fatale je super, dovoljno kremasta i lagana, a boja savrsena :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Prekrasan ruž! Obožavam crvene ruževe, je da je klasik, ali je i s razlogom. Izvrsno ti stoji!

    OdgovoriIzbriši
  14. Probala sam i olovke i ruzeve, mada ne u ovim nijansama i slazem se da su olovke super, ali meni ni ruzevi nisu losi. GR Velvet Mat nisam probala, pa ne mogu da uporedim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su GR Velvet Matte izgleda digli kriterije kad je riječ o jeftinim mat ruževima. :D Isprobaj svakako!

      Izbriši