Makeup ner(e)d

Recenzija: Manhattan Easy Match tekući puder i Soft Mat puder u prahu

/
14 Comments

Još na proljeće sam na recenziranje dobila ova dva Manhattan pudera, a razlog zbog kojeg recenziju pišem tek sad je to da sam nažalost dobila tekući puder u skroz pogrešnoj nijansi.

Čekala sam ljeto da potamnim pa da ga kvalitetno isprobam no ljetos je bilo više kiše nego cijelu jesen tako da od brončanog tena nije bilo ništa, te sam tekući puder koristila samo nekoliko puta i proslijedila ga dalje da ne stoji bezveze kod mene. Unatoč neodgovarajućoj nijansi stekla sam osnovne dojmove o njemu tako da sam ipak odlučila napisati kratku recenziju s osnovnim podatcima, u nadi da će bar nekomu biti od pomoći.


Tekući puder Easy Match je relativan novitet, a glavna odlika po meni je njegova prozračnost na licu. Vjerojatno ste se nekad susrele s Manhattan-ovim poznatim Powder Mat puderom (u crnoj tubici) koji ima jako prekrivanje i poprilično je težak na licu i guste teksture-e pa Easy Match je njegova potpuna suprotnost.

Tekstura mu je lagana i rijetka, a prekrivanje srednje. Jako lijepo ujednačava ten i prekriva sitne nepravilnosti, no za neke jače nepravilnosti ga ipak treba kombinirati s korektorom.

Završetak mu je semi mat i na mojoj koži je isticao suhe dijelove iako mu je formula dosta hidratantna. Iako za ovaj puder Manhattan navodi da je ''namijenjen svim tipovima kože'', mislim da masnokošcima ne bi bio baš najsretnije rješenje, obzirom da se čak i na mojoj suhoj koži zasjaji nakon nekog vremena, te krene lagano nestajati s lica. 

Cijena mu je oko 18 KM, a često ga možete uloviti na akcijama. Kod nas je dostupan u 4 nijanse, a nijansa koju sam ja dobila je #SOFT BEIGE (srednje tamna nijansa, izrazito toplog podtona).

Kad sumiram svoje dojmove mogu zaključiti da je ovo jedan prosječan puder lagane teksture, koji ne stvara osjećaj maske na licu i fino ujednačava ten, te je po meni namijenjen više za suhi i mješoviti tip kože (uz korištenje pudera za fiksiranje) nego za masni i/ili problematični. Nije me oduševio zbog slabije postojanosti i isticanje suhih dijelova kože

Moja ocjena 3/5.


Soft Mat Loose Powder je puder u prahu za matiranje i fiksiranje tekućih/kremastih proizvoda prethodno nanesenih na lice. S njim sam imala više sreće jer nijansa nije pretamna i mogla sam ga kombinirati s većinom svojih pudera tako da sam njega pošteno testirala. :D

Tekstura mu je svilenkasta, jako fina i sitno mljevena.
Dolazi s mekanom spužvicom za nanošenje.

Ovaj puder mi se pokazao boljim od većine drogerijskih pudera ove namjene (uključujući i one u prahu i u kamenu) jer je nekako laganiji i prozračniji na koži, ne zabetonira je poput većine sličnih proizvoda a opet fiksira šminku i zblura cijelo lice i učini ga nekako baršunastim, te vizualno jako smanji pore.


Kod nas dolazi u dvije nijanse: #01 Natural (svijetla nijansa hladnog podtona) i #02 Beige (svijetla nijansa toplog podtona).

Cijena mu je cca.13 KM, a količina izdašnih 20 g.

Moja ocjena za njega je 5/5 jer mu nisam pronašla nikakvu zamjerku.


Na slici ispod je moja vulgaris koža, bez šminke:


Na slici ispod je tekući puder nanesen samo na jednu stranu lica (vašu desnu), gdje možete vidjeti efekt pudera kao i očigledno pretamnu nijansu:



Na posljednjoj slici je tekući puder nanesen na cijelo lice i fiksiran puderom u prahu:



Jeste isprobali neke od ovih pudera?
Pišite mi svoje dojmove.

Do idućeg čitanja šaljem vam veliki pozdrav! :)


*PR proizvodi


You may also like

Broj komentara: 14:

  1. Ovaj tečni me baš i ne privlači.. Zato sam odavno htjela da isprobam puder u prahu, a još ako si mu dala 5/5 onda je to neki znak hehe :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Puder koji ističe suhe dijelove,preskačem,ali ovaj u prahu bi mogla isprobati,zvuči primamljivo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Isprobala sam ovaj u prahu i odličan mi je, slažem se sa tvojom recenzijom, prozračan, ali dovoljno matira, imam problematičnu kožu, ali mi nije napravio nikakav nered. Samo mi je malo nezgodno rukovanje s njim, kad protresem kutijicu da izađe malo pudera kroz ove rupice, bude ga svugdje :-p I nemaš pojma koliko ti zavidim na tenu :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da je i tebi dobar, mada istina za nered, to je uvijek tako s praskastim proizvodima.. A ten je hvala Bogu i dobroj genetici :) znam da je to bas patnja kad je ten problematican, nadam se da ce ti se smiriti sto prije..

      Izbriši
  4. Easy Match sam kupila jer sam čitala dobre recenzije, moram ga isprobati, nisam još, a ovaj u prahu je hvalila i Snow white pa ga moram kupiti :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Easy Match imam u nijansi classic ivory .Davno sam ga kupila i tek sad ga koristim zato što je malo bljedunjav .Nekad ga pomiješam sa nekim tamnijim i super dobijem nijansu. Meni neističe suhe dijelove , prekrivanje baš onako osrednje ,ništa posebno .Dobro hieratizira pa ga zato volim zimi nositi. Ovaj u prahu davno sam isprobala i dobar je .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E super da si nasla nacin da ga iskoristis, drago mi je skroz da ti odgovara :)

      Izbriši
  6. mozda da uzmes tecni u svetlijoj nijansi?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U postu sam jasno objasnila zasto je puder tamniji, a da me je odusevio kupila bih ga u odgovarajucoj nijansi.

      Izbriši
  7. Zdravo draga, pratim tvoj blog i svidja mi se način na koji pišeš kao i kvalitet slika. Počela sam i ja od skora da pišem svoj, u kome se bavim šminkanjem, domaćom, stranom i prirodnom kozmetikom. Značilo bi mi ako bi me pratila jer pokušavam da se povežem sa što više ljudi koji se bave takvom vrstom bloga. Hvala puno, cmok! http://evenflowmakeup.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  8. Easy match makeup tecni puder je meni odličan.Prvo, nemam velike nepravilnosti pa je idealan za svaki dan, ispod uvijek stavim hidratantnu kremu pa mi ne ističe suhe dijelove, a nijansa 30 soft porcelain (najsvjetlija) je idealna jer muku mučim sa pronalaskom idealne nijanse. Puder u prahu nisam probala ali sad moram kad si ga tako dobro ocijenila.
    Sve pohvale za blog :*

    OdgovoriIzbriši