Makeup ner(e)d

Favoriti: Mojih top 8 zimskih ruževa za usne

/
81 Comments

Ako pratite Makeup Ner(e)d onda vam je vjerojatno već poznato da jako volim ruževe za usne, a u ovom postu ću predstaviti moje najdraže 'zimske' ruževe. Kad kažem zimske, ne mislim da ih nosim samo zimi, nego zimi generalno više nosim bordo i ljubičaste nijanse dok ljeti kad pocrnim više volim pink i koraljne boje.
Ono što sam radila do prije par godina bilo je izbjegavanje tamnijih nijansi zbog onih klasičnih pravila da djevojkama s manjim usnama ne stoje dobro tamni ruževi nego se uvijek preporučuju nude i roskaste nijanse. Ali kad sam se prvi put usudila staviti tamni ruž shvatila sam koliko to pravilo NE drži vodu! Od tad obožavam tamne ruževe i hladno tvrdim da mi daleko bolje stoje nego nude i jako svijetli, a ovo na slikama su trenutno moji omiljeni i najčešće korišteni ruževi.


S lijeva na desno to su: dragi, stari i skoro potrošeni ARTDECO #35, LANCOME Rouge in Love 379 N, FLORMAR #D39, FLORMAR #525, AVON Oxford Wine, AVON Wine With Everything, REVLON Cherries in the Snow, NYX Merlot.


Artdeco #35 je moja verzija nude nijanse i jedan od ruževa koje koristim najduže vremena. Nijansa je hladna boja mesa sa izraženim ljubičasti podtonom. Tekstura mu je kremasta i ugodna, a postojanost prosječna za ovakav tip ruža, neka 3 sata. Ne razlijeva se i ne isušuje usne. Cijena ovih ruževa u Cm-u je nekih 15ak KM (davno sam ga kupila pa se ne sjećam točne cijene).


Lancome Rouge in Love #379N je moja grande amor, a njegovu detaljnu recenziju sam već pisala, možete je pročitati na ovom linku.


Flormar Deluxe Shine Stylo #D39 mi je ruž koji koristim kao balzam i u trenutcima kad ne želim neki strogi izgled a ipak želim malo (ljubičaste :D) boje na usnama. U jednom sloju osavlja lagan trag boje ali je intenzitet nadogradiv. Ugodan je, njeguje usne i miriše na voćni čaj. <3 Cijena je oko 4-5 KM, a ja sam na dobrom putu da skupim sve nijanse ovih ruževa. Jako su mi praktični i uvijek u torbi uz mene. Postojanost im nije jača strana, ali to je uobičajno za ovakvu vrstu ruževa.


Flormar Supershine Lipstick #525 sam dobila od drage Dž i jako jako ga volim! Nijansa je PREDIVNA, bogata tamna grimizna, a pigmentacija je izuzetna. Njega nosim najčešće u posebnim prigodama jer mi je ipak preglamurozan za svaki dan. :) Kremast je i jako sjajnog završetka, no ne onog ružnog sedefasto sjajnog i sl. nego je završetak 'vlažan' i ne suši se prema mat. Radi toga se mrvicu razlijeva oko usana, no puder u prahu oko usana ga bez problema  fiksira i riješava stvar. Postojanost je jako dobra, a mislim da je cijena ovih ruževa kod nas neke 4-5 KM. Prava sitnica za ovako dobar ruž!

  

Avon Oxford Wine je ljepotan kojeg u zadnje vrijeme često spominjem, a njegovu recenziju možete pročitati na ovom linku.

Avon Wine With Everything je također iz iste linije kao i prethodno spomenuti-recenzija.


Revlon Cherries in the Snow mi je vjerojatno najdraži ruž ikad! Moj univerzalni ljubimac i favorit  bez obzira na godišnje doba, bez obzira na raspoloženje i bez obzira na išta. Mislim da mi ni jedan ruž ne može toliko podići i osvježiti izgled lica kao ovaj ljepotan, i mislim da sam na račun njega pokupila jako puno komplimenata u životu.:D Vjerojatno sam ga dosad na blogu spomenula nekih sto puta:D ali tako je to kad pronađete svoju THE nijansu. Volim sve u vezi njega-divnu kremastu teksturu koja se suši prema mat, prekrasnu malinasto fuksijastu nijansu, savršenu pigmentaciju i odličnu postojanost. Cijena mu je oko 10-15 KM (varira o dobavljaču).


Nyx Merlot je relativno kratko sa mnom ali sam ga jako brzo zavoljela. Moram prvo istaknuti njegovu izuzetnu postojanost jer je na tom polju definitivno pobio sve protivnike. :D Na usnama mi traje i po 5-6 sati (uz jedenje, pijenje, pričanje!), ne razlijeva se i ne preslikava. Tekstura mu je potpuno mat, ali mi ne isušuje usne kao npr. Golden Rose mat ruževi. Jako je pigmentiran i bez obzira na mat teksturu savršeno klizi po usnama i jednostavno se nanosi. Nijansa je jako lijepa tamna boja malina, gotovo bordo. Cijena je 15 KM. Kupila sam ga na Jasmininu preporuku, ona je pisala detaljnu recenziju pa možete pogledati kako na njoj izgleda- klik na link.


Na slikama ispod su swatchevi svih nijansi, na prvoj slici su slikani uz umjetno svjetlo, a na drugoj su slikani na dnevnom svjetlu u hladu:



Jeste isprobali neki od ovih ruževa? Koji su vaši najdraži ruževi?

Do idućeg čitanja :*


You may also like

81 komentar:

  1. wow - moje oči uživaju! :D
    Revlon Cherries in the Snow ide ne WL isti tren. ;)
    Martina

    OdgovoriIzbriši
  2. Merlot već neko vreme merkam :) Činio mi se pretaman, ali sad kad gledam swatcheve shvatam da možda i nije toliko :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kada vidim kako ti sve nijanse prekrasno stoje, dođe mi da ih sve odma kupim! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahhaha i ja sam taman isla to napisat!!!!!!!! al samo cu jednu kupit ipak :P

      Izbriši
  4. Ma dobro cure kažu, na tebi svi izgledaju savršeno i prosto poželim sve da ih pokupujem :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Za svaku pohvalu kako uvijek lijepo slozis kolaz fotki za svaki ruz! Avon oxford wine i flormar 525 su mi zapeli za oko, volim takve nijanse za zimu

    OdgovoriIzbriši
  6. Imam jedan ruž iz iste Nyx linije, samo pohvale za trajnost, fantastičan je a i pigmentacija je odlična :D i iako sam se nakupovala ruževa u zadnje vrijeme čini mi se da ću morat nabavit i Revlon cherries in the snow ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koju nijansu imaš od Nyx-a? Stvarno me Merlot oduševio, htjela bih naručiti još nijansi.
      Moraš imati Revlon, hehe, savršen je! :)))

      Izbriši
  7. Mislila sam da sam jedina koja skuplja skoro sve slicne nijanse a onda vidim ovaj raj kod tebe :D Apsolutno svaki od prvog do zadnjeg mi se svidja!
    I meni bi, kao i tebi, taj prvi artdeco bio najblizi nude nijansi, trazim neki slican. Prekrasni svi, a i ti :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, nisi jedina vjeruj mi! Imam ih ja još u ovim nijansama, ovo su samo favoriti :D Hvala ljubice, i želim vidjeti tvoje omiljene tamne ruževe, hajde brzo tipk-tipk :D

      Izbriši
    2. Hocu, uskoro, ali bit ce manje vise ovakve nijanse :D sta cu... <3 Hajde makar znam da ce se tebi svidjeti :)

      Izbriši
    3. Dobre ste vi, ja skupljam sve u svim nijansama :D
      Divna si i ruzevi su divni, znas da sam ja slaba na ruzeve, tako da sam uzivala gledajuci slike.

      Izbriši
    4. Znam da su ruževi tvoja slabost :) Drago mi je da si uživala :)

      Izbriši
  8. Svi su divni, a ja bih tako voljela imati taj Revlon Cherries in the snow. :-(
    Gdje si ga kupila? Kod nas u Bl odavno nema Revlona- fale mi i njihovi puderi, nekad omiljena maskara Fabulash i naravno ruzevi.
    Tebe sam se jutros sjetila- trazila sam okvire za naocale i cini mi se da sam ugledala iste ko te tvoje, oblik koji i meni nabolje pristaje, samo sam ja odabrala neke purpurne okvire i da znas da sam kontala kako bi i tebi pasali uz te tvoje ruzeve. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kupila sam ga u Mostaru u jednoj maloj trgovinici, ako želiš mogu ti ja poslati šta ti treba od njih? Nemaju neki velik izbor na stalku ali imaju pudere i ruževe, nisam sigurna za maskaru ali mogu ti provjeriti.

      Hehe, baš mi je drago da si me se sjetila :D I ja bih rado mijenjala okvir, malo mi je ovaj dosadio (imam ga već tri godine), ali mi je to sad investicija koju sam odlučila potrošit na putovanje idući tjedan :D Joj baš bi mi dobro stajao neki takve boje. Ajde ubaci sliku tog što si sebi kupila kad budeš radila neki new in ili nešto slično, baš me zanima :)

      Izbriši
  9. Predivno ti stoje,bila bi velika steta da stalno nosis nude....uzivam i ja u slicnim tonovima,a cherries in the snow je jedan od njih,sigurno jedan od najlepsih karmina koji imam ;))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Drago mi je da dijelimo ljubav za Cherries in the Snow!

      Izbriši
  10. Odličan izbor zimski nijansi.

    Kako i sama slične preferiram opće ne znam koji bih izdvojila kada je svaki lijep na svoj način :) ... možda eto Revlon-ov ;).

    OdgovoriIzbriši
  11. Revlon je ubjedljivo najljepši i baš nedavno sam čitala kod Meteo beauty recenziju i samo čekam priliku da ga zgabim :) a još kad sam ga ponovo vidjela kod tebe, shvatila sam to kao neki znak da ga moram kupiti :D Lijepo izgleda na tvojim usnama.

    OdgovoriIzbriši
  12. Revlon ti stvarno predivno stoji...ma u stvari sve ti odlično stoje, ali on je naj-naj! Nisam probala nijednog od ovih ruževa, prekrasno mi je vidjeti ih na drugima i imam i sama nekoliko komada u ovim nijansama, ali nekako ih sama ne nosim često, prelijena sam valjda za popravljat ruž pa ih izbjegavam :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, slažem se za Revlon :)) A šteta što ih ne nosiš češće, baš mislim da tebi super stoje tamniji ruževi! :)

      Izbriši
    2. Btw. isprobaj Merlot ako si u mogućnosti, njega ne treba popravljati nikako hehe :)))

      Izbriši
  13. Ruzevi su sjajni, a i ti si, lutko, predivna!!! Samo tako nastavi.

    OdgovoriIzbriši
  14. Prekrasan odabir! Moji favoriti su zadnjih 5 ruževa, posebno Revlon, baš ti krasno stoji :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Slazem se da tamni ruzevi idu dobro i na tanke usne. Moje su slicne debljine ko tvoje i bas ih volim. Mada nisu nama toliko tnke usne moze to i gore. Ja ne volim te tamne na bas ekstremno tankim usnama, ali na ovim ko tvoje je i dalje prelepo. Boje si predivne. Posto vidim koristis i flormar imas ovaj mat prelep: DC27
    http://supernovakozmetika.blogspot.com/2013/03/flormar-deluxe-cashmere-lipstick-stylo.html
    Meni ne isusuje usne. Mnogi su se odusevili ovim ruzom kad su ga videli na meni i kupili ga :D Meni su svi mnogo lepi, ali mislim da mi je Nyx najvise zapao za oko.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E baš tako :) Joj divan mi je taj Flormarov, jedva čekam da ga isprobam! Jasmina mi je već rekla da je on dupe za Macov Rebel (koji mi je preprekrasan i tiha patnja) tako da ću ga obavezno probati :)))

      Izbriši
  16. Imam ovog Flomar ljepotana u bijelom pakiranju, ali se nikad ne usudjem da ga nosim onako bas, pa ga tapkam na usne i divan je i na taj nacin.Definitivno trebam da se natjeram da vise nosim tamnije nijanse :D Cherries in the snow vec par dana namjeravam da kupim, a zainteresovao me je i Flormar Deluxe Shine jer me podsjeca na Maybelline Color Whispers mozda? A njih bas volim jer su mi jednostavni za nosenje..
    Divan post i divna ti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zašto se ne usudiš? :) Meni je on za na večer PREKRASAN i preelegantan! Ovi Flormar deluxe shine su teksturom skoz slični na MNY Color whispers liniju, samo su troduplo jeftiniji, svakako ih probaj pronaći ako imaš Flormar u blizini!

      Hvala :* :)

      Izbriši
  17. Koja je to mala trgovinica u Mortasu sto drzi Revlon? Ja sam iz Mostara i bas me zanimaju njihovi ruzevi:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na lijevoj strani, desno od Benetona, odmah iza Cm-a, uglavnom u toj trgovinici imaju torbe, nakit i sl., ali imaju i stalak Golden Rose, Flormar i Revlon kozmetike! :)

      Izbriši
  18. Lijepo si nam to prezentirala :) Revlon mi je najljepši i jako lijepo ti stoji.

    OdgovoriIzbriši
  19. Tebi tamnije boje stvarno divno pristaju, meni nazalost ne. Imam mala usta i onda izgleda komicno, kao oni francuski pantomimicari. :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Odlično ti stoje, ali onaj Revlon mi je poseban... :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Super izbor ruževa, baš po mom guštu, pogotovo ovi tamniji. Neman niti jedan iz ovog posta, al me ovi od Avona kao i Nyx najviše privlače. Revlon san nekoliko puta držala u rukama i krenila prema blagajni i onda odustala, računajući šta će mi još jedan gotovo isti ruž. :D Ali divan je i lipo ti stoji, možda ga i kupim na kraju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđaju! Ma Revlon je krasan i boja je posebna, ja ga baš volim!

      Izbriši
  22. Odlično ti stoje svi ruževi. Ja sam relativno skoro počela da eksperimetišem sa tamnijim bojama, sa ruževima uopšte- Držala sam se pomenutog, da devojkama sa manjim ustima tamnije boje ne stoje. Upravu si skroz kad kažeš da to nije tako! Nadam se da ću i ja pronaći svoju THE nijansu:)

    OdgovoriIzbriši
  23. Flormar Shine Deluxe mi je jako lijep, kupujem ga prvom prilikom, nisam očekivala da izgleda tako svijetlo na usnama. A NYX Merlot imam, jedan od najdražih ruževa svih vremena, formula je savršena!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, super je. Ovako svijetao je samo kad se lagano nanese jedan sloj, ali već s dva sloja ostavlja konkretnu boju i visok sjaj. Slažem se za Merlot!

      Izbriši
  24. Ah koja lepota...Revlon ti stoji fantasticno :) I ja tako idem okolo i ubedjujem ljude da su bolji tamni ruzevi od nude ali niko me ne slusa :)

    OdgovoriIzbriši
  25. Aaaaa post po mom ukusu <3 ne zna se koja je lepša nijansa <3

    OdgovoriIzbriši
  26. Ma u kojem ti paralelnom svemiru imaš mala usta? :D Super ti stoje ruževi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, imam mala usta, samo srećom i glava mi je mala :D pa je onda to sve relativno proporcionalno, iako bih ja jako voljela da imam velike pune usne, ali Bože moj ne možeš imat sve što hoćeš..:D

      Izbriši
  27. Marija , ja zbog tebe gde god da odem jurim ovaj Cherries in the snow -kod nas ga nema , i NIGDE ne uspevam da ga nadjem =( ako neko zna gde ga ima , bilo gde , neka kaze !!! Cak sam i onaj giveaway kod tebe zbog njega igrala...
    Inace, divne boje , bas moje...Lana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao baš mi je žao draga Lana! Ja ću ti ga rado kupiti ovdje i poslati, uopće mi nije problem! Samo mi se molim te javi mailom! :*

      Izbriši
  28. Već sam ti rekla da su svi redom po mom ukusu! :D Avonovi su nam zajednički a Nyx Merlot moram nabaviti ASAP :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znala sam da će se tebi svidjeti! Obavezno nabavi Merlot, krasan je!

      Izbriši
  29. Eh, kad bi na meni Revlon Cherries in the Snow stajao makar i približno divno kao na tebi :) Odlično si prikazala ruževe!

    OdgovoriIzbriši
  30. WOW, ne zna se koji je ljepsi a svaki ti prekrasno stoji. Ja moram uzeti artdeco 35, prekrasan je.

    OdgovoriIzbriši
  31. Ne znam gdje sam gledala da nisam do sad vidjela ovu odličnu recenziju ruževa. Predivne nijanse,najviše mi se ipak sviđaju Revlon i Lancome.Predivna si cura kojoj treba minimum makeupa da bi istaknula prirodnu ljepotu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, baš mi je drago da ti se svidio post! Hvala najljepša :)

      Izbriši
  32. Kod tebe uvijek puno slika <3<3<3 Svi su predivni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slika svakako može reći puno više od ikakvog teksta :) Drago mi je da ti se sviđaju ruževi!

      Izbriši
  33. Lovely Blog!
    I am following you now, Please follow back will appreciate it <3
    xoxo
    Red Alice
    http://redraoalice.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  34. Evo me u cm-u i guglam te da vidim koja jw artdeco nijansa haha

    OdgovoriIzbriši
  35. cao moze li mi molim te reci gdje si kupila okvire za naocale i koja su marka.hvala :)

    OdgovoriIzbriši
  36. Revlon Cherries in the Snow-The Best :)

    OdgovoriIzbriši
  37. Ti si tako prekrasna i tako lijepo pises te zbog toga volim citati tvoj blog.
    Revlon Cherries In The Snow je ruz kojeg sam vidjela kod tebe i odmah se zaljubila, toliko podigne najobicniji make up i uvijek dobijam komplimente kada ga nosim. Nekako mi je postao kao zastitni znak i moje tajno oruzje.
    Hvala ti puno, nastavi i dalje tako lijepo pisati i uveseljavati nas.
    Puno zdravlja, srece i lijepih recenzija ti zelim u Novoj godini.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Marijana, nemate pojma kako me je obradovao vaš komentar! I vama isto sve najljepše, od srca! :) :)

      Izbriši