Makeup ner(e)d

Ljetni favoriti: dekorativna kozmetika

/
41 Comments

Kad temperature porastu i dođe vrijeme kratkih haljinica i prozračnih materijala, laganih tekstura i živih boja tada se i moja makeup rutina poprilično mijenja. Smokey u teškim i zagasitim bojama potpuno zamjenim nekim nježnim sjenilima, a crni eyeliner, korektori i teški puderi su uglavnom izbačeni iz upotrebe. Bold usne i šljivasta rumenila koja toliko obožavam zimi zamjenjena su breskvastim rumenilima i ruževima za usne u vibrantnim bojama.



Danas vam tipkam o proizvodima koje najčešće koristim i koji su mi trenutno najdraži.


-PROIZVODI ZA LICE

Za ujednačavanja tena i prekrivanja nepravilnosti vodim se onom-više je manje. Ljeti mi koža lica bude u skroz solidnom stanju, zimska isušenost postaje puno podnošljivija jer mi se na T-zoni tokom ljeta luči više sebuma što mi odgovara stoga najčešće koristim samo tekući korektor na podočnjacima (ARTDECO Perfect Teint Concealer #3) i puder u kamenu (RIMMEL Stay Matte #001 Transparent). U iznimnim situacijama stavim i lagani tekući puder (BOURJOIS HM Serum #52).


Ono što ljeti ne preskačem su bronzeri i rumenila. Moj daleko najkorišteniji i najdraži bronzer trenutno je bronzer iz ELF duo palete, a kad je riječ o rumenilima nisam se mogla odlučiti samo za jedno pa sam stavila tri favorita: Pink Ice, srednje rumenilo iz SLEEK palete Pink Spirit, zatim MAC Peaches i kremasto rumenilo ESSENCE Rebels #01 Peach Punk. Najčešće korišten kist je EcoTools Domed Bronzer.


-PROIZVODI ZA OČI

Već je poznato da obožavam ARTDECO mono sjenila, a ovo ljeto sam posebno zaljubljena u tri nijanse: #10 (biserno bijela), #551 (mat boja koža), #235 (boja marelice), a nijansu #03 već odavno koristim za popunjavanje obrva. AVON baza za sjenila mi je i dalje najdraža, a maskara Le Volume de CHANEL mi je super sad kad se malo posušila tako da najčešće posegnem za njom.


-MAZALICE ZA USNE

Ovo područje mi je bilo najteže jer nikako nisam mogla odabrati samo jedan ili dva najdraža proizvoda za usne zato što stvarno jako jako volim ruževe, olovke, sjajila i sve moguće mazalice. Na kraju sam odlučila pokazati par onih koje stvarno najviše i koristim, zato što ima nekih ruževa koje obožavam ali ne koristim toliko često nego samo u posebnim prilikama pa rek'o ovaj put ćemo ovako, a drugom prilikom napišem svoje all time favorite ruževa.
Izabrana ekipa je: FLORMAR Deluxe Shine Gloss D35, MAYBELLINE #910 Shocking Coral , MAX FACTOR Lip Gloss #13 In The Spotlight, i dvije FLORMAR olovke za usne u nijansama #227 i #217.



-LAKOVI ZA NOKTE

S lijeva na desno: Miss Sporty (nema nikakve druge oznake nijanse?), Gabrini #M 109, Maybelline COLORAMA #140, GR Jelly Jewels #110, MF #11 Red Carpet Glam, China Glaze #827 NUDE.


I za kraj jedan moj uobičajni dnevno-ljetni look ilitiga 'no makeup-makeup'.


Pišite mi koji su vaši najdraži proizvodi ovog ljeta!

I nevezano za ovu temu, htjela bih se zahvaliti timu bosanskohercegovačkog blog direktorija koji mi je dodijelio nagradu za najbolji blog u kategoriji Fashion&beauty za 2013. godinu. Jako ste me obradovali i dali mi vjetar u leđa da nastavim ovdje pisati sa još većim zadovoljstvom i truditi se da svakim postom Makeup Ner(e)d bude što kvalitetniji i zanimljiviji. VELIKO HVALA!

A sad svi koji me pratite trkom na fejs i lajkajte i pratite našu Beauty Mahalu, stranicu koja okuplja sve bjuti blogerice iz Bosne i Hercegovine.

Do idućeg čitanja vam šaljem veliku pusu! :*


You may also like

41 komentar:

  1. Sviđaju mi se svi proizvodi. Manje više koristimo isto za lice. Samo ja ne koristim korektor skoro nikako. Sviđa mi se MAC nijansa. Bazu iz Avona sam naručila i čekam da signe, a lakovi su divniii jer ja obožavam lakove :) I zaslužila si nagradu. Ti si kriva što pišem ovaj blog i hvala ti na tome.Drugačije ne bih upoznala ovoliko divnih cura. Hvala i na pohvalama i konstruktivnim kritikama koje si mi uputila. :****

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti baza biti dobra! :) A znam da voliš lakove,a i imaš skroz divne nokte.

      Baš mi je drago te je moje pisanje bloga potaklo da i ti stvoriš svoj mali šminkeraj ;) I meni je najdraže od svega što sam upoznala toliko super cura i žena a pogotovo odkad imamo bjuti mahalu :D Pusa Sanja draga :)

      Izbriši
  2. Divan izbor, jako sličan mojim favoritima <3

    OdgovoriIzbriši
  3. favoriti su divni, ali ja se tebe nikad ne mogu nagledat koliko si lijepa i mila. <3
    kazi mi kako si zadovoljna sleekovom pink sprint paleticom rumenila? ja je svaki tjedan stavljam u korpu pa vadim, pa opet stavljam..tako već dva mjeseca XD. Planiram naručiti neke stvari sa sleeka, krajem mjeseca, pa zato pitam. jesu li puno jake dvije krajnje boje i daju li se iznijeti ako se dobro izblendaju? nekako me strah da ću izgledati kao da me istukao netko...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga <3

      Rumenila su NEVJEROJATNO pigmentirana, odnosno prepigmentirana i potrebna je i više nego lagana ruka, ma doslovno jedan dodir da se nanese dosta boje na lice. Meni je ovo srednje predivno a ostala dva još nisam dovoljno koristila da donesem neki zaključak, ali u svakom slučaju su trajna i daju se fino izblendati ali s njima moram paziti kao ni s jednim drugim rumenilom koje imam.

      Pisale su i Jasmina i Azra o njima recenziju pa pročitaj, možda lakše odlučiš.

      http://www.makeuparena.com/2012/10/sleek-paleta-rumenila-pink-sprint.html

      http://makeupmanija.blogspot.com/2012/09/online-kupovina-sleek-makeup.html

      Izbriši
  4. Kako si ti lijepa! :D

    Što se tiče Avon baze, meni je definitivno najbolja koju sam koristila. Nemam zahtjevne kapke i sjene stoje dugo i bez nje, ali opet ne mogu zamisliti da stavim sjene bez nje.
    Sleek paleticu sam htjela da naručim, ali sam ipak naručila set za konturiranje, nekako mi je privlačniji :D

    Jolly Jewels mi je genijalan, ali muka mi kad ga moram skidati xD Mislim da ti fali neki rozi lak da imaš potpunu ljetnu kolekciju :D

    :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D

      Slažem se za Avon bazu, jako je dobra! A ne volim ja roze nokte na sebi nikako pa nikako :D

      Izbriši
  5. Kako je divna ova tvoja slika, predivan 'no make up' make up look! A koristimo dosta istih proizvoda, a favorit mi je definitivno EcoTools Domed Bronzer. Najbolji! :D I koristim i Bourjois puder, skoro sam ga potrosila, a posto je vruce ovih dana, BB Garnier krema je neizostavna :) I rimmel stay matte kameni puder je super :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Super favorti, neki nam se i poklapaju :) A kako si lepaaa :)

    OdgovoriIzbriši
  7. oj đevojko hercegovko što si cakana, mašala, ne urekla se :D
    dijelimo favorite jedino za GR JJ 110. inače meni je to jedini lijep jolly jewels pored 115. ostali su mi meh, a toliko volim šljokice :p
    ja volim giordani kuglice, maybelline colossal vodootpornu maskaru, MAC Viva Nicki i GR 53 (taj ruž obavezno moraš da kupiš)

    OdgovoriIzbriši
  8. Sve je po mom ukusu i zašto sam morala vidjeti onaj bronzer duo???

    Koristiš boje kakve volim i rado bih se našla među tvojim favoritima :)))

    OdgovoriIzbriši
  9. No makeup-makeup je perfektan, možeš biti presretna što imaš ovakvo lice :) nije da i ja imam neko zahtjevno sa prištićima, ali imam dva sitna madeža koja me iritiraju (plus kapilarice -.-) favoriti su mi svakako ovog ljeta top1.maybelline color tattoo u nijansi pink gold :) mua bronzer i bb od maybellina :)
    recimo da svaka 5 stvar na tvojim fotkama se nalazi i u mojoj kozmetičko torbici :)
    pozdrav sa Hvara :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oo prvo što sam primjetila je Hvar, blago tebi *.* Nadam se da uživaš maksimalno!

      Pa i jesam zadovoljna s tenom, uglavnom nemam nikakvih problema hvala Bogu :)
      Volim i ja color tattoo sjenila, mogla bih isprobati i tu nijansu, nju još nemam :)

      Izbriši
  10. Cestitam na nagradi, zasluzeno je! :)
    Moji favoriti za ovo leto su Golden rose ruz 57, i essence i ♥ extreme crazy volume maskara (najduze ime ikada :D). Moram da naglasim da je maskara najbolja koju sam ikad probala! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, probala sam tu maskaru od Essenca i jako je dobra, a i 57 od GR volim puno :))

      Izbriši
  11. Imamo baš popriličan broj istih primjeraka kozmetike. :D
    Čestitam ti na nagradi, samo naprijed!
    I "Mahala" mi je zakon, baš ste mi super vi BiH blogerice, baš vas obožavam! :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Hajde da tebe pitam. Koji je ruz za usne dobar da se ne skida mnogo i da dugo ostaje na usnama. Hocu neku crvenkastu nijansu, ali samo mi je vazno da dugo stoji? Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Golden Rose ruževi su najpostojaniji koje sam ja probala a ima i ljepih crvenih nijansi, također i Revlon iz Matte linije :)

      Izbriši
  13. Nagradu si zaslužila i ti i tvoj blog!

    A post je super, i blago ti se što se samo lagano zasjajiš, moj sebum luduje kao da je na partiju na Ibizi, all day and all night :D

    Idem sad čitati sve ostalo jer imam zaostataka :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ženo :)

      Haha, a imam sreću s kožom, stvarno nije zahtjevna :)

      Izbriši
  14. Prelepa si :)
    Mnogo su ti dobri favoriti, koristim i ja 2-3 istih :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Od tebe manje nisam ni očekivala - divni su ti favoriti, a i ti si predivna :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Definitivno kupujem ARTDECO Perfect Teint Concealer kad potrosim Catrice Re-Touch. GR Jelly Jewels #110 je prekrasan.

    OdgovoriIzbriši
  17. sugradjanko, cestitam na osvojenoj nagradi i samo tako nastavi! prelijepa si :*

    OdgovoriIzbriši