Makeup ner(e)d

Njega stopala

/
44 Comments
U ovom ljetnom periodu većina ljudi nosi otvorenu obuću u kojoj su stopala gola i izložena pogledima.
Zabrinjavajuća činjenica je da na dnevnoj bazi vidim puno više zadebljalih i ispucalih peta i gljivičastih noktiju nego lijepo pedikiranih stopala, kako kod muške populacije tako i kod žena.

Ne znam, možda ja to primjećujem više nego ostali upravo zato što osobno imam jako suhu i tvrdu kožu sklonu pucanju i zadebljavanju s kojom vodim vječnu borbu, pa onda i na drugima to više posmatram, ali u svakom slučaju mislim da se o tom ne vodi dovoljno računa.

Da bi stopala bila oku ugodna i prihvatljiva zbilja nisu potrebni skupi kozmetički tretmani niti preparati, dovoljno je bar jednom tjedno napraviti piling kože, zatim rašpom za stopala skinuti zadebljani sloj, te nahraniti kožu debljim slojem bilo kakve hidratantne kreme.



U mom slučaju ekipa proizvoda za njegu stopala se vremenom poprilično povećala zbog tog kroničnog zadebljavanja i pucanja kože na petama, tako da sam postala pomalo opsjednuta glatkim i urednim nogicama, a u nastavku ću vam pisati o svojoj tjednoj DIY spa rutini.

Prvi na redu je piling. Pomiješam krupnu morsku sol i maslinovo ulje te s tom smjesom desetak minuta masiram stopala. Sol mehanički uklanja mrtve stanice kože te potiče cirkulaciju, a maslinovo ulje omekšava i hrani kožu.


Nakon pilinga slijedi topla kupka, a nju pripremim tako da u plastičnu kadicu ulijem toplu vodu, dodam nekoliko kapi eteričnog ulja naranče i čajevca, par žlica maslinovog ulja i šaku soli, te u njoj držim noge dok se voda ne ohladi, nekih 15-20 minuta.
Zatim dobro osušim stopala ručnikom i onda počinje rašpanje, struganje i ostala zabava.


Nakon što su stopala suha a koža omekšana uzimam Credo britvu za stopala i jako pažljivo i oprezno s njom skidam najdeblji sloj kože s peta. Ukoliko se sami odlučite za ''guljenje'' zadebljanja pomoću ovakve britve zbilja morate imati jako laganu ruku i raditi s njom s najvećim oprezom da ne bi napravili posjekotine ili ogulili više kože nego što treba. U svakom slučaju meni ovo jako ubrzava cijeli proces i zbilja sam prezadovoljna. Prije ove Credo (koja u Dm-u košta nekih 12-13 km) sam imala Titania britvu (znatno jeftinija, 2-3 km) i ona mi je bila užasna i ništa nije odrađivala, pa eto da znate da ne dajete ni tih par maraka za nju jer stvarno ne vrijedi ničemu.

Kad ogulim gornji sloj, onda pomoću Balea dvostrane rašpe izrašpam ostatak manjih zadebljanja, te sve na kraju dobro ispoliram sa spravicom SkinSPA s nastavkom za poliranje.

Na kraju nanesem debeli sloj Kosmodisk kreme za stopala koju sam dobila uz kupnju SkinSPA i odmah navučem pamučne čarape koje ostavim bar sat vremena.

E sad, kad su stopala fino njegovana i hidratizirana bacim se na uređivanje noktiju. Tu nema neke velike filozofije, odstranjivač laka, pamučne vatice, ovo žuto spužvasto nešto za odvajanje prstića, rašpica za nokte i lakovi. Ova kombinacija ljubičastog Gabrini laka i GR Jolly Jewels mi je jedna od najdražih kombinacija za ljeto.


No, jučer nakon slikanja slika za ovaj post na kraju sam se ipak odlučila za tamniji lak koji mi je više odgovarao uz sandale koje sam nosila pa evo krajnjeg rezultata i mojih prstića. :D




Kako vi njegujete stopala?
Imate li problema sa zadebljanjima i pucanjem kože i ako imate, kako ih rješavate?

Pišite mi, a do idućeg posta velika :*************


You may also like

44 komentara:

  1. Slažem se u potpunosti koliko je ružno vidjeti ispucane pete i zadebljanu kožu. Ja mislim da oduvijek imam s tim problema (genetski nasljedila od mame, ona od svoje mame i tako u krug) i stvarno posvećujem dosta vremena uređivanju tog dijela tijela koje često ostane zapostavljeno kod drugih.

    Već sam na par blogova napisala komentar kako sam probala odličan piling i kremu za stopala od Hansaplasta, čekam da potrošim Scholl preparate koje imam i ove kupujem definitivno. Pravo čudo što se tiče njege, posebno piling :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I kod mene je genetski, to je neki tip kože kojem jednostavno ne možeš ništa nego strugati i strugati :D

      Moram onda baciti oko na te Hansaplast proizvode, hvala na preporuci!

      Izbriši
  2. Probaj ovo http://www.dulwichmum.net/wp-content/uploads/2010/08/scholl-heel-repair-cream.jpg
    Mene spasilo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hemel krema za pete je nenadmasiva za ispucalep pete. Pritom i traje sto godina.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam isprobala ništa od Hemel kozmetike a i ne znam ima li je kod nas kupiti..

      Izbriši
  4. Ne znam imam li bas probleme sa petama i zadebljanjem ali valjda redovno radim manje vise sve sto i ti pa ne dodje bas toliko do toga... Ja to cesto poslije tusiranja malo skinem onom raspicom za stopala i onda mazem neku kremicu koju imam, trenutno je to neka hidratantna od Oriflame-a ali imam zelju da kupim onu Dr. Scholl K+ jer sam cula da je odlicna! Sad je cini mi se i snizena u dm-u.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja isto nakon svakog tuširanja malo ostružem ali bar jednom tjedno moram ovako temeljito, baš mi se skroz brzo stvara taj sloj.. :/
      Baš je i My Perfect Lounge u komentaru iznad preporučila tu K+, isprobat ću je svakako!

      Izbriši
  5. Odlična tema! Kakve god da su sandale, ružne su, ako stopala nisu uredna.
    Ja sam mislila da imam (relativno) lijepa stopala i prstiće...sve dok nisam vidjela ovu tvoju fotkicu! Zaista prelijepo i njegovano...u meni si već probudila želju za dodatnom njegom vlastitih. Dosad sam samo par puta tjedno koristila turpiju za pete pri tuširanju i povremeno ih obilno mazala ili kremom ili maslinovim uljem. Sad bih mogla uvrstiti i piling i kupku recimo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, zbilja nenjegovana stopala pokvare dojam, još kad vidim sređenu ženu/curu u štiklama a ono pete grozne, to mi je baš fuj skroz.

      Hvala ti, baš sam osjetljiva na to pa ih stalno sređujem :D Svakako uvedi sebi spa tretman bar jednom tjedno, upališ tv, napraviš sebi kavu i guštaš. Tako ja radim i baš volim te svoje rituale:D

      Izbriši
  6. Fenomenalan post i savjeti!!!

    Stopala su ti predivna, večeras se bacam na svoja :D

    OdgovoriIzbriši
  7. ja isto muku mučim sa svojima. koža stopala mi se jako brzo sasuši. navečer namažem, a već ujutro budu kao da i nisam. radim kupke i stružem ih redovito, al imam osjećaj da što ih više sređujem to se to čudo više stvara... ne znam više šta bi s njima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj na večer kad ih bogato namažeš navući čarape preko pa ostavi do jutra, ako možeš od vrućine sad naravno..

      A što ćeš, ja isto imam osjećaj da što više skidam taj sloj da se on i brže stvara ali sam to prihvatila i sad mi struganje dođe kao i rezanje noktiju-moraš i gotovo.

      Ja sam najveću razliku primjetila odkad koristim ulja u njezi i kreme bogate uljima.

      Izbriši
  8. Kao neko ko je godinama mučio muku sa zadebljalom kožom mogu da kažem da zapravo što se više ta kože turpija, brije, uklanja, to se deblji slojevi prave i potrebno je sve više i više proizvoda, sve jačih proizvoda, sve češći pedikir...
    Otkad sam prestala da koristim turpije, pilinge i druga agresivna sredstva i prešla na malo grublje trljanje stopala peškirom posle tuširanja i dobru kremu pre spavanja više nemam zadebljalu kožu na petama. Imam je na gazištu, ali ona nastaje usled mog bangavog hoda i protiv nje nema leka. No, samo je zadebljala. Nije isušena ni ispucala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ima smisla, samo što ja nikako ne mogu gledat ni malo zadebljanja, baš mi to bode oči skroz. Koje kreme su ti se pokazale dobre?

      Izbriši
    2. Bilo koja masnija krema koja se upija meni služi svrsi (zato ne prihvatam vazelin ili one bebeće kreme koje prave zaštitni sloj). Hemel za pete mi je najbolji.

      Izbriši
  9. Super ti je ovaj post, a stopala deluje jako negovano. Ja sam neka srednja kategorija, nemam previše zadebljale ože, ali opet nije ni da nemam uopšte, u svakom slučaju standardna turpija poput te tvoje Balea uz piling, trljanje peškirom i kremu rešavaju stvar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super za tebe, kod mene je tako bilo prije par godina ali sad je sve gore. Valjda se stvarno sve više stvara zbog konstantnog skidanja tog sloja..

      Izbriši
  10. I kod mene je na žalost genetski, ali i iz mojih mladih ludih dana još vučem neke posljedice :)
    Kažu da zadebljanu kožu nije dobro skidati jer ona samo brže opet dođe, ali kako se drugačije riješiti tih mrtvih stanica? Kod mene samo to upali :)
    Baš su ti slatke nogice :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa i ja kažem, što ću onda s njom ako je neću skidati, ne mogu je brate mili gledat i takva hodat okolo :D
      I hvala, hihi :D

      Izbriši
  11. Nemam inace nikakvih problema sa stopalima, ni zadebljanja,ni ista, a redovno i pazim na njih, mazem kremicama i sl. Ali jako mi je njezna koza i juce sam napravila sebi takav problem obucom , da sam sva u zuljevima i plikovima, uzasno mi tabani trenutno izgledaju, jos i na more trebam, a ja sva izranjavana, kad se sad to krene guliti, ajooj, odvratno ce izgledati. Nemam pojma cime da tretiram te zuljeve, moje kreme za njegu stopala nisu u stanju sa tim da se bore, ovo prevazilazi njihove moci :-( Jesi imala nekad taj problem, kako sto prije da to sredim ?
    Inace jako slicno stopalo imamo, i nokte i isto poredane prste :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago tebi što nemaš problema s njima, a ne znam šta da ti preporučim žuljeve, ja ih obično samo namažem Pantenolom i prođu mi za par dana iako ranice od njih zarastaju puno duže i crvene se..:/ Ne znam, valjda bi trebalo pomoć da se koža regenerira, a meni za to uvijek dobro pomogne sok iz biljke čuvarkuće (ušara, http://i667.photobucket.com/albums/vv34/wdaddycool/Picture0016.jpg )
      Pa ako nje imaš u blizini isprobaj :)

      Izbriši
  12. Imamo sličnu rutinu sem što ja ne smem da se igram credom ali hvala Bogu te mi i turpija rešava stvar. Kada zagusti, odem na pediri i super.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam se bojala britve ali mi je dosadilo davati pare pedikerki kad sve to mogu i sama pa onda kad sam se usudila isprobati vidim da nije nista strasno, samo treba biti pazljiv
      :)

      Izbriši
  13. Idem na pedikir jednom mesecno i tako resavam stvar...U medjuvremenu piling iz Avona i bebi krema. Sreca pa nemam preteranih problema sa kozom...Lak za nokte menjam 2-3 puta nedeljno,a nokte sredjujem jednom nedeljno... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma super za tebe, i ja lak na nogama najčešće držim oko tjedan dana, ali zanimljivo je kako svako ljeto na noktima na nogama toleriram samo par lakova, sve ostale isprobam i odmah skinem :D

      Izbriši
  14. Odličan post, moram piling probati već danas! :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Super post :D ja vječnu muku mučim sa žuljevima :(

    OdgovoriIzbriši
  16. bas sam prije par dana na plazi zagledala tudja stopala. majko mila. bolje da ne govorim nista hahaha :) trebalo bi zakonom urediti tko smije nositi otvorenu obucu. nemam puno muke oko stopala, moja su njezna uglavnom, zato kad krenu topliji dani svake me baletanke i sandale izranjavaju i nazuljaju na peti ili prstima, kako mrzim to.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako i ja uvijek snimam kakva su u koga stopala, bolest :D

      A joj, to je stvarno dosadno i grozno :/

      Izbriši
  17. Cao, pratim blog vec duze vrijeme. znam da nema veze sa temom, ali moram da te pitam :). procitala sam da imas problema sa sinusima, pa me zanima sta konkretno radis, koristis?
    Meni bas tesko pada (cesto ne mogu da odem na posao) kada me zaboli glava - tada pijem ibuprofene i koristim kapi olynth za nos, mada sam pocela i da povracam u zadnje vrijeme.. Meni nos nikad ne curi nazalost :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, znam kako je to uzasno.. Meni nasreću? nos vječno curi, i zimi i ljeti i uvijek, tako da mi ne dolazi toliko često do glavobolja ali mi je uvijek začepljeno pomalo u korjenu nosa i u sinusima s lijeve i desne strane, ali u zadnje vrijeme mi jako pomaže špricanje jačeg ohlađenog čaja od kadulje u nos, to mi trenutno pročisti, a i inhaliranje Sinusan uljem mi pomogne.

      Izbriši
  18. So nice!!Your blog is lovely!!!! Would you like to follow each other on bloglovin' ? xxx
    Gleaming Spire * Bloglovin'

    OdgovoriIzbriši
  19. imaš li ti fb stranicu? upravo sam ti otkrila blog pa bih ga željela pratiti i na fejsu :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Odlican post. Ja najvise volim oriflame turpiju koja je njezna i ucinkovita i oriflame avokado & aloe vera kremu za stopala.
    I ne, ne radim za oriflame niti ih reklamiram :D nego su mi fakat super ti proizvodi i godinama ih koristim.
    Sto se tice lakova, nekako najvise volim nudaste nijanse i ide uz sve :)
    btw. imas jako lijepa stopala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe, nisam probala Oriflame proizvode za stopala ali bi svakako mogla :)
      I hvala :*

      Izbriši
  21. Ajme koliko pažnje posvećuješ stopalima, svaka čast, njega je vrhunska, a i vidi se na zadnjoj fotki :)

    Što se mene tiče, također imam genetski grozne pete, redovito pucaju, zadebljane su, i samo vidim budućnost kad pogledam mamine ispucale pete. No ja sam mnogo lijena i nemam potrebnu disciplinu kao ti, pa mi se njega stopala svodi na to da tu i tamo pod tušem izrašpam pete Baleinom dvostranom rašpom, i gotovo svaku večer namažem stopala Baleinim vazelinom. Mrzim nositi čarape kad spavam, ali napravim tu žrtvu kad su mi pete u koma stanju. No to mazuckanje samo sprečava pucanje, zadebljanost je i dalje tu.

    OdgovoriIzbriši
  22. Preporuka: krema od arnike, imas je u cm-u, dodje 3,50 km u onom velikom pakiranju sto imaju oni gelovi za vene i sl. Regenerira kožu u potpunosti, bez ikakvih priprema i struganja. Samo dobro namazes na vecer i obujes carape- ujutro noge ko bebina guza... Probaj isplati se :) ;)

    OdgovoriIzbriši