Makeup ner(e)d

Proljetni favoriti: dekorativna kozmetika

/
56 Comments



Ne pišem o mjesečnim favoritima iz razloga što ne mijenjam toliko često omiljene dekorativne proizvode, ali o proljetnim sam odlučila napisati post zato što obično u proljeće krećem sa značajnijom promjenom u svojoj makeup rutini. Zimi koristim podloge s nešto jačim prekrivanjem kombinirane najčešće s bold ruževima u tamnim bojama i zagasitim rozim ili šljivastim rumenilima i obaveznim crnim tušem na očima. Čim temperature zraka porastu sve češće posežem za laganijim puderom, koraljnim rumenilima i nekim električnim bojama ruževa, a oči nešto 'mekše' naglašavam i često izbjegavam crni eyeliner jer mi više odgovara svježiji i prirodniji izgled očiju. Valjda neka psihološka povezanost lijepog vremena s vedrijim bojama i svježinom, ne znam.


Od podloga trenutno najviše koristim Bourjois Healthy Mix Serum #52 koji daje lagano ujednačavanje tena i divan prirodni završetak. Savršeno se stopi s kožom i lagano hidratizira. Jednostavno ga obožavam.

Što se korektora tiče, sto puta spomenuti Maybelline The Eraser, moj HG.

Prije nekih dvadesetak dana stigli su mi Original BeautyBlenderi sa stranice BeautyBridge koje sam naručila nakon pročitanih recenzija kod blogerica Make Up Arena i Anaviglam koje su me svojim oduševljenjem natjerale da bez razmišljanja naručim dvije SPUŽVICE koje će mi s računa skinuti 38(!)dolara. Jesam li požalila? NI NAJMANJE! :) Ovo spužvasto čudo savršeno nanosi puder-bolje nego ijedan kist koji sam isprobala. Drago mi je da sam kupila dva, jedan za kit a drugi za sebe jer je zbilja jako praktično kad šminkam više cura za redom da ne moram čekati da se kist posuši nego samo operem i dezinficiram spužvicu i ona je (mokra) spremna za dalju upotrebu! ZAKON!

Ovaj ogromni Ecotools Domed Bronzer kist mi je trenutno najkorišteniji od svih kistova jer s njim u par poteza savršeno nanesem i izblendam bronzer i dobijem lagano osunčani ten. Naručila sam ga na iHerb-u za 8,50 dolara.

Kad smo već kod bronzera, moj favorit u toj kategoriji je definitivno Guerlain Terracotta Light #02 Brunettes. Daje predivan osunčani izgled lica, jako lijepo se blenda i ne izaziva mi nikakve nerede na licu. U sebi ima sitne zlatne čestice koje ujedno daju blistav i glamurozan izgled. Jedina mana mu je paprena cijena, ali u ovakav proizvod se isplati uložiti jer ga sigurno nećete brzo potrošiti obzirom da je jako fino pigmentiran.

Iduća na redu su dva rumenila, Flormar P111-divno, izuzetno dobro pigmetirano, toplo narančasto rumenilo koje je pravi proljetni must have i Dior #839 Vintage Rose-savršeno rozo rumenilo toplijeg podtona kombinirano s breskvastim highlighterom kojeg nešto češće koristim za dnevne lookove jer nije toliko pigmentirano kao Flormarovo pa je s njim teško pretjerati, a i sama nijansa podnosi širi spektar boja na usnama nego Flormar P111 koje definitivno želi koraljne, breskvaste boje na usnama.


Od 'proljetnih' ruževa za usne, moja dva stara favorita su (s lijeva na desno) Golden Rose #53 i Golden Rose #113. Detaljnu recenziju ovih ruževa možete pročitati na OVOM linku. Ukratko, super postojani mat ruževi smiješne cijene. Nijansa #53 je savršena neon fuksija, a nijansa #113 ciklama ružičasta koja na usnama jako vuče na ljubičasto.

Treći ljepotan na slici je jedan od noviteta iz Flormara, ruž iz Deluxe Shine Gloss linije u nijansi #39. On je nešto između sjajila i ruža što su braća Ameri nazvali sheer lipstick. Jako zgodna stvarčica kada ne želite prenašminkan izgled a opet želite nešto boje na usnama. Meni je jako praktičan i koristim ga često kad idem npr. na faks i za neke slične svakodnevne look-ove. Nadam se da ću uskoro napisati recenziju i swatchati ove ruževe.


Na očima je kod mene uglavnom uvijek sve isto, glavnu ulogu obavezno imaju neutralne nijanse i crni eyeliner. Novitet u zadnjih par tjedana je da sam ušla u neku fazu nošenja mekanog smokey-a bez eyeliner-a. Ne znam koliko će me to držati ali jako mi se sviđa malo promjene i potrudit ću se postati takav look.

Avon baza za kapke me oduševila! Od kad sam je prvi put isprobala do danas moje oduševljenje nije splasnulo. Ona je korektivna baza, znači da u sebi ima pigmente koji ujednačavaju i prekrivaju mrlje, fleke i nepravilnosti kapka, pojačava intenzitet sjenila i produžuje njegovu trajnost. Sviđa mi se što je mat, znači nema nikakvih shimmera, šljokica i štatijaznam čega u sebi, jako je postojana, a tekstura joj je pjenasta i divno se nanosi. Jednostavno-ona radi svoj posao i radi ga jako dobro! Ako ste u prilici svakako je isprobajte jer je omjer cijene i kvalitete odličan.

Od sjenila najčešće posežem za Maybelline ColorTatoo kremastim ljepotama, u nijansama #40 Permanent Taupe i #35 On and On Bronze. Ja ih nisam mogla kod nas dočekati pa sam ih kupila u Splitu čim su došli u Muller, ali sam neki dan u Dm-u u Mepas Mallu vidjela da su stigli i kod nas, a cijena im je 10,50 KM. Prezadovoljna sam sjenilima, jako su praktična i zgodna za korištenje, s njima u par minuta imam fino iznijansirani dnevni smokey. Super funkcioniraju s Avon bazom, ne skupljaju se u pregibu kapka i traju dok ih ne skinem. Nijansa #40 Permanent Taupe me oduševila jer mi je savršena za popunjavanje obrva pa mi ujutro puno olakša i ubrza proces šminkanja. Vidjeti ćete slike u postu o obrvama koji je u pripremi.

Max Factor Kohl Pencil u nijansi #090 Natural Glaze koristim na waterline-u i stvarno je ogromna razlika između nje i čisto bijele olovke koju sam koristila prije za istu svrhu. S ovom bež nijansom oko izgleda puno, puuuno prirodnije tako da zasigurno nastavljam kupovati samo ovu olovku.

Max Factor Clump Defy maskara o kojoj sam sve rekla u OVOM postu. Trenutno moja omiljena maskara.

Zadnji na slici je rozi, no name uvijač za trepavice koji sam kupila u Izbor trgovini za nekih 2-3 KM. Kupila sam ga samo zato što padam na girly boje i jeftine cijene, ali mogu vam reći da sam se s ovim uvijačem oduševila. Super uvija trepavice i ima dobru zaštitnu gumicu tako da su one u potpunosti sigurne. Ako ste u prilici isprobajte ga, imate moju toplu preporuku.


Drage moje, to bi bilo sve što se tiče mojih proljetnih favorita.

Ako ste isprobale neki od ovih proizvoda pišite mi svoje dojmove!
Do idućeg čitanja vam šaljem veeeeeliku :*


You may also like

Broj komentara: 56:

  1. Divni favoriti. Bourjois HM uprvo koristim ali 53ojku i jako ga volim. Volela bih da probam Guerlain Terracotta Light #02 Brunettes.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Guerlainovi bronzeri su divni, isprobaj ako budeš u prilici!

      Izbriši
  2. Super favoriti, i ja ne mogu dočekati da vidim kakva je avon baza :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Divni, predivni favoriti, Blender, Ecotools kist i Guerlain su i moji favoriti :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihi, drago mi je da imamo istih omiljenih stvarčica. Znači onda da su stvarno dobri! :)

      Izbriši
  4. Ajme meni .... apsolutno sve lakam na ovim fotkama - ali baš SVE :D!

    OdgovoriIzbriši
  5. Uh, odličan izbor! Eco tools bronzer brush <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Divni proizvodi! Ja se nikad nisam "našla" s kistovima za tekući puder i onda se opet vratila prstićima...možda probam ovu spužvicu, zaista je hvaljena!
    I gdje u Mo ima kupiti ovih GR ruževa? Ja znam za trgovinicu na Aveniji s turskom kozmetikom (i nakitom), ali GR ruževe nemaju, samo Flormar, Rapsodi :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Beauty blender je odličan, nije poput drugih spužvica koje sam ja imala priliku isprobti, baš je neobičnog materijala koji odlično funkcionira s podlogama svih vrsta.

      U BM-u sam ja kupovala GR ruževe.

      Izbriši
  7. Predivni favoriti, posebno Guerlain Terracotta :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Avon bazu sam upravo jutros naručila,vidjela sam da je hvališ u prošlom postu.
    Guerlain bronzer baš lijepo izgleda.
    I nećeš vjerovati ali i ja spremam post i o obrvama i o stylo karminčićima hahah :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh nadam se onda da će i tebi odgovarati baza :)

      Divno, jedva čekam postove ;**

      Izbriši
  9. Slažem se, sve je bome lijepo :)
    Ja se najviše veselim ovom postu o obrvama jer gledam Pernament Taupe već neko vrijeme, gleda on mene, ali nikako da se uberemo. Pa možda me tvoj post preobrati i kupim ga, napokon :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ni ja ne mijejam cesto favorite, zato mi i jesu favoriti jel :)) heh
    Tvoji su odlicni, taman svega sto treba :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Divni favoriti..... znači dijelimo oduševljenje za još jedan proizvod :-D bjuti blender je zakon!
    a Guerlain uh.... prekrasan je zaista.... vidiš moram i ja permanent taupe probati za obrve, nije mi to niti palo na pamet!!

    OdgovoriIzbriši
  12. Ruževi su savršeni.... i sad sam se sjetila da mi maskara nova treba, hehehehe

    pusa velika

    OdgovoriIzbriši
  13. Healthy mix is great 4 me :)

    Lovely inspired blog, I am following you now.


    www.kosmetyczna-hedonistka.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  14. Sviđa mi se sve! Posebno ruževi i Flormar rumenilo ;)

    OdgovoriIzbriši
  15. Jako mi se svidja ovaj post...
    Vecina stvarcica se ionako nalazi u mojoj WL pa je dobro doslo da saznam po koju rec o njima :)

    OdgovoriIzbriši
  16. jako zelim ovu ecotools cetku za bronzer! kod nas je nigde nema :(

    OdgovoriIzbriši
  17. Željela bih ti prvo pohvaliti blog, tvoje recenzije kao i slike.
    U tvojim prijašnjim komentarima rekla si da si našla La roche – Posay pa bi li mogla reći gdje.
    Unaprijed zahvaljujem i jedva čekam tvoje nove postove, recenzije!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala najljepša! Moram provjeriti kako se točno zove ljekarna pa ti napišem ovdje:*

      Izbriši
    2. Ljekarna je Alpha Plus, a nalazi se u ul.Kralja Zvonimira, tamo gdje je đački dom.

      Izbriši
  18. Sve mi deluje jakoo primamljivo... A ovaj rozi uvijac za trepavice je presladak ! :))
    Jedva cekam da nadjem malo vremena pa da kupim i ova dva GR karmina - prelepi su!
    a u Dior rumenilo sam se zaljubila :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Sve je predivno,odlican miks malo skuplje I jeftinije dekorative!Ecotools cetkice su odlicne,svaku paru vrede!Super post i slicice!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, drago mi je da si pronašla nešto zanimljivo za sebe i slažem se za Ecotools :)

      Izbriši
  20. Koliko kosta Dior rumenilo? Divno je *_*

    makeupforbreakfast.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  21. Super favoriti ;) Maybelline The Eraser mi je na WL duze vreme, ali nikako da potrosim Bourjois HM :)
    I ja obozavam bez olovku u unutrasnjem delu oka, zaista je velika razlika u poredjenju sa belom ;) Ja koristim Sephorinu i prezadovoljna sam ;)

    OdgovoriIzbriši
  22. Gdje si kupila flormar ruz?
    P.S. Super ti je blog!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ruž sam kupila na sajmu u Mostaru kad je bio, na Galantovom štandu :) Hvala :)

      Izbriši
  23. Gdje mogu naći ovu max factor olovku? danas sam u dm-u u mepas mallu tražila neku nude olovku i nema nijedne... :( imam bijelu al izgledaju mi oči čudno s njom i previše je nekako fake. već jedno vrijeme sam u potrazi za nude olovkom i nigdje ju nisam vidila.. ne da mi se online naručivati, ova mi izgleda super

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ju našla u Cm-u pokraj pizzerije Roma ima par mjeseci, ne znam ima li je sad..

      Izbriši
    2. Ok hvala ti, pogledat ću. Navodno je odlična i rimmelova nude ali ni nju nigdje nisam vidila. Uglavnom, blog ti je odličan i samo tako nastavi ;) pozz

      Izbriši