Makeup ner(e)d

Potrošeni proizvodi #1

/
44 Comments
Pozdrav društvance!
Dugo se nismo čitali, a ja se nadam da me niste skroz zaboravili. Svibanj me pregazio obavezama tako da je blog nažalost pao u drugi plan. Na faksu sam ubacila u petu brzinu jer stalno imam kolokvije i labose, a u obitelj nam je došla jedna mala prinova <3 pa me i to dosta okupiralo. Još nešto što me izuzetno veseli je to da imam šminkanja svaki vikend i zbilja maksimalno uživam popunjavajući svoj novi makeup kofer i slažući kit ali o tom u nekom od narednih postova.
Uglavnom, tek sam danas uspjela uhvatiti malo više slobodnog vremena da natipkam ovaj post u kojem ću vam pokazati potrošene proizvode koje skupljam već neko vrijeme, zato odmah krećem na posao. :)





S lijeva na desno:

Balea Creme-Ol Bodylotion mit Mandelol-Vjerojatno svima dobro poznata Baleina mazalica za tijelo koja je apsolutno savršena, savršenog bademastog mirisa koji OBOŽAVAM (i pomalo sam ovisna o njemu). Jako je bogata i hranjiva, pruža odličnu njegu mojoj kronično suhoj koži tijela, čak bolju nego neki maslaci za tijelo. Koristim ju neprestano i koji god losion da isprobam ponovno se vratim ovom. Obzirom da je LE izdanje već sam napravila svoje zalihe za ljeto. Cijena je smješnih 3-4 KM, a ocjena 5/5.

Balea Creme-Ol Dusche-Uljna kupka za tuširanje iz iste LE linije kao i prethodno spomenuti losion. Volim ju gotovo kao i losion, a u kombinaciji su savršeni što se njege kože tiče. Miris je gotovo isti i poprilično dugo se zadržava na koži. Cijena je oko 3 KM, a ocjena 5/5.

Balea Kirsch und Mandelduft-Nadam se da ste svi probali ovaj gel za tuširanje iz njihove zimske LE kolekcije jer ako niste onda ne znate što ste propustili. Ovo miriše rajski! Iako njega same kože nije nešto posebno, kupovat ću ga dok ga god bude samo radi mirisa. Cijena je oko 2 KM, a ocjena 4,5/5 zbog toga što miris brzo nestane s kože. :(

Avon Advance Techniques Moroocan Argan Oil-Šampon koji mi je bio neloš jedno vrijeme a onda su se čudne stvari počele događati s mojim vlasištem. Naime, kad bih oprala s njim kosu nakon dan-dva bi mi vlasište počelo poprimati čudan i neugodan miris. Prvi put kad sam to skužila mislila sam da je slučajno, drugi put sam posumnjala na šampon i onda sam počela testirati tako da bih jednom oprala kosu s Alverde šamponom od badema i aragana (žuta bočica) i neugodnog mirisa na vlasištu nije bilo, onda opet s Avonovim i neugodni miris bi se ponovno vratio, tako da je letio u smeće i sigurno ga neću ponovno kupiti. Cijena je bila oko 5 KM, a ocjena 2/5.

S lijeva na desno:

Avon Solutions-Ovaj gel za umivanje lica iz narančaste Solutions linije mi je bio skroz solidan i potrošila sam par tubica ove zime. Jako dobro očisti lice ali ga i poprilično isušuje pa je iza njega potrebna malo bolja hidratacija. Inače mi ova njihova narančasta linija odgovara, bila sam poprilično zadovoljna i kremama (dnevnom i noćnom) i vjerojatno bi ih ponovno naručila u nedostatku inspiracije. Cijena je oko 10ak KM, iako nisam sto posto sigurna obzirom da se često mijenja ovisno o katalogu. Ocjena 4,5/5 zbog isušivanja.

Avon Solutions Winter Cleanser-Još jedna umivalica, gel-krema za čišćenje lica koju sam naručila zato što je namjenjena čišćenju oštećene kože lica i izričito piše da ne ostavlja kožu suhom i zategnutom. Aha, moš si mislit! Iako super očisti lice (i više od očekivanog!) ovo čudo nenormalno isušuje kožu! Nema broja gelova za umivanje koje sam dosad isprobala i potrošila ali nikad mi ništa nije isušivalo kožu kao ovo. Možda je to zbog glicerina koji je na drugom mjestu u sastojcima, a previše glicerina veže vodu iz dubljih slojeva kože pa je to može dodatno isušivati. Također se i jako zapjeni (SLS) pa vjerojatno i to doprinosi isušivanju no u svakom slučaju odlično mi je poslužio za čišćenje kistova, ali ga sigurno više neću kupovati. Ocjena 2,5/5 zbog jakog isušivanja.

Balea Young Soft&Care-I posljednji gel za umivanje danas, a i moj favorit od ova tri na slici. Jako jeftin, oko 4 KM, a ima sve karakteristike solidnog gela za umivanje. Novi primjerak već kupljen, a ocjena 5/5.

Balea Milch&Honig tekući sapun-Obožavam Balea tekuće sapune prvenstveno radi mirisa. Ja od sapuna očekujem samo da čisti, dezinficira i fino miriše a oni sve to i čine. Nikakvu specijalnu njegu ne očekujem jer svakako uvijek koristim kremu za ruke, tako da baš uvijek koristim njihove. Cijena je 2,70 KM, a ocjena 5/5. 


Lush Snow Fairy-Gel za tuširanje iz Lushove božićne kolekcije koji miriše kao žvakaća guma. Bila sam očarana njime zbog toga što bi nakon tuširanja ja a i kupaonica zbilja intenzivno mirisala na bombone narednih par sati, no brzo sam se zasitila tog mirisa tako da sreća da sam imala samo ovo malo izdanje od 100 ml koje sam brzo i potrošila. Nisam sigurna za cijenu, ali mislim da je koštao nekih 15ak KM (ispravite me ako griješim). Ocjena 4/5.

Lush Mask of Magnaminty-Maska za lice koju obožavam i jedva čekam priliku da ju ponovno kupim. Iako prvenstveno nije namjenjena suhoj koži, meni je odgovarala. Držala bih ju na licu 5-10 minuta i nakon nje mi je koža svaki put doslovno zablistala. Ima efekt hlađenja i u mom slučaju baš intenzivno oživi i osvježi kožu. Miris je jako razbuđujući, mentolast i papren u isto vrijeme. Meni jako odgovara ali sam čitala i dosta kritika na miris. Sve u svemu jedan Lush proizvodan vrijedan novaca i rejvanja. Cijena je 19 KM, a moja ocjena je 5/5.

Balea Aqua Serum-Lagani i hidratantni serum za lice o kojem je vjerojatno sve što se ima reći već rečeno u blogosferi. Za potrebe mog lica nije dovoljan no ispod bogatije kreme nije ni loš. Vjerojatno je puno bolji za kombiniranu do masnu kožu lica, no u svakom slučaju omjer uloženog i dobivenog je odličan. Cijena je nekih 5-6 KM, a moja ocjena je 4,5/5.


Ebelin odstranjivač laka za nokte-Odstranjivač bez acetona koji je odlična jeftinija alternativa za Afroditin odstranjivač. Cijena je oko 1 KM a ocjena 5/5.

Afrodita odstranjivač laka za nokte
-Dugo vremena sam kupovala samo njega jer mi je bio daleko najbolji ostranjivač sve dok nisam otkrila gore spomenutu jeftiniju verziju iste stvari. Košta oko 2,50 KM i neću ga više kupovati zbog već navedenog razloga, a ocjena je 4,5/5.

Essence I love stage Eyeshadow Base-Solidna baza za sjenila koja ima i korektivnu ulogu jer prekriva nepravilnosti. Bolja mi je od Artdeco baze, a lošija od Avonove baze no u svakom slučaju poprilično dobro obavlja svoj posao. Košta oko 6 KM, a moja ocjena je 4,5/5 ponajviše zbog odličnog omjera cijene i kvalitete.

Maybelline The Eraser-Moj HG korektor a detaljnu recenziju možete pročitati OVDJE.

Essence Gel Eyeliner #Midnight in Paris-Jako dobar crni tuš u gelu, a jedina zamjerka je to što se poprilično brzo suši (u kutijci, ne na kapcima). Košta oko 6 KM, a ocjena je 4/5.


Jeste li vi isprobali neki od ovih proizvoda i kakvi su vaši dojmovi?

Do idućeg čitanja šaljem veliku pusu :)





You may also like

44 komentara:

  1. Super si stvari potrošila :D
    Potpisujem sve što si napisala za Balea Creme-Ol Bodylotion mit Mandelol - jednostavno sam ovisna o njemu :D
    I čekamo da nam pričaš o kuferu i šminkanjima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma mislim da nema žene da ga je probala a da joj se nije svidio ;)

      Izbriši
  2. Ja živim u uvjerenju da je ArtDeco baza najbolja koju mogu kupiti na policama drogerija :D.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bas sam se pitala sto tebe nema a kad ono ona trosi proizvode punom parom :D svasta si potrosila.. i ja skupljam smece :$
    Malo toga od ovog sam koristila a prvo sto hocu da probam jeste ova Lush maska dugo vremena. Sve cekam kad cu do Sarajeva, ne bih da je narucujem...
    Od mame kradem ovo oboje od badema Baleino :)) a kad potrosim LRP umivalicu, vracam se na neke drogerijske, mozda bas na tu rozicu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, ma pretrpana sam a ne želim pisati samo reda radi, kad nemam vremena rađe neću ništa pisati nego nešto bezveze našvrljati samo da ispunim 'normu'. ;)
      Isprobaj masku, svakako joj vrijedi dati šansu :) Kakva ti je LRP? Baš sam nedavno naišla napokon na ljekarnu kod nas koji imaju LRP pa još ne znam šta bih prvo isprobala..

      Izbriši
    2. Ozbiljno? Kod nas neko uvozi? Ja sam citav grad prosla trazeci al nijedna nema :/ Nije za tebe ovaj LRP gel hehe, isusuje i meni nekad previse pa ga koristim mozda svaku drugu noc.. Cak ga ni ja necu ponovo uzet jer ne vrijedi za te umivalice toliko novca davat kad svejedno i ove drogerijske isto rade.. Ali mi je zato Effaclar duo dobra krema ali i ona je za problematicnu kozu tako da ni to ti ne treba :D :D Ali planiram uzeti bb kremu pa eto jedino to :)))

      Izbriši
    3. Ma i ja sam se šokirala, osobito zato što mi je i mama (radi u ljekarni) rekla da neću njih pronaći prije Hrvatske jer nemaju zastupnika kod nas, ali 'ko zna kako ovi uvoze :D haha
      A kakav ti je Effeclar Duo, jel' pomaže kako s aknama? Da dragom kupim, u njega je dosta problematično lice..

      Izbriši
    4. Meni je pomagao u pocetku dok sam ga redovno koristila i onda sam prestala pa su se vratili problemi pa sam ga opet uvela :) Problem kod mene je sto tesko mogu izdrzat npr tri mjeseca da stavljam svaku noc isto... :( Krenem ja fino, poboljsa se i onda kontam ne trebaju mi sve te kiseline na licu i prestanem na neko vrijeme i taaaaako :)

      Sad sam uzela ulje cajevca pa dok sam u kuci mazem po podrucjima gdje inace znaju izac, to je nesto sitno para u apoteci pa nek i on proba. Ja nisam dovoljno dugo koristila da mogu reci koliko se stanje promijenilo. Pise uglavnom da reaguje kao benzoil peroksid sto se tice lijecenja akni, a nema kontraindikacije i nuspojave :) Benzoil peroksid je dosta jak i isusuje i bespotrebno guli kozu :/

      Izbriši
    5. A razumijem te.. Kupila sam mu ulje čajevca iako kod nas nema nikakvih kvalitetnijih eteričnih ulja nego neko Sanopharm, pa sam nekako skeptična, ali nadam se da će bar malo pomoći. Možda mu onda uzmem i Effeclar Duo pa da to dvoje kombinira.. U svakom slučaju hvala ti :*

      Izbriši
  4. Imamo neke iste medju potrosenima, i super i da trosimo umjesto samo da gomilamo. potpisujem sve isto za Balea losion sa bademom, i ja tek sto sam jedan postrosila, ali imam jos dva ustekana koje cuvam za more i njegu koze nakon njega. Dotle mazem ove manje hranljive losione jer su mi trenutno dovoljno.Meni je Afroditin odstranjivac ipak puno bolji os Ebelina-skontala sam da mi Ebelin isusuje nokte iako pise da ne, i na testu sa folijom za odstranjivanje sljokica mi je pao-sa Afroditinim sljokice skinute za tren, sa Evebelinom je trebalo duze.
    I ja volim taj gel od badema i visnje, i losion imam, a i Balea pink umivalica je sjajna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma slažem se, nastojim što manje gomilati a što više trošiti. Ne volim kad imam previše stvari koje ne koristim. Imam i ja losion od badema i višnje ali ga nisam još potrošila, njega nanosim nakon ulja jer mi je prelagan pa ga nikako potrošit :D
      A nisam primjetila isušivanje od Ebelin odstranjivača, baš ću obratit pažnju,

      Izbriši
  5. meni je ova balea umivalica savršena jedno vrijeme, a onda kad sam potrošila treće pakovanje fino sam je oprala i u nju usula jednu apotekarsku umivalicu sa mirisom ruže (šta ću kad sam baba) jer je pakovanje i više nego praktično.
    dijelim ljubav za maybelline korektor, probaj i puder, odličan je :D
    kupujem ovaj ebelin odstranjivač bez acetona, a prije toga sam kupila onaj sa pumpicom koji je oko 3KM a u biti su isti samo je ovaj zbog pumpice skuplji pa sad istresam ovaj obični u pakovanje sa pumpicom. jesam ekonomična :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, i ja isto uvijek recikliram ove bočice sa pumpicama. :D A mogla bih isprobati i puder, obilazim oko njega u zadnje vrijeme ali ih previše imam u zalihama. :D

      Izbriši
  6. fino se se istrošila! dosta sličnih stvari koristimo. još uvek mi nije jasno zašto odlažem kupovinu mask of magnaminty, ona mi je sad prva na redu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) A utjecaj blogova i foruma, svi unaprijed znamo šta nije loše pa svi isto koristimo na kraju :D

      Izbriši
  7. Baš ti je super ovo s ocjenom svakog proizvoda. Kao mini recenzija.

    OdgovoriIzbriši
  8. dosta stvari imam i ja,vec sam spominjala onaj utjecaj foruma i blogova haha :)
    sve sve,ali kako si uspjela gel lajner potrositi? ja mislim da bi meni to vjecno trajalo da se ne osusi.
    ovaj ebelinov aceton je meni isusivao nokte,ostajao bi neki bijeli trag po njima,kao da sam ih isturpijala,pa ga necu vise kupovati,sad koristim neki flormarov i super mi je.
    Anela
    :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma baš to. Haha, a najviše sam ga potrošila za maskenbal na drugim ljudima :D

      Izbriši
  9. Au, koliko si toga potrošila !

    Super post, ja jedva čekam da nešto potrošim i bacim ambalažu, ne sjetim se sačvati :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja vec mesec dana, mozda i malo duze koristim ovaj Avonov sampon i super mi je! Pre njega sam isto koristila njihov sa kamilicom i alojom iz naturals kolekcije i to vise od godinu dana i on mi je bio super,skroz mi je resio problem peruti. A izgleda da sam ja jedina koja nije isprobala nista od baleinih proizvoda,sto podhitno moram da ispravim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma vjerujem, i mojoj mami odgovara ali eto očito se nije nešto složilo s mojom kemijom kože.

      Izbriši
  11. Make up kufeeeeeeeer!!! (samo to imam za reć!) :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Au kako si samo bila vredna sa trosenjem :D
    Bas fino sto se nesto i trosi,a ne samo gomila u kolekciji :D
    Jel i tebe nerviralo kod Essence baze to sto poslednja petina proizvoda nije mogla da se izvuce onom cetkicom?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš me to živcira, s ovom četkicom nema šanse doći do dna :/

      Izbriši
  13. Koliko finih saveta kod tebe uvek!

    Giveaway kod mene :)
    http://fashionistasdiarybydunja.blogspot.com/2013/05/worldwide-giveaway-by-oasapcom.html

    OdgovoriIzbriši
  14. svaka cast na potrosenim stvarcicama :)
    sad se baci na kupovinu :D

    OdgovoriIzbriši
  15. ja isto najvise volim baleine sapine. lushovu masku moram probat kad je svi hvale. ebelin sam nekad koristila i ja ali sad imam aveo i još afroditinog odstranjvača sa maslinom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) I ja sam kupila Aveo nedavno kad sam u Splitu bila. On je još najjeftiniji od svih.

      Izbriši
  16. balea je ZAKON! Gotovo savršen omjer kvalitete i cijene! A tek mirisi i dizajn gelova za tuširanja i losiona :)

    (iako im se ponekad i dogodi pokoji fail)

    OdgovoriIzbriši
  17. Bila sam se zabrinula gdje si? Čak zamalo da ti pišem mail:D. Nek si se vratila. Stvarno volim tvoje postove. Što se tiče proizvoda koristila sam ove baleine s prve fotke, losion i kupku sa višnjom, prelijepa je ali se slažem da ispari očas posla. Skoro sam kupila na osnovi tvojih pohvala ovaj gel za umivanje i zadovoljna sam. Kao i acetonom koji je bio u onom pakovanju sa pumpicom i Boga mi je trajao jako dugo.Takođe obožavam tekuće sapune i uglavnom kupujem Balea, tako da je i ovaj prošao preko mojih ruku:). A ajlajner u gelu je uvijek u mom neseseru i to baš ovaj!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, ajde baš mi je drago čuti da si primjetila da me nema i drago mi je da si zadovoljna s gelom ;) Izgleda da nas puno voli Baleu ;)

      Izbriši
  18. Ja stvarno volim Baleu, baš sam neki dan u kupaoni brojala sve proizvode koje trenutno imam i i imam ih hrpu :) Od ovih tvojih stvari ja sam probala losion od badema i ja ga obožavam ljeti, onaj rozi gel za umivanje- najbolji gel koji sam ikad probala, serum i još ga imam, ali nije me baš oduševio :( i Essence bazu iako sam ju ja koristila kao korektor i super mi je bila!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno imaju solidne proizvode, osobito kad se u obzir uzme jako povoljna cijena, a žao mi je za serum, ne može svakom ni odgovarati-logično..

      Izbriši