Makeup ner(e)d

Tivoli, Firenca i Venecija :)

/
24 Comments

Kao što sam i obećala, ovaj post će biti nastavak mog 'putopisa' iz Italije u kojem ću vam pisati o ljepoti Tivolija, Firence i Venecije.

Tivoli je mali gradić smješten na brežuljku, oko 30 km udaljen od Rima. U njemu se nalaze brojne vile, ali ona koja je bila predmet našeg zanimanja bila je čuvena Vila d'Este. Ona je primjer renesansne arhitekture i talijanskog vrta i kao takva je pod zaštitom UNESCO-a. U ogromnim vrtovima koji je okružuju nalazi se više od 300 fontana. Zapanjujuće! Nakon nekog vremena provedenog u ovim vrtovima sam skužila da sam u biti ovako oduvijek zamišljala raj. :) Stvarno je preeeedivno!





Još jedna zapanjujuća činjenica je i to što u ovim fontanama nema nikakve modernije mehanike, nego sve funkcionira zakonom spojenih posuda i slobodnog pada. Naime, tadašnji je arhitekt iskoristio lokaciju vrta na padinama i izvor rijeke poviše vrtova, te tako jednostavno osigurao dotok vode za brojne fontane i bazene. To sve funkcionira od 16. stoljeća, kad su vrtovi građeni.
Ovaj hodnik gdje sam se slikala sastoji se od 100 identičnih malih fontana. E sad još samo zamislite kako to sve još sto puta predivnije izgleda tijekom večeri kada svu ovu silnu vodu obasja mnoooogo mnogo rasvjete!




U Tivoliju smo proveli predivan dan i mislim da je stvarno šteta biti u Rimu a ne otići tamo i bar malo uživati u ovom djeliću raja na zemlji.
Po povratku kući smo imali obilazak dva grada-noćni obilazak Firence i jutarnji obilazak Venecije. Nažalost, u svakom od tih gradova smo proveli samo par sati tako da sam imala osjećaj kao da sam vidjela neku prezanimljivu renesansnu gospođu, oličje cijelog jednog umjetničkog razdoblja, koja mi se samo predstavila-dobra večer, ja sam Firenca- i otišla. Nismo popričale, nismo se upoznale, nismo se sprijateljile. To mi se dogodilo i s Venecijom. Ma kao da vidite najprimamljiviji kolač ikad, uzmete ga, liznete glazuru i gotovo. Morate ga ostaviti, a sva osjetila su vam ostala nadražena. Joj, povratak mi je baš bio depresivan radi toga.

Vjerojatno i sami znate da se za Firencu kaže da je ona muzej pod otvorenim nebom, te se u toj kolijevki renesanse zbilja ima što vidjeti. Nažalost, nemam ni neke fotografije da vam to pokažem jer sam htjela što više ljepote upiti ne zamarajući se fotografiranjem, upravo zbog toga što smo bili tako kratko.
Ova crkva koju imam na slikama je bazilika s krstionicom sv. Ivana Krstitelja, a na njoj se nalaze i tzv. Vrata raja (ne vide se na slici) koja su u potpunosti izrađena od zlata.
Na drugoj slici je detalj s poznatog mosta Ponte Vecchio, a na trećoj izlog od čuvene slastičarnice Gilli.




Što se tiče Venecije, imam vam napisati samo dvije riječi-ČISTA ROMANTIKA! Ne znam je li do mora, mostova, gondola, cvijeća ili nečeg šestog, ali uz riječ romantika u udžbenicima bi trebala stajati slika Venecije. I ne, uopće se gradom nije osjećao nikakav neugodan miris, možda zato što je bilo jako hladno ali taj čuveni smrad, koji bi mi možda pokvario dojam, na svu sreću nismo osjetili. :) Ono što je dalo posebnu čar je činjenica da smo u grad stigli zorom, tako da je sve još uvijek bilo maglovito i mirno, a time još romantičnije, damn it!




To bi bilo sve:)
Nadam se da su vam se svidjeli ovi postovi, a ja se ponovno bacam punom parom na kozmetiku.
Njušim lagano i prvi giveaway zbog nekih okruglih brojki no o tomu nešto detaljnije u idućim postovima. ;)

Do tad, veeeelika pusa!


You may also like

24 komentara:

  1. Ah, predivne, preeedivne fotografije! Fontana svakako oduzima dah!

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivne slike,vidi se da si uzivala :)
    I svidja mi se outfit na 3 sl. :*

    OdgovoriIzbriši
  3. http://24.media.tumblr.com/tumblr_m6huu1hvQL1rys4czo1_400.gif

    Samo ovo imam za reci :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Kratko, ali slatko! Onaj izlog mi je boli glava, a Tivoli....heaven...

    OdgovoriIzbriši
  5. Joj stvarno je lepo. U Veneciji sam bila jednom ali bih bas isla opet :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jao.jao.jao.....ne znam šta da kažem a da ne bude premalo, a dostojno prikazanih ljepota ?!?! Savršeno, sve , ali bukvalno i obavezno ću obići Tivoli, definitivno je raj na zemlji. Divno!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, jako mi je drago da ti se sviđa :) A Tivoli obavezno posjeti, i po mogućnosti ostani do navečer dok se upali rasvjeta jer je tad tek saaavršeno!

      Izbriši
  7. Prelepe fotografije,uzivala sam gledajuci...trebala si jos slika da postavis,Italije nikad dosta:-)
    Divan post!

    OdgovoriIzbriši
  8. Predivne fotografije... Fontane su savrsene...

    OdgovoriIzbriši
  9. krasne fotografije, vidi se da ste uživali, a ti si tako lijepa da je uživancija da te se gleda ;-)

    OdgovoriIzbriši
  10. Predivne fotografije! U Tivoliju nisam bila, a tako predivno izgleda! Firenzu i Veneciju sam obišla - jedan dan u svkaom gradu i stvarno se ima dosta toga za vidjeti. Firenza me oduševila, baš šteta što nisi imala više vremena :( A Venecija, Venecija je poseban doživljaj - puna romantike :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se i nadam se da ću imati priliku upoznati i doživjeti Italiju puno više nego što sam sad..

      Izbriši
  11. vrt ostavlja bez daha! stvarno je veličanstven i poseban. mogla bi tu bit satima!

    OdgovoriIzbriši