Makeup ner(e)d

Najkorišteniji proizvod mjeseca: Artdeco-samsvojmajstor-paleta

/
41 Comments



Razmišljala sam o rubrikama na blogu kao što su mjesečni favoriti i sl., no shvatila sam da bi se prečesto ponovljali isti proizvodi iz razloga što mi treba više od jednog mjeseca da potrošim određeni proizvod poput pudera, maskare etc. te da se moji favoriti ne mijenjaju baš iz mjeseca u mjesec, više iz godišnjeg doba u godišnje doba, :D pa onda takva rubrika kod mene i ne bi imala baš nekog smisla. U zadnje vrijeme nastojim ne gomilati stvari i potrošiti sve do kraja, te izbjegavam impulzivne shoppinge, a novce (čitaj:studentski džeparac) dajem tek nakon više pročitanih recenzija tako da igram na sigurno, pa mi onda favoriti uistinu postanu favoriti i koristim iste stvari jako dugo. Tako da sam došla do ideje da svaki mjesec izdvojim jedan proizvod koji sam najviše koristila i da uradim detaljnu recenziju.
Ovog puta titulu najkorištenijeg/ih proizvoda odnosi ova Artdeco paleta koju sam sama složila i koristila svakodnevno i po nekoliko puta.



Naime, ja sam po prirodi jedan jako praktičan tip. A to znači da sebi nastojim olakšati život gdje god mogu i kako god mogu. Tako npr. sve što ja volim i koristim mora, uz kvalitetno i dobro, imati i atribut-praktično. Može meni nešto biti i najljepše i najbolje, ali ako je komplicirano za koristiti/nositi i sl. budite sigurni da će mi dosaditi u roku 3 dana. To osobito dođe do izražaja u kozmetici. Tako smo došli do ove moje multipraktične i na-svijetu-najdraže palete. S njom sam dnevnu makeup rutinu jako pojednostavila jer sam (gotovo) sve potrebne proizvode ugurala u jednu super finu Artdeco kutijcu iz Dita Von Teese kolekcije. Naime, u njoj se nalazi pet mono sjenila i jedno divno rumenilo. Od tih pet sjenila, dva mi služe za popunjavanje obrva, ali i za smokey eyes, iduća dva mi služe kao highlighteri, a posljednje koristim samo kao sjenilo. Rumenilo još uvijek koristim samo kao rumenilo, ali ću vjerojatno i njemu naći bar još jednu funkciju. :)


Kvaliteta svih Artdeco mono sjenila je izuzetno dobra.
Pigmentacija, tekstura, izbor boja-sve je na nivou. Ne truse se, multipraktična su i jako postojana. Koristim ih gotovo uvijek bez baze jer imam suhe kapke, i do sad me nisu razočarala. Obožavam što Artdeco ima tako minimalističke ambalaže ovih mono sjenila, tako da ih možete staviti u svaku paletu, a na donjem dijelu imaju magnet te će zbilja teško ispasti ili se pomaknuti sa svog mjesta.

Rumenilo je također prekrasno, mekano, lako se blenda, a boja je divna i osvježavajuća. Ambalaža je ista kao i kod sjenila.

Swatcheve sam slikala na dnevnom svjetlu (u hladu i u suncu), te na njima možete vidjeti točne oznake svake pojedine nijanse:




RUMENILO je u nijansi #33. Boja je jedna klasična hladna ružičasta koja zbilja laska mom tenu. Nije potpuno mat, ali je shimmer toliko sitan i diskretan da se na licu gotovo i ne primjećuje.
Količina od 5 g je zbilja izdašna i vjerujem da je neću potrošiti narednih 5 godina.
Tekstura je mekana i svilenkasta, a pigmentiranost jako dobra. Intezitet boje na licu se može lako dozirati kao što se može i prekrasno izblendati pomoću kista. Imam i nijansu #34 koja je nešto tamnija i zagasitija s jačim ljubičastim podtonom tako da nju uglavnom koristim kad nosim ruževe u ljubičastim nijansama, dok mi je ova #33 draža za ''svaki dan''.
Cijena ovih rumenila je oko 15 KM, te se kod nas mogu kupiti u Cm poslovnicama i Martimex parfumerijama.
Ambalaža, koja je standardna za Artdeco, je minimalistička i skroz po mom guštu jer je namjenjena za držanje u paleti. Nekome će ovakva ambalaža biti minus jer nije baš praktična ukoliko nije smještena u paletu, ali eto kod mene je to dodatni plus.
Moja konačna ocjena za rumenilo je čista 10 i svakako ću kupiti još koju nijansu!

Još swatcheva :D-prva slika je na dnevnom svjetlu bez sunca, druga na dnevnom svjetlu sa suncem :)



SJENILA su u nijansama #10, #373, #517, #290 i #03 kao što možete vidjeti na swatchevima.
Za njih vrijedi sve kao i za rumenilo što se teksture tiče, dakle to su jedna super kvalitetna mono sjenila divne teksture i pigmentiranosti.
Cijena svakog sjenila je oko 7 KM, a količina je 0,8 g.
Nijansa #10 je čista, prekrasna bijela nijansa sa jako puno skroooz sitnog srebrnkastog shimmera. Izuzetno je pigmentirana i koristim ju isključivo kao highlighter u unutarnjem kutu oka jer predivno otvori pogled i izgleda super. Završetak je sedefasto-perlast i prekrasno reflektira svjetlost.
Nijansa #373 je topla bež nijansa koja u sebi sadrži dosta većeg zlatnog shimmera zbog kojeg je završetak zbilja sjajan i blještav. Osim što predivno i glamurozno izgleda na kapcima, može se koristiti i kao highlighter ispod obrva, a u nekim situacijama čak i na licu.
Nijansa #517 je potpuno mat taupe nijansa savšena na mojim obrvama, ali i na pregibu kapka u smokey varijantama.
Nijansa #290 je bogata ljubičasta, odnosno grimizna boja lagano metalik završetka. Obožavam s njom kreirati smokey eyes i ustinu predivno ističe zelenu boju iz mojih 'hazel' očiju.
Nijansa #03 je tamno siva, hladna nijansa s mrvicu jako sitnog srebrnog shimmera koji je neprimjetan na očima. Koristim ga zajedno s nijansom #517 za definiranje obrva kao i za smokey eyes.
Već sam radila jedan tutorial u kojem sam koristila navedena sjenila, a krajnji look je izgledao ovako:


Jeste isprobali Artdeco rumenila ili sjenila i kakvi su vaši dojmovi?

Do idućeg čitanja :*


You may also like

41 komentar:

  1. Sviđa mi se jako, jako, jako kutijica. A i proizvodi su odlični, volim Artdeco. Nisam probala rumenilo, ali planiram svakako. Čitala sam same pohvale.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je kutijca divna, a Artdeco mi je vjerojatno jedan od najdražih drogerijskih brendova. Svakako isprobaj, mislim da nećeš požaliti ;)

      Izbriši
  2. Ja nazalost nisam isprobala ali izgleda da bih trebala :) Sjenila sam planirala cim se naucim da ih nanosim, zasad se drzim nekih jeftinih dok isprobavam :D Sto se rumenila tice ja sam zasad medju onima kojima je minus sto je samo za paletu jer ne bih htjela onako da ga drzim, da mi je bas da upotpunim jednu kutijicu, ali bit ce i za to vremena i budzeta :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razumijem, ali svakako su njihova rumenila i sjenila nešto u što vrijedi uložiti i koju markicu više jer su zbilja kvalitetna, a i super je što palete slažeš sama pa je onda možeš maksimalno iskoristiti :)

      Izbriši
  3. Ja sam htjela pokupovati sve iz Ditine kolekcije. Super su mi Artdeco sjenke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su iz njene kolekcije najljepši ruževi i ova kutijca, a sjenila mi ima ljepših u stalnoj postavi. :) Ali da, super su u svakom slučaju!

      Izbriši
  4. Mene bi prvo privukla ambalaža :) Jako mi se dopada sama paleta i predivno ti stoji :)
    Potpuno te potpisujem u vezi ovog s mjesečnim favoritima - ja ne stignem sve potrošiti u mjesec dana. Možda da napraviš favorite zime/ljeta? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala! A vidiš, mogla bih neke takve postove raditi. Do sad sam radila samo favorite godine :D

      Izbriši
  5. Wow bas si se lepo nasminkala! Svidja mi se izbor boja i nacin na koji si raspodelila. Ja sam probala njihove sencice i zadovoljna sam sa njihovom sminkom, volim nacin na koji dizajniraju ambalaze. xo

    OdgovoriIzbriši
  6. Sjajna ideja! Ovako ćemo saznati za stvarno vrhunske proizvode. A sjajna ideja i olakšati si svakodnevno šminkanje paleticom. Sva si inovativna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, ma čudo jedno :P U svakom slučaju drago mi je da ti se sviđa moja ideja :*

      Izbriši
  7. Volim njihove senke, a rumenilo ni jedno jos nisam probala. Kupila sam najvecu magnetnu paletu ali je jos nisam popunila pa posto i ja volim da kupujem prakticno, razmisljam sta sve da dokupim da popunim celu kutijicu.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto imaš moju preporuku i za rumenilo, imaju solidan izbor nijansi rumenila pa sigurno možeš pronaći odgovarajuće. Ja namjeravam kupiti još jednu paleticu da u nju posložim njihove kamuflaž kreme ;)

      Izbriši
  8. Divno našminkane oke!
    Obožavam AD, sve njihovo a palete su san snova i tako korisne! Svoju su divno ukombinovala, npr ako kreneš na neki put dodaš još crnu/braon olovku i maksaru, 2-3 četkice i eto malo prostora a sve imaš što je potrebno za čaroliju!

    OdgovoriIzbriši
  9. HI dear! i just found your blog and i love it! great post! would you like to follow each other?
    ♥http://signaturechic.blogspot.com/♥

    OdgovoriIzbriši
  10. Odlican izbor boja. Iako sam papagajski tip,ono sve mi boje lijepo stoje :D ,svidjaju mi se.jako tvoje kombinacije. AD sam tek pocela isprobavati. Citala sam brojne recenzije Icini se da su dobri. Za sada imam njihove tecne pudere Ibazu za sminku,a definitivno cu isprobati I sijenke. Imala sam jednu u nekom zlatnom tonu, I cini mi se da je bila dobra.

    OdgovoriIzbriši
  11. Odlican izbor boja. Iako sam papagajski tip,ono sve mi boje lijepo stoje :D ,svidjaju mi se.jako tvoje kombinacije. AD sam tek pocela isprobavati. Citala sam brojne recenzije Icini se da su dobri. Za sada imam njihove tecne pudere Ibazu za sminku,a definitivno cu isprobati I sijenke. Imala sam jednu u nekom zlatnom tonu, I cini mi se da je bila dobra.

    OdgovoriIzbriši
  12. Sjenila su divna, a slike također :) Baš ću čekirati njihova sjenila, trebaju mi mat..

    OdgovoriIzbriši
  13. divni proizvodi :) jako mi se svidja look koji si napravila :)

    OdgovoriIzbriši
  14. I loved your makeup look and your photos are great too:)
    How about following each other? here is my blog:
    StyleGlaze Blog!

    OdgovoriIzbriši
  15. Obožavam Atrdeco. Sjenila su savršena, također i ruževi. Crvene nijanse uvijek kupujem Ardeco jer su najpostojanije, a ne suše usne ni najmanje. Odličan post, u svakom slučaju.

    OdgovoriIzbriši
  16. Hi there! I like your blog very much. I'd like to invite you to my blog connected with fight against eating disorders, cause i think we shouldn't be silent about that. Of course you can find here also mode, make-up, opinions, advices, photos, daily stories, healthy recipes etc. You can trust me you will find something you will like.If you'll like it really much, you can become my new follower. Hope to visit me soon. Have a very nice time. xoxxx Andie

    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdgovoriIzbriši
  17. divno divno, odusevljena sam tvojim nacinom sminkanja očiju i izborom senki. Da, koristim artdeco, imam neke senkice, i rumenilo, a planiram da nabavim još nešto bar dok traje ovo sniženje, da se nađe :D pakovanje je i meni jako lepo i volim taj njihov stil, prakticno je za putovanja sigurno!

    OdgovoriIzbriši
  18. Koja je cijena kutijice te? :) Nisam pronašla podatak u postu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A vidi stvarno, promaklo mi je to ;) Kutijca je bila oko 15 KM, ali sam je uhvatila za 7,5 KM kad je bio popust od 50% na artdeco :))

      Izbriši
    2. Nikad sebi neću oprostiti što nisam tada opustošila AD police :( baš nikad...
      Hvala na odg :D

      Izbriši
    3. :) Ja sam se tad baš nakupovala :D Ali mislim da oni u BiH u Cm-u imaju takve popuste početkom svake godine, pa eto-dogodine pamet u glavu, hehe.

      Izbriši