Makeup ner(e)d

Rimmel Lasting Finish & Revlon ColorStay-usporedna recenzija

/
23 Comments


Odlučila sam napravit nekakvu usporednu recenziju ova dva pudera koja najčešće koristim zadnjih dana.
Rimmel LF sam kupila nekoliko dana nakon ColorStay-a zbog toga što mi je trebao neki jeftin puder, najsvjetlije nijanse, da ga mogu miješati sa njim. Razlog je bio taj što mi je ColorStay u nijansi 180 Sand Beige bio za nijansu tamniji nego što sam očekivala. E sad, dogodilo se nešto što stvarno nisam očekivala, naime Rimmelov puder mi se strašno svidio. Mogla bih ga čak i nazvati nekom vrstom jeftinijeg dupe-a za Revlonov ColorStay jer su zapravo dosta slični.

Prvo jedna digresija da Vam objasnim ovaj zeleni poklopac na ColorStay-u. :D Naime, najveća mana kod dotičnog pudera je ta što on nema nikakvu pumpicu nego samo tu staklenu posudicu i čep na njoj, pa se ti misli kako ćeš vadit puder iz nje. Ispočetka sam bila toliko oduševljena kvalitetom pudera da sam nekako sama sebe uvjeravala da nije uopće tako nezgodno bez pumpice. Krivo. Nakon nekoliko dana dosadilo meni to isipanje, meljanje, prljanje i odlučim ja riješiti situaciju.
Misija: traženje odgovarajuće pumpice sa starih pudera. Probaj ovaj, probaj onaj-šipak. Ništa ne valja. Mučila se ja tako opet jedno vrijeme sa onom glupom lopaticom što dođe u čepu od Artdeco pudera, sve dok mi jednom jedna draga čitateljica nije ostavila komentar da pokušam s pumpicom od Avonovog zelenog kristala za kosu. Ja sva sretna, imala taj kristal i bacim se odmah na reinstalaciju. Oprala pumpicu s njega detrdžentom za suđe, pa alkoholom i to ponovila u nekoliko navrata i stvarno paše. Nitko sretniji od mene! Eto tako da ga sad koristim k'o i svaki normalan puder-s higijenskom pumpicom i bez razlijevanja okolo.


Nadam se da će još nekom ova informacija biti od koristi. Sad mogu krenuti na recenziju.
Napomena: Moja koža lica je suha s (ponekad) masnom t-zonom, no uistinu nemam problematičnu kožu. Nije sklona aknama, samo sitnijim miteserima i bobuljicama, te laganom crvenilu tijekom zimskog perioda.

Ambalaža:
-Revlon ColorStay dolazi u staklenoj bočici s crnim čepom, bez pumpice. Kao što sam već i objasnila, to mi je predstavljalo problem koji sam brzo riješila. :)
-Rimmel Lasting Finish dolazi u crnoj, plastičnoj tubici. Što se mene tiče to je sasvim ok, higijensko je i nije mi problematično za doziranje.

Cijena i količina:
-Revlon CS košta 22,90 KM, a Rimmel LF košta 8,80 KM (ja sam ga kupila kad je bio na nekoj akciji za 6,50 KM). Količina oba pudera je 30 ml.

Tekstura i završetak
:
-Kod oba ova pudera tekstura je dosta slična, relativno rijetka ali kremasta pod prstima. Nešto rjeđu teksturu ima ColorStay, ali se usprkos tomu Rimmel LF lakše nanosi i mrvicu je kremastiji. Potrebna je dosta mala količina za prekrivanje cijelog lica.
Oba ova pudera na mom licu ostavljaju sličan završetak, naime namjenjena su suhoj do normalnoj koži, a završetak je prirodan, lagano prema mat. Daju zdrav izgled licu, ne ističu mi suhe djelove, savršeno se blendaju i stapaju s kožom. ColorStay se suši puno brže nego Rimmel LF. Oba se jednostavno nadograđuju i može se nanositi više tankih slojeva bez stvaranja 'maske' na licu.
Ono što je prednost ColorStay-a u odnosu na Rimmel LF je jače penetriranje pudera u kožu i brzo sušenje koje ne dozvoljava preslikavanja pudera na naočale, mobitel, prste i sl. Zbog toga ga stvarno obožavam.
Ni jedan ni drugi mi nisu izazvali nikakve alergije, prištiće ni druge probleme na licu.

Prekrivanje: 
-Oba pudera imaju srednje prekrivanje koje se može lako nadograđivati prema jakom. Revlon ColorStay ima za nijansu bolju prekrivnu moć.

Gornja slika je bez ikakve šminke na licu, a donja s jednim tankim slojem kombinacije ova dva pudera.
Da, ova kombinacija uspijeva sakriti čak i podočnjake bez korištenja korektora. ;)


Na idućoj slici imam nanešen puder na lijevoj strani lica (gledano iz Vaše perspektive), a ne desnoj strani lica nemam nikako šminke.



Postojanost:
Na ambalaži ColorStaya piše-wears up to 16 hours, a na ambalaži Rimmel LF- (...)up to 25 hours.
To su poprilično ambiciozne brojke, ali ima u tom svemu i neke istine. Rekla bih da su u Revlonu ipak bili malo realniji jer ColorStay je zbilja jedan od postojanijih pudera koje sam probala. Bez ikakvog fiksiranja on na mojoj koži traje 7-8 sati bez problema. Imajte u vidu da je moja koža suha, tako da većina pudera na njoj ima solidnu postojanost, ali ColorStay definitivno prednjači po tom pitanju. Rimmel ima nešto slabiju postojanost od CS-a, i kroz nekoliko sati t-zona malo prosija ali za puder tog cjenovnog ranga (8,50 KM!) je i on zbilja odličan. Istina, potrebno ga je mrvicu fiksirati i onda bez problema izdržava 5-6 u punom sjaju. Mislim da je postojanost oba ova pudera njihova najbolja odlika!

Na idućim slikama možete vidjeti nijanse oba pudera:



Nijansa Rimmel Lasting Finisha kojeg ja imam je 103 True Ivory (neutralni podton), a Revlon ColorStay-a 180 Sand Beige (žuti podton). Mom licu najbolje odgovara mix ova dva pudera zajedno, iako u zadnje vrijeme kad sam uglavnom u žurbi često nanesem samo Rimmel LF zbog toga što ga je stvarno potrebna mrvica za cijelo lice i nanosi se predivno i lagano poput neke kreme.
Prednost ColorStay-a je ta što ima veći izbor nijansi i što postoji verzija za masnu kožu, no velika mana je njegova dostupnost odnosno NEdostupnost u većini BiH. U Mostaru ga možete pronaći samo u jednoj maloj trgovinici (o kojoj sam pisala u OVOM postu i komentarima ispod), dok Rimmel možete pronaći u svim Dm i većini Cm trgovina.

Sve u svemu Revlonov ColorStay je po većini karakteristika za nijansu bolji što i opravdava njegovu cijenu koja je gotovo 3 puta veća nego cijena Rimmelovog Lasting Finisha. No, kod oba ova proizvoda omjer uloženog i dobivenog je sjajan! Mislim da ukoliko tražite postojan tekući puder dobrog prekrivanja, zaista trebate dati šansu jednom od ova dva.

Jeste li možda već isprobali ove pudere i ako jeste, kakvi su Vaši dojmovi?

Do idućeg čitanja šaljem najveću :*


You may also like

23 komentara:

  1. imala sam Rimmel i pre leta sam ga bas dosta koristila, medjutim kad sam pre jedno nedelju dana opet pokusala da ga stavim bas mi je nekako bio bzvz... nikakvo prekrivanje, ma uzas :( mozda se pokvario,a mozda sam se ja samo odvikla od njega :/
    ali u pocetku koriscenja mi je bio odlican!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jao oduševila sam se kreativnosti za pumpicu. :-D Ja imam masnu kožu tako da mi ti puderi vjerovatno ne bi odgovarali a već duuuugo sam u potrazi za savršenim puderom, nažalost. :-(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda da pokušaš s ColorStay verzijom za masnu kožu? Čitala sam dobre recenzije i za njega :)

      Izbriši
    2. Moraću da ga "istražim" tako ja zovem raspitivanje o kozmetičkom proizvodu po blogovima i sajtovima. :-O :-)

      Izbriši
  3. Nisam skoro videla bolji post i bolju recenziju, svaka čast! I mnogo si lepa :)
    Meni je taj Rimmelov puder odličan i baš dugo odtaje na licu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Imam ovaj Rimmelov, jedan od boljih pudera, ja ga nosim kad mi treba jače prekrivanje. Na mom licu ima poprilično jako prekrivanje jer nemam ništa specijalno za prekriti. kad ga stavim baš izgledam flawless. a cijena je fantazija!

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam nikad koristila Rimmelove pudere, kao ni Revlonove, mada mozda nakon ovog post-a isprobam:) Imamosetljivu kozu i ne odgovaraju mi jeftiniji drugstore puderi, ja se drzim mog Clinique-superbalanced i zadovoljna sam, ali s obzirom da nije nimalo jeftin, mozda probam ovaj Rimmelov, ko zna, mozda se pokaze kao dobar. Inače, super ti je blog, pratim:)
    I imaš divne obrve:D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako isprobaš javi svoje dojmove :) Hvala za blog i za obrve ;) :*

      Izbriši
  6. Ja sam koristila CS za masnu/kombinovanu kozu i ostala sam nekako, pa ne mogu reci razocarana, al bez neko toliko sjajnog utiska. Posle gomile recenzija ocekivala sam nekakvo cudo od pudera :D Uglavnom jeste najpostojaniji puder koji sam ikad probala, prekrivanje je solidno, al ne toliko koliko svi pricaju. Ako ga stavis malo vise ne izgleda lepo na licu i primetan je. Sve u svemu solidan puder, al ni blizu koliko se hvali. Recimo da je odlican za neke prilike poput izlazaka, svadbi, itd... I kod nas je problem sto ih ima jako slabo pa je pitanje i koliko svez primerak dobijas kad kupis.
    A rimmelom koliko sam bila u pocetku odusevljena toliko mi je posle splasnulo odusevljenje. Mozda ga opet malo isprobam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, CS je puder za posebne prilike, slažem se da je mrvicu pretežak za svakodnevno korištenje ali opet sve je to jako individualno. Ja ga baš volim zbog postojanosti a i nadogradnja u tankim slojevima je meni izvediva tako da nemam problema s tim. Što se tiče Rimmelovog, meni je stvarno odličan osobito kad u obzir uzmem cijenu. :)

      Izbriši
  7. Ja ne znam kako ovaj post nisam vidjela :/

    Dobra ti je ideja za pumpicu, ne znam da li bi mi ikad palo na pamet :D A lice ti je savrseno, bjezi kloni se pudera :D :D Pa mogla si makar nacrtat kakav podocnjak da se bolje osjecamo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, ma ovdje sam se samo dobro naspavala, inače su podočnjaci sveprisutni :D

      Izbriši
  8. Ja sam revlovnov puder morala preliti u bočicu clarinsovog starog pudera...jer nisam mogla nikako dozirati... prijedlog moj ti je da otvoriš fejs stranicu da te možemo i tamo pratiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i to je jedna od opcija za puder :)
      što se tiče fejs stranice, nisam se još odlučila na to, ali možda nekad i napravim!;)

      Izbriši
  9. znate li gdje u sarajevu ima da se uzme color stay ili moram u mostar da idem po njega? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam stvarno gdje se Revlon može kupiti u Sarajevu, žao mi je..

      Izbriši
  10. Gdje u Mostaru ima kupiti Revlon kozmetiku? nemam vremena čitati sve komentare pa ako mi možes ukratko pojasniti :)

    OdgovoriIzbriši