Makeup ner(e)d

Favoriti u 2012.godini-dekorativna kozmetika

/
33 Comments


Ovo je post o proizvodima dekorativne kozmetike koje obožavam i bez kojih mi ni jedno ozbiljnije šminkanje ne može početi niti završiti. Kad sam počela razmišljati kako od svega izabrati svoje top proizvode bez kojih ne mogu shvatila sam da samo trebam pogledati u neseser koji nosim kad idem kući za vikende, ili na svako putovanje na koje ne mogu ponijeti svoj makeup kofer od 7 kg šminke. :D Iako često kupujem nove proizvode i svašta nešto isprobavam, moram priznati da je moja makeup rutina već jako dugo ista. Nisam neki ljubitelj boja na očima, tako da uglavnom biram obični smokey u zemljanim nijansama, upotpunjen eyelinerom i maskarom. Volim ruževe za usne, a najbitniji od svega mi je savršen ten. Tako da uglavnom uvijek imam jednu paletu sjenila u neutralnim nijansama, a od kad sam dobila MUA Undressed paletu nju najčešće i koristim, svoju već standardnu postavu pudera, brozner i rumenilo, tuš za oči i maskaru, te bijelu olovku i nešto za popuniti obrve. Uz sve to se podrazumjeva dobar alat i naravno parfem.

Krenimo redom, ovo su proizvodi koje koristim za ujednačavanje tena i prekrivanje nepravilnosti:


S lijeva na desno:

Chanel Natural Finish Loose Powder
-
puder u prahu koji koristim za fiksiranje podloge na licu, predivno sjeda na tekuću podlogu, jako fino čak i na moju suhu kožu. Ne isušuje dodatno, a matira dovoljno. Jednostavno ga obožavam, a njegovu recenziju nisam pisala jer ih na netu i ostalim blogovima ima jako puno. Minus je cijena, ali ni ona čak nije previsoka kad se u obzir uzme količina i kvaliteta proizvoda.

Revlon
ColorStay- jednostavno ga obožavam, a moju recenziju možete pročitati na OVOM linku.

Maybelline Anti-Age The Eraser
-
zbog spužvice na vrhu je zbilja super-jednostavan za korištenje, fine je testure, ima laganu do srednje jaku moć prekrivanja, brzo se suši i stapa s kožom te jako lijepo posvjetljuje područje ispod očiju. Dosta je jeftin i kupovat ću ga dok ga god budu proizvodili. Koristim ga apsolutno svaki dan i zasluženo je dobio svoje mjesto u favoritima godine.

Artdeco Camouflage Cream- mislim da ove kamuflaž kreme koristim sigurno već 2-3 godine i po meni je to jedan od najisplativijih kozmetičkih proizvoda drogerijskog ranga. Naime, ove kamuflaž kreme su na bazi voska te ih prije korištenje treba malo zagrijati prstima da postanu fino razmazive. Imaju zbilja jaku moć prekrivanja tako da ih koristim i na drugima kao korektor za jače nepravilnosti i diskoloracije, također ih miješam sa drugim tekućim ili kremastim puderima i korektorima da im pojačam prekrivnu moć. Bez njih uopće ne mogu zamisliti šminkanje drugih ljudi i uopće mi nije jasno kako do sad nisam na blogu pisala o njima. :O Definitivno je ovo jedan od moja 3 top proizvoda bez kojih nikako ne bih mogla.

Catrice Defining Blush- imam ga u nijansi Rosewood Forest i koristim ga gotovo svaki dan. Ovo rumenilo je jako lijepo, osobito sad za zimske dane jer daje nekako svjež i zdrav izgled licu. Tekstura mu je mat i jako fino se blenda. U korist mu ide i stvarno povoljna cijena i dostupnost u svim Cm poslovnicama.

Guerlain
Terracotta brozner- bronzer koji daje licu predivan osunčan izgled. Volim ga jer je stvarno teško s njim pretjerati, a jedan jedini minus je jako visoka cijena.

Real Tehniques kistovi- za njih nikad dovoljno riječi hvale, detalje možete pročitati u recenziji na OVOM linku.

Sljedeći na redu su proizvodi za oči:


Kao što vidite na slici je zbilja samo osnovno, plus uopće nema maskare. Naime, moja omiljena ljubičasta False Lash Effect Fusion od MF mi je ostala u Mostaru pa je nisam mogla slikati, a ovdje kod sebe imam samo njihovu novu crnu False Lash Effect koja je zbilja dobra maskara jer daje lijep volumen i sjaj trepavicama, ali nikako ne mogu preći preko činjenice da je ja uopće ne mogu skinuti. S čim god probala ona jednostavno ne ide s trepavica, pa se tako 4 dana budim s crnim flekama ispod očiju. :/

MUA Undessed- paleta koju zbilja obožavam i neprestano koristim. Detalje čitajte na OVOM linku.

Catrice Kohl Kajal White Pencil- bijela olovka koja mi svako jutro doda par sati sna na oči, nakon što je nanesem na waterline.

Rimmel Glam Eyes Liquid Liner- kupila sam ovaj tuš nakon čitanja jako puno pozitivnih recenzija o njemu i ostala sam oduševljena. Koristim ga jako često i mislim da sam s njim dobila sve što sam tražila od savršenog tuša tako da se moja potraga za tim završila. Namjeravam ga nastavit kupovati zauvijek. :)

Avon Perfect Eyebrow Pencil- obrve sjenilima popunjavam samo kad se šminkam za neku posebnu prigodu a na dnevnoj bazi mi za to uglavnom posluži Avonova olovka, koja s druge strane ima češljić pa mi je jako praktična.

Slijede najdraži proizvodi za usne:


Revlon Cherries in the Snow- najdraži ruž svih vremena. Obožavam kako mi ova boja na usnama cijelo lice odvede na neki skroz drugi nivo. Uskoro i njegova detaljna recenzija.

Lacome Rouge In Love- stoji uz bok prethodno spomenutom ružu. Detaljna recenzija na OVOM linku.

Calvin Klein Flavored Lip Gloss- divno sjajilo, još divnijeg mirisa i okusa. Koristim ga najčešće preko olovke za usne jer daje visoki sjaj i glamuroznost usnama, dugotrajno je i njegujuće. Cijena mu je prihvatljiva te ukoliko negdje naletite na njega, definitivno isprobajte. Kod mene je izbacio gotova sva druga sjajila iz nesesera.

I za kraj jedan od mojih najdražih parfema:


L de Lolita Lempicka- parfem koji je moja asocijacija na zimu, blagdane, kuću i kolače. U glavnim notama su ljuta naranča, bergamont, vanilija, cimet, sandalovina i mošus. Ovo je za mene isključivo zimski parfem i nosim ga samo u tom periodu, ali ne mogu da ga ne uvrstim u favorite godine jer ga stvarno obožavam.

Za kraj Vam ostavljam jednu svoju sliku sa makeup-om za koji sam koristila samo ove gore navedene proizvode, a slikano je za vrijeme spremanja za izlazak tako da zanemarite kopču na glavi :D i lošu kvalitetu slike.



Sutra rano idem na planinu za doček gdje neću imati pristup internetu 5-6 dana tako da vam svima želim sve najljepše od srca! Hvala vam što ste čitali moj blog u ovoj godini i nadam se da ćemo nastaviti druženje i u sljedećoj.

Do idućeg čitanja vam šaljem puno puno poljubaca! :))


You may also like

33 komentara:

  1. Prvo komplimenti za izgled i šminku, ti si jedna jako lijepa djevojka....
    Drugo, nemoj mi reći da i u Mostaru ima Maybelline Eraser, jer sam čula da ima i u Sarajevu, izgleda da jedino nema u Tuzli!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno :)
      Imamo ga i Mostaru i Grudama. Ja sam svoj kupila u dm-u. Kad ga poželiš samo mi se javi da ti ga pošaljem u Tuzlu.

      Izbriši
    2. I ja ga trazim, ali izgleda da ga stvarno nema u TZ. Nije bas toliko nov pa da se kaze da nije dosao kod nas. Pridruzujem se komplimentima :)

      I dalje mi je presimpatican ovaj tvoj izum sa revlonovim puderom :D

      Rimmel tus i ja koristim i nakon puno njih, ovaj je definitivno najbolji dosad.

      Samo jos nisi rekla koju maskaru koristis? :) Koja ti je na ocima na slici?

      Izbriši
    3. Šteta što ga nema kod vas, ja ga obožavam! Od maskara najviše volim i koristim Max Factor Fals Lash Effect Fusion (ljubičastu) ali je nisam ponijela kući pa sam na toj slici koristila Max Factor Fals Lasg Effect crnu sa rozim oko čepa, to im je neka nova, ali se ona užasno teško skida pa ako misliš kupovati, moj savijet je da uzmeš ljubičastu jer je savršena!

      Izbriši
    4. Slazem se za tu sa rozim oko cepa, cini mi se da pokidam trepavice kad skidam vise nego sto zapravo skinem maskaru :/ Dobila sam nju al nakon nekoliko koristenja, ne bih vise.
      Potrazit cu ljubicastu, uskoro bih trebala trazit novu :)

      Izbriši
    5. Hvala ti na ponudi, svoj sam tek nabavila iz Hr pa mi za sada ne treba, a mislim da ću uskoro ići za HR pa ću definitivno nabaviti back up jer mi je korektor stvarno dobar ;-)

      Izbriši
  2. imam zalihe rimmel glam eyesa. najbolji dip liner ikad ikad ikad ikad ikad! uz bok mu stoji golden rose dip liner, ali je rimmel glam eyes definitivni pobjednik!
    zajednički favorit su nam još catrice rumenilo, samo u drugoj nijansi - apricot nešto i artdeco kamuflaž krema.
    ja na sebi ne koristim često korektore, nemam potrebe, pogotovo ne za podočnjake ali na drugima je ovaj maybelline vrh! koristim ga još kao high lighter na onom trokut području. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Savršen je, a taj od GR-a nisam još probala a mislim da ni neću. :D
      I ja ga koristim na trokut području ali na sebi, svakodnevno, jer mi nakon toga nikakav puder uopće ne treba, samo rumenila malo dodam i to je to :)

      Izbriši
  3. Potpisujem za MNY korektor- i moj je favorit! A ti si predivna!

    OdgovoriIzbriši
  4. imam nesto manje kozmetike a sad sam je opet počela kupovati/naručivati.pohvale za look a ti si prekrasna

    OdgovoriIzbriši
  5. Lajkam favorite, a posebno tvoj look, jednostavan je a predivno blistaš :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako si lepa! Taj korektor je i moj omiljeni,najbolji ove godine!

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlican post! Sad prosto moram da isprobam ovu camouflage kremu! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Napokon neko iz Mostara :) Imas super blog, jedva cekam da prošvrljam malo :) Pratim :)

    Pridruzi nam se ovdje: https://www.facebook.com/bihbloggers

    Mia :*

    OdgovoriIzbriši
  9. Great post! I really love the products :)

    Would you like to follow each other at GFC and bloglovin?

    Love, Anja
    --------------------------------
    www.theartoffashion-anja.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Sretna ti nova godina, kao prvo :)
    Kao drugo, divna si na toj slici!
    Kao trece, bilo mi je zabavno koliko imamo kozmetickih poklapanja, imam dobru polovinu proizvoda koje si nabrojala :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, također sve najbolje u Novoj :)
      Nadam se da i tebi onda dobro služe svrsi ;)

      Izbriši
  11. I love the way you styled your hair!!! I have the real technique brushes and the MUA Undressed palette too :). Now following you honey, I hope you visit my blog some time, xoxo. http://pureenlightenedbeauty.blogspot.co.uk/

    OdgovoriIzbriši
  12. wooow,bas si prelijepa i blog ti je jako informativan,bas sto meni treba.Pratimo se?

    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  13. Prekrasna! Ubijedila si me da danas odem do dm-a po korektor :). P.S. imaš možda viška pumpicu za "natakarit" na Revlonov CS? :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj tek sam sad vidjela ovaj komentar :/ Nadam se da ti je korektor dobar, a viška pumpicu stvarno nemam :D

      Izbriši
  14. Great beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how
    can i subscribe for a weblog website? The account aided
    me a appropriate deal. I have been a little bit acquainted of this your
    broadcast provided brilliant clear idea

    Review my page; I need a job now

    OdgovoriIzbriši