Makeup ner(e)d

Avon sjenila-recenzija

/
6 Comments


U svom neseseru imam dvije Avon paletice-True Color Quad i dva sjenila u prahu-Precision Glimmer. Od svih Avonovih proizvoda koje imam, ova četvorka mi je daleko najdraža. Upravo zato sam odlučila s Vama podjeliti svoje iskustvo s njima.
U nekom drugom postu ću pisati i o nekim njihovim proizvodima koji me i nisu toliko oduševili.





Dakle, palete True Colour Quad  imam u nijansama Purple Haze i  Cocoa Dreams, a sjenila u prahu Precision Glimmer imam u nijansama Sunshine i White.


Početi ću s paletom Purple Haze jer sam nju prvu kupila, i samim tim je i najduže koristim.
Ona se sastoji od 3 ljubičaste (od skroz svijetle-do prekrasne tamne), i jedne tamne, petrolej-zelene nijanse. Pakiranje, odnosno ambalaža je jako dobra i kompaktna. Kvalitetna i masivna crna plastika sa velikim ogledalom unutra asocira me na ambalažu Chanel sjenila. Također dođe i mali aplikator koji možda i može poslužiti svrsi, ali osobno ne preferiram aplikatore koji dođu u paletama, te se istih uglavnom odmah riješim tako da mi ne smetaju i ne ispadaju iz kutijce pri korištenju.
Sama tekstura sjenila je jako fina i svilenkasto-baršunasta na koži, a završetak sve tri ljubičaste nijanse je potpuno mat, dok je petrolej-zelena mat sa blagim metalik odsjajem. Obje palete imaju po 7 grama proizvoda.
Pigmentacija je zadovoljavajuća. Prva, najsvjetlija nijansa je malo slabije pigmentirana, dok su ostale tri jako dobre. Trajnost je savršena jer na mojim kapcima, koja, doduše, nisu masna, ova sjenila s bazom traju oko 10 sati. Redovna cijena ovih paleta u katalogu je 18,90 KM, ali su jako često snižene na 11,90 ili 12,90 KM.



Paletu u nijansi Cocoa Dreams jednostavno obožavam! Otkad sam je kupila neprestano je koristim. Ona se sastoji od 4 tople, zemljane nijanse. Redom idu ovako počevši od najsvjetlije- 1. skroz svijetla bež, 2. svijetlo smeđa s nekim rozo-ljubičastim podtonom, 3. boja starog zlata, 4. čokoladno smeđa. Nemam više kutije u kojima su bile zapakirane palete, pa nisam sigurna imaju li ove nijanse svoje nazive jer na samim paletama nazivi nisu navedeni.
Tekstura sjenila je, kao i u prethodno opisanoj paleti, svilenkasto-baršunasta i nekako mekana, te je razlika samo u završetku. Naime, ovdje je samo najsvjetlija nijansa mat (iako ne potpuno), a sve ostale imaju sjajni završetak. Dakle, odsjaj je metalik-shimmerasti. Ove tri nijanse sjajnog završetka u sebi imaju skroooz sitni, fini, zlatni shimmer koji prekrasno izgleda na očima.
Pigmentacija je nešto slabija nego kod Purple Haze palete. Najsvjetlija nijansa je i najslabije pigmentirana, ali mi je zato odlična kao bazno sjenilo jer solidno prekriva i odlično matira kožu kapka.
Ostale nijanse su bolje pigmentirane, osobito najtamnija. Ambalaža i trajnost su iste kao i kod prethodno opisane palete.

Nekoliko puta sam pročitala negativne recenzije ovakvih paleta (ali u drugim nijansama), pa pretpostavljam da nisu sve palete jednako kvalitetne. Ne znam jesam li ja imala sreće sa izborom boja ili nečim drugim, ali moje iskustvo s njima je stvarno pozitivno.

Još jedan razlog zbog kojeg volim ove palete je to što su u njima jednostavno savršeno složene nijanse za tonirani smokey eyes. Znači ako inače niste sigurni koje boje kombinirati zajedno, ovakve palete su odlično rješenje jer se ne morate uopće misliti. Svijetlu stavite na cijeli kapak, zatim iznad pregiba oka i na sredinu kapka stavite malo tamniju koja slijedi, pregib oka naglasite s trećom po redu, a za smokey efekt u vanjski kut oka, te (u tankom sloju) uz donje trepavice nanesete najtamniju nijansu, i voila! Imate savršen dramatični makeup!

Dakle, jesu li ove palete vrijedne mojih novaca? Definitivno jesu. S njima dobivam sve što od sjenila drogerijskog ranga trebam-kvalitetu, postojanost, praktičnost, te prekrasne i iskoristive nijanse. Sigurno ću naručiti još koju.

Prelazim na sjenila u prahu Precision Glimmer. 


Obje nijanse koje imam su zapravo iste teksture, završetka, trajnosti, cijene, te su u istoj ambalaži pa ću o njima pisati zajedno.
Ambalaža je prilično praktična-sjenilo u prahu se nalazi u maloj, uskoj ''posudici'', a u duguljastom zatvaraču je ujedno i aplikator. Moram istaknuti da mi je takvo pakiranje baš zgodno, a duguljasti aplikator u biti dosta kvalitetan i iskoristiv, za razliku od svih ostalih klasičnih, minijaturnih aplikatora koja dolaze uz sjenila. Tekstura sijenila je izrazito svilenkasta, nekako mekana i mljevena u jako sitni, fini prah. Završetak je SJAJAN-u pravom smislu te riječi. Znači strašno, ali baš strašno puno sitnog i finog shimmera koji se jako presijava i pri maloj količini svijetlosti.
Njihova redovna cijena u katalogu je 11,90 KM ali su, također, često sniženi na 8,90 KM.
Nijansa Sunshine je prekrasna zlatno-žuta, a nijansa White je biserno bijela.
Pigmentacija je stvarno savršena. Upravo zbog toga sam toliko zavoljela ova dva mala čuda, te definitivno planiram naručiti još nekoliko nijansi. Zbog izrazito sjajnog završetka zlatno sjenilo često koristim kada želim malo glamurozniji makeup, a bijelo koristim pri skoro svakom šminkanju kao highlighter (u unutrašnjem kutu oka, ispod obrva, ili na licu na vrhovima jagodica).

Pogledajte swatcheve svih navedenih sjenila na sljedećim slikama.

-nijanse palete Purple Haze na prstima (klik na slike za veći prikaz):


-swatchevi na blagom dnevnom svjetlu, bez blica (s lijeva na desno-Precisiom Glimmer Sunshine, Precision Glimmer White, zatim paleta Cocoa Dreams od najsvjetlije do najtamnije, te Purple Haze od najsvjetlije do najtamnije):



-swatchevi u prostoriji, sa blicem:



-swatchevi na izravnoj sunčevoj svjetlosti:




Nadam se da će Vam moja recenzija biti od neke pomoći :)

Ako imate iskustva sa Avon sjenilima, slobodno mi pišite!

Do čitanja, :*


You may also like

Broj komentara: 6: