Makeup ner(e)d

KIOMA-sprej za fiksiranje šminke

/
5 Comments

Fiksatori?

Kao što im i samo ime kaže-oni služe za fiksiranje šminke na licu. Mogu biti različitih struktura, kao npr. fiksatori u prahu, u spreju i slično, no također mogu biti i specijalizirani, pa imamo fiksator za ruž, za puder ili pak za cijelo lice.

Ja sam htjela kupiti fiksator u spreju za cijelo lice no pronaći ga je bila gotovo nemoguća misija. Znam da kod nas izbor drogerija i nije neki, ali nisam mogla vjerovati da ga baš nigdje nemaju. Tako razočarana i u DM, i CM, i Iris i Nevenu, odlučim svratiti u SO.CAP u kojem inače nikad ništa zanimljivo ne pronađem jer je kod njih puno veća ponuda profesionalnih proizvoda za kosu i nokte, nego šminke. Htjela sam se samo uvjeriti da kod nas toga nema i da ću morat naručivati s e bay-a i čekati poštara. Na moje opće iznenađenje simpatična prodavačica u SO.CAP-u je odmah razumjela što tražim i ponudila mi KIOMA fiksator. To mi je, iskreno, bio prvi put da uopće čujem za tu kozmetiku. Jedino što sam tada skužila je da je fiksator 'made in Italy'.


.
Za cijenu od nekih cca 17 KM dobije se 250 ml proizvoda. Dakle, cijenom je poprilično pristupačan.
Ambalaža je sasvim ok. Možda ova bijela plastika na slici izgleda malo jadno i socijalno, ali u biti je kvalitetna i prihvatljiva.
Raspršivač je super jer izbacuje dovoljnu količinu proizvoda raspršujući ga u jako sitne kapljice koje lijepo 'sjedaju' na lice.
Miris je ugodan, sličan mirisima nekih Nivea krema za sunčanje.




U pravilu se ovaj fiksator stavlja prvi, prije nanošenja bilo kakve podloge, no skužila sam da najbolje odradi svoj posao ako njega stavim i prvog i zadnjeg. To znači da ga stavim na čistu kožu lica, pustim da se osuši,
nanesem sav makeup koji želim, i na kraju još jednom sve poprskam s njim. Sloj kojeg stavim prvog posluži kao neka vrsta baznog ljepila između kože i šminke, a sloj na kraju još sve učvrsti i sjedini sve što nanesem na lice. Napominjem samo da je jako bitno na pretjerati i špricnuti 1 ili max.2 puta, te pustiti sprej par minuta na licu da se do kraja osuši.
(Prvi put kad sam ga nanjela na kraju šminkanja, mislila sam da sam upropastila cijeli makeup, jer je sprej uistinu dosta vlažan i vodenast, ali naravno, kad sam strpljivo sačekala par minuta da se osuši sve je izgledalo savršeno.)
Nakon toga, šminka na mom lici izdrži doslovno sve!

Kad se vratim poslije noćnog izlaska (koji uključuje plesanje,vrućinu, znojenje i sl.) šminka na licu mi bude  identična kakva je bila kad sam polazila. Najveća razlika na licu bude što mi se boja bjeloočnica, u kombinaciji dima i kontaktnih leća, promijeni iz bijele u crvenkastu, ali fiksator ionako nema ništa s tim ;)

Naravno, ovaj proizvod ne koristim svaki dan, ali kad iz bilo kojeg razloga želim cijeli dan i noć biti 100% sigurna da će šminka na licu biti postojana i izgledati savršeno, onda je fino zacementiram ovim sprejićem i to je to.
Ovaj fiksator imam već nekih pola godine i još ni jednom me nije iznevjerio. Do sad sam ga potrošila manje od pola, tako da je i omjer uloženog i dobivenog više nego dobar! Definitivno imate moju preporuku za njega.


:*


You may also like

Broj komentara: 5:

  1. hej, trazila sam neke recenzije Flormar kozmetike i naletih na tvoj clanak i kad sam u njemu procitala rijeci "u trgovinici gdje sam pronasla Revlon" sam se obradovala shvativsi da sam nasla mostarsku blogericu :D evo bacam se na citanje svih clanaka od pocetka i vec imam pitan je, gdje se nalazi taj SO.CAP?

    OdgovoriIzbriši
  2. Gdje se nalazi taj SO.CAP? Puno bi mi kao masnokozcu znacilo da odgovoris <3 pozdravv

    OdgovoriIzbriši
  3. So.cap se nalazi u Grudama (BiH), Splitu i Zagrebu.

    OdgovoriIzbriši